- Nem minden Nothing Phone (3) születik egyenlőnek
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Kézbe fogták az ultravékony Z Fold7-et
Aktív témák
-
_Petya_
őstag
Üdv!
Újratelepítettem a Win-t, SP2-es integrált telepítővel.
A winyóm a köv. képpen van particionálva:
C:500MBboot/drivers | Linux | E:Win | stb..
Alapesetben a swapfile az E-n van, de időnként a C-re kerül, és jön a buborék, hogy nincs több hely a C meghajtón...
A vez.pult....virtuális mem.nél a beállítások jók, ha csak simán OK-t nyomok, és újraindítom, helyreáll a rend.
Valaki tudja, hogy ez miért van?
Petya -
Hi
Nekem van egy C: (10G) particióm ami a system... valamint egy D: (70G) ami a sima
a swap file-om 768-1.5 és a C-ről használja...(egyénileg van megadva)
Meglehet oldani, hogy a D:-ről használa a swap filet??
Gerjeszt ez valami hibát?? Ha átvan rakva C:-ről, D:-re?? -
Wolverine
félisten
Mondjuk ez az ajánlott, ti. hogy 1,5-szeres. Más értékkel is mehet: pl. nekem egy időben (hanganyag digizése miatt) rendszeresen 680 MB-os fájlokat kellett RAMba tölteni. Mivel 128 SD volt a gépben, bajok voltak => belőttem neki egy 700 megás swapot és csókolom. Mondjuk, mihelyt leálltam ezzel a digizéssel, visszavettem kicsit :U
-
Loretto
veterán
látom már vki irta. bocs.
-
Loretto
veterán
tudomásom szerint a fizikai memo 1.5-szerese. vagy nem?
-
DrSoul
őstag
IGen, most egy ideig nem nyúlok a HDD kábeléhez, mert tisztára kitekeredve van, hisz nem cső-kábel, hanem hagyományos. ÉS a házam kicsi... Így a két HDD tükörképszerűen van berakva: tehát ha az egyik tápcsatlakozója jobb felé van, akkor a másiké pont balra néz.... mert így lehetett csak becsavarozni a házba.
Ezért egy csőkábel jó lenne: de az is olyan, hogy a kábel mentén van még egy + csatlakozási hely? (a slave-nek)Mint a hagyományos IDE kábeleken, mint ami nekem most van... -
Tuib
aktív tag
-
dobi
aktív tag
Én azt hallottam ideálisabb a fizikai mem kétszeresére állítani defrag után...
...ahány ember annyi tanács! hmmm!
Ne is tudom!:)) -
rvs
aktív tag
ha jól emlékszem mindenütt 1.5x-3x RAMméretet ajánlanak, töredezettségmentesítés után.
swap filénak az ideális hely
1. a rendszerpartíció
2. másik winchester hmm.. első partíciójának eleje. (ez elméletileg azért jó, mert kevés fejmozgás szükséges az íráshoz/olvasáshoz.)
valamelyik wxp tweak site-on olvastam.
[Szerkesztve] -
vlaci79
senior tag
udv
Indits el olyan jatekot programokat amit legrosszabb esetben futattal azutan nezd meg a feladatkezeloben a memoria hasznalatot
ez fole celszeru kicsivel rakni a swapet
en nalam xpenek kulon swap particio van fentartva 760MB + egy masik swap file ami minimalis meretre van beallitva 2mb de max 2gb ig elmehet (ez mar tulzas mar)
256 swap eleg szokot lenni 512 MB mellett.
xp alapbol kb 100-130 mb ot eszik
ui.: nem gondolkoztal meg azon h a nagy vinyodon legyen az oprendszer?
nagysagrendi sebesegkulombseg van a ket vinyod kozott.
[Szerkesztve] -
PWR
aktív tag
nalam alapbol 0-ra allitottam a swap meretet 512 MB RAm mellet. persze ez okozhat gondokat, attol függ mit csinalsz a geppel. Erdemes a swap-nak külön particio, mert akkor a területe biztos nem töredezik.
A registryben lehet olyan bejegyzest csinalni (vagy csak at kell egy erteket allitani?) hogy a kernelt teljes egeszeben a memoba töltse es az allitolag eredmenyez nemi sebessegnövekesest. XP-tweak leirasokban meg lehet talalni, hogy melyik ez a bejegyzes. -
Travelos
őstag
Szóval mennyi legyen a pagefile 512MB SD RAM esetén?
-
DrSoul
őstag
Köszönöm a segítséget! De szerintetek elég annyi, amennyit a windows alapból használna (tehát ez a x1.5)?
Mivel a rendszer a c:-n van, ott van a lapozó file. De több hely van az új meghajtón (az ugye slave). ÉRdemesebb átteni a swap file-t egy olyan hdd-re, melyik nem egyezik a rendszerével? (az 1. HDD-n van a rendszer, akkor mondjuk a swapfile a 2. HDD-re menne)
Vagy tökmindegy? :) -
DrSoul
őstag
Sziasztok!
LEhet, hogy a kérdés hülye, de... :))
Hol látható az XP-n, hogy mekkora a Swap file? És annak méretének beállítása, ill. hogy melyik meghajtó szolgáltassa?
Nekem eddig Win98-am volt, és én csak virtuális memóriát ismertem, és ott tudom, hogy értéket is lehetett neki adni (mennyi legyen max), ill. hogy hol.
Ez ugyanaz, vagy hasonló?
Ramjaim mérete: 2x256MB
HDD: 1. Quantum Fireball 20GB (c:;d:)
2. Samsung SP1203N 120GB (f:;h:) -
cyberdoom
tag
sziasztok . az lenne a kérdésem, hogy 512MB mellett a windows XP-nek mekkora swap fájl kell. ez a ''barom'' alapból 768Mb csinált, én leszedtem 384MBra. Mennyi az optimális szerintek 512MBhoz ? Ja és még valami. Hallottam, hogy 1GB ramtól ''be lehet pakolni'' a windowst a memóriába. ezt hogy kell csinálni? 512MB nem elég rá? ilyenkor tényleg sokkal gyorsabb lesz a rendszer??? Köszi....
Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen program, ami...?
- Nem minden Nothing Phone (3) születik egyenlőnek
- Google Chrome
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Diablo IV
- Eredeti játékok OFF topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Spórolós topik
- Több évig húzódó per várhat az Apple-re az iPhone-ok uralma miatt
- További aktív témák...
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
- Bomba ár! Dell Precision M6600 i7-2720QM I 8GB I 500SSHD I 17,3" FHD I Quadro I Cam I W10 I Gari!
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest