Hirdetés

Huawei Y7 - a bátyám jobb fej

A Huawei Y7 kifejezetten klassz készülék lett, még úgyis, hogy elkövettek egy Huawei Y7 Prime-ot, ami pont azt kínálja változatlan formában, ami az Y7-ből nagyon hiányzik.

Hirdetés

Bevezető, tartozékok

A Huawei Y sorozata menetrendszerűen frissült, két kevésbé aktuális modellel (Y3 2017 és Y5 2017), egy majdnem jó megoldással (ez az Y7) és az Y7 Prime-mal, ami lényegében kispadra teszi a jelen teszt alanyát képező Huawei Y7-et, mivel minimális felárért cserébe pontosan azt kínálja, amit az Y7-nek illene. Ezzel együtt az alapmodell egy kifejezetten kiegyensúlyozott, igazán szerethető készülék, csak sajnálatos módon valamelyest az elégséges szolgáltatás alatt marad bizonyos aspektusokban. Amit az Y7 Prime helyből korrigál is.


[+]

A Huawei két dolgot tud nagyon jól csinálni az alsó kategóriában (is): az optimalizálást és a kulturált megjelenést. Ez most is jellemzi a szériát, noha a hármas modellre nem fogadnánk nagyobb összegben, tekintve, hogy csak 1 GB operatív memóriát bírtak beletenni. Nem mintha az Y7 2 GB RAM-ja olyan bámulatos lenne, sőt, papíron inkább a kiábrándító a megfelelő jelző, viszont a készülék roppant összeszedett, a felhasználói élmény alapján pedig biztos nem fog feltűnni a szűkmarkúság. Ez meg úgy elég jó teljesítmény.

Huawei Y7 Prime
Huawei Y7 Prime (forrás: More News) [+]

A Huawei Y7 tragédiája az Y7 Prime létezése, ami megegyező kijelzőméret, kialakítás és hardveres alapok mellett 3 GB rendszermemóriával, 32 GB bővíthető belső tárhellyel és ujjlenyomat-olvasóval támad, elhanyagolható mértékű felárért cserébe. És pont ez az, ami itt hiányzik. Ettől függetlenül az Y7 még nem lesz rossz telefon, csak kedvezőtlen ajánlat. Csak az eredetileg Enjoy 7 Plus néven Kínában bemutatott eszköz még nem elérhető errefelé. Addig viszont itt van az Y7, aminek azért szintén van egy olyan képessége, ami a szerény specifikáció ellenére nem írja ki teljesen a történelemből, ez pedig a komoly üzemidő.


[+]

Az Y széria évek óta tök ugyanolyan csomagolásban érkezik, jelen esetben (is) a Speedshoptól. A piros, egyértelmű márkajelzéssel és típusmegjelöléssel ellátott dobozka a szokásos tartalmat foglalja magába. Első körben a telefon kerül elő, amelyen vegyük észre a jó minőségű, gyárilag ráhelyezett, majdnem pontosan illeszkedő fóliát. A SIM-tűt a könyvszerűen nyitható készüléktálcára rögzítették, alább pedig vaskos dokumentáció fekszik. A 2 amperes hálózati töltőfej és a microUSB adat- és töltőkábel a második térelválasztó alól keríthető elő, ahol hely van neki, fülhallgató viszont nincs.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

 • Huawei Y7 Prime néven jön az üzemidőbajnok

  Amit Enjoy 7 Plusnak hív a gyártó Kínában, az a világ többi részén az Y7 Prime nevet kapja meg, a felhasználók pedig korrekt árfekvést és erős akkumulátort.

 • A Huawei Y7-ről is lehullott a lepel

  A sencseniek ontják magukból az újabbnál újabb telefonokat. Ez a phablet szerencsére frissebb Androidot és EMUI-t kapott, mint az Y3 (2017).

 • Huawei Y6 II Compact - ki a kicsit nem becsüli...

  A Huawei belépő szériájának tagja sok hasonlóságot mutat az elődjeivel, pár aprósággal többet tud náluk, ami még így sem sok, de megbocsájthatatlan problémák nincsenek.

 • Huawei Y6 II - phab lett belőle

  Óriástelefon lett az öthüvelykes Y6 folytatásából, amely a RAM, a processzormagok és a tárhely méretére rádupláz, a HD kijelző 5,5 hüvelyken viszont már hátrány a mai piacon.

Hirdetés