Honor 7C - C-közép

Adatkommunikáció, üzemidő, összegzés

Az adatkapcsolati képességek nem kiemelkedőek, se infra, se NFC, a microUSB port viszont OTG képes, a SIM-tálca pedig egyszerre három kártyát fogad be: két nanoSIM-et és egy microUSB-t, a kiegészítő térhely viszont nem adaptív, alkalmazásokat telepíteni kizárólag a bruttó 32 GB belső tárhelyre lehet. Van Direct és HotSpot támogatással rendelkező, 802.11b/g/n szabványú WiFi modul, 4.2-es verziószámú Bluetooth A2DP, EDR és energiahatékony protokollal, a beszélgetést pedig aktív zajszűrő mikrofon segíti.


[+]

A kétkártyás működés dual standby szisztémában történik, ha az egyiken beszélgetünk, a másik lecsatlakozik hálózatról, egyébként mindkét kártya Cat.4-es LTE sebességet tud, ami maximum 150 Mbps lehet. A navigációt a földi hálózatok mellett a GPS, a GLONASS és a BeiDou rendszere is segíti, illetve iránytű is rendelkezésre áll. Szenzorokból tehát van tájoló és mágneses szenzor, meg nyilván fény- és közelségérzékelő, gyorsulásmérő, illetve hangszenzor.


[+]

A készülék karcsúsága 3000 mAh-s telepbe került, ami nem tűnik jó üzletnek. 0,3 milliméterrel vastagabb készülékbe láttunk már beleférni 4000-re akkumulátort. Amihez annak megfelelő üzemidő is társul. Ekkora kapacitás viszont itt csak 11 és fél óra böngészésre vagy offline videózásra elég 150 niten még a 14 nanométeres csíkszélesség és a HD+ felbontás mellett is. Takarékoskodni simán és extrém mértékben is lehet, valamint kérhetjük a felbontás intelligens optimalizálását a megjelenített tartalomnak megfelelően.

Értékelés: Honor 7C
Külső
Ergonómia 8 pont
Anyaghasználat 8 pont
Összeszerelés minősége 9 pont
Kijelző mérete, minősége 7 pont
Belső
Kezelhetőség 8 pont
Sebesség 7 pont
Szoftver rugalmassága, bővíthetősége 10 pont
Felhasználói felület élménye 8 pont
Alapfunkciók
Hangminőség, vételi stabilitás 9 pont
PIM funkciók 10 pont
Adatkommunikációs képességek 6 pont
Multimédia
Vizuális 5 pont
Audio 6 pont
Egyebek
Üzemidő 8 pont
Ár/érték aránya 5 pont
Hogyan értékelünk?

A Honor alsó középkategóriás kínálatának még úgy is a legkomolyabb modellje a 7C, hogy papíron egyáltalán nem tűnik komolynak. Ettől függetlenül baj nincs vele, kivéve a multimédiát, mert az valahogy gyengébbre sikerült, mint a 7S esetében, pedig ott sem volt éppen kifogástalan. A mindennapi használat nem kényelmetlen, noha a készülék, főleg komoly terhelés esetén képes néha többet gondolkodni, mint szeretnénk, de ez még bőven nem zavaró. Az már igen, hogy formátumban megegyező, de jobb kijelzővel, erősebb lapkakészlettel, több renszermemóriával és jobb kamerképességekkel szerelt készülékek egész sora érhető el, nem egy esetben olcsóbban. A Xiaomi Redmi Note 5 például pont ilyen, de az Android One Xioami Mi A2 Lite is alternatíva, ahogy a Meizu Pro 7 vagy a Motorola Moto G6, a hagyományos képarányú és kialakítású Meizu 15 Lite vagy a Nokia 6, Samsung Galaxy A5 (2017) és nem sokat kell ráfizetni egy HTC U11 Life-ra sem. Az a baj, hogy nagy baj nincsen, csak ebben az ársávban vannak lehetőségek és a legtöbb aspektusból, vagy legalább a maga módján mind jobb. Ettől függetlenül, mondjuk szolgáltatói kínálatban valami nagyon kedvező konstrukcióban nem emberiesség elleni merénylet a Honor 7C-t rádumálni a felhasználóra, de érdemes alaposan megfontolni, hogy valóban megéri-e.

AliceWake

A cikk elkészítését a Telenor Hipernet Blog támogatta, ahol további mobilos érdekességekről lehet olvasni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

  • Honor 7A - hatra tör?

    A gyártó egyik legolcsóbb terméke Snapdragon rendszerchipet és ujjlenyomat-olvasót is kapott, de a lényeg, hogy adott a 3/32 GB-os tárhely és összességében nem rossz használni.

  • Honor blog: 2019 elején érkezik ide is a Honor 10 Lite

    Kínában ma mutatkozott be a friss alapokon nyugvó, méretes kijelzővel szerelt középkategóriás, de várhatóan Magyarországra is hamarosan befut.

  • Honor blog: Hamarosan jön a View 20

    Kameralyukas, 48 megapixeles főkamerával szerelt, Kirin 980-as típust hoz a gyártó, az európai premier január 22-én esedékes.

Előzmények

  • Honor 7S - inkább három, jóindulattal

    Ez a Honor jelenlegi kínálatának legolcsóbb modellje. Nem a legegyszerűbb mobilok között indul harcba, hanem egy kategóriával fentebb, de nem biztos, hogy elég a tudása.

  • Honor 7X - megismersz?

    A Honor felső középkategóriás duplakamerásának megjelenése már igazodik a trendekhez, fejlettebb hardvert és magasabb felbontású kamerát kapott, minden egyéb a megszokott rendben és minőségben történik.

  • Bemutatkozott a Honor 7A

    Pár napja még csak pletykák szintjén lehetett róla hallani, mostanra viszont hivatalosan is bemutatkozott.

  • Menetrendszerűen mutatkozott be a Honor 7C

    Kínában csábítóan kevés pénzért kínálják a Snapdragon 450-alapokra épülő, arcfelismeréssel is felvértezett phabletet.

Hirdetés