Hirdetés

Huawei Y6 II Compact - ki a kicsit nem becsüli...

A Huawei belépő szériájának tagja sok hasonlóságot mutat az elődjeivel, pár aprósággal többet tud náluk, ami még így sem sok, de megbocsájthatatlan problémák nincsenek.

Hirdetés

Bevezető, tartozékok

A tavaly igen sikeres évet záró Huawei Y szériája hagyományosan az alsó és középkategóriás kínálatot jelenti, itt támadott tavaly előtt az Y6 II Compact közvetlen elődjének számító Huawei Y6 is. Annak ellenére, hogy van egy Y6 II is, a Compact egyrészt visszatért az 5 hüvelykes képátlóhoz, másrészt erősebb hardvert is kapott. Így inkább az alapmodellel érdemes összevetni a változások tekintetében, esetleg az Y6 Próval. A jelentős akkumulátorkapacitásbeli eltérések ellenére alapvonalaiban megegyezik a két készülék, még a szoftververzió sem frissült.


[+]

Cserébe néhány multimédiás kiegészítőt és teljes értékű EMUI 3.1-et kapunk. Első ránézésre persze nem egyértelmű, hogy az előlapi vaku, vagy a megkettőzött hátlapi LED segédfény pusztán csak eltérő igényekhez mért eltérő felszereltségnek, vagy előrelépésnek tekinthető-e. Valószínűleg csak abban az esetben, ha ezek a lehetőségek a felhasználó számára nagyobb jelentőséggel bírnak, mint a kiemelkedő üzemidő. Az Y6 II Compact saját magát Honor 5A (LYO-L21-ként) értelmezi, ami csak annyiban nem helytálló, hogy a Huawei almárkájának hivatkozott készüléke pont ugyanez, csak 5,5 hüvelykes képátló és aláskálázott lapka mellett hozza lényegében ugyanazt, mint az Y6 II Compact. És Honor felirat van rajta.


[+]

Tulajdonképpen az összes fellelhető előddel, és testvérmodellel van némi kapcsolódás, mégis önálló, aktualizált koncepció, ami a jobbára pozitív eltérésekben mutatkozik meg. A jobbára kitétel pedig csak az Y6 Próhoz képest jelentősen kisebb akkumulátor, és ezáltal várhatóan gyengébb üzemidő miatt szükséges. A kisebb képátló inkább csak puszta tény, mint (eszmei) értéknövelő vagy csökkentő paraméter, de megegyező felbontás mellett a magasabb képpontsűrűség miatt ez is inkább a kedvezőségek közé sorolható.


[+]

A Speedshoptól jött csomagolás az első megjelenés óta változatlan, továbbra is kellemesen impulzív, ezzel együtt ízlésesnek tekinthető, piros dobozból szedhetjük elő az Y széria egyes képviselőit, ahogy az Y6 II Compactot is. A jobb felső sarokban lévő logó, és a középre pozícionált típusjelölés csillogó kidolgozása elegáns és visszafogottsága ellenére informatív. A hagyományosan nyíló dobozban a készülékház alatt első körben egy kijelzővédő fóliát találunk, és elégedetten nyugtázzuk, hogy ezúttal sem mulasztottak el meglepni ezzel a filléres, de annál praktikusabb gesztussal. A karton térelválasztót felnyitva garancialevelet és útmutatót találunk, lejjebb pedig 1 amperes hálózati töltőfej lapul. A 2200 mAh-s, ebből következően értelemszerűen cserélhető akkumulátorhoz és a microUSB töltőkábelhez ismét egy térelválasztó felemelésével vezet az út.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • Huawei Y6 Pro - hosszan tartó hatás

    A Huawei üdvöskéje a takarékos hardver mellett erős akkumulátort is felvonultat, és az árcímke így sem vészes. A piac ugyanakkor manapság kiélezett, így a sikerre nem vehetünk mérget.

  • Huawei Y6 II - phab lett belőle

    Óriástelefon lett az öthüvelykes Y6 folytatásából, amely a RAM, a processzormagok és a tárhely méretére rádupláz, a HD kijelző 5,5 hüvelyken viszont már hátrány a mai piacon.

  • Huawei P9 Plus - nyomós ok

    Nyomásérzékelős előlappal, AMOLED kijelzővel, 64 gigabájtos tárolóval és nagyobb akkumulátorral támad a phabletes P9, ám az Erő legyen azzal, aki az árcédulát meglátja.

Hirdetés