Meizu m3 note - gyorsabban, magasabbra, erősebben

A kínai gyártó note szériájának legújabb tagja jelentős előrelépést mutat a megelőző modellekhez képest. Kivéve az árszintben, mert az csodával határos módon maradt.

Bevezető, tartozékok

A Meizu középkategóriás phabletjei a korrekt hardver, kialakítás és felhasználói élménnyel párosuló, bámulatos ár-érték arányukról váltak nevezetessé. A két tavalyi modell között nem volt számottevő különbség, az operációs rendszer és a felhasználói felület frissült, ahogy a hardver is, de ez utóbbi összességében valamivel gyengébb is lett az m2 note esetében. Viszont az m1 notetal ellentétben már tavaly is beszerezhető volt hivatalos, magyarországi forrásból és szervizháttérrel, ami további, nem mellesleg kiemelt fontosságú tényező az erények sorában. Mindkét eszköz bizonyított, kategóriájukban kiemelkedő ajánlatnak minősültek, noha nem kompromisszumok nélkül.


[+]

Tesztalanyunk szintén nélkülözi az NFC-t, az FM-rádiót, infraportot és 800 MHz-es hálózati támogatást, mindamellett jelentős előrelépést mutat nem csak felmenőihez, de a (ár)kategóriájához képest is. A hazájában ismét szinte alsó kategóriás árszinten (nagyjából 45 ezer forintért) kínált phabletet prémium kivitelben és anyaghasználattal, aktuális és decens hardverrel, valamint biometrikus azonosítóval is felszerelték. A behozatalra rakodó terhek ugyan megdobják kicsit a készülék árát, de ezzel együtt még mindig kifejezetten versenyképes konstrukció.


[+]

Jó szokásához híven a Meizu a csomagolás megjelenésére is fordít némi energiát, bár most a forma inkább megszokott – szabvány téglajelleg – továbbra is matt, enyhén texturált fehér kartondobozkát kapunk, letisztult és ízléses típusmegjelöléssel a fronton, oldalt pedig a márkanév olvasható. A tetőt leemelve a telefont és benne az akkumulátort emelhetjük ki először, hozzáférést biztosítva a készüléktálcába foglalt, felhőt formázó, Flyme feliratú SIM-tűhöz és a benne megbújó útmutatókhoz. Alant a formára öntött műanyagba foglalt tartozékokat leljük fel, mint a két amperes, európai szabványnak megfelelő hálózati töltőfej és microUSB kábel, valamint egy nagyobbacska fakkot, amiben fülhallgató helyett űrkitöltő szivacsot és egy tájékoztató cetlit kapunk arról, hogy ugye nem kapunk fülhallgatót.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Meizu

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés