Nubia Red Magic 3s - nehéz-tüzérség

A Nubia Red Magic 3s nyers ereje letaglózó, a játékélmény kifogástalan, de mint hétköznapi készülék, kissé kényelmetlen. És óriási.

Bevezető, tartozékok

A gamer mobil egy érdekes termékkategória, amennyiben a hangsúly a játékélményen van. Ebből a szempontból a felhasználói felület rugalmassága, a kényelmi megoldások száma és jellege és nagyjából minden más teljesen mellékes, ha azok nem közvetlenül a játékminőség javítását szolgálják. Tulajdonképpen a lényeg, hogy kapjunk egy mobilplatformra optimalizált játékokhoz való kvázi kézi konzolt és mellékesen örülünk, hogy megy rajta a Facebook és rendelhetünk vele telefonon pizzát. De ez mégis csak egy mobil, az ideális egyensúlyt pedig nem annyira könnyű megtalálni, mint amilyen evidensnek tűnik.


[+]

A Red Magic 3s esetében egy rakás apróság hiánya lesz feltűnő, ami a játékélményt ugyan nem befolyásolja negatívan, de általános felhasználás mellett pont nem ártana, ha lenne. Noha azt is érdemes szem előtt tartani, hogy kimagasló hardveres teljesítménnyel, ezt támogató fizikai hűtéssel, komplex játékmóddal és dedikált játékvezérlőkkel érkezik, ami Call of Duty Mobile-ban például hasznosabb, mint az AoD, a navigációs gombok variálhatósága, az FM-rádió, a hangszínszabályzó vagy az NFC. És azzal együtt, hogy egyáltalán nem olcsó, még mindig egy százassal olcsóbb, mint a RoG Phone II.


[+]

De ha csak pusztán játékhardverként nézzük, akkor is el tudunk képzelni ergonomikusabbb kialakítású, akár LTE képes kézikonzolt, telefonként meg nagyjából bármelyik másik eszköz kényelmesebb, mint a gigantikus Nubia Red Magic 3s. És ha én azt mondom valamire, hogy nagy, akkor az tényleg az, de nem azért, mert akkora vagyok, mint egy kompaktabb alsó tagozatos kislány. Ráadásul már akkor a Note szériát használtam, amikor az felháborítóan nagynak számított, egy átlagos mobil pedig alig haladta meg a 4 hüvelykes képátlót. De a Nubia még az Asus Rog Phone II-nél is hatalmasabb, ehhez képest meglepő módon az akkumulátor kisebb benne. Cserébe persze könnyebb is, de a 215 gramm érzésre azért így is dögnehéz.


[+]

A csomagolás is impozáns, a tartalom már kevésbé. A hatalmas, négyzetes, egyébként elegáns fekete dobozban csak a készüléket találjuk, egy 18 wattos gyorstöltőfejet és egy Type-C kábelt. Headset nincs. A készülék oldalán látható dokkolófelülethez gyárilag nem jár semmi, csak ha a vásárláskor további ellenérték megtérítésének fejében az alapcsomaghoz csapjuk őket. Van powerbank, Nubia Pods vezetékmentes füles (ilyesmire amúgy a kialakításból fakadóan szükség lehet), ethernet porttal szerelt adapter, miegymás. A gyárilag felapplikált kijelzővédő fólia viszont dicséretes.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

 • Nubia Z20 - OLED-en dupláz

  Dupla kijelzőjével igazán egyedi lett, és Magyarországról is könnyen elérhető a gyártó csúcsmodellje, aminek szinte semmilyen téren sem kell szégyenkeznie.

 • ASUS ROG Phone II - túlnövi a feladatot

  Reneszánszukat élik a játékra kihegyezett mobilok, a ROG márkanevet működtető ASUS-tól pedig el is várjuk, hogy komolyan vegyék a műfajt: de vajon tényleg ez ma a legjobb gamer mobil?

 • Jövő hónapban érkezik a Nubia Red Magic 3s

  Mármint Európába. A ráncfelvarráson átesett Red Magic 3 már egy ideje elérhető Kínában.

 • Bemutatkozott a Nubia Red Magic 3S

  A gamer közösség kedvére próbáltak tenni a Snapdragon 855+-szal, az UFS 3.0-s tárolóval, a frissített hűtési rendszerrel és a 90 Hz-es képfrissítési rátával.

Hirdetés