LG Wing - szárnyas fejvadász

Merész, bevállalós készülék, amit nem csak lehet, kell is szeretni ahhoz, hogy valóban praktikusnak lássuk a kialakítását - mindez persze nehezen indokol bő 50%-os felárat egy hasonló képességű felső-középkategóriáshoz képest.

Fotós képességek

Tulajdonképpen hagyományosan LG-s a kameraelosztás, ha azt vesszük alapul, hogy egy normál és egy ultraszéles kamerával fotózhatunk a hátlapon, ám a specifikációkat olvasva mégis felvonhatjuk a szemöldökünket, hiszen három optikával találkozunk, amiből kettő ultraszéles - a megfejtés egyszerű, a videós gimbal módhoz szükséges a két, egymástól eltolt nagylátós optika, amivel szélességben és magasságban is sokat tud átfogni a rendszer, erről azonban majd a következő oldalon írunk részletesebben, maradjunk a fotózásnál.


[+]

Van tehát egy 64 megapixeles, quad-Bayer rendszerű főkameránk, ami alapvetően 16 megapixeles fotókat készít, és minőségben is ekkor produkálja a legjobb eredményt. F/1,8-as apertúrával, PD-autofókusszal, 1/1,72"-es szenzormérettel és optikai képstabilizálással ez egy univerzálisan használható megoldás, az automatika minden szempontból gyors és pontos, a feldolgozás pedig normál esetben azonnali, és teljes felbontáson is megvan bő fél másodperc alatt. Az ultraszéles modul 13 megapixelen tud fotózni, az f/1,9-es apertúrának és a 117 fokos látószögnek örülhetünk, a fixfókusznak már kevésbé.

[+]

A rendszer erőteljesen kínálgatja a 2x-es zoomot, ami persze valójában egy 64 megapixelesből vágott, lényegében digitálisan nagyított kép lesz, tehát mélység-élességet biztosan ne várjunk tőle, viszont sok esetben jól jöhet, és ahogy tesztfotóinkon látszani fog, egyáltalán nem gyenge a képminősége. Szoftveres téren semmi gond nincs az LG megoldásával, minden fő funkció közvetlenül elérhető az alapképernyőről, van továbbá témafelismerő, portré mód, AR-matricázás, éjszakai mód, panoráma (ez hagyományos, telefonmozgatós, nem használja ki a két nagylátót), és persze adott a manuális opció is, ahol a záridőt (1/4000 és 20 másodperc között), az ISO-t (50-3200), a fehéregyensúlyt (2500 és 7500 K között), az EV-t és a fókuszt is lehet babrálni, továbbá menthetünk DNG-ben, illetve nézhetünk vízszintet és hisztogramot is.

Főkamera, 16 megapixel

A főkamera képei alapvetően rendben vannak, a színhűség, a vonalélesség és a részletesség is teljesen rendben van, gyors a fókusz és megbízható az automatika, zaj viszont akad itt-ott, a lencserajzolat puha a széleken és a homogén felületek apró részleteinél látunk mosódást is, ha többszörösen belenagyítunk. A dinamika alapvetően közepes, de teljesen automatikus üzemmódban sokszor bekapcsol a HDR, ami valamit segít a kiégett vagy épp sötétbe bújó részleteken. Este is rendben van a képminőség, jól kezeli a sok apró, vagy akár a kevés, de erős mesterséges fényt is, nincs továbbá feltűnő zajosodás. Ami lehetetlen a Winggel, az a makrófotók készítése: manuális módban, legközelebbi fókuszra állítva is legalább 10 centiméter tárgytávolság kell az élességhez, elektromos biciklink egyik csavarmenetéről próbáltunk így képet készíteni, itt látható az eredmény.

Zoom (főkamerával), 16 megapixel

A zoomképekkel folytatjuk, hiszen alapvetően ezek a fotók is a főkamerával készülnek, csak 64 megapixelről vágva: nappali körülmények között tényleg vannak olyan részletek, amik jobban megelevenednek a nagyított változaton, de komoly különbség igazán nincs a főkamera normál képeihez képest, inkább az utólagos szerkesztőmunkától kíméli meg magát az, aki közvetlenül a szoftverből készít nagyított képeket. Nagyon hiányzik a fotók mélysége, bár egyébként a portré mód működik nagyítva is, csak nagyon sok fény kell neki, ahogy arra a rendszer is felhívja a figyelmünket.

Nagylátó, 13 megapixel

117 fokos látószög tartozik a fent látható képekhez, és bár színvilágra, dinamikára első körben nem tűnik sokkal rosszabbnak a főkamerás képeknél, valójában azért jelentősen el van maradva attól. A lencsekép elég halovány, és ahol erős fény szűrődik be, ott kromatikus aberráció és masszívan kiégett részletek ütik fel fejüket. A fixfókusz miatt nagyjából egyértelmű, hogy a közeli témák nem lesznek élesek, este pedig brutális zajosodással kell számolni.

[+]

Szelfizéshez egy 32 megapixeles, f/1,9-es apertúrájú kamera csúszik elő a mobil tetejéből, 8 megapixeles alapértelmezéssel készülnek a fotók, és a HDR-t sem fél használni a rendszer. Este képernyővillanóval lehet segíteni a fényviszonyokon.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés