Hirdetés

Nubia Red Magic 3s - nehéz-tüzérség

A Nubia Red Magic 3s nyers ereje letaglózó, a játékélmény kifogástalan, de mint hétköznapi készülék, kissé kényelmetlen. És óriási.

Hirdetés

Kialakítás, megjelenítő

A 171,7 x 78,5 x 9,7 milliméteres, csupa alumínium, sík kijelzős Nubia három színben érhető el, viszont érdemes figyelni, mert a színek a memóriakiosztást is meghatározzák. A Mecha Silver (ezüst) és a Eclipse Black (fekete) ugyan vagány, de csak 8 GB RAM és 128 GB belső térhely jár hozzájuk. A fullos szettért még Zidane is kénytelen a Cyber Shade árnyalatot választani, ami konkrétan FC Barcelona színű. Az RGB LED fénycsík, a logó színe és a világítás ritmusa természetesen a legapróbb részletekig testreszabható. Nyilván ami nem világít minimum a világmindenség minden létező színében, az nem is gamer. Ez köztudott tény. (Az Alien fej a laptopomon RGB kód alapján lett precízen, Star Trekes-re állítva, úgyhogy én viccelhetek ezzel.)


[+]

A 6,65 hüvelykes, 90 Hz képfrissítéssel és 240 Hz-s érintésérzékeléssel dolgozó, Gorilla Glass 6-tal védett, 19,5:9 képarányú FHD+ felbontású HDR AMOLED panelen viszont valóban élmény a tartalomfogyasztás, amihez a keskeny kávák ellenére, DTS:X/DTS7.1 hangtechnikával megtámogatott, előlapi sztereó hangszórók járnak, nem mellesleg az RGB értesítő LED-et sem spórolták le azzal a kifogással, hogy az egész készülék tetszés szerint úgy villog, mint egy zárlatos karácsonyi izzósor. Fény- és közelségérzékelő a 16 megapixeles szelfikamera mellett van, amit a bal sarokban játék közben sem takarunk ki.


[+]

Kijelző-teszt (a táblázat szétnyitható)
Mérés Nubia Red Magic 3s Samsung Galaxy Note10+ ASUS RoG Phone II Huawei Mate 30 Pro OnePlus 7T
Képátló 6,65 hüvelyk 6,80 hüvelyk 6,59 hüvelyk 6,53 hüvelyk 6,55 hüvelyk
Felbontás 1080 x 2340 1440 x 3040 1080 x 2340 1176 x 2400 1080 x 2400
Technológia AMOLED (90 Hz) Dynamic AMOLED AMOLED (120 Hz) OLED Fluid AMOLED (90 Hz)
Fehér fényerő 435 / 516 nit 378 / 1067 nit 440 / 610 nit 431 / 919 nit 476 / 883 nit
Fehér fényerő (min.) 3,4 nit 1,8 nit 2,2 nit 2,3 nit 2,1 nit
Fekete fényerő 0 nit 0 nit 0 nit 0 nit 0 nit
Kontrasztarány végtelen végtelen végtelen végtelen végtelen
Színhőmérséklet 7464 K + kézi 6479 K + kézi 8813 K + kézi 7387 / 6365 + kézi 6999 K + kézi

Hogyan mérjük a kijelzőt?

A 120 Hz-es RoG Phone II-höz képest azért már itt is érezni a szerényebb felszereltséget, mondjuk nem is kerül annyiba, a magasabb képfrissítési ráta viszont akkor is érezhető, ha sokan nem óhajtják beismerni. Pont addig fogják így gondolni, amíg nem használnak 90 Hz-es panelt, pláne egy 120 Hz-eset. A játékmód dedikált hardveres kapcsolóval szedhető elő, ami a két nanoSIM-et befogadó tálca fölött található bal oldalon, ugyanitt még a dokkolófelület fog feltűnni a külön megvásárolható kiegészítőkhöz.


[+]

A 3,5 milliméteres jack csatlakozó a felső élre került, ami játék közben kényelmetlen lehet, mert nem lehet tőle rendesen fogni a készüléket. Legalábbis nekem kissé útban volt. A Bluetooth headset megoldás lehet, de ebben az esetben az sem kompromisszummentes. Talán ilyen felhasználási területre szánt mobiloknál érdemes lenne megvizsgálni a kimenet alternatív elhelyezésének lehetőségeit, de azért nyilván örülünk, hogy van (spoiler: a minőségének kevésbé). A bekapcsológomb és a hangerőszabályzók viszont tökéletes helyen vannak. Nem biztos, hogy nem azért, mert fölötte a fizikai hűtőventilátor légkiömlője foglalja a felületet, de végeredményben mindegy is, a gombok pont ott vannak, ahol egy ekkora féltéglán lenniük kell.


[+]

A Los Blancos most nagyon nem fognak egyetérteni, de a hátlap igen mutatós a gránátvörös-kék átmenettel (plusz rohanvást felkapva is nyilvánvaló, melyik a telefon alja); a tetszés szerint akármilyen ízléstelen színben felvillanó LED csíkkal; a világító Red Magic logóval; a folyadékhűtés kivezetésével és a keskeny hatszög formájú ujjlenyomat-olvasóval. Csak asztalon fekve használhatatlan az eszköz. Mármint, mi fekhetünk az asztalon nyugodtan, csak a telefon iszonyúan billeg sík felületen. Az ötszögletű kameraegység egy darab 48 megapixeles Sony szenzort rejt, van fölötte egy szimpla LED segédfény és ezzel vége is a képalkotó egységek listájának.


[+]

Az érintésérzékeny, opcionális rezgő visszajelzéssel dolgozó vezérlőfelületek a jobb él alsó és felső szélére kerültek, ami hihetetlenül megkönnyíti a játékok irányítását mindenféle periféria csatlakoztatása nélkül, ráadásul szabadon konfigurálható, hogy mely virtuális vezérlők funkcióját vegyék át. Az én mutatóujjamnak picit magasan vannak, ha kényelmesen fogom a készüléket, de célozni és lőni még így is jobb, mint a kijelzőt tapicskolni; egészen kontrolleres élmény. Ha kényelmes, az ujjlenyomat-olvasót is használhatjuk plusz vezérlőként. Átlagos kézmérettel minden bizonnyal teljesen kifogástalan.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

 • Nubia Z20 - OLED-en dupláz

  Dupla kijelzőjével igazán egyedi lett, és Magyarországról is könnyen elérhető a gyártó csúcsmodellje, aminek szinte semmilyen téren sem kell szégyenkeznie.

 • ASUS ROG Phone II - túlnövi a feladatot

  Reneszánszukat élik a játékra kihegyezett mobilok, a ROG márkanevet működtető ASUS-tól pedig el is várjuk, hogy komolyan vegyék a műfajt: de vajon tényleg ez ma a legjobb gamer mobil?

 • Jövő hónapban érkezik a Nubia Red Magic 3s

  Mármint Európába. A ráncfelvarráson átesett Red Magic 3 már egy ideje elérhető Kínában.

 • Bemutatkozott a Nubia Red Magic 3S

  A gamer közösség kedvére próbáltak tenni a Snapdragon 855+-szal, az UFS 3.0-s tárolóval, a frissített hűtési rendszerrel és a 90 Hz-es képfrissítési rátával.

Hirdetés