Hirdetés

HTC U11 Life - életrevaló

A HTC U11 sorozat középkategóriás modellje az Android One program keretében tiszta rendszert és legalább két éves terméktámogatást garantál, de az Edge Sense - szorongatós funkciók sem maradtak ki.

Bevezető, tartozékok

A HTC U11, noha nem egy forradalmi eszköz, a hagyományos kialakítás és megjelenés még érdemnek is tekinthető, ha valakinek pont ez kedves. Ezzel együtt roppant erős ajánlat a kategóriájában, amit nem is feltétlenül az aránylag egyedi szorongatós vezérlés indokol, de az egész készülék átgondoltsága, az aktuális és kifogástalan teljesítményű hardver és a figyelemreméltó képalkotó és audioképességek. A HTC U11 Life értelemszerűen nem a csúcskategóriában versenyez, a formavilág és a kifogástalan minőség viszont egyezik.


[+]

A csúcsmodelltől, mármint az idei elsőtől, mert azóta lett egy HTC U11+ is, ránézésre egyébként nem egyszerű megkülönböztetni, nem mintha szempont lenne. Mindössze a hátlapi kamera LED villanója lehet árulkodó, plusz az, hogy a készülék kisebb. De ez ránézésre aligha fog feltűnni. Az már annál inkább, hogy a képernyőn nem a HTC Sense felülete fut, hanem a Google 8.0-s alapra épített Android rendszere. Az Android One programban eddig jellemzően alsóbb kategóriás, alacsonyabb képességű hardverrel szerelt készülékek esetében futott. Ezzel együtt a két év terméktámogatást ígérő, leegyszerűsített és tiszta kezelőfelületet biztosító szoftver egyre elterjedtebb a magasabbra pozicionált készülékek körében is. Lásd: Xiaomi Mi A1 vagy Android One Moto X4.


[+]

A HTC U11 Life csomagolása is reflektál a rendszerre, egyszerű, funkcionális és informatív. A négyzetes, fehér karton minőségi, a doboztetőn a készülék látható típusmegjelöléssel és Android One logóval, az alján pedig technikai információkat találunk. A dobozt kinyitva hófehér térelválasztó kartonba ütközünk, amelynek bal oldalán került kialakításra a készüléktálca. Ezt kiemelve dokumentáció lapul a készülék alatti részen, a mindenegyéb pedig a jobbra nyíló, SIM-tűt is magába foglaló szürke belső borítás alatt szorong. A 2 amperes hálózati töltőfej mellett egy Type-C töltőkábelt és egy ear-bud típusú, Type-C csatlakozású, aktív zajszűrős, USonic fülhallgatót is találunk, ami történetesen ugyanaz, mint amit a HTC U11-hez mellékeltek. Ehhez két pár extra gumiharang is akad.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

 • Kapcsolódó cégek:
 • HTC

Azóta történt

 • A HTC U11 ma Android 8.0-ra vált

  Tajvanon már korábban felbukkant az oreós csomag, most az Amerikai Egyesült Államok a soros, ami már a nemzetközi közzétételt jelzi.

 • Oreót kapott a HTC 10

  A 2016-os HTC csúcskészülék friss Androidra vált, az U11 EYEs viszont régi főverzióval érkezhet.

 • Csak az MWC után mutatják be az új HTC-t

  A HTC, több más gyártóhoz hasonlóan a barcelonai expó utánra időzítette a 2018-as csúcsmodell bemutatóját. Legalábbis állítólag.

Előzmények

 • Megfontolt tervek a HTC-től

  A HTC elnöke a gyártó 2018-as terveiről beszélt, amelyek nem különösebben forradalmiak, de annál reálisabbak és időszerűbbek.

 • Új csúcsmodell és Android One a HTC-től

  Az U11 kapott egy továbbfejlesztett változatot, a középkategóriában pedig az U11 life lesz a tajvani cég versenyzője. Mindkettőben van potenciál.

 • Xiaomi Mi A1 - tisztasági fogadalom

  Csatlakozott a Xiaomi az érintetlen operációs rendszert kínáló Android One mozgalomhoz, és egy küllemben ismerős, ám kitűnő dupla kamerás phablettel nyit nyugat felé, verhetetlen áron.

 • HTC U11 - újra a szorítóban

  Megrázta magát a HTC, fennállásuk 20. évfordulójára egy ütős csúcsmobilt raktak össze, amely tud újat is mutatni, de nem ezért lehet szeretni.

Hirdetés