Hirdetés

Nubia Red Magic 3s - nehéz-tüzérség

A Nubia Red Magic 3s nyers ereje letaglózó, a játékélmény kifogástalan, de mint hétköznapi készülék, kissé kényelmetlen. És óriási.

Hirdetés

Videó, multimédia

Videót felvenni hangsúlyozottan kísérleti jelleggel 8K 15 fps minőségben is lehet. A kép amúgy szép, nem valószerűtlen színvilágú és általában gyatra, mint a Nubia Z20 esetében, de nagyon alacsony a képkockaszám, ami így inkább diavetítésre emlékeztet, mint mozgóképre.

A 4K 30 fps viszont teljesen rendben van, csak a stabilizálás hiánya szembetűnő. Cserébe a FHD 30 fps kifejezetten szép: részletgazdag, a dinamika jobb, mint az állóképek esetében, a színek pedig valósághűek és telítettek. Valami EIS szemmel láthatóan van, viszont a stabilizálás így is gyenge.

4K és 1080p felbontású, de 60 fps képkockaszámmal megörökített felvételeknél érzésre nem stabil az fps, az autók hangja és a gyerekzsivaj pedig egészen viccesen torz; az autó olyan, mint amikor az űrsikló elhalad az Enterprise mellett, az egész együtt pedig olyan, mint a régi betárcsázós internet hangja szuperlassításban.

A szintén bétás 1920 fps lassítást pedig egyelőre nem erőltettük, tekintve, hogy fókusz sincs, ha bekapcsoljuk az opciót. A roppant egyszerű videolejátszóval viszont van gond. Mármint a hanggal. A zenelejátszás és a hangminőség alapján esélyes, hogy rendszerszintű audiomegjelenítési probléma lehet, noha nem kizárt, hogy csak ez a bizonyos készülék hibás.

Zenehallgatásra kizárólag a Google Play Zene áll rendelkezésre, de bármiféle hangszínszabályzó nélkül, ami baj, mert önmagában elég szegényes a minőség. Hiába van jack csatlakozó, amit ugye játék közben nem biztos, hogy tudunk használni (nekem kissé útban van), de a fülhallgatóra jutó hangminőség is kifejezetten gyenge. Mélyek véletlenül sincsenek, nulla térérzet, részlettelen, a magasak pedig kellemetlenül dominálnak. Meglepő, hogy játék közben maguk a DTS:X/DTS 7.1 sztereó hangszórók milyen erőteljesen szólnak, a háború első hallásra jól hangzik, de a zenei audiomegjelenítés ehhez képest nagyon gyenge. Vezetékes fülhallgatóval játszani sem érdemes, ugyanolyan siralmas, mint a zene.

[+]

Egy jobb fajta Bluetooth fülhallgatóval válik nyilvánvalóvá, hogy mennyire részlettelen az analóg hangátvitel, pedig egyetlen fejlettebb kodeket sem támogat a készülék. Ezzel együtt is olyan hangok kerültek elő már a játék menüjében, amiknek korábban nyoma sem volt, a látencia viszont borzalmas. Az aláfestő zene és a hanghatások lényegesen jobbak volt CoD Mobile-ban, de egy másodperces késéssel hallottam a lövést és egyéb zörejeket, ami ugyan kellően telített és erőteljes, de értelme így nem sok van. A zene viszont így sem valami jó: nyomott, dinamikátlan és durván dominálnak a mélyek. FLAC-nál még jelfeldolgozási hiba is érzékelhető volt tizedmásodperces megtorpanásokban, ami után megszaladt a ritmus. A sztereó elválasztás viszont rendben van, csak a beszédhangszóróként is funkcionáló egység nagyon gyenge. De érzésre itt szoftveresen lett valami nagyon elkefélve.

[+]

Visszatérve a videólejátszóra, maga az alkalmazás rendben van, a legtöbb formátumot kezeli, lehet válogatni a hangsávok között, a feliratokat sajnos nem kezeli, cserébe az AC3 hanggal sincs gond. Amennyiben egyáltalán van hangja a videónak. Első körben egyetlen formátum sem szólalt meg, amit a hardveres dekódolás valamiféle hibája okoz. Alapértelmezett módon és a Google galériából megnyitva tehát semminek nem lesz hangja, ha nem kényszerítjük a szoftveres dekódolást. Mivel elsődlegesen a hardveres dekódolás aktív, ezt minden egyes videónál el kell játszani, ha nem némafilmet szeretnénk látni, plusz, csak a videólejátszóban lehetséges. Mindebből úgy tűnik, az audiomegjelenítéssel valami rendszerszintű probléma van, feltehetően a fülhallgatóra jutó és a multimédiás hangszóró hangminősége is emiatt olyan, amilyen. A Bluetooth meg egyszerűen csak nem támogatja a fejlettebb protokollokat.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

 • Nubia Z20 - OLED-en dupláz

  Dupla kijelzőjével igazán egyedi lett, és Magyarországról is könnyen elérhető a gyártó csúcsmodellje, aminek szinte semmilyen téren sem kell szégyenkeznie.

 • ASUS ROG Phone II - túlnövi a feladatot

  Reneszánszukat élik a játékra kihegyezett mobilok, a ROG márkanevet működtető ASUS-tól pedig el is várjuk, hogy komolyan vegyék a műfajt: de vajon tényleg ez ma a legjobb gamer mobil?

 • Jövő hónapban érkezik a Nubia Red Magic 3s

  Mármint Európába. A ráncfelvarráson átesett Red Magic 3 már egy ideje elérhető Kínában.

 • Bemutatkozott a Nubia Red Magic 3S

  A gamer közösség kedvére próbáltak tenni a Snapdragon 855+-szal, az UFS 3.0-s tárolóval, a frissített hűtési rendszerrel és a 90 Hz-es képfrissítési rátával.

Hirdetés