Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Tim82

félisten

válasz Rick4 #5416 üzenetére

Ja, oké.

Én eleve úgy készültem, hogy olvasgattam itt a topikban és összeírtam az olvasottak alapján a lépéseket/menetrendet.

Lényeges, hogy én még egy decemberi, két rootfs-es Robimarko OpenWRT buildről álltam át a hivatalosra, tehát a rootfs egyesítést is meg kellett oldanom.

Ha esetleg hasznos, megosztom itt a jegyzetemet:

Legfrissebb initramfs és sysupgrade fájlok letöltése gépre innen: https://downloads.openwrt.org/snapshots/targets/ipq807x/generic/

Kábellel, LAN-on routerre csatlakozás.
    Belépés SSH-val, gépről /tmp-be initramfs fájl felmásolása. Mondjuk SCP-vel:
    scp openwrt-ipq807x-generic-xiaomi_ax3600-initramfs-factory.ubi root@192.168.1.1:/tmp

Wifi leállítása: service wpad stop

# ez a két rootfs egyesítése

fw_printenv flag_boot_rootfs

Ha a válasz: 0 ->
    ubiformat /dev/mtd13 -y -f /tmp/[initramfs fájl neve] -s 2048 -O 2048 && fw_setenv flag_boot_rootfs 1 && fw_setenv flag_last_success 1

Ha a válasz: 1 ->
    ubiformat /dev/mtd12 -y -f /tmp/[initramfs fájl neve] -s 2048 -O 2048 && fw_setenv flag_boot_rootfs 0 && fw_setenv flag_last_success 0

parancs kiadása: reboot

Újra belépés ssh-val.

# ez a kèt rootfs egyesítési rész vége

SCP-vel sysupgrade felmásolása a /tmp-be:
    scp openwrt-ipq807x-generic-xiaomi_ax3600-squashfs-sysupgrade.bin root@192.168.1.1:/tmp

sysupgrade -n /tmp/openwrt-ipq807x-generic-xiaomi_ax3600-squashfs-sysupgrade.bin

Kész.

Kellhet még:
    /etc/config/network szerkesztése, beleírni:

config interface 'WAN'
    option proto 'pppoe'
    option username 'pppoe felhasználóneved'
    option password 'pppoe jelszavad'
    option delegate '0'
    option ipv6 '0'
    option device 'wan'
    /etc/init.d/network restart

Illetve Luci telepítés:
    opkg update
    opkg install luci

Ez így nálam működött, ami hiba volt, az saját elütésből fakadt (Linux Mint-es noti alatt nekem valamiért nem működött az általam SSH-ra használt PuTTY alatt a copypaste, így gépelnem kellett, amiben persze hibáztam).

Megjegyzések:

- SCP nálam nyilván nem SSH alól ment, hanem a Linux saját termináljából (de ugye van WinSCP is)

- úgy emlékszem, hogy a két rootfs egyesítés után nekem kellett törölni az újabb SCP-s felmásolás, illetve SSH-val újra bejelentkezés után SSH kulcsot, de erre a Linuxos terminál figyelmeztetett, illetve ott konkrétan megkaptam a hibaüzenetben, hogy melyik paranccsal, milyen szintaktikával tudom ezt megtenni, szóval ezt nem jegyeztem fel külön

- a PPPOE adatok szerkesztése és a network újraindítás után nekem a Digis szolgáltatói routert és az AX3600-at is újra kellett indítanom ahhoz, hogy az előbbi valóban hajlandó legyen netet adni az utóbbinak, tehát csak ezután tudtam a Lucit telepíteni.

Remélem, segítettem.

Új hozzászólás Aktív témák