-
Mobilarena
Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
Ja, oké.
Én eleve úgy készültem, hogy olvasgattam itt a topikban és összeírtam az olvasottak alapján a lépéseket/menetrendet.
Lényeges, hogy én még egy decemberi, két rootfs-es Robimarko OpenWRT buildről álltam át a hivatalosra, tehát a rootfs egyesítést is meg kellett oldanom.
Ha esetleg hasznos, megosztom itt a jegyzetemet:
Legfrissebb initramfs és sysupgrade fájlok letöltése gépre innen: https://downloads.openwrt.org/snapshots/targets/ipq807x/generic/
Kábellel, LAN-on routerre csatlakozás.
Belépés SSH-val, gépről /tmp-be initramfs fájl felmásolása. Mondjuk SCP-vel:
scp openwrt-ipq807x-generic-xiaomi_ax3600-initramfs-factory.ubi root@192.168.1.1:/tmpWifi leállítása: service wpad stop
# ez a két rootfs egyesítése
fw_printenv flag_boot_rootfs
Ha a válasz: 0 ->
ubiformat /dev/mtd13 -y -f /tmp/[initramfs fájl neve] -s 2048 -O 2048 && fw_setenv flag_boot_rootfs 1 && fw_setenv flag_last_success 1Ha a válasz: 1 ->
ubiformat /dev/mtd12 -y -f /tmp/[initramfs fájl neve] -s 2048 -O 2048 && fw_setenv flag_boot_rootfs 0 && fw_setenv flag_last_success 0parancs kiadása: reboot
Újra belépés ssh-val.
# ez a kèt rootfs egyesítési rész vége
SCP-vel sysupgrade felmásolása a /tmp-be:
scp openwrt-ipq807x-generic-xiaomi_ax3600-squashfs-sysupgrade.bin root@192.168.1.1:/tmpsysupgrade -n /tmp/openwrt-ipq807x-generic-xiaomi_ax3600-squashfs-sysupgrade.bin
Kész.
Kellhet még:
/etc/config/network szerkesztése, beleírni:config interface 'WAN'
option proto 'pppoe'
option username 'pppoe felhasználóneved'
option password 'pppoe jelszavad'
option delegate '0'
option ipv6 '0'
option device 'wan'
/etc/init.d/network restartIlletve Luci telepítés:
opkg update
opkg install luciEz így nálam működött, ami hiba volt, az saját elütésből fakadt (Linux Mint-es noti alatt nekem valamiért nem működött az általam SSH-ra használt PuTTY alatt a copypaste, így gépelnem kellett, amiben persze hibáztam).
Megjegyzések:
- SCP nálam nyilván nem SSH alól ment, hanem a Linux saját termináljából (de ugye van WinSCP is)
- úgy emlékszem, hogy a két rootfs egyesítés után nekem kellett törölni az újabb SCP-s felmásolás, illetve SSH-val újra bejelentkezés után SSH kulcsot, de erre a Linuxos terminál figyelmeztetett, illetve ott konkrétan megkaptam a hibaüzenetben, hogy melyik paranccsal, milyen szintaktikával tudom ezt megtenni, szóval ezt nem jegyeztem fel külön
- a PPPOE adatok szerkesztése és a network újraindítás után nekem a Digis szolgáltatói routert és az AX3600-at is újra kellett indítanom ahhoz, hogy az előbbi valóban hajlandó legyen netet adni az utóbbinak, tehát csak ezután tudtam a Lucit telepíteni.
Remélem, segítettem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest