2019. január 22., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Phablet rovat

Huawei Y6 II - phab lett belőle

Óriástelefon lett az öthüvelykes Y6 folytatásából, amely a RAM, a processzormagok és a tárhely méretére rádupláz, a HD kijelző 5,5 hüvelyken viszont már hátrány a mai piacon.

Hirdetés

Bevezető

Milyen furcsa, hogy miközben egyik-másik csúcskészülék óriásképernyős variánsa tetemes felárért vásárolható meg, a középkategóriában pont a phabletek nyújtanak igazán erőset, kevés kompromisszummal. Ha azt mondom, Vernee Apollo lite tízmagos rendszerchippel és 4 gigabájt RAM-mal, Meizu m3 note fémházzal és hatalmas teleppel vagy Redmi Note 3 Pro fürge rendszerchippel és nagy felbontású kamerával, milyen öthüvelykes készülékkel lehet az árszinten rájuk licitálni?

Jelentősen nőtt egy év alatt az Y6 sorozat: a II egy phablet
Jelentősen nőtt egy év alatt az Y6 sorozat: a II egy phablet [+]

Az olcsó phablet tehát kezd fogalommá válni, és a Huawei Y termékvonala legfeljebb középkategóriás árazásáról ismert, ezért is ígéretes az Y6 folytatása, aminek az elnevezését nem bonyolították túl: Y6 II lett belőle. Hű olvasóink persze emlékezhetnek, hogy az Y6 nem phablet volt, mindenesetre, most jött el az idő a generációváltásra, és ezt a gyártó képátlónöveléssel kapcsolta egybe.

A burkolat maradt plasztik
A burkolat maradt plasztik [+]

Maradt a plasztik ház és a HD kijelző, viszont megduplázódott a RAM mennyisége (2 gigabájt), a belső tároló mérete (16 gigabájt) és közel megkétszereződött a hátlapi kamera felbontása (13 megapixel), úgyhogy nem kell a Huawei tömegeknek szánt phabletjének a fiatal honfitársak ellen komoly hátránnyal elindulnia.

Kínából jött és a népköztársaság zászlajához méltó a csomagolás
Kínából jött és a népköztársaság zászlajához méltó a csomagolás [+]

A három, szerkesztőségünkbe eljutó mobil csomagolása (Y6 Pro, Y5 II, Y6 II) szinte vörösbe öltöztette kis irodánkat, persze ne tessék árukapcsolásként a Vodafone részvételére gondolni, ezek az eszközök nem szolgáltatói megfontolásból kaptak tűzvörös csomagolást, talán a nemzeti lobogó előtt tisztelegnek. A doboz egy 1 amperes töltőfejet, egy microUSB kábelt és némi leírást rejtett, headsetet nem. A 3000 milliamperórás telep már az Y6 II-ben pihent, bár a plasztik hátlapot azért lekaptuk, hogy ezt ellenőrizzük. Ekkor kiderült: a cseréjéhez egy védő fémlapot is szükséges lecsavarozni, tehát nem lehet csak úgy kipattintani.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

 • Huawei P9 Plus - nyomós ok

  Nyomásérzékelős előlappal, AMOLED kijelzővel, 64 gigabájtos tárolóval és nagyobb akkumulátorral támad a phabletes P9, ám az Erő legyen azzal, aki az árcédulát meglátja.

 • Huawei P9 - 9 pont, feketén-fehéren

  A színes és monokróm szenzorral is rögzítő, dupla Leica kamerás P9 a Huawei eddigi legjobbja, és a Kirin 955-ös SoC is hozza a csúcssebességet a mutatós készülékházban.

 • Huawei Y5 - nem nézőpont kérdése

  A kínaiak alsó kategóriás mobilja az árcímkével próbálná feledtetni a kicsit már idejétmúlt kijelzőt és teljesítményt, ám ezt sajnos a konkurensek tudatában egyáltalán nem tudja teljesíteni.

 • Huawei Y6 - lassan hat

  Friss modellel készül a karácsonyi szezonra a kínai gyártó, a középkategória alsóbb szegmensében próbálnak csábító ajánlatot az asztalra tenni, de a konkurencia egyre erősebb ebben a népszerű ársávban.

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.