Honor 7C - C-közép

Multimédia

A kettős kamerarendszer ellenére a multimédia kifejezetten gyenge, a 13 megapixeles, f/2,2 apertúrájú szenzort ugyan kiegészíti egy 2 megapixeles mélységélességért felelős egység, a végeredmény igen rossz. LED segédfény viszont mindkét oldalra jutott, így az előlapi 8 megapixeles, f/2 rekeszértékű kamerát is segíti egy tompa, de állítható fényerejű, viszonylag természetes tónusú fényforrás. A szelfik a hátlapi produktumokhoz hasonlóan dinamikátlanok, életlenek, de legalább elsikálja az arcvonásokkal együtt a ráncokat is. Ha kell, ha nem. A szoftverfelület szokás szerint kellemesen kezelhető, a képek viszont nem jók.


[+]

Kézi mód nincs, állítani nagyjából semmit nem lehet, ami a képminőséget befolyásolná, kivéve a felbontást és a képarányt, ami alapesetben 13 megapixel 4:3-as formában. A camera2 api viszont támogatott, próbálkozhatunk komolyabb programmal is. Rácsvonalak, GPS címke, és hangvezérlés azért van, lehet például ordításra exponálni, mármint adott dB-szint fölött automatikusan fényképez a rendszer, a kamerát pedig el lehet indítani a hangerő le kétszeri megnyomásával is. Az élőképen elérhető az automatikusan is dolgozó vaku, a nagy rekeszértékű mód a kis mélységélességű felvételekhez (aminek ez a maximuma a rendelkezésre álló erőforrásokkal), a szépítés és a kameraváltó.

A HDR a módok között keresendő, én gyakran vettem igénybe, mert a dinamika egyenesen gyászos, a HDR viszont annyira nem segít, hogy azt se tudom megtippelni, melyik kép készült ilyen formában. Pedig ugyanazt a témát nem egyszer fotóztam mindkét módon. A fehéregyensúly és a színek sem mindig ugyanolyanok tizedmásodperc eltéréssel készült képek esetében sem, a vonalélesség pedig egészen érdekes. A zajmentesítés nagyon erős, ehhez képest a végeredmény még mindig ordít, a részleteknek viszont annyi. A fókusz cserébe gyors és stabil. A képek viszont olyanok, mint a kibolyhosodott szövet. Este meg aztán teljes a káosz.


[+]

Mozgóképet maximum 1080p 30 fps minőségben tudunk, nem sokkal jobb eredménnyel, mint a fotók esetében; stabilizálás nincs, zajszűrés van. A dinamika még szűkebb, a színek fakók, a fényerő pedig ugrál. A lejátszó Az AC3 hangot, feliratokat és hangsávokat nem kezeli, nem ismeri a DivX formátumot, maximum 2K-ig viszont jók vagyunk akár H265-ös kódolásban is. A gyári lejátszó tök kényelmes, lehet kisablakban is mozizni, minden másra pedig ott a Google Play Áruház.


[+]

A zenelejátszó továbbra is nagyon tetszetős, mindenféle szempont szerint rendez, az állomány grafikus megjelenítése is mutatós, a hangzás viszont nem igazán kellemes. Legalábbis a multimédiás hangszóró esetében, úgyhogy a Party Módnak olyan sok értelme talán mégsincs. A fülhallgatóra jutó hangminőség viszont sokkal jobb, be lehet állítani a füles típusát, úgyis magunknak kell gondoskodni róla, van hangszínszabályzó Huawei Histen címszó alatt, illetve hallgathatunk FM-rádiót is. Az app elég egyszerű, még RDS információk sincsenek és az adás sem rögzíthető.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

 • Honor 7A - hatra tör?

  A gyártó egyik legolcsóbb terméke Snapdragon rendszerchipet és ujjlenyomat-olvasót is kapott, de a lényeg, hogy adott a 3/32 GB-os tárhely és összességében nem rossz használni.

 • Honor blog: 2019 elején érkezik ide is a Honor 10 Lite

  Kínában ma mutatkozott be a friss alapokon nyugvó, méretes kijelzővel szerelt középkategóriás, de várhatóan Magyarországra is hamarosan befut.

 • Honor blog: Hamarosan jön a View 20

  Kameralyukas, 48 megapixeles főkamerával szerelt, Kirin 980-as típust hoz a gyártó, az európai premier január 22-én esedékes.

Előzmények

 • Honor 7S - inkább három, jóindulattal

  Ez a Honor jelenlegi kínálatának legolcsóbb modellje. Nem a legegyszerűbb mobilok között indul harcba, hanem egy kategóriával fentebb, de nem biztos, hogy elég a tudása.

 • Honor 7X - megismersz?

  A Honor felső középkategóriás duplakamerásának megjelenése már igazodik a trendekhez, fejlettebb hardvert és magasabb felbontású kamerát kapott, minden egyéb a megszokott rendben és minőségben történik.

 • Bemutatkozott a Honor 7A

  Pár napja még csak pletykák szintjén lehetett róla hallani, mostanra viszont hivatalosan is bemutatkozott.

 • Menetrendszerűen mutatkozott be a Honor 7C

  Kínában csábítóan kevés pénzért kínálják a Snapdragon 450-alapokra épülő, arcfelismeréssel is felvértezett phabletet.

Hirdetés