Hirdetés

LG Q Stylus - elárazták egyetlen tollvonással

Hiába a szívós külső, ha értelmezhetetlen az öreg hardverrel az árcímke, amit a passzív stylus sem indokol. Egy picit rá kellene koncentrálnia a gyártónak a középkategóriára.

Hirdetés

Kamerák, multimédia

A Q Stylus 8 megapixeles kamerát visel az előlapon és képernyővillanó segíti sötétben (ilyen képet lő), illetve 16 megapixeleset hátul, középsebességű PD-autofókusszal és LED villanóval. A lényegre törő szoftveren praktikusan lettek szétszórva az alapbeállítások – az automata HDR-t a menüből lehet állítani, mélyebb szintű kézi paraméterezés nincs. Lőhető portré, ételfotó, panoráma, a QLens algoritmus pedig segít a témaválasztás alapján a legelőnyösebb beállításokat maga eszközölni. Az expozíció érintőfókuszálás után állítható.


[+]

A dupla- és triplakamerás trendekből a Q Stylus kimaradt, egyetlen hátlapi szenzora viszont korrekt képeket lő nappal, némi késedelemmel kattintás után. A részletesség közepes, viszont 16 megapixelen elegendő a nyomtatásra, a HDR meg letudja a nagyobb dinamikájú témákat. A fehéregyensúly általában megfelelő, és nappal a fókusz is pontos. Nem úgy este: sok kattintást követően utólag derült ki, hogy nem volt hibátlan az élesítés, pedig a keresőn úgy tűnt, minden rendben. De egyébként sem csillagfotózásra termett az LG phablet, és a halovány utca- vagy szobavilágítás alatt is sok részlet örökre elvész.

A 1080p-s videofelvételek húzzák alá a leghatározottabban, hogy jóval erősebb árszinten a konkurencia (4K, jófajta stabilizálás, tiszta sztereó hang). A Q Stylus felvétele OIS vagy EIS nélkül remegős, a részletesség közepes, a fókusz hajlamos elkallódni, a monó hang pedig éppen olyan érzetet kelt, mintha a tesztelő letakarta volna a mikrofont, pedig ennél azért tapasztaltabbak vagyunk.


[+]

A 3,5 milliméteres port legalább megmaradt, és korrekt minőségű hang jut a fülesre, átlagos hangerővel, a középkategória elvárásainak megfelelve. Ez azt jelenti, hogy mp3 hallgatására, agybadugóssal vagy mobilhoz tervezett fejhallgatóval alkalmas, nincs hallható zaj, torzítás vagy feleslegesen megtolt tartományok. Ellenben részletességben, dinamikában és egy komolyabb fejhallgatóval hangerőben is érezni a korlátokat, amit jó pár 100 ezer forintos rivális simán leküzd. Akad hangszínszabályzó és DTS:X 3D Sound támogatás.


[+]

A különféle zeneállományokat a könnyen azonosítható lejátszó hajtja meg, a FLAC és WMA kiterjesztéseket beleértve, FM-rádió is van, füles csatlakoztatásával működik. A videolejátszó a DivX, Xvid és AC3 kódolásokkal is megbirkózik, illetve a feliratokkal, a 4K és HDR viszont kifog rajta. Hiányzik továbbá a Widevine L1 CDM védelem, ezért a Netflix vagy az Amazon Prime csak alacsony felbontáson streamel, pedig elég méretes és éles a kijelző, hogy a Q Stylus a repülő- vagy a villamosút minimozija legyen. Ehhez kellően hangos, de sajnos nem túl minőségi monó hangszóró tartozik, amit ráadásul könnyű alul eltakarni. A maximumon hiába erélyes, ha túl éles és hangszertől függően recsegős, közepes minőséghez 3-4 lépéssel lejjebb kell szabályozni,

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

 • Kapcsolódó cégek:
 • LG

Azóta történt

Előzmények

 • LG Q7 Dual - nem dobja a mentőövet

  A legfrissebb piaci eredmények alapján a dél-koreai gyártónak égető szüksége lenne egy ütőképes középkategóriásra, ami lehetne akár ez a készülék is – feleennyiért.

 • Bemutatkozott az LG Q8 (2018)

  Az LG Q sorozata a csúcsmodellek szerényebb árfekvésű variánsai, kis késleltetéssel hozzánk is eljutott a Q8, most pedig itt az idei modell, ami viszont egy középkategóriás, önálló készüléknek tűnik.

 • Három kiszerelésben érkezett az LG Q Stylus

  A közös pont a készülékből előhúzható érintőceruza, az IP68-as védelem és a MIL-STD 810G minősítés.

Hirdetés