Hirdetés

Huawei Y6 - lassan hat

Hirdetés

Bevezető

A Huawei Y szériája eddig is a fiatalos, alsó és középkategóriás modelleket rejtette, néha egészen jól eltalált árazás mellett. Sokáig például az Y300 egyfajta etalon volt a maga árszintjén, de azóta is jöttek ki érvényesnek tekintett ajánlatok (mondjuk az Y625), a kínai gyártó eladásainak továbbra is komoly részét képezik ezek a gépek. Egy ideje a Huawei kínálatának legerősebb darabja a viszont a G620s, amely viszont kezd kikopni a kínálatból, az Y6-nak ezt az űrt kéne betöltenie úgy, hogy közben erősen a nyakára nőtt a szintén kínai konkurencia. Nem csak a szolgáltatók saját márkás ajánlatai (Vodafone Smart Prime), de a másodvonalas, távol-keleti gyártók termékei is okozhatnak fejfájást (Doogee X5), miközben a nevesebb cégek is igyekeznek korrekt ajánlatokat letenni az asztalra. A Microsoft Lumia 640, az Alcatel Idol 3, vagy az LG Spirit is elérhető annyiért, amennyit a Huawei kér az Y6-ért, ezek pedig egyáltalán nem rossz telefonok, úgyhogy egyáltalán nincs könnyű helyzetben a gyártó.


[+]

És ezzel még nincs vége, ennél olcsóbb a Xiaomi Redmi 2, a Honor Holly (hogy házon belül maradjunk), de akad Lenovo A5000 és Sony Xperia E4g is ebben az ársávban. Mit tehet egy gyártó ilyen helyzetben? Vagy készít egy irgalmatlan jó specifikációval rendelkező, hardveresen a többiekhez képest kiemelkedő masinát, vagy megpróbál kicsit az érzelmekre hatni a formatervvel, a menürendszer egyediségével, néhány érdekes funkcióval, netán extra tartozékokkal. A Huawei az Y6 esetében ez utóbbi megoldást választotta inkább, a készülék ugyanis a specifikációs táblázat átböngészése után enyhén túlárazottnak tűnik, amit viszont ellensúlyozhat mondjuk egy jó menü, egy jól optimalizált rendszer, egy ügyes kamera, vagy egy frankó formaterv.


[+]

Látszik, hogy a Huawei egyre inkább azt gondolja magáról, hogy simán van helye a legnagyobbak között, nagyjából az első P-szériás modell bemutatójától lehet azt érezni, hogy a kínai cég ki akar lépni a “kínai cég” imázsából, odafigyelnek az anyaghasználatra, saját processzort fejlesztenek, saját felhasználói felületet ütnek össze, költenek a marketingre, gyakoribbak a szoftverfrissítések, almárkát hoznak létre Honor néven, egyszóval minden erővel azon vannak, hogy egy Sony, egy Samsung, egy LG, vagy egy Microsoft mellett emlegessék őket. És ez eddig is érezhető volt a P és a Mate modellek árazásánál, de most az Y széria sem arról lesz ismert, hogy a legolcsóbb elérhető alternatíva. Aztán persze simán lehet, hogy akárcsak a G620s esetében az Y6 is fél év múlva sokkal olcsóbb lesz és megint egy olyan készülék válik belőle, ami a szolgáltatói árlisták legkelendőbb darabjává válik.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

 • Optikai képstabilizátort is kapott a G7 Plus

  A Huawei G8, te vagy az? A kínaiak "újdonságát" szinte teljesen fém burkolat veszi körül, és elődjéhez képest nem csak hardveresen erősödött, hanem több új extrát is kapott.

 • Huawei Y5 - nem nézőpont kérdése

  A kínaiak alsó kategóriás mobilja az árcímkével próbálná feledtetni a kicsit már idejétmúlt kijelzőt és teljesítményt, ám ezt sajnos a konkurensek tudatában egyáltalán nem tudja teljesíteni.

 • Bemutatkozott a Huawei Enjoy 5s

  A kínai piacra szánt készülék nyolcmagos rendszerchipet, két SIM-foglalatot, 5 hüvelykes HD megjelenítőt és ujjlenyomat-olvasót is kapott.

 • Európába érkezik az Enjoy 5

  A Huawei nemrégiben leleplezett, alsó kategóriás felszereltséggel rendelkező készüléke Y6 Pro néven debütál az öreg kontinensen.

Előzmények

 • Huawei Y3 - dupla led, fix fókusz

  A jól ismert kínai gyártó egyik legolcsóbb okostelefonja járt nálunk, amely érdekes módon dupla ledes villanót kapott, ám sajnálatosan fixfókuszos kamera jutott mellé.

Hirdetés