Új hozzászólás Aktív témák
-
plutomix
csendes tag
Szia, ha szükséged van egy kis segítségre, akkor csak szólj! Írd meg mi az erőforrás igény és megoldjuk. Én értékelem a munkád. Nálunk van hely a szervertermünkben, de elképzelhetőnek tartom hogy vasat is tudunk biztosítani, ha erre van szükséged. Írj rám, aztán megbeszéljük.
-
Keef_Lee
senior tag
Szerintem 12-kor nem mutatja semmi sem, hogy elkezdődött a 13 órási műsor, ha minden rendben van. Az említett példádban sincs átfedés közöttük.
Viszont, ha a szolgáltató által sugárzott epg (ami ugye gyatra és hiányos, ezért próbálja megoldani, aki csak megtudja)-vel nem egyezik, akkor is lehet ismétlődés a műsorok sorában.
Nem akarok okoskodni, mert kettőnk közül egyértelműen te értesz jobban hozzá, de a rytecet nyilván minden féle nemzetközi anyagból különböző szervereken gyártják. Szóval továbbra is azt állítom, hogy a "szabvány" szerinti xml a jó irány, nem pedig a minden irányból korrigálás.Ha TV boxon teszteli a haverod, az szintén egy kodi, ami nem úgy viselkedik, mint az enigma2.
-
Keef_Lee
senior tag
Most nem tudom átállítani a beállításokban, de letöltve gyorsan belenéztem. Az eddigi tapasztalatok alapján ennek most +0200-nak kellene lennie, különben nem lesz jó minden gépen.
Ebben meg +0100 sőt még -0100 is van vegyesen.Szúrópróba szerűen belenéztem egy -0100 sorba. Pont a film.plus volt az.
A délutáni film egymás után kétszer ugyanúgy bejegyzésként szerepel.
Ennek a filmnek 17.15-kor kellene kezdődnie.Az xml-ben ez van:
start="20180412151500 -0100" stop="20180412170000 -0100" channel="film.plus.hu"><title lang="hu">A professzor</title><sub-title lang="hu">[Akció] (2003) [12+]</sub-title><category lang="hu">[Akció] (2003) [12+]</category><desc lang="hu">Robert Burns archeológus Kínában folytatott kutatásai során felbecsülhetetlen értékű leletre bukkan. A kincset szigorúan restaurálás céljából megpróbálja kijuttatni az országból, ám a leletre áhítozó kínai maffia lecsap Burnsre. A professzor kénytelen szembeszállni velük.
Robert Burns archeológus felbecsülhetetlen értékű leletre bukkan. A kincset szigorúan restaurálás céljából megpróbálja kijuttatni az országból, ám a leletre áhítozó kínai maffia lecsap Burnsre.Steven Seagal, Kata Dobó, Elaine Tan</desc>
Rytecben ugyanez a film az időpontokkal:
start="20180412171500 +0200" stop="20180412190000 +0200" channel="FilmPlus.hu">
<title lang="hu">A professzor</title>
<sub-title lang="hu">[12+] . [Amerikai akciófilm] (Out for a Kill) (2003)</sub-title> -
Keef_Lee
senior tag
Ja ott néztem már régebben, de nem lehetett kerek 1 órára állítani
Mert nálam 0,96-ról 1,09-re ugrott minimális egér mozdításra is. (Eleve milyen hülyeség, hogy időeltolást század órára lehet megadni?! Az szerintem mindig egész, bármennyi is. Nyíl billentyűvel meg még nagyobbat.) Aztán anno a setting.xml-be belenyúltam és beleszerkesztettem, hogy 1, de valami 6 tizedessel volt benne, ha jól emlékszemAmi lényeges egyébként: hogy nálam +0200-val a satbox jó, a PC-n a kodi 16.1 jó, a PC-n a kodi 17.6-nál állítanom kell.
De van olyan kütyüm, amin célszoft fut: OSMC, a másikon Librelec ott a +0200-val minden jó.Összehasonlítottam másik 3 epg forrással, mindegyikben +0200 van és az időpontok is ugyanazok, mint ebben. Szóval szerintem most tuti.
Köszönjük!Viszont a Romance-n ma 6.30-tól üres.
-
Keef_Lee
senior tag
Belenézegetve jónak kell lennie, de szerintem nálam még minden a "pufferből" megy, mert pl. satboxon is és kodiban is az előző xml-ben lévő szerint van. Várok hogy leürül, mert TV fülön pl. a kodiban törölve nem felejtett el, satboxon meg egyszerre mutatja a régit és az újat is (óránként ugyanaz a műsor 2x egymás után)
Szerintem most jó lesz, mert összehasonlítottam pl. a duna, dunaworld éa az m5 műsorát a rytecben és a tiédben és mind a kettőben +0200 van és ugyanazok az időpontok.
Szóval kifut a régi anyag a masinákból és bízom benne, hogy jó lesz.
Mire a nyuszi elvonul addigra minden kiderülKöszönjük!
-
Keef_Lee
senior tag
Amíg rytecet használtam addig mindig a +0100 és a +0200 között változott és jó volt.
Szóval most a +0200-val jónak kellene lennie.
Egyébként azt olvastam a múltkor, hogy már nagyon gondolkodnak ott az eu-ban abban, hogy nem éri meg átállítani az órát és felülvizsgálják... Azt hittem elmarad. Akkor legalább ezzel is kevesebb nyűg lenne -
bzoley
veterán
Lehet, hogy mindenki másnál is jó, csak nálam nem
Korábban is ez volt a gond. Valamiért nálam csak az xml-ben lévő időzóna beállítást veszi figyelembe.
A saját grabberemet is évente kétszer módosítani kellett. Azt nem próbáltam még(mert most jutott eszembe), hogy hogy viselkedne, ha egyáltalán nem lenne ilyen infó az xml-ben. Végülis az időpontok azért pontosan benne vannak.
De futok még néhány kört, hogy nem lehet-e valahogy a progrmaban felülbírálni. Van ilyen opció, csak épp semmi nem történik, ha átállítom. -
Keef_Lee
senior tag
Nem volt epg-m egyáltalán. Aztán olvasom itt, hogy a gz nem ok, azért nincs. Szerintem fontos, mert nem mindegy mennyi ideig tölt. Megnéztem a sima xml-t, a tvmustra nem jó egy órával az biztos.
De nem értem ezt a server csere ügyet. Hogy befolyásolhatja a server? Szerintem nem az xml-ben az ofszetet kellene nullára írni, hanem megkeresni, hogy mi a gond, mert így nem lesz csereszabatos a más működő epgékkel. (rytec, stb...)
-
Keef_Lee
senior tag
Jaaa! "Hát mit állítgatok állandóan a beltérin, ha még a műsorát sem tudja megnézni ...
Szóval úgy vedd a dolgokat, hogy a nyugalmam múlik rajtaAkkor már meg is van.
Mintha az első verzióban a változás után az id-t nem ezt adtad volna neki a playlistben, hanem
m2.petofi.tv.hu és m4.sport.hu volt a módosítás utáni is. Most nézem, hogy azóta ez a kettő is leegyszerűsödött. Vagy én emlékszem rosszul itt a sok átírásban (bár gyanús, hogy pont ez a kettő volt gond a kollégánál is). Ami érdekes, hogy azért nem gondoltam erre, mert az epg meg jó volt a hosszabb id-vel is.
A lényeg, hogy most megvan.
Most átírtam m2.hu és m4.hu-ra, meg . Pöpec.
Köszi. -
Keef_Lee
senior tag
A pics@ba!
Elkiabáltam a dolgot.
Most nézem és televan. Szerintem elkapkodtam a jelzést, mert reggel még nem elég, hogy üres volt a 3 helyen, de csak estig volt benne. Lehet, hogy a régi xml-t szedte cache-ből én meg nem gondoltam, hogy az átálláskor nem frissített mindent. Mindenesetre most rendben van. Még a logok is.
Bocs. Küldök képet is mivel kérted
KépDe valami mégis van, mert a
16:00 - Kis hazugságok a szerelem nevében nincs tartalom leírása.
De ezt most megnéztem mielőtt mondom, a mustrán vanKöszi a munkádat
-
opisa
csendes tag
Szia!
Köszönöm gyors válaszodat, le is töltöttem a filét, de nem tudom, hogy enigma2-ben EPGImport pluginba hogy
illesszem be az adott ID-t. Eddig így nézett ki nálam egy csatornán bemutatva:<channel id="duna.world.hu.hun.horizon.tv.8">1:0:16:69:1838:9E:5A0000:0:0:0:</channel>
Az új módszerrel hogy kéne kinéznie?
Köszi -
Keef_Lee
senior tag
Szia!
2 gondot találtam hirtelen.
Valami félrement a port-on. pl. Sok a szóköz és ezért csak a szögletes nyitó zárójelet mutatja a masina. Bemásolom.
<title lang="hu">Ferencvárosi séták</title><sub-title lang="hu">[magyar magazinműsor ] (N/A) [0+]</sub-title><category lang="hu">[
magyar magazinműsor ] (N/A) [0+]</category><desc lang="hu"
A mustrán is van valami gond mert a romance-n nincs egyáltalán epg.
Belenéztem az xml-be, tényleg nem találom. -
Crime78
csendes tag
nem az a lényeg, hogy megjelenjen, sőt, nem volna baj, ha nem jelenne meg, de aszerint rendezné kodi (vagy a TVheadend). Tehát hogy ne ABC sorrendben legyenek a csatornák, mint most. Mint írtam, tudom, hogy TVheadend-del például meg lehet adni a csatornasorrendet, de azt szeretném, ha a playlist betöltésekor abból szedné ki a sorrendet, mert van is ilyen opció benne...
De megpróbálom ezt amit te írtál, hátha így lesz jó. Köszönöm -
Crime78
csendes tag
Lehet buta kérdés, de ha csatorna számot szeretnék a playlist-ben a csatornákhoz adni, akkor hova, és milyen formátumban kellene? Tudom, meg lehet oldani a csatornarendezést máshogy is, de nekem az lenne a jó, hogy az m3u betöltésével már egy "megszokott" csatornalistám lenne rögtön. Köszi előre is
-
Keef_Lee
senior tag
Szia!
Balaton: Tényleg megjavult! Amikor néztem, nekem üresnek tűnt. Lehet, hogy benéztem.
Inkább azért jeleztem a problémákat, mert arról volt szó korábban, hogy jelezzük
Ha belegondolunk, nem sok jelentősége van a másik hibáknak: Fightboxban és a másikban is adott a műfaj, mert erősen tematikus a csatorna.
Szerintem hagyhatod is.
Sokkal több lenne a veszteség, ha kivennéd őket, mint ez az apró, lényegtelen hiba.
Köszönjük az egész éves munkádat és Kellemes Ünnepeket!
(A többieknek is) -
Keef_Lee
senior tag
Szia!
Kivártam a szombatot
Szóval "bugok" vannak, ahogy fogalmaztál.
- Az újak műsorleírása (Balaton és Fehérvárnál néztem) üres marad.
- Fightbox és Erox műsorok műfajánál "beragadt" szöveg van. Mind a kettőnél és mindegyik műsornál egész nap ugyanaz. Ma pl. "The Age of Adaline"
- Észrevettem, hogy a mustrás forrásoknál mindegyiknél van gond a reggeli időpontban egy műsorral, amelyik nem jelenik meg, mert két műsornak is ugyanaz a befejező időpontja. (Korábban beszéltünk a romance kapcsán erről)
Köszi, hogy folyamatosan faragod -
Keef_Lee
senior tag
Köszi a bővítést
Az újaknak sincs logoja
Meg tartalom sem. pl. Balaton TV 21.00 A törpe bosszúja 2. és ennyi. (A forrás oldalon ott van, hogy ez egy horror!)
...vagy pl. 15.55-kor, annak nagyon részletes leírása van.Valami olyan gubanc van, ami a többi újat is érinti, mert a Fehérvárt néztem még meg és ott is a mai 20.15-nek egész jó a leírása, de az xml-ben nincs benne.
A mustráról szedett sok x-es csatinál pedig valami "beragad", mert a "/, Tilda Swinton" szerepel mindegyiknél, pedig ő nem ebben a műfajban tevékenykedik
(általában másik napon pedig más név ragad be.)
Most látom, hogy a fightboxnál is ott van a hölgy mindegyiknél. -
Rick4
félisten
Igen,a upc-nél a eurosport2-n pl közvetítik a bundesligát, de mivel a HD más országokban is megy, a terjesztési korlátozások miatt ott nem mehet mindig ugyanaz. A csatorna epg-je megegezik, de a műsor nem.
A HD-re is a sima epg-je jön be. Nem tudom a celeurdi honnan szedi, de nála ilyen.
-
Rick4
félisten
Ha már itt vagy, jelzem, picit visszatekerve látható, a kollégával pár napja miről beszéltünk. Én lennék az enigma2-es beltéris pacák, aki az epgimporter progival küszközött, boxcsere lett, (utólag kiderült, hogy a régire is lett volna friss szoft, de így is jobbsn jártam) most megy az epg, de egy egyszerűbb megoldással, a rytec és a celeburdi- féle sources-szel.
Egyelőre nem tudok rá több időt szánni, de a dolog érdekessége, hogy privátban arról volt szó, helyettesítgessem be a csatik egyedi azonosítóit, és működni fog a tied is. Időközben figyeltem, itt mi folyik, és meggyőződésem, hogy nem egyedi azonosítót, csak csatinevet figyel a rendszer, pl a sport2 és a szlovák sport2hd azonos egp-t kap, de más megy, az eurosport 2 és a 2hd azonos epg-t kap holott a műsorok itt is eltérnek. Amennyiben az egyedi azonosítókat használná, nem lehetne ilyesmi tévedés sorozatban. Hátha segítség. -
Keef_Lee
senior tag
Még nem ok, de majd megjavul.
Azóta van egy másik problémám is. Nem értem a logo megjelenítését. Korábban azt hittem, hogy értem.
Ha olyan csatit teszek az m3u-ba, amihez epg-t szed az xml-ből, akkor szed hozzá logo-t is. Eddig így volt. Ha nincs epg hozzá, akkor a tvg-logo= után beírtam a netről valahova mutatóan a linket és volt. Eddig.
Most látom, hogy a playlist mintában is eltűntek a tvg-logo linkek, de szedi hozzá a logokat továbbra is serényen.
Viszont raktam bele 4 új csatit a németek közül és egyikhez se tudok logot megjeleníteni, sehogyan sem.
(epg-jük rendben van). -
Keef_Lee
senior tag
Szia!
A fehérnép felhívta a figyelmem egy problémára.
Reggelente a romance-n van gond. Két műsor is ugyanaddig tart és így a másodikat nem jeleníti meg a kütyü. Ma is ugyanez a helyzet. A forrás oldalon 5.15-6.45-ig egy film, majd 6.45-8.15-ig a következő. Az xml-ben mind a kettő 8.15-ig tart, ebből adódik a probléma. Ebben az időszakban állítólag minden reggel ez a helyzet. -
plutomix
csendes tag
Szia, amit telepítettünk ez egy szerver alkalmazás, iptv kiszolgáló szoftver erre csatlakoznak a set-top boxok, és pl a kodi, kodi keresőszóra találtam erre a fórumra. A rendszert tesztelni szeretnénk, aztán eldől mi lesz vele, marad vagy törlésre kerül. Epgre magyar adásokhoz lenne szükségem. Az epg-t nem ismerem, gondoltam profiktól kérek némi infót. Vissza olvasok a fórumban, megnézem a linket aztán kérdezek majd. De ezek szerint jó helyen keresgélek. Köszönöm, szép napot mindenkinek!
-
bzoley
veterán
Most jónak tűnik. Néhány aktuális műsort, és az esti híradó kezdését néztem.
Nálam régen is mindig ennyi volt csak a gond, bármilyen forrással. Leginkább magamnak készítettem a műsort, így egyszerű volt időnként javítani.
Lehet nálad nem veszi figyelembe, ezért nincs változás. -
Keef_Lee
senior tag
-
Keef_Lee
senior tag
-
Keef_Lee
senior tag
Szerintem nálad azért jó, mert korábban írtad, hogy globálisan a kodiban állítod az időeltolást. Nekem nem kellett eddig ezt állítanom a kodiban. A satboxon meg nem is lehet.
A gravi féle epg #EXTINF:-1 el működik. A tiéd eddig 0-val volt rendesen, lehet hogy át kellene térni a -1-re. Nem értem ám, csak találgatok -
-
bzoley
veterán
Igen, eddig is ez volt. Ma tűnt fel, hogy sehol nem az megy, mint ami ki van írva.
Ez régebben is így volt, a saját epg-mmel. Átállítottam a grabbert, aztán a következő óraállításig jó volt megint.
Viszont importálásnál több helyen, két programban is lehet időzónát, beállítást módosítani, hátha valamelyik kombinációval jó lesz. -
bzoley
veterán
Nem kodit használok, dvbviewert. Lehet csak az nem boldogul a változással, nem tudom. A saját, grabbelt epg-mnél minden óraállításnál át kellett állítanom a grabbert, mindegy, hogy xmltv-t, vagy webgrab-ot használtam.
Majd még állítgatok ezt-azt.
Mondjuk a képen, amit mutattál, nem igazán normális az a mínusz 1. +0100 esetén az valószínűleg maradhatna nulla. -
-
Keef_Lee
senior tag
Nincs fenn, sajnos nem találtam sehol csak a cseh oldalakon. Ezért írtam, hogy esetleges a kérés
Sajnos "csehül" állok a cseh nyelvvel.Konkrétan még csak nem is sejtem a mostani szolgáltató által adott cseh epg alapján, hogy mi lehet az a film
(Csak gondoltam hátha valahol van angolul is, mert pl. a cinemax vagy a paramount esetében is néha magyar helyett angol az epg a szolgáltatónál) -
hengertamas
csendes tag
de a műsorújság és az ikonok is mennek
viszont egyik adót se tudom nézni, nem tölt be semmit. ha masik m3u fajlt rakok be (cardshare oldalrol pl) az tökéletesen megyezt beirtam kodiba távoli elérési utnak: PLAYLIST: http://koditvepg.com/szmegma/playlist/szmegma.m3u
és próbáltam úgy is h letöltöm erre a linkről az m3u fájlt es felmásolva betallozom, de semmi -
Nono0000
tag
Szia szmegma!
Köszönöm a válaszokat, megpróbálom a tömörített letöltést.
Bekapcsolom a gyórsítótárazást, remélem javul, viszont nekem nem a legfrissebb kodi van fent, így a 24 órás frissítés még nem opció, ha emlékeim nem csalnak, akkor 300 perc a max. amit be tudok állítani.
Bőven elég a három nap ne bántsd miattam / szerintem, ezen ne változtass!
A hiányzó csatornákhoz én sem tudtam soha epg-t előállítani, bepróbálkoztam, így jártam, nem fontos, köszönöm!
A külföldi adók egyébként sem érdekelnek, pedig van egy pár, de sose nézem azokat.
Na igen, ami a múltkoriból kimaradt, külön óriási köszönet jár azért, mert a nas-t fel tudtam szabadítani a grebbelés alól, ez a legfontosabb!
Köszönöm még egyszer remélem nem lesz tiszavirág életű a projekt.
A nasomon lévő progit nem töröltem, ha üzemszünet állna be nálatok, akkor szóljatok! Próbálok segíteni, de ehhez át kell állítsam az id-ket a konfig fájlban.Sok sikert!
-
Keef_Lee
senior tag
Az itteni Kodi fórumra beírtam, hogy van szmegma epg.
Szerintem a tartalomban ismétlődést még azért valahogy ki kellene küszöbölni. (Nem megoldható egy feltétel vizsgálattal, hogy összehasonlítani az előző változó stringgel és ha ugyanaz, akkor legyen üres?)
Sat beltérin a tartalom jelenik meg csak, ezért írták bele a rytec esetében a tartalomba az eredeti címet, kategóriát is. Lehet, hogy utána a satosok között is terjedne.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- FÓLIÁS! LG UltraWide 35WN75C-B Ívelt Monitor! 3440x1440 VA / 100Hz / 5ms / FreeSync
- Tom Clancy's The Division - Sleeper Agent Edition Xbox One
- IBM Thinkpad T42 15" IPS + Dock II +tartalék alkatrészek
- Precision 7550 15.6" FHD IPS i9-10885H RTX 3000 32GB 512GB NVMe magyar vbill IR kam gar
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 5 5600X +Új RTX 3080 +Új 32-64GB DDR4 +1-2-4TB NVMe SSD! GAR/SZÁMLA!
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Asus TUF A15 FA507NU - 15.6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 8GB - 512GB - RTX 4050 -2.5 év gari
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged