Hirdetés
-
Mobilarena
Üdv minden érdeklődőnek.
Ebben a topicban várok mindenkit, aki zenelejátszót szeretne építeni, összerakni, a magas hanghűség figyelembe vételével.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ribi
nagyúr
válasz
SunMount3r #6979 üzenetére
Szerintem ott sokan okosabbak voltak a kelleténél. Esetleg megváltoztatták a file formátumot, amikor tényleg beleírhat dolgokat a win.
Esetleg fura karakterek miatt meg akarta változtatni a kódolást és engedték, akkor is belebarmolhat.
Ha csak simán szerkesztesz és elmented, nem csinál vele semmit. -
Ribi
nagyúr
válasz
wassermann #6362 üzenetére
Inkább SLC memoria van benne, mintsem ide oda pakolgatja. Többször lehet írni ha SLC mintha TLC és ide oda pakolászik. Szerintem.
-
Ribi
nagyúr
válasz
Satellite #4571 üzenetére
Problémám, hogy mivel eleve DC tápja van, emiatt teljesen felesleges oda ekkora pufferkondi. Szerintem sokkal jobb lehet oda egy low esr kondi ami inkább zavarszűrőként működik mintsem pufferként. Ez is marketing bs mintsem tényleges tervezés eredménye.
Tudom, hogy régen a magyar kondikon (lehet máshol is) szerették m-et mikronak írni, de egy erről már rég leszoktak. -
Ribi
nagyúr
válasz
Satellite #4571 üzenetére
Nem írtam el semmit (m = mili, u = mikro)
Még mindig a supercap nagy ellenállása a kérdésese, ami kérdésessé teszi hatékonyságát. -
Ribi
nagyúr
válasz
vadkörte #4167 üzenetére
Nem biztos, hogy belekevernék egy dc-dc konvertert, mert ezek szeretnek igen zajos kimenetet adni. Főleg lehetnek anomáliák amikor a nem jól összehangolt kapcsolós tápról megy a kapcsolós konverter és arról egy kapcsolós erősítő.
Én ha sorba kötök két dc-dc konvertert a második megbolondul. -
Ribi
nagyúr
válasz
alphamooncam #4051 üzenetére
Nincs HDMI konverzió, csak annak a kábelét használják, mert viszonylag jó minőségű több eres és árnyékolt.
-
Ribi
nagyúr
-
Ribi
nagyúr
válasz
dgyuri0123 #3797 üzenetére
Plusz az USB kártya, plusz az USB kábel, aztán jön még ez az és máris tetemes összeg jön össze amit másra költhetne. Nem azt mondtam, hogy pontosan ezért vegyen valamit, hanem ennyivel többet költhetne olyanra aminél még nagyobb lenne a difi. Mindig van az a pont ahol már csak kicsit javít a dolgon a mégjobb kábel a még jobb ez az miatt, mintha mondjuk hangfalat vagy erősítőt cserélne akkor 10x annyit javulna.
-
Ribi
nagyúr
Mi az a tűrhető hangfal?
Mert úgy érzem már így is bőven többet költöttél kábelekre meg mindenféle kiegészítőkre, mikor a rendszer "végé" miatt sosem kapsz majd jobbat, mert annak már ott a vége. Vehetsz gyémánt kábelt, meg minipaksot a dachoz, sokat nem érsz vele. Cserébe még több pénzt pazarolsz el amit az igazi javulásra költhetnél. -
Ribi
nagyúr
Nem rég teszteltem a hangfalam és kénytelen voltam konstatálni, hogy bármit is rakok alá nem lesz tőle jobb. Ha egyszer "lassú" a hangfal akkor azon a csoda sem segít. Persze amikor valaki egymaga gitározik akkor az szépen szól, de amint sűrűsödik a téma, na ott már jön a káosz.
-
Ribi
nagyúr
válasz
envagyok #3439 üzenetére
Amikor összeszámolod az alkatrészköltséget akkor a többmilliós megmunkáló gépeket is beleszámoltad, vagy a munkások fizetését, vagy a ... ?
Ez az anyagáras számolás semmire sem jó. Illetve pont akkor ér valamit ha otthon barkácsolsz szabadidődben a meglévő szerszámaiddal, de nem ipari méreteknél.
De ez miért pont itt zavar? Mindennél jóval drágább a minőségi mint a tömeg termék. Autóknál ugyancsak. "luxus" cuccoknál mindig a márka is beleszámít. -
Ribi
nagyúr
válasz
Ereshkigal #2874 üzenetére
Persze az Alis linken lévő tápra odaírták, hogy LT1038CP.
Na most ez egy 10A 5V regulátor.
Valszeg LT1083CP-t akartak. Ez még midnig szép, de valszeg ha igaz is inkább max LT1084-et raknak, mert minek raknának 7.5A-est egy ilyen kis vacak bordára. Elég oda az 5A-es is. De ilyenekbe már felesleges belemenni.
Trafó kb 5k, IC 2k, körítés 3-5k, doboz+borda 3-5k. Ha körítésből drága cuccokat rak bele valaki lehet akár 30k is az egész, de akkor már nagyon tiptop. -
Ribi
nagyúr
válasz
alphamooncam #2866 üzenetére
Mondjuk ezek a tápok nem tudom miért ennyire drágák.
-
Ribi
nagyúr
-
Ribi
nagyúr
Én is fel akarok rakni egy kis linuxot pendrivera tesztelés céljából.
A olvasgattam kicsit, de általában csak pendriveról telepítésről esik szó.
Tehát ha pendrivera akarok telepíteni, akkor valószínű 2 pendrive kell, 1 amiről és 1 amire menne?
Mit érdemes mostanában telepíteni, aminek van guija? -
Ribi
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #2450 üzenetére
Ezt a 2 voltot szerintem manapság már senki sem veszi figyelembe. Legtöbbször megadják mekkora jellel vezérled maxra az ampot, de az a legritkább esetben 2V. Rendszerint már jóval kisebbel.
Ahogy tudom a legtöbb sabre dac is elég nagy sávban bitperfekt erősít (és pl 3Vpp a kimenete), de nem drága attól még. -
Ribi
nagyúr
Analóg jelnél mi a +-0dB?
Mit értesz ez alatt?
Analógnál nincs fix max érték. Digitálisnál meg megvalósítástól függ, hogy mennyire nyúl bele a jelbe.
Van ami veszteséget okozva teszi ezt meg (kényelem és kényszer miatt, mondjuk a végfokon nincs hangerő állítás, de nem akarsz plusz előfokot berakni) és van ami felkonvertálja és úgy már veszteség mentesen tudja levenni a hangerőt digitálisan és engedi tovább az analóg konverzióra. -
Ribi
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #2234 üzenetére
Na ez az ahol én mindig bajban vagyok
Főleg, hogy a gép vagy 2 hónapja nem volt bekapcsolva, mert először a normál tápját szedtem szét, hogy nem zizegjen és utána kezdtem építeni a tápot. Szóval a régihez képest nemtom, a másik gép meg kicsit zúg.
Szóval a legjobb az a tök csönd. Monitort is kikapcsolom, mert az is inci fincit cicereg.
Szóval a teljes zajmentesség mindenképp sokat dobott, a hang meg szerintem jó. Sajna szerintem ha cserélgetném a tápot sem biztos, hogy észrevenném. 1x talán majd elviszem valami talira és akkor más is mondhat véleményt. Bocs -
Ribi
nagyúr
Nu beszereltem a tápot.
Kb fél óra után csak langyos meleg volt a borda, de nem stresszeltem.
Foobar lejátszás közben 18Wot evett konektorból(vagyis olyan 0.85A 12V-ról amit felvesz a paneltáp és a maradék kb. 6W amit elfűt), normál táppal ha jól emlékszem 21W volt lejátszásnál.
Boot közben 1x láttam 28Wot.
Szóval öröm és bódottá -
Ribi
nagyúr
Na nagyjából elkészült a tápocska, kis túlzással bele is fért a dobozba.
-
Ribi
nagyúr
Lassan készül a táp a géphez.
adapter.hu-s paneltáp LT1083 regulátoros 12V-al meghajtva. (kép csak kicsit lett vacak)
-
Ribi
nagyúr
Meg kell mérni multival, hogy tényleg szar értéket ad-e ki.
1A esetén 4Wot fűt el kb. Emiatt melegedni melegszik, de nem kellene, hogy ilyen szarul működjön.
Csak méricskéléssel lehetne kideríteni, hogy mi a baj. Lehet nincs is rendesen lekondizva. Be és kimenetén se nagyon van közel kis kerámia kondi. Lehet kissé be is gerjed. De ez nem biztos. Lehet csak bemelegíti az ellenállásokat és nagyon elmászik az értékük.
Tényleges mérés nélkül csak tippelgeni lehet.
Lehet csak a kijelző rossz és beton stabil 5Vot ad -
Ribi
nagyúr
Ahogy olvasom 1.5A peak amit eszik, csak akkor kell neki több, ha USB-n is vannak rádugva dolgok.
Kütyü elejében egy ilyen kis egyszerű fesz mérő van. Jó kérdés, hogy ez mér félre, vagy tényleg nagyon elmászik. -
Ribi
nagyúr
Anyagárban valszeg olcsóbb lenne, de lehet mire megtervezi, a nyákot legyártatja, összepakolja, farigcsálja a dobozt stb, addigra már neki nem érné meg. Így mondjuk lehet. Vagy ha valaki ezt "nagyiparban" csinálná, de arra meg nincs igazán igény. Akkor nincs más lehetőség.
-
Ribi
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #1629 üzenetére
Nem hiszem, hogy nem szabvány. Nagyon sok ilyen kinézetű 7 pines csatlakozó van.
Nem úgy néz ki az egész kütyü, hogy pont maguk gyártanának csatlakozót. -
Ribi
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #1627 üzenetére
Ez majdnem 100k csak a táp, vagy a DAC is?
Nem igazán jöttem rá milyen feszültségeket ad ez ki magából, de ha jól látom ez is dupla regulátoros jószág.
Ennyiért szerintem megint csak többen megcsinálnák igen jóra itthon is. -
Ribi
nagyúr
A tápkockával kapcsolatban felhívnám a figyelmed arra, hogy habár 2.5A van ráírva, de a képek alapján lm317 van benne. Az 1.5A-t bír. Bár gondolom nem ennyire hülyék és mondjuk 338-at raknak bele ha 5V-ost kér valaki, de biztos ami biztos érdemes meglesni milyen regulátort raknak bele. Nem is rémisztgetés miatt írom.
És az is lehet 60 dodo helyett valaki megcsinálta volna ócóbban is itthon.Mondjuk a doboz lehet nem lenne ilyen szép, de kitudja. -
Ribi
nagyúr
válasz
default. #1504 üzenetére
Nem csak maga a hangkari a kérdés. Sokszor az oprendszer is bejátszik. Vannak külön erre hangolt oprendszerek, minél kisebb késleltetéssel. Plusz nem pakolod tele ezt a gépet minden más progival. Ez már az elvetemültebb kategória. Van akinek az alaplapi hangkari is teljesen megfelel (új lapokba már egész jókat raknak), van aki meg a legkisebb oprendszer módosítást is meghallja. Hogy miről játszod le az is változó. Belső winyóról, NAS-ról, külső winyó. Embere válogatja.
Valamint ezt a gépet odarakhatod esetenként a hifi mellé, meg sokszor teljesen passzívan is elvan, míg a desktop gépben visítanak a ventik. Pl én emiatt raktam össze egy teljesen passzív gépet, mert a desktopban 13 venti van összesen. Szóval az okok is különbözőek lehetnek. -
Ribi
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #949 üzenetére
Ha nem vártál volna változást, nem cseréled vissza
-
Ribi
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #725 üzenetére
Csak musihoz adottat és egy másik nyúlbéla vastagságúval teszteltem, de persze utána még van egy coax kábel is, ami szinte mind1, hogy audio kábel vagy normál RG6 kábel volt. Abból is hogy fél méteres, vagy 3.
Coax kábelek között szkópon felfutásnál látszott valami különbség, de amúgy semmi. -
Ribi
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #718 üzenetére
Semmi, de nálam a többi kábel cseréje se sokat változtatott, szóval valszeg süket vagyok az ilyenekre/ nem érdekel annyira.
-
Ribi
nagyúr
Sajnos még mindig a felvételtől függ 99%ban a zaj és nem a 16/24 bittől.
Mert ugye ha feltekered 96dB-re a rendszert akkor a zaj 1dB-n szól. Amit nem hallasz. De sok felvételnél biza igencsak hallható zaj jelentkezik már jóval ezen szint alatt is. De sajna sok rendszernél forrás nélkül is van zaj, szóval csak emiatt 24 bitnek megint semmi haszna. -
Ribi
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #613 üzenetére
Nem teljesen értem ezeket a képeket, hogy az a felső kék rész az mi a bubánat?
2L oldalán elvileg minden 24/384 DXD-ből van lekonvertálva. Csak pl ez a zene is 22k felett nem mutat semmit. Kivétel az a felső kék izé. -
Ribi
nagyúr
Nem a válaszoddal volt gondom, hanem azzal, hogy a miértre 0 válasz jött.
A mostani válaszaidból is csak az jön le, hogy nem hallottál jó USB-s dacot, így emiatt szerinted az USB szarabb mint az SPDIF. Eleve CD-ről hajtott spdifet hasonlítasz PC usbhez. Legyen, mert nehéz CDbe usbt rakni, de egyre többen mellőzik a CD-t teljesen. Én is. Így nem igazán érdekel mit tud egy CD spdifen. -
Ribi
nagyúr
Ahogy egy szinkron dacnak számíthat a kábel, úgy akár számíthat a hálókábel is, de hogy kábellel kell kompenzálni a fosul megépített dacot az kicsit a siralmas kategória számomra. Annyi más alkalmazás van ahol minden kis szar számít és ott jó a "közönséges vas drót". Elhiszem hogy számít, engem csak a miért kell hogy számítson keserít el.
-
Ribi
nagyúr
No megrendeltem a Q1900 ITX lapot, 4G ram, 240 SSD-vel+ FSP zen.
Már nagyon elgondolkoztam, hogy egy i3-at veszek, de zenelejátszásra semmi értelme nem lett volna.
Meglássuk milyen lesz. Ha valami ciripel kivágom az egészet a pékbe -
Ribi
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #263 üzenetére
1x volt szerencsém EEE izéhez, de azzal büntetni lehet.
Ha lapáttal vernek agyon se.
Acer E1 111 jónak tűnik, de a procija gyengébb, mint a Q1900-nak. emiatt necces. Plusz amiben már van normál méretű winyó az 80 fele tendál. Annyiból meg erősebb gép jön ki. Monitor miatt szinte biztos, hogy notebook drágább, emiatt nem is nagyon néztem őket.krichd1: A doboz nem igazán érdekel, kinézet se. Deszkára is felcsavaroznám az egészet, csak a winyó valszeg berezgetné az egészet.
Emiatt is érdekel tényleges tapasztalat, illetve javaslat, hogy használt winyók mennyire hangosak, jobb lenne-e mondjuk a Q1900DC, amihez csak tápkocka kell, vagy a sima Q1900 normál táppal, de abból meg valami passzív / hibrid kellene. Gondolkoztam, hogy egy olcsóbb tápról lekapom a borítást és akkor valszeg 30W mellett nem melegszik, csak gari miatt megint szívás. Illetve Q1900DC esetén láttam már pár tápkockát sípolni. Az mitől szokott? Csakúgy szar?
-
Ribi
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #261 üzenetére
Amúgy ezen is gondolkoztam, csak mindegyik aktív hűtéssel rendelkezik. Legalábbis nem nagyon találtam a nélkülit.
-
Ribi
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #256 üzenetére
Musiland USD, ami USB spdif átalakítónak van.
Patice: Nem tudom a winyó mennyire melegedne be a proci túloldalán, illetve mennyire lenne hangos. Kettőt eleve nem szerelnék bele, mert azok 99% elkezdenének búgni. De egy winyo is szeret zümmögni. Emiatt kérdezném hogy tapasztalat alapján mennyire lehet hangos?
-
Ribi
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #254 üzenetére
Sajna a rosszabbik, musi miatt win kellene, mert ahogy tudom nem igazán működik linux alatt. Illetve kis SSDn nem sok zenét tudok tárolni. Nem asztali rendszernek menne. Pont amiatt szeretnék egy halk rendszert, mert az asztali hangos. Így hálózatról sem tudom etetni. Szóval néma wines zenedoboz megfelelő tárhellyel.
-
Ribi
nagyúr
Én is zene PCn gondolkozom, egyelőre darabokból összerakni. Perpill Q1900 alappal, de még az sem biztos, hogy DC tápos, vagy normál tápos. Illetve néztem, hogy egy normál lap + valami G-s intel proci 2-3k-val drágább csak. Persze akkor jóval erősebb lenne, de akkor meg kellene rá hűtés is. Ja igen, teljesen csöndeset akarok. Szóval venti kizárva. És ekkor jött számomra a winyó probléma. A mobil winyónak nem igazán hallom a hangját, de a gépemben lévő régi winyók (gatyamadzagon) seek közben már kihallatszanak. SSD kizárt, mert megfizethetetlen értelmes méretben. USB-ről menne a zene, és nemtudom USBs winyó mennyire zavarna bele ha a zene is USBn megy? Ésatöbbi. Túl sok dolog van ami bezavarhat a dologba, tesztelgetni meg nem tudok hogy. Javaslatok?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED TV topic
- Formula-1
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- A frissítési frekvenciához igazítja a képkockagenerálást az új Lossless Scaling
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- További aktív témák...
- UniFi Dream Router 6, új, fóliás, ingyen Foxpost
- Audioquest Rocket 44 Bi-Amp 2x3m hangfalkábel
- KIEMELT AKCIÓ: kitűnő állapotban lévő iPhone 12 Pro Pacific Blue 128 GB szuper áron eladó !!! (14)
- AKCIÓ! GAMER PC: Új RYZEN 7 5700/5800X +RX 6700 XT 12GB / RX 6800 16GB +Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- Asus P8H61-M LX LGA 1155 alaplap
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- Lenovo ThinkStation P330 SFF / ThinkCentre M720s SFF -Számla, garancia, WIN11
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Asrock PG 4 GAMER!! Kamatmentes részletre!
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest