Aktív témák
-
zoli58
tag
Még valami: a ventiknél a szempont az volt, hogy csendesek legyenek, mindhárom HDD-t erős légáram érje ( ezért lett 2db 80-as egymás fölött egy 120-as helyett) és szállítsanak kb annyi levegőt, amennyit a táp meg a hátsó házventi kiszív. Ez utóbbi épp el lett találva, a ház oldalán levő réseken semmi légáram nincs.
Azért vettem ezt is kint, mert ott az online shop-ok általában megadják a termékek specifikációit is, jelen esetben a zaj mértékét, a légszállítást és a fordulatszámot is. Itthon ez sajnos még nem mindig és mindenhol jellemző: eléd raknak egy rakás cuccot, oszt válogass, és a választék sem az igazi (legalábbis itt Sopronban—Bécs meg ide közelebb van, mint Bp, vonattal is csak egy óra) -
zoli58
tag
Nekem a ház műanyag eleje levehető, így nem volt nehéz kivágni, a négy sarokba fúrtam egy-egy lyukat, aztán dekopírfűrésszel körbevágtam úgy, hogy legyen 2 cm mindkét oldalon, amire a plexit fel tudom ragasztani.. Ezenkívül volt még egy fémlemez ezen belül, ami a HDD-ket tartja, ezen ugyan volt valami, ahová fel lehetett volna csavarni egy 80-as ventit, de olyan szűk rések voltak mögötte, hogy nem tartottam hatékonynak, így ezt is kivágtam, 12x18 cm nagyságban. Így a HDD-k most akár előről is kivehetők, ha szükséges, és semmi nem akadályozza a légáramot. (persze a vágás előtt mindent kiszereltem). Az eszköz itt is a dekopír volt.
Aztán a külső műanyag előlapra felragasztottam a plexit, aminek a belső oldalára át nem látszódó fekete fólia került (persze lehet mást is, pl. olyant, ami tükröződik, kissé átlátszik, más színű, stb., ezt egy autóüvegfóliázással foglalkozó vállalkozótól kaptam, mivel kis darab volt, ideadta ingyen, mondván, ez úgyis hulladék volt).
Erre lett feltéve a két venti meg a kapcsolók-potik, és hogy továbbra is le lehessen venni az előlapot, a kábeleket nem közvetlenül ide forrasztottam rá, hanem molex csatival kötöttem össze. Sajnos a kapcsolók nem az igaziak, mondhatnám, hogy rondák, de csak ilyent kaptam, és nem volt türelmem a fél világot bejárni utánuk.
A LED-ek a HDD-k tartókeretére kerültek, kis, meghajlított, megfelelően kifúrt plexidarabokba ágyazva.
A ventit és a rácsot Bécsben vettem, ebből csak a rács az, ami talán csak kint kapható ilyen minőségben, viszont van rengeteg féle. A www.geizhals.at-n megtalálod azokat az online shopokat, ahol kapható. (el is küldik, csak hát az drága) -
woodpaul
őstag
Hm, el kell ismerni - bár nem vagy egy fotóművész :) - nagyon szép a géped!
A kérdésem az lenne, hogy mivel vágtad ki a hát elejét? Nekem a ház fém vázának elülső oldalán ott a helye a ventinek, de vmivel ki kéne vágni a műanyagot, hogy igazán hatékony legyen. A rácsot és a ventit hol vetted? -
Horbal
őstag
Csak annyit fűznék hozzá, hogy természetesen a ventik hangja az idő előrehaladtával megváltozik, kopás miatt kissé megnő, nálam is így volt, de:
kivettem őket, megpucoltam a lapátokat a rárakódott portól (nem kell tonnákat elképzelni) majd visszatéve, rögzítők újra húzva stb. azt taptam, hogy a hangszint majdnem olyan lett mintha újak lennének.
Csak ennyi... -
Horbal
őstag
Csak annyit fűznék hozzá, hogy természetesen a ventik hangja az idő előrehaladtával megváltozik, kopás miatt kissé megnő, nálam is így volt, de:
kivettem őket, megpucoltam a lapátokat a rárakódott portól (nem kell tonnákat elképzelni) majd visszatéve, rögzítők újra húzva stb. azt taptam, hogy a hangszint majdnem olyan lett mintha újak lennének.
Csak ennyi... -
mdk01
addikt
Én csak annyiot fűznék hozzá hogy azérrt nincs hangja a veniknek mert újak.
Ezt észrevehettétek volna.
Az én gépemnek se volt hangja most meg azért hallom rendesen.
Majd hallgasd meg egy fél év múlva és nyiss egy új topicot hogy ''Milyen hangos lett a gépem fél év után'' címmel. -
GuMipOkE
senior tag
Szerény személyem zalmannal oldotta meg a proci és a videokártya hűtését.
A táp 12cm-es ventje is nagyon csöndes, a seagate folyadékcsapágya is szinte hangtalan (leszámítva a seek-et, de a maxtornál még ez is sokkal halkabb).
Igy az egész gép olyan csöndes, hogy 1.5 méterre lévő ágyamon minden zavaró zaj nélkül kellemesen tudok aludni.
Már csak a 19''-os monitorom halk zúgása zavar. Lehet, hogy TFT-re kéne váltanom.
Profilomban látható a konfigom. -
Lizzard
aktív tag
Nagyon királyosnak néz ki így első blikkre ez az Arctic prochűtő, most olvasgatom a www.arctic-cooling.com-on a Socket A-s változatát. Azt írják ott, h. a max órajelet, amit bír, az 3400+, de 3200+ az ajánott és 29 CFM a légszállítás 2200 fordulat mellett. :Y
Lehet lecserélem a Falcont egy ilyenre, mert nagyon bíztatónak tűnik. Amúgy miért van ennél fordítva felrakva a venti, fordítva állak a lapátok... Ettől olyan halk?
Mod: kapható egyáltalán kishazánkban? Ha igen, hol és mennyiért?
[Szerkesztve] -
gyufa
tag
zalman?
-
képek engem is érdekelnének, és esetleg webre is fel tudnám tornászni, [L]http://petiesworld.try.hu[/L]
peace -
zoli58
tag
A konfiguráció a következő:
P4 2,8, +3 vinyó, Thermaltake Spark7-es hűtő, Feel 5-ös ház + egyebek.
És 120 decibel
Lépésről lépésre a következők jártak eredménnyel:
tápcsere 12 cm-s ventivel ellátott Chieftec-re
ház eleje ki lett vágva teljesen, helyére egy befóliázott plexi került, ebbe 2db 8 cm-es Noisblocker S1 venti (hangja szinte semmi), amelyek befelé nyomják a levegőt, direkt a vinyókra, + a kapcsolók. Mögéraktam pár kék LED-et, amelyet a ventik sötétkék áttetsző lapátjait szépen halványan világítják.
Spark 7 nyugdíjba, helyére egy Artic Cooling Super Silent 4Pro TC (2500 Ft), ami most éppen 1300-on pörög a Spark átlag 3500-ával szemben.
A proci átlag 38-40, a vinyók 30 fokosak, és a proci teljes terhelésnél se ment 52 fok fölé.
A zaj viszont szinte 0 lett, csak akkor hallani, hogy megy a gép, amikor totál csend van, mint éjjel.
Szóval nemcsak a Zalman, ami halk és jó, de az Artic is, csak éppen nem 1kg és negyedébe kerül.
Üdv mindenkinek.
Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen autót vegyek?
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Formula-1
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac Pro (2017) 5K - Xeon W-2140B 64GB DDR4 RAM 1TB SSD Radeon PRO Vega 56 8GB
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB SSD fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest