Honor blog: Hamarosan jön a View 20

Leleplező eseményt tartott Hong Kongban a Honor. A Kínában V20, nemzetközi piacon View 20 névre hallgató csúcsmodellről esett szó, és bár a rendezvény nem minősült hivatalos bemutatónak, az újdonságok többségét megtudtuk.


[+]

Elsőként a kameráról esett szó: extrém nagy felbontású, 48 megapixeles hátlapi Sony IMX586 szenzorral (1/2", 0,8 mikronos szenzorpixel) látják el a hátlapot, ami nagyítva is részletgazdagságot ígér, ha minden a cég tervei szerint alakul, akkor ez lesz az első, ekkora felbontású, megvásárolható mobilkamera a piacon, ráadásul mindez kiegészül a gyártótól ismert dual ISP-vel és NPU-val, illetve AI-segítséggel, noha másodlagos kamera például nem kerül mellé.


[+]

A legfeltűnőbb újdonság a kijelző kapcsán keresendő, notch helyett egy 4,5 milliméter átmérőjű kameralyuk került a bal felső sarok környékére, és bár a hangszóró marad a felső kávában, a kijelző/előlap arány mégis egészen magas, 90% fölötti lesz. Ezt a Honor FullView 3.0-nak nevezi. Beszéltek a Link Turbo névre hallgató funkcióról, ami nem csak Wi-Fi és 4G hálózatok egyidejű használatát teszi lehetővé gyenge sávszélesség esetén, hanem a kettő közti automatikus váltást is feltűnésmentessé próbálja tenni.


[+]

A sajtóközlemény elárulja, hogy a 7 nm-es FinFet node-on gyártott Kirin 980 kerül bele, ez természetesen nem meglepő, de hasznos információ. A kínai V20-premier december 26-án esedékes, az európai bemutató Párizsban lesz, január 22-én.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Honor

Azóta történt

Előzmények

  • Honor 7C - C-közép

    A Honor hetes szériája belépő szintű és alsó-középkategóriás eszközökkel bővült, ilyen a 7C is, ami összességében nem rossz, viszont minden tekintetben nagyon erős a konkurencia.

  • Honor 10 - a legolcsóbb AI

    A legolcsóbb Kirin 970-es mobil őrzi a korábbi Honor húzómodellek értékeit, mindenek elé helyezi az ár/érték arányt. Nem tökéletes, de az egyik legjobb választás a palettáról.

  • Európába érkezett a Honor View 10 és a 7X

    Egy közép- és egy felső kategóriás Honor phablettel bővült az európai mobilpaletta, egyaránt hatalmas kijelzővel, modern hardverrel és dupla hátlapi kamerával.

  • Honor 9 - fény-másolat

    A Honor 9 tulajdonképpen egy Huawei P10, csak csillogós felülettel és alacsonyabb árcédulával. Generációsan ugyanakkor idén kevés dolog változott. Marad vajon az ár/érték trófea is?