Hirdetés

Oppo Find 7a - Heaven Street Seven

Bevezető, tartozékok

Az olcsóbb termékek piacra dobásával felemelkedett kínai gyártókkal szemben az egy évtizede alapított Oppo annak idején a felsőkategóriás Blu-Ray és zenelejátszó eszközeivel vívta ki a piac figyelmét. Az audioélmény ennek megfelelően a mai napig fontos a több nemzetközi alvállalattal rendelkező Oppo-csoport számára, amit jól példáz a cikk megírása előtti sejtelmes bejelentés is a „legjobb audioélményt nyújtó termékről”. Azt még nem tudni, hogy egy új okostelefonról van-e szó, vagy valami másról, mindenesetre mobilos fronton is a csúcskategóriás készülékekre koncentrál az ázsiai vállalat.

Alig nagyobb az Oppo Find 7a az LG G3-nál
[+]

Az tavaly piacra került Oppo Find 5 akár az első Full HD kijelzővel bíró készülék is lehetett volna, ha nem késik a gyártása, a telefon el is nyerte tetszésünket, az Oppo N1 pedig visszahozta a forgatható kamerát a divatba a tökéletes, ledes villanóval megtámogatott szelfik érdekében. A Find 7 szintén az első olyan mobilok egyike volt, amiket QHD kijelzővel jelentettek be, és bár ezúttal is megelőzték, már tavasszal piacra került a készülék „szerényebb" változata, a Find 7a. Azért az idézőjel, mert a 2,5 helyett 2,3 GHz-es órajelen futó Qualcomm processzor, a QHD helyett elérhető Full HD kijelző, valamint a 3 helyett 2 GB-os központi memória papíron nem tűnik olyan nagy érvágásnak.

Vékony készülék az Oppo Find 7a, matt textúrájú hátlappal
[+]

A Find 7a az egyik kedves olvasónk felajánlására érkezett hozzánk eredeti, rendkívül dögös csomagolásában. A sarkainál lekerekített, fekete színű műanyagból készült doboz azonnal jelezte, hogy az Oppónál adnak a részletekre, ez a megfigyelésünk pedig a szerkezet tetejét leemelve is megmaradt.

Szemrevaló doboz jár az Oppo Find 7a-hoz
[+]

Az 5,5 hüvelykes kijelzővel bíró készülék egy vékony tálcán tekintett ránk, azt leemelve pedig előkerült a többi tartozék: egy nagyméretű, 4,5 amperes hálózati töltő speciális csatlakozóval, egy hagyományos USB - micro USB kábel, egy agybadugós, ránézésre minőségi headset többféle gumiharanggal, egy 2800 milliamperórás akkumulátor, valamint némi angol nyelvű papírnyomtatvány. A hátlap eltávolítására vonatkozó brainstorming után behelyeztük a telepet, úgyhogy ha olvasóink is feltöltődtek, indulhat a hibák és erények keresése!

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

 • Kapcsolódó cégek:
 • Oppo

Azóta történt

 • OnePlus One - Kína már itt One

  Igazi csemegéhez sikerült hozzájutnunk, a kínai készülékek között is exkluzív OnePlus One alaposan megszorongatja a legnagyobb gyártók termékeit is.

 • Az LG és az Oppo a Twitteren veszekszik

  Az LG büszkén tweelte el a nagyérdeműnek, hogy övék az első QHD megjelenítős mobiltelefon, aztán jött az Oppo ellenüzenete a helyreigazítással.

 • Bemutatkozott az Oppo Neo 5

  A kínai gyártó hivatalosan is leleplezte elérhető árfekvésű okostelefonját, mely egyelőre még csak Malajziában lesz kapható.

 • Októberben jöhet az Oppo N3

  A forgatható kamerás Oppo N1 utódjára célozhatnak azok a rejtett információt tartalmazó képek, amelyeket az Oppo Malaysia tett közzé.

Előzmények

Hirdetés