Kamerabajnokkal bővült a Honor kínálata

A Magic4 Ultimate 1/1,12"-es óriásszenzort kínál a hátlapon, amivel be is söpörte a DxOMark aranyérmét. De aranyárban is mérik.

Alig pár hete hozta Barcelonába a Honor a nemzetközi piacra is szánt Magic4 és Magic4 Pro csúcskészülékeket igencsak meggyőző kameraszettel, máris itt az abszolút topkiadás, egyelőre kínai premierrel. Az alapok másodlagosak, hiszen a Magic4 Próra épülnek: maradt a 163,6 x 74,7 milliméteres előlap, 6,81"-es és 1312 x 2848 pixeles OLED panelt közrefogva 10 bites színmélységgel és 120 Hz-es képfrissítéssel. Ugyanúgy 12 megapixeles az előlapi kamera 3D ToF rendszerrel megtámogatva.


[+]

Szintén közös a 4 nm-es Snapdragon 8 Gen 1 chip, a 4600 mAh-s telep és a 100 wattos vezetékes, illetve 50 wattos vezetékmentes szupertöltés, akárcsak a sztereó hangszóró DTS:X támogatással vagy az USB 3.1 Gen1-es USB-C port DP1.2 kimenettel. A különbségek a RAM-ra és tárolóra tekintve kezdődnek: a Magic4 Ultimate az előbbiből 12, az utóbbiból pedig 512 GB-ot kínál, és el is süthetjük a horrorárat: „az év hátralévő részében érkező”, Android 12-t futtató csúcskiadás 8000 jüanba fog kerülni odahaza, ami 422 ezer forintnak felel meg, és ez bizony Kínában döbbenetesen magas kezdőár, amire legalább 50% felárat rászámolhatnánk, ha esett volna bármi szó a nyugati értékesítésről.


[+]

Mire föl a merész árcédula? Ez az a modell, amelyben a függetlenné vált Honor fotós ambíciói kiteljesednek, és a DxOMark tesztjében elért 146 pontos eredmény fel is repítette a mindössze 242 grammos zsebokost a független publikáció trónjára. A hátlapi kameratárcsa nem véletlenül ennyire hangsúlyos: a főszerepet piacvezető, 1/1,12"-es és 50 megapixeles szenzor látja el f/1,6-os rekeszértékű, optikailag stabilizált lencsével, és a minőségből kiveszi a részét egy másik 50 megapixeles kamera is színspektrum jelzővel és f/2-es rekeszértékkel, további részleteket ígérve komplex és előnytelen fényviszonyok között.


[+]

Nem aprózza el a dolgot a 126 fokos látószöget bezáró, „dupla szabadformájú”, f/2,2-es apertúrájú lencsét kínáló ultraszéles kamera sem, amely 64 megapixeles szenzorra gyűjti a befogott fényt. Ugyanez a 3,5x-ös optikai nagyítást kínáló periszkópos kamera felbontása, akár 100x-os hibrid nagyítást lehetővé téve, és az f/3,5-ös blende mellett megvan az optikai képstabilizálás is. Nem kell természetesen lemondani a 4K videóról és a sokrétű kézi módról, ahogy számos álló-, illetve mozgóképes opció fellelhető a kameraszoftverben.


[+]

A DxOMark szerint a szett egyébként minden körülmény között helytáll, beleértve az éjjeli és gyorsan mozgó témákat, hozzátéve: nagyobb zoomtartomány esetében és az ultraszéles optika szélein is rendben van a helyzet, ahogy a fehéregyensúly és a dinamika is kiemelkedő. Az is esélyes persze, hogy egy ideig a fenti oldal marad az (legalábbis nyugaton), amelyik egy példányhoz hozzájuthatott, hiszen még a kínai megjelenést sem pontosították. Így elég kevés esélyt látunk a Honor presztízskészülékének felbukkanására szerkesztőségünkben, de ha lehetőség adódik rá, természetesen fotózunk és videózunk a Magic4 Ultimate-tel, aminek nem titkolt szándéka, hogy végleg letegye önálló névjegyét a mobilpiacon, a Huawei kameraspecialista hírnevét elhappolva.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Honor

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés