LG Wing - szárnyas fejvadász

Merész, bevállalós készülék, amit nem csak lehet, kell is szeretni ahhoz, hogy valóban praktikusnak lássuk a kialakítását - mindez persze nehezen indokol bő 50%-os felárat egy hasonló képességű felső-középkategóriáshoz képest.

Adatkommunikáció, akkumulátor, összegzés

Az LG Wing jelen állás szerint kizárólag 5G-s változatban kerül piacra, az n1, n3, n7, n28, n78 sávok támogatottsága időtállóságot jelenthet neki, ezen felül természetesen minden hazai LTE-sávon tud kommunikálni, és van kétcsatornás Wi-Fi, 802.11a/b/g/n/ac szabványok támogatásával, 5.1-es Bluetooth-szal (A2DP, LE, aptX, aptX HD, LDAC, AAC, SBC) és 3.1-es USB Type-C felülettel.

Hirdetés

[+]

A navigáláshoz a földi antennák és routerek mellett a GPS (L1, L5), a GLONASS, a Galileo (E1, E5a) és a BeiDou műholdakat vet be a rendszer nagyon gyors és megbízható pozíciószerzéssel, akár beltérben is. Akad iránytű, gyorsulásmérő, giroszkóp és NFC, nincs viszont barométer vagy infra. A beszélgetési hangminőség szinte tökéletes, erélyes a beszédhangszóró, megfelelő minőségű a mikrofon is.


[+]

LG Wing 5G
Pro
Szép külső, koncepciómobilnak megfelelően minőségi kialakítás
IP54 és bizonyos MIL-STD végettség
Jól sikerült kijelzőpár
Kontra
Vannak hardveres és szoftveres gyermekbetegségek
Járhatna sokkal több funkció a kétkijelzős módhoz
A kijelző és a kameraszett legfeljebb átlagos ebben a kategóriában
Pontozás
Kialakítás, védelem 8 pont
Kijelző 8 pont
Sebesség 8 pont
Szoftverfelület 8 pont
Fotózás, videózás 7 pont
Hangminőség 7 pont
Adatkommunikáció 8 pont
Üzemidő 8 pont
Ár/érték arány 7 pont
Indulóár 999 USD

4000 mAh kapacitású akkumulátor került az LG Wingbe, a végleges példányban tesztelve ez tökéletesen elegendőnek bizonyult egy napnyi kényelmes használathoz, a 7 nanométeres rendszerchip, és a spórolósan takarékos kijelző miatt tényleg lassan csorogtak lefelé a százalékok a normál használat üteme szerint, és szintetikus tesztben is 12-14 óra körül mértünk videónézéssel, és mellette online szinkronizálással. A készenléti fogyasztást magasabbnak tapasztaltuk az ideálisnál, egy éjszaka mindenféle aktivitás nélkül 5-6%-ot merült nálunk az eszköz, erre érdemes odafigyelni azoknak, akik keveset nyomkodják a mobiljukat. Ahogy érdemes odafigyelni arra is, milyen töltőt használunk: eleinte azt hittük, hogy csak a prototípus háklis a töltőkre, de a nálunk lévő Type-C-s töltők jelentős részét ignorálta a végleges példány is, és csak az USB-PD-s adapterekkel vett fel energiát. Ilyen van a dobozban is egyébként.

Összegzés

Még mindig nincs pontos magyar árunk a termékkel kapcsolatban, de a nemzetközi árakból kiindulva biztosra vehetjük, hogy bőven 300 ezer forint fölött fog nyitni itthon, miközben a hardvere, a kamerarendszere, az akkumulátora és a fő kijelzője alapján nagyjából a 200 ezres mobilok közé lehet sorolni, a maradék pedig a különleges kialakítás és a hozzá kapcsolódó egyedi szolgáltatások felára. Mi az elmúlt két hétben folyamatosan használtuk a mobilokat, nálam a prototípus és a végleges járt teszten, Bog pedig a protóval ismerkedett, és nagyjából mindketten ugyanarra a konklúzióra jutottunk: nehéz lenne valódi érvet felsorakoztatni a kialakítás mellett, kevés olyan eset volt, amikor a másfél kijelzős felület tényleg hatékonyabbá tette a használatot. Jól sikerült az összeszerelés, a forgatómechanika is feszes, kellemes, továbbá az LG készülékeinek csomó egyéb előnyét is élvezhetjük, viszont a gyártó korábbi csúcsmobiljaihoz képest az audio-oldal jelentős visszalépés a 3,5 milliméteres jack, a Quad DAC és a sztereó hangszóró hiánya miatt. Számomra a készülék komfortzónán kívüli mértékben nagy és csúszós, a használat teljes ideje alatt benne volt a levegőben, hogy egyszer leesik - szerencsére ez nem történt meg, de biztos vagyok abban, hogy ha csak fél centivel keskenyebbre és egy centivel alacsonyabbra hozzák össze a konstrukciót, már kisebb lenne a rizikó.

A gimbal mód a vártnál ügyesebben dolgozott, viszont nettó képminőségben abszolút nem gurít nagyot, ráadásul két nagylátószögű kamerát is használ, tehát hardveres zoomkamera továbbra sincs a három modul között, ez nekem valahogy az összes LG-ről hiányzik, a V60 ThinQ-ról legalább annyira, mint a Velvetről. A vloggereknek szánt dual recording mód szoftveresen érthetetlenül mezítlábas még, és itt is felmerülnek a képminőségi problémák, többek közt az álló mobillal együtt álló szenzorból adódó vágás miatt is. Aki kedveli a különleges kialakítású mobilokat, és első látásra beleszeretett a Wingbe, annak minden további nélkül tudjuk ajánlani a megvásárlást, hiszen amit ígér, azt tökéletesen hozza, és ha az ember nagyon akarja, meg tudja benne találni a praktikus oldalt is, viszont tényleg erőltetni kell, jóval kevésbé magától értetődő, mint egy könyvszerűen hajlítható kijelzős mobilnál, ami becsukva hasonlóan vastag és nehéz, mint ez, viszont kinyitva az egybefüggő, pingpongasztalnyi kijelző szinte mindenért kárpótol. Mi általánosságban az LG-nek egy erős tetszett plecsnit tudunk adni, és ebben már az is benne van, hogy nagyra értékeljük a gyártó bátorságát.

LG Wing 5G

szentkuti11

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés