Hirdetés

Nubia Red Magic 3s - nehéz-tüzérség

A Nubia Red Magic 3s nyers ereje letaglózó, a játékélmény kifogástalan, de mint hétköznapi készülék, kissé kényelmetlen. És óriási.

Hirdetés

Képalkotás

A Red Magic 3s profilját tekintve nem kifejezetten a kameraképességekre fókuszál, így a hátlapon csak egy darab 48 megapixeles, f/1,7-es Sony IMX586-os szenzor árválkodik, ami csak külön beállítás esetén hozza a teljes felbontást kizárólag HDR-rel. A quad-bayer szűrős rendszerek esetében az alapértelmezett felbontás jellemzően 12 megapixel, mi is ezt használtuk, de azért alább látható néhány példa 8000 x 6000 pixeles képességekre. Teljes méretben látványos a brutális zajmentesítés, mondjuk egy pisszenés sincs a képeken, de definiált vonalak se nagyon, a dinamika pedig a kikapcsolhatatlan HDR ellenére is csapnivaló.

A 16 megapixeles HDR szelfikamera viszont egész sok részletet őrzött meg Bog megőrzésre érdemes vonásaiból, vannak neki például szakállszálai, de a pórusai és az arc textúrája megszűnt létezni, pedig nem tolta maxra a csinosítást, amit eleve nem is ajánlunk, mert fura végeredménnyel jár. Mellesleg a lányok egy kis extra élsimítást pont nem tekintenek hibának egy algoritmus esetében. Sőt.

[+]

A szoftver sem egy bonyolult darab, az élőképen kérhetünk akár automatikus HDR-t és LED segédfényt, bekapcsolhatjuk az időzítőt és elérjük a filtereket a felső sorban. A kameramódok az exponáló, a beállítások és a kameraváltó alatt sorakoznak, váltani az élőképet simítva fogunk tudni. DNG a további módok között, de van Pro mód is. Állítható a záridő 1/5000 és 60 másodperc között, a fehéregyensúly egy +/- 150-es skálán, azon belül pedig 2000 és 7500 Kelvin között, az érzékenység 100 és 12800 között; van manuális fókusz és expozíciókorrekció +/-3 tartományban, illetve lőhetünk tetszőleges másodpercenként sorozatképet.

A képek normál módban 12 megapixeles felbontásban készülnek, a dinamika a HDR ellenére is viszonylag gyenge, a vonalélesség cserébe egészen jó, a fehéregyensúly viszont nem megbízható. Gyakran fordul elő hűvös, zöldes vagy túl meleg alaptónus, ideális fényviszonyok nélkül pedig alulexponált és kissé telítetlen képek készülnek, napsütésben meg pont fordítva. A szaturáció néha már valószerűtlen. Kedvezőtlen fényviszonyok között pedig felpuhul az egész kép, éjszaka viszont jót tesz a színeknek és a dinamikának a Night mód (utolsó kép). De nem mindig (ha nincs korom sötét, nagyon felülexponál), ezért érdemes normál és éjszakai módban is kattintani. Előbbi esetben azért számítsunk némi impresszionista beütésre, utóbbinál viszont esélyes a korrekt fehérengyesúly és nagyobb részletgazdagság.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

 • Nubia Z20 - OLED-en dupláz

  Dupla kijelzőjével igazán egyedi lett, és Magyarországról is könnyen elérhető a gyártó csúcsmodellje, aminek szinte semmilyen téren sem kell szégyenkeznie.

 • ASUS ROG Phone II - túlnövi a feladatot

  Reneszánszukat élik a játékra kihegyezett mobilok, a ROG márkanevet működtető ASUS-tól pedig el is várjuk, hogy komolyan vegyék a műfajt: de vajon tényleg ez ma a legjobb gamer mobil?

 • Jövő hónapban érkezik a Nubia Red Magic 3s

  Mármint Európába. A ráncfelvarráson átesett Red Magic 3 már egy ideje elérhető Kínában.

 • Bemutatkozott a Nubia Red Magic 3S

  A gamer közösség kedvére próbáltak tenni a Snapdragon 855+-szal, az UFS 3.0-s tárolóval, a frissített hűtési rendszerrel és a 90 Hz-es képfrissítési rátával.

Hirdetés