Honor 7S - inkább három, jóindulattal

Ez a Honor jelenlegi kínálatának legolcsóbb modellje. Nem a legegyszerűbb mobilok között indul harcba, hanem egy kategóriával fentebb, de nem biztos, hogy elég a tudása.

Bevezető

Mostanság eléggé úgy fest, hogy a Huawei mellett a Honor is elmozdult abba az irányba, hogy inkább nem is tesznek le semmiféle ajánlatot a nagyon belépő szintű kategóriában, mert kevésbé neves, szintén kínai márkákkal nem tudnak árban versenyezni. Persze aki egyszer megégeti magát egy Doogee, Umidigi, Ulefone, Elephone, Cubot, vagy hasonló kategóriájú márka rosszabbul sikerült darabjával, az nem fog még egyszer a másodvonalból halászgatni terméket, de bármennyire is sűrűbben fordulnak elő kedvezőtlen tapasztalatok ebből a merítésből, azért innen is lehet kis szerencsével teljesen megbízható motyókat kifogni — olcsón.


[+]

És akkor még ott vannak az ügyesebb versenyzők, mint a tényleg egyre erősebb Xiaomi és a gyorsan fejlődő Meizu, ahol a minőségbeli panaszok is sokkal ritkábbak, miközben árban ezek is roppant vonzó termékek, szóval szépen kitúrták erről a területről az ismertebb gyártókat. Úgyhogy míg korábban volt a Honornak 4-es és 6-os sorozata is, most már a 7S-sel indul a portfólió alulról nézve, amely a 10-esben csúcsosodik ki olyan vadhajtásokkal, mint a hazánkba meg sem érkező Magic, vagy a hamarosan viszont kapható Play.


[+]

A 7-es széria viszont kapásból három tagot számlál, a 7S mellett van 7C és 7A is, és ezek nem csak annyiban különböznek, mint a hasonló számozású buszok, hogy esetleg tovább megy, vagy gyorsabb, hanem igazából mind méretre, mind pedig hardverre jelentős eltérések vannak közöttük, hogy mást ne mondjak, jelen tesztünk alanya pillanatnyilag az egyetlen a Honor európai forgalmazású eszközei közül, amelyben MediaTek chipset dolgozik. És minden Honor közül ez a legolcsóbb masina is, a hivatalos ára majdnem 42 ezer forint, de vannak helyek, ahol 35 lepedőt kérnek csak érte (mondjuk itt érdemes a garanciát csekkolni vásárlás előtt). Ez a belépő szintű izék felett (Nokia 1, Vodafone Smart N9 lite, Alcatel 1X) dekkol, ahol elsősorban a Samsung J3-mal, a Redmi 5-tel, a Nokia 3-mal, vagy éppen a Meizu M6-tal kéne megküzdenie. És ez nem lesz könnyű menet.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

 • Kapcsolódó cégek:
 • Honor

Azóta történt

 • Honor 7C - C-közép

  A Honor hetes szériája belépő szintű és alsó-középkategóriás eszközökkel bővült, ilyen a 7C is, ami összességében nem rossz, viszont minden tekintetben nagyon erős a konkurencia.

 • Huawei Y5 (2018) bemutató

  A Huawei Y5 (2018) nem lesz újdonság, többek között már csak azért sem, mert pontosan ugyanez a modell fut Honor 7S címszó alatt is. Azért természetesen kipróbáltuk.

 • Megérkezett a Huawei Y5 2019 is

  A Lite-nak keresztelt Android Go készülék testvérmodellje is bemutatkozott, reméljük komolyabb teljesítménnyel, mint a tavalyi kiadás.

Előzmények

Hirdetés