LG Velvet (4G) - megelőzte a híre

Bársonyba temeti az LG a G-szériát, az új sorozat első terméke nagyon megnyerő külsőt és korrekt középkategóriás csomagot kapott.

Bevezető, tartozékok

Minden lehetőséget megragadott az LG, hogy még a Velvet bemutatása előtt megismertesse ezt a nevet, és a hozzá tartozó, elegáns, keskeny, már-már világító hátlapú felső-középkategóriás mobilt. Április végén tényleg minden másnapra jutott egy a hozzá tartozó hírekből, nálunk, alapos szűrés után is megjelent vagy tíz ilyen, a dél-koreaiak egy bő hétig tényleg napi két információmorzsát vagy új fotót közöltek a termékről. Nem is véletlen ez, hiszen a jelenlegi információk alapján a gyártó egyik legfontosabb mobilos termékvonalát, a G-szériát váltja le ez az eszköz, és az ebből kinövő sorozat.

Úgy tűnik, hogy a 8 éve, az Optimus G-vel elindult név - ami önálló termékszériaként csak egy évvel később, a 2013-as LG G2-vel startolt - láthatóan mostanra fulladt ki az LG szerint, és tény, ami tény, az egyes termékek minősége és eltaláltsága sokkal ingadozóbb volt a Samsung Galaxy S-családnál, ami régebb óta fut, és mindmáig aktívan frissül. Jó eséllyel nem sokan emlékeznek már a G3-mal bejött térerő-, üzemidő- és kijelzőragasztás-hibákra, ahogy talán a G5 bukott moduláris koncepciója sincs már meg mindenki fejében, az viszont biztos, hogy a felső-középkategóriás, tehát a pénzügyi realitás talaján megvásárlásra érdemes legdrágább LG-széria nem tudott olyan általánosan ismert, megbízható, kiszámítható vonal lenni, mint néhány konkurense. Ha pedig így alakult, húztak egy vonalat, és elnevezték Velvetnek ezt a sorozatot.

A Realme X50 5G társaságában
A Realme X50 5G társaságában [+]

Biztos sok mindent le tud vetkőzni az LG, azt viszont nem felejtették el, hogy ugyanazon a terméknéven a különböző régiókban más specifikációjú eszközöket adjanak a vásárlóknak, emlékezzünk csak a G6-ra, aminél a memóriákon és tárhelyeken kívül változott a vezeték nélküli töltés lehetősége és a Quad DAC megléte a szérián belül. A Velvet esetén sem jobb a helyzet: a mobil, amit alapvetően egy 5G-képes, Snapdragon 765G rendszerchippel ismertünk meg, hozzánk (és számos egyéb országba) már egy kizárólag 4G-s, a tavalyi mobilokból ismert Snapdragon 845 rendszerchippel érkezett. Ennek megfelelően érdemes értelmezni azt a 199 990 forintos nyitóárat, ami a készülékhez tartozik. Számunkra most talán kevésbé érdekes, de állítólag készül a harmadik, MediaTek chippel szerelt változat is ugyanebből a készülékből. Ki érti ezt?


[+]

Hozzá kell tenni, hogy ehhez a kezdőárhoz egy gáláns előrendelői ajándék, egy Dual Screen kiegészítő tok is tartozik. Mi ezt nem kaptuk meg tesztre a készükékhez, de egy korábbi tesztünkben már bemutattuk a működését. A fehér dobozban egyébként kizárólag a 16,7 W-os maximumú gyorstöltő, illetve az USB-A – USB-C kábel kapott helyet, még kijelzőfólia sincs, tehát minden külső védelmet külön kell beszerezni a mobilhoz.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

 • Kapcsolódó cégek:
 • LG

Azóta történt

Előzmények

 • Jöhet a 4G-s LG Velvet

  8-as szériás, de nem a legfrissebb Snapdragon rendszerchip mellett 20%-kal kedvezőbb árra számíthatunk az 5G-s változathoz képest úgy, hogy minden más változatlan marad.

 • Működés közben látható az LG Velvet

  Tényleg semmilyen titok nem marad a május 15-ei premierig, most már a teljes specifikáció és számos kép is érkezik

 • Május 15-től kapható az LG Velvet

  Ismét a gyártó publikált a csúcsategóriás újdonságról, ami nagy hangsúlyt fektet az audio-oldalra és többféle érdekes kiegészítővel együtt érkezik.

Hirdetés