Nubia Red Magic 3s - nehéz-tüzérség

A Nubia Red Magic 3s nyers ereje letaglózó, a játékélmény kifogástalan, de mint hétköznapi készülék, kissé kényelmetlen. És óriási.

Adatkommunikáció, üzemidő, összegzés

Az adatkommunikáció akár egészen komoly is lehetne, de hiába az 5.0-s Bluetooth, a legegyszerűbb audiokodeken kívül nem támogat semmit, csak az A2DP-t és az energiahatékony protokollt, ami például a látencia miatt korlátozza a BT fülhallgató használhatóságát játék közben. A hiányzók között van még az NFC és a belső tárhely bővíthetősége, ami alaphangon 128 GB, maximum 256 GB UFS 3.0-s szabványú tárhely mellett azért korántsem tragédia. A SIM tálcára mindenesetre csak két nanoSIM-et rakhatunk, amelyek minden hazai frekvencián Cat.20-as, maximum 2 Gbps LTE kapcsolatot biztosítanak hétszeres hálózategyesítés mellett dual standby módban.


[+]

A WiFi 802.11a/b/g/n/ac szabványon működik 2x2 MiMO támogatás mellett Directtel és HotSpottal, a 2.0-s Type-C USB csatlakozó MTP és OTG képes és van 3,5 milliméteres jack csatlakozó is. Tájékozódni a GPS, a GLONASS, a BeiDou és a Galileo rendszere alapján fogunk tudni, szenzorosan pedig fény- és közelségérzékelő, gyorsulásmérő, tájoló, hang- és mágnese szenzor, illetve giroszkóp áll rendelkezésre.


[+]

Az üzemidőt az 5000 mAh-s akkumulátor ellenére akár átlagosnak is nevezhetnénk, ha nem lenne alatta ilyen teljesítmény egy 90 Hz-es panellel. Játékmódban dinamikus CPU/GPU kihasználtság mellett, intelligens aktív hűtéssel, fix 90 Hz-en és maximum fényerőn 10 perc CoD Mobile stabilan öt százalékot vesz el a teljesen feltöltött akkumulátorból, míg közepes fényerőn videózni, ha mást nem csinálunk WiFi alatt összesen 16 órát fogunk tudni a sztenderd tesztünk alapján. Böngészőből valamivel kevesebb jön ki, netezni olyan 14 órát lehet. A töltés viszont tempós, a készülékhez biztosított gyári töltőfej 18 wattos teljesítménnyel dolgozik.

Értékelés: Nubia Red Magic 3s
Külső
Ergonómia 6 pont
Anyaghasználat 9 pont
Összeszerelés minősége 9 pont
Kijelző mérete, minősége 9 pont
Belső
Kezelhetőség 8 pont
Sebesség 9 pont
Szoftver rugalmassága, bővíthetősége 8 pont
Felhasználói felület élménye 7 pont
Alapfunkciók
Hangminőség, vételi stabilitás 8 pont
PIM funkciók 10 pont
Adatkommunikációs képességek 8 pont
Multimédia
Vizuális 7 pont
Audio 5 pont
Egyebek
Üzemidő 8 pont
Ár/érték aránya 6 pont
Hogyan értékelünk?

A Nubia Red Magic 3s sajnos nem annyira olcsó Európában, hogy a kitűnő játékteljesítmény és a villogó LED-ek miatt eltekintsünk a hiányosságaitól. Tény, hogy az érintésérzékeny játékvezérlők hihetetlenül kényelmesek és praktikusak, a Game Space 2.1-es felület jól össze van rakva, dizájnos és alapvetően nem túl bonyolult, de pont emiatt kifejezetten funkcionális, a Red Magic 3s a hétköznapokban nagyon fapados. És tényleg kényelmetlenül nagy. A 12/256 GB-os FC Barcelona színű modell 600 euróba kerül bármiféle kiegészítő nélkül, ami 200 ezer forintot jelent. Ezért az összegért jól esne egy NFC, ha már 5.0-s Bluetooth és multimédiára kihegyezett profil, akkor néhány komolyabb protokoll és mondjuk egy védőtok a dobozba, mert nem csak csúszik a 215 grammos szikladarab, de asztalra téve egy oké-t nem lehet begépelni, annyira billeg. A komolyabb probléma viszont a fapados rendszer. Nem a színtiszta Androiddal van probléma és az amúgy is utálatos bloatware-rel, hanem az alapvető funkciók teljes hiánya kényelmetlen. Az még oké, hogy nincs Digitális jóllét, pedig ebben a műfajban pont hasznos lenne, vagy Always on Display, de még a gesztusvezérlés vagy a navigációs gombok sorrendjének variálási lehetősége sem elérhető. Sötét rendszertéma legalább van, csak jól elrejtették. Az egykezes felhasználást sem segíti semmi, az értesítőpanelt kizárólag felső élről lehet lepiszkálni, ami a 171 milliméteres készüléken igencsak magasan van. A biztonsági frissítéseket nem sieti el a gyártó, rendszerösszeomlás pedig a fapados Android és a tényleg prémium hardver ellenére is előfordul. A kamera egyébként nem rossz, a hang viszont a szeteró hangszórók ellenére is kifejezetten az, amin sajnos egy jobbfajta fülhallgató sem segít. A kodektámogatás hiányos volta mellett is még Bluetoothon jött ki a legtöbb a készülékből, de összességében ezzel nem vagyunk kisegítve, amikor a videóknak addig nincs is hangja, amíg nem kényszerítjük a szoftveres dekódolást. 8/128 Gb-os verzióban viszont 160 ezer forintért tényleg brutális teljesítményt kapunk kitűnő játékvezérlési lehetőségekkel. Csak nehogy pont akkor omoljon össze, amikor a 99. embert próbáljuk likvidálni és ugye azt sem ártana hallani, merre célozzunk.

AliceWake

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

 • Nubia Z20 - OLED-en dupláz

  Dupla kijelzőjével igazán egyedi lett, és Magyarországról is könnyen elérhető a gyártó csúcsmodellje, aminek szinte semmilyen téren sem kell szégyenkeznie.

 • ASUS ROG Phone II - túlnövi a feladatot

  Reneszánszukat élik a játékra kihegyezett mobilok, a ROG márkanevet működtető ASUS-tól pedig el is várjuk, hogy komolyan vegyék a műfajt: de vajon tényleg ez ma a legjobb gamer mobil?

 • Jövő hónapban érkezik a Nubia Red Magic 3s

  Mármint Európába. A ráncfelvarráson átesett Red Magic 3 már egy ideje elérhető Kínában.

 • Bemutatkozott a Nubia Red Magic 3S

  A gamer közösség kedvére próbáltak tenni a Snapdragon 855+-szal, az UFS 3.0-s tárolóval, a frissített hűtési rendszerrel és a 90 Hz-es képfrissítési rátával.

Hirdetés