Honor 7C - C-közép

Bevezető, kialakítás

A Honor hetes szériája jelenleg a középkategóriát képviseli, aminek a csúcsán a kifejezetten tetszetős és jól átgondolt Honor 7X található. A mostanában bemutatott Honor 7S, Honor 7A és Honor 7C modern megjelenéssel, de visszafogott specifikációval és elvileg ennek megfelelő árral dolgozik. A Honor 7S mindenképpen el lett kalibrálva ilyen szempontból, és nem lesz meglepetés, hogy a Honor 7C sem a megfelelő polcra került. Már, nem azért mert konkrétan rossz, lényegesen potensebb eszköz, mint a gyengébb modellek, hanem azért, mert a konkurencia szimplán sokkal jobb.

A 70 ezer forintos ársávban pont egy aránylag egyedi, ráadásul erős Meizu Pro 7-tel, egy határozottan mutatós Motorola Moto G6-tal, vagy egy teljesen korrekt Xiaomi A2 Lite-tal kell megküzdenie. És akkor ott a Xiaomi Redmi Note 5 is, amivel szintén kéne, csak éppen nem nagyon lehet. A Redmi Note 5 olyan mértékben haladja meg az ár- és kategória határait, hogy szinte illetlenség bevonni a játékba. Így sajnos a Honor 7C-t nem önmaga teljesítménye és képességei diszkvalifikálják, hanem a mezőny. Pedig nem rossz készülék.


[+]

Például korrekt megjelenésű, kommersz, de minőségi módon összeszerelt és kialakított készülék. A 158,3 x 76,7 x 7,8 milliméteres és 164 grammos eszköz hátlapja fém, a keret viszont érzésre műanyag, de legalábbis erősen felületkezelt alumínium. Mindenesetre meleg érzetű. Méretben nem sokban különbözik egy Redmi Note 5-től, viszont jelentősen vékonyabb – aminek a kisebb akkumulátor az ára, így a viszonylag nagy kiterjedés ellenére is egész kényelmesen kezelhető. Persze nem egy kézzel. Az előlapi Honor márkanév hiányában egyébként akár össze is lehetne téveszteni a kínai konkurenssel.

Kijelző-teszt
Honor 7C Xiaomi Redmi Note 5 Motorola Moto G6 Xioami Mi A2 Lite
Képátló 5,99 hüvelyk 5,99 hüvelyk 5,7 hüvelyk 5,84 hüvelyk
Felbontás 720 x 1440 1080 x 2160 1080 x 2160 1080 x 2280
Technológia IPS LCD IPS LCD IPS LCD IPS LCD
Fehér fényerő 404 nit 500 nit 414 / 520 nit 476 nit
Fehér fényerő (min.) 2,5 nit 1,1 nit 5,3 nit 1,9 nit
Fekete fényerő 0,37 nit 0,17 nit 0,25 nit 0,37 nit
Kontrasztarány 1093:1 2941:1 1656:1 1288:1
Színhőmérséklet 7809 K + kézi 9331 / 8227 K 7360 / 6054 K 77759 K

Hogyan mérjük a kijelzőt?


[+]

Az 5,99 hüvelykes, 720 x 1440 pixel felbontású panel az előlap 76,3%-át uralja, szenzorsziget és egyéb trükkök nincsenek. Viszont 269 pixel hüvelykenként az pont észrevehető, noha még éppen nem zavaró. Esküszöm, nem akarok állandóan a Xiaomival jönni, úgyhogy nem is fogok, de az összes fentebb felsorolt rivális ennél azért jobbat kínál. Felbontásban, fényerőben, megjelenítési minőségben és kontrasztban is. Egyébként rossznak egyáltalán nem lehet nevezni a Honor 7C IPS paneljét, legalább a hardver elbírja, bár a betekintési szögek elég szűkösek, általában elhidegül a kalibráció, ezen kívül nincs kifogásunk.


[+]

A Honor 7X megjelenésekor az arc alapú azonosítás még váratott magára, a Honor 7C viszont már a klasszikus Tiffany-türkiz dobozkából kivéve is tudja. (A 7X meg megkapta frissítés formájában, ahogy a gyártó ígérte. FYI.) A rendszer a 8 megapixeles előlapi kamerát használja ehhez, ami a maradék felső káván figyel a szelfi-segédfénnyel, fény- és közelségérzékelő szenzorokkal, illetve a beszédhangszóró társaságában. Balra van értesítési LED is, ráadásul szép színes, csak viszonylag irtó pici. Alant meg ugye a biztonság kedvéért van egy Honor felirat. Apropó doboz: van benne 1 amperes töltőfej és microUSB kábel, a készülék kijelzőjén pedig védőfólia felapplikálva.


[+]

A feltehetően nem fém kereten minden a megszokott helyen keresendő: jobb kézre esnek a hangerőszabályzók és a bekapcsológomb, balra a két nanoSIM-et és egy microSD kártyát befogadó SIM-tálca, lent balról sorrendben jack csatlakozó, 2.0-s szabványú microUSB port, beszédmikrofon és monó multimédiás hangszóró. A felső élen nincs semmi, a másodlagos zajszűrő mikrofon a hátlapra került. Ami viszont tényleg fém, leszámítva a fényes bemarással elszeparált antennapaneleket. Azok műanyagból vannak. A kettős kamerarendszeren és az ujjlenyomat-olvasón kívül nyilván itt is van egy diszkrét Honor márkajelzés és kábé ennyi mondható el a visszafogott, de funkcionális és kulturált formatervről.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

 • Honor 7A - hatra tör?

  A gyártó egyik legolcsóbb terméke Snapdragon rendszerchipet és ujjlenyomat-olvasót is kapott, de a lényeg, hogy adott a 3/32 GB-os tárhely és összességében nem rossz használni.

 • Honor blog: 2019 elején érkezik ide is a Honor 10 Lite

  Kínában ma mutatkozott be a friss alapokon nyugvó, méretes kijelzővel szerelt középkategóriás, de várhatóan Magyarországra is hamarosan befut.

 • Honor blog: Hamarosan jön a View 20

  Kameralyukas, 48 megapixeles főkamerával szerelt, Kirin 980-as típust hoz a gyártó, az európai premier január 22-én esedékes.

Előzmények

 • Honor 7S - inkább három, jóindulattal

  Ez a Honor jelenlegi kínálatának legolcsóbb modellje. Nem a legegyszerűbb mobilok között indul harcba, hanem egy kategóriával fentebb, de nem biztos, hogy elég a tudása.

 • Honor 7X - megismersz?

  A Honor felső középkategóriás duplakamerásának megjelenése már igazodik a trendekhez, fejlettebb hardvert és magasabb felbontású kamerát kapott, minden egyéb a megszokott rendben és minőségben történik.

 • Bemutatkozott a Honor 7A

  Pár napja még csak pletykák szintjén lehetett róla hallani, mostanra viszont hivatalosan is bemutatkozott.

 • Menetrendszerűen mutatkozott be a Honor 7C

  Kínában csábítóan kevés pénzért kínálják a Snapdragon 450-alapokra épülő, arcfelismeréssel is felvértezett phabletet.

Hirdetés