Hirdetés

Huawei Y5 - nem nézőpont kérdése

Bevezető, tartozékok

A Huawei-nél nem hátrafelé, hanem előre tekintenek, az önbizalom pedig egyáltalán nem véletlen, hiszen az elmúlt fél-, vagy éppen az elmúlt negyedévben is megannyi házon belüli rekordot döntöttek meg. Kezdhetjük azzal a számukra nagyszerű hírrel, hogy a TrendForce kimutatásai szerint Kínában sikerült beelőzniük a Xiaomit, az egész évet tekintve az esztendő végéig pedig várhatóan nem kevesebb, mint százmillió terméket szállítanak le a „hazai" boltok polcaira. Ezek ugyan még csak elemzések, van viszont hivatalos, cég által közölt adat is, ami után újfent pezsgőt bonthattak a vezetők, ugyanis az elmúlt negyedévben globálisan 27,4 millió készüléket rendeltek tőlük, nem beszélve arról, hogy 2015-ben a kínai vállalat egyike volt azoknak, akik arányaiban a legtöbb fém burkolattal rendelkező mobilt gyártották.

Kicsi, de messze nem ez a legszebb dizájnnal rendelkező Huawei mobil
Kicsi, de messze nem ez a legszebb dizájnnal rendelkező Huawei mobil [+]

Nem véletlenül nagy az elvárás a nemrégiben bemutatott, az előzetes benchmark teszteken rendre jól teljesítő Kirin 950 chipsettel, valamint az első ilyen eszközzel, a hónap végén bemutatásra kerülő Mate 8-cal szemben. A Huawei persze egyesek szerint már kezd a ló túloldalára esni, és főleg a Honor termékekkel tudják maguk és saját termékeik alatt vágni a fát, jó példa erre a kicsit drágára sikeredett Mate S, valamint a hasonló specifikációkkal, mégis jóval kedvezőbb áron elérhető Honor 7. Mostani tesztalanyunk semmilyen téren nem tudja megközelíteni ezeket a modelleket, hiszen a belépőszinten próbál szerencsét, és talán az Y6 kistestvérének tekinthető. Az árazással nem lőttek volna mellé, legalábbis pár éve nem, viszont a konkurensek megerősödésével ez a teljesítmény már kevés lesz a sikerhez.

Az Y5 és a fehér csomagolás
Az Y5 és a fehér csomagolás [+]

A fehér doboz abszolút minimalista, lényegében csak az oldalán van néhány specifikációt hirdető ikon, a fedélen pedig a telefon megnevezése. A csomagolás legtetején egy kis zacskóban hever az Y5, nem meglepő módon alatta a tartozékokat találjuk: kapunk egy microUSB kábelt, egy 1 amperes töltőfejet, egy használati útmutatót, valamint egy normál kialakítású headsetet. A Huawei újdonsága fehér, fekete, rózsaszín és kék árnyalatban érhető el.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

  • A „Huawei P9max” is Kirin 950-nel érkezik?

    A Mate 8 pár héten belül bemutatkozik, ám várhatóan nem az lesz az egyetlen készülék, amelyik a házi tervezésű HiSilicon Kirin 950-es SoC-t rejti majd a kijelző mögött.

  • Huawei Y6 - lassan hat

    Friss modellel készül a karácsonyi szezonra a kínai gyártó, a középkategória alsóbb szegmensében próbálnak csábító ajánlatot az asztalra tenni, de a konkurencia egyre erősebb ebben a népszerű ársávban.

  • Huawei Y3 - dupla led, fix fókusz

    A jól ismert kínai gyártó egyik legolcsóbb okostelefonja járt nálunk, amely érdekes módon dupla ledes villanót kapott, ám sajnálatosan fixfókuszos kamera jutott mellé.

Hirdetés