Hirdetés

LG Q Stylus - elárazták egyetlen tollvonással

Hiába a szívós külső, ha értelmezhetetlen az öreg hardverrel az árcímke, amit a passzív stylus sem indokol. Egy picit rá kellene koncentrálnia a gyártónak a középkategóriára.

Adatkommunikáció, üzemidő, végszó

A nálunk járt Q Stylus egy nanoSIM-et fogadott be, minden hazai LTE sáv támogatásával. A beszédhangszóró korrekt minőségű, jól érteni a másikat, a túloldalon sem panaszkodnak, bár zajosabb környezetben picit lehetne jobb a szűrés, már ha van. A WiFi 802.11b/g/n szabványú korrekt érzékenységgel (HotSpot, Direct), ám a termékoldallal szemben nem dual bandes. A Bluetooth 4.2-es (A2DP, LE), az USB pedig 2.0-s (Type-C, MTP, OTG). Van giroszkóp, gyorsulásmérő, iránytű, NFC és hang szenzor, hiányzik viszont az infra és a barométer. A navigációhoz a földi antennák és a routerek mellett a GPS és a GLONASS csoportokat lehet igénybe venni, a többit nem használta a telefon. A pozíciószerzés gyors, csak nem olyan kiegyensúlyozott, mint egy Snapdragon SoC esetében.


[+]

A 3300 mAh-s telep szűkös a 6,2%-es kijelzőhöz mérten, ami bátran használja az akkumulátort, miközben a chipset próbál takarékoskodni. Együttesen négyórás képernyőidők jöttek ki, mindennapos töltéssel, de biztos akad, aki képes a telefont gyorsabban vagy lassabban lemeríteni, ez ugye erősen felhasználófüggő. Akad pár energiatakarékos opció, de a lehetőségek kapacitásilag korlátozottak: ekkora tepsibe, a toll és járata miatt 4000-es telep nem fért, így közepes üzemidővel kell beérni.


[+]

Értékelés: LG Q Stylus
Külső
Ergonómia 8 pont
Anyaghasználat 8 pont
Összeszerelés minősége 10 pont
Kijelző mérete, minősége 8 pont
Belső
Kezelhetőség 8 pont
Sebesség 6 pont
Szoftver rugalmassága, bővíthetősége 8 pont
Felhasználói felület élménye 8 pont
Alapfunkciók
Hangminőség, vételi stabilitás 8 pont
PIM funkciók 10 pont
Adatkommunikációs képességek 8 pont
Multimédia
Vizuális 6 pont
Audio 7 pont
Egyebek
Üzemidő 6 pont
Ár/érték aránya 4 pont
Hogyan értékelünk?

Összefoglaló

Lehet, hogy valaki az év 363 napján a világ legkedvesebb embere – ha két napra elszakad a cérna és csúnyán odaszól társainak, azt megjegyzik róla. Megannyi jó telefonja volt az LG-nek, éppen ezért nem születhetett volna meg ez, és köthetett volna ki a magyar polcokon 100-110 ezer forintértért hivatalos forgalomban. Gondoljuk végig a vásárló szemszögéből: megveszi ezt az elöregedett MediaTek SoC-vel dadogó, kopogó műanyag hátlapos telefont nem kevés pénzért, cserébe pedig lomha működést és középszerű multimédiás felhozatalt kap, egy nyamvadt, passzív stylusszal, vitatható értékkel. Vitatható, mert járatától szűkös lett a telep és rövidke az üzemidő, ilyen tollat pedig fillérekért lehet vadászni a neten. 2019-et írunk, és nem kell a Redmi Note 7-nek előre gesztusokat tenni: az elődje is oda-vissza veri a Q Stylust, akárcsak a Honor 10 Lite, a Huawei P Smart+, vagy a Meizu X8, és nincs messze árban a Honor Play, a Meizu 16th vagy a Pocophone F1 sem.

A G7 ThinQ ma még drágább, de ott a G6 baráti árú emlékeztetőként: az LG igenis tud ennél sokkal jobb telefont csinálni. Azért kár, mert a történet jól indult: a Q Stylust bár nem nevezik ütésállónak vagy strapabírónak, megfelelt az IP68-as és jó pár MIL-STD-810G-n belül definiált tesztnek, az összeszerelés ennek megfelelően pedig kitűnő lett. Ami árszinten aztán meg pláne nincs, az másik, digitális tollal szerelt masina, mert a Galaxy Note sokkal drágább, és amúgy tényleg lehet a Q Stylusszal firkálgatni, csak nem az S Pen kreatív lehetőségeivel. Ám a pakk jelen hardverével és kameráival kb. 40%-kal ér kevesebbet, mint amennyiért kínálják (ez ügyben szürkeimportban érdemes szétnézni), éppen ezért, valamikor 2017-ben lehetett volna igazi keresnivalója. Az MWC-s előzetesek és pletykák jelzik: az LG továbbra is egy előremutató, kreatív mobilgyártó az év legtöbb napján. Amikor viszont kiürül az ötletsapka, ilyen telefonok kipöfékelése helyett inkább pihenőnapot kellene tartani, és újult erővel visszatérni. Elfeledte a csapat ugyanis a tételt, miszerint az emberek a jót természetesnek veszik, a rosszat viszont jó ideig nem feledik, a Q Stylus pedig az utóbbira sajnálatos példa.

Bone123

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

 • Kapcsolódó cégek:
 • LG

Azóta történt

Előzmények

 • LG Q7 Dual - nem dobja a mentőövet

  A legfrissebb piaci eredmények alapján a dél-koreai gyártónak égető szüksége lenne egy ütőképes középkategóriásra, ami lehetne akár ez a készülék is – feleennyiért.

 • Bemutatkozott az LG Q8 (2018)

  Az LG Q sorozata a csúcsmodellek szerényebb árfekvésű variánsai, kis késleltetéssel hozzánk is eljutott a Q8, most pedig itt az idei modell, ami viszont egy középkategóriás, önálló készüléknek tűnik.

 • Három kiszerelésben érkezett az LG Q Stylus

  A közös pont a készülékből előhúzható érintőceruza, az IP68-as védelem és a MIL-STD 810G minősítés.

Hirdetés