LG Wing - szárnyas fejvadász

Merész, bevállalós készülék, amit nem csak lehet, kell is szeretni ahhoz, hogy valóban praktikusnak lássuk a kialakítását - mindez persze nehezen indokol bő 50%-os felárat egy hasonló képességű felső-középkategóriáshoz képest.

Külső, kijelző

Összecsukva az LG Wing aligha tűnik többnek egy hagyományos okostelefonnál, első blikkre leginkább az tűnik fel mindenkinek, hogy mennyire nagy, ami egyébként inkább a 10,9 milliméteres vastagságára vonatkozik, noha a 169,5 x 74,5 milliméteres magasság és szélesség sem fogja épp a kompakt apróságok közé sorolni a kütyüt. Feltűnő lesz még a tömege is, 260 grammja igencsak hangsúlyossá teszi a kézbe vételét.


[+]

Szerkesztőségünkben közismerten én vagyok az összeszerelési minőség legkritikusabb szemlélője, én tudok a leginkább felháborodni, ha egy méregdrága mobil valamilyen konstrukciós hibával lép ki a piacra, és jellemzően a kicsomagolás után máris próbálok valamilyen hibát keresni a külsőben, horpadó hátlapokkal, furcsa nyöszörgő hangokkal, éles peremmel a kereten engem ki lehet kergetni a világból. A Huawei Mate Xs undorítóan recsegő-ropogó nyitómechanikájára, és csukás közben libegő kijelzőjére elég rágondoljak, és végigfut a hideg verejték a hátamon, szóval azt gondolom, tőlem valódi dicséret az, hogy az LG Wing egy abszolút jól összerakott, feszes, stabil mobil lett!

Ahány fényviszony, annyiféle színben pompázik a világos változat, a fekete viszont mindig ugyanolyan
Ahány fényviszony, annyiféle színben pompázik a világos változat, a fekete viszont mindig ugyanolyan [+]

A prototípus mechanikája egyáltalán nem sikerült hibátlanra, csukás közben minimális próbálkozással ki lehetett csúsztatni a sínjéből, a kijelző felülete pedig csukott állapotban is hajlamos volt billegésre a készülékházon, a végleges, fekete tesztkészülék azonban majdnem tökéletes lett. Finom hang, határozott csukódás, kellemes rugóerő jellemzi a forgatás élményét, a felső kijelző csukott billegéséből maradt meg valami halványan - tényleg abszolút túlélhető mértékben.

Egészen zöldes és nagyon lila is tud lenni a hátlap napfény alattEgészen zöldes és nagyon lila is tud lenni a hátlap napfény alatt Egészen zöldes és nagyon lila is tud lenni a hátlap napfény alatt [+]

Aki a zöldes-lilás, fényviszonyoknak megfelelően tükröződő hátlap feltűnőségét nem szereti, annak a fekete változat lesz kedvesebb, az ujjlenyomatokat gyűjtő homogén fekete üvegfelület tökéletesen belesimul az alumínium keretbe, ezzel elegáns megjelenést, de csúszós jelleget adva a mobilnak. Érdemes nagyon vigyázni a telefonra, hiszen bár bizonyos szintig MIL-STD-810G sztenderdeknek megfelelő a kialakítása, látszólag törékeny, sérülékeny anyagok határolják, és a kissé mindenki számára ismeretlen konstrukcióval a használat első időszakában pedig még az a szerencsétlen eset is előfordulhat, hogy maga a forgó, rugós mechanika üti ki a kézből a mobilt, ahogy lent ellöki balra, és fent jobbról váratlanul kitolja az ujjunkat a stabilnak hitt helyéről.

Minden helyzetben érdemes stabilan fogni
Minden helyzetben érdemes stabilan fogni [+]

Persze ehhez kell egy masszív adag felhasználói hiba, de hasonló helyzet előfordulhat akkor is, ha vissza akarnánk tolni a fedlapot, de nem elég határozottan csináltuk, és a visszarúgás löki ki a kezünkből az eszközt. Egy szó, mint száz: nagyon óvatosan használjuk az elején a mobilt, a laza elforgatásokkal kapcsolatos vagizás lehetőleg csak akkor jöjjön, ha már teljesen kiismertük a mozgását.

Kijelző-teszt (a táblázat szétnyitható)
Mérés LG Wing (fő kijelző) LG Wing (másodlagos kijelző) Asus Zenfone 7 Pro Sony Xperia 1 II Xiaomi Mi 10 Pro Realme X50 Pro 5G
Képátló 6,80 hüvelyk 3,90 hüvelyk 6,67 hüvelyk 6,50 hüvelyk 6,67 hüvelyk 6,44 hüvelyk
Felbontás 1080 x 2460 1080 x 1240 1080 x 2400 1644 x 3840 1080 x 2340 1080 x 2400
Technológia P-OLED G-OLED HDR10+ AMOLED 4K HDR OLED HDR10+ AMOLED AMOLED
Képfrissítés 60 Hz 60 Hz 60 / 90 Hz 60 Hz 60 / 90 Hz Hz 60 / 90 Hz
Fehér fényerő 510 / 672 nit 504 / 504 nit 585 / 847 nit 311 / 575 nit 491 / 1155 nit 585 nit
Fehér fényerő (min.) 2,4 nit 3,0 nit 2,1 nit 1,8 nit 2,0 nit 3,8 nit
Fekete fényerő 0 nit 0 nit 0 nit 0 nit 0 nit 0 nit
Kontrasztarány végtelen végtelen végtelen végtelen végtelen végtelen
Színhőmérséklet 7588 K + kézi 7250 K + kézi 8057 K + kézi 8165 / 7384 K + kézi 7345 / 6624 K + kézi 7827 K + kézi

Hogyan mérjük a kijelzőt?

Nyers adatok alapján tényleg nem kell elájulni a kijelzőtől, hiszen nincs 60 Hz fölötti képfrissítés, nincsenek hangzatos adatok a színmélységről, színtérről és az egyéb támogatottságokról, és az 1080 x 2460 pixeles felbontás sem az, amitől elsőre mindenki álla koppan, ugyanakkor azonban 6,8 hüvelyken markáns fényerővel, gyönyörű, élénk árnyalatokkal és nyilván tökéletes feketékkel találkozunk. Külön öröm, hogy nem csak a nagy kijelző kapott P-OLED technológiát, hanem a másodlagos, 3,9 hüvelykes, 1080 x 1240 pixeles panel is G-OLED, a maga előnyeivel. Egyik kijelzőből sem harap ki felületet sem notch, sem pedig kameralyuk, hiszen a szelfikamera a mobil tetejéből csúszik elő, ha épp szükség van rá. A fő kijelző kávái ehhez mérten átlagosak, ami ez esetben annyit jelent, hogy mind a négy oldalon van egy leheletnyi.


[+]

Szinkronizálhatjuk, vagy állíthatjuk külön-külön is az alsó és a felső panel fényerejét, ez külön jó akkor, ha a kis panelt csak beviteli egységnek, esetleg navigáció melletti médiapanelnek használjuk. A kézi állításkor együtt tudnak mozogni a fényerők pontos nitben mérve is, az automatikus módot használva, közvetlen napfény alatt azonban egyértelműen a fő kijelző tud feljebb skálázódni.


[+]

Jobb oldalt van minden vezérlőgomb, a bekapcsológomb szokásos kétharmad-magasság körül van, valamennyivel felette pedig különálló hangerő le és hangerő fel gomb: zsebben, vakon tapogatózni ez kevésbé praktikus, mint kvázi bármilyen egyéb megoldás, főleg, hogy nem kapott eltérő felületet vagy formát egyik gomb sem, még a méretük is megegyezik. Alulra tették a Type-C portot, a 3,5 milliméteres jack csatlakozó helyett pedig Type-C-s adapter van a dobozban. A por- és nedvességvédelemről IP54-es szabvány gondoskodik, a hibrid SIM-tálca azonban továbbra is ugyanaz a vékony, gyenge műanyag, mint évek óta minden LG-nél így ha valaki sokat cserélgeti a kártyákat, annak nem kizárt, hogy egyszer elreped, eltörik ez, szerencsére a korábbi modellek esetén pótolni is fillérekből lehetett.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés