- Érkezik a Now Bar a Galaxy órákra is
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- 10 000 mAh-t szuszakolt a Realme egy átlagos vastagságú telefonba
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Essien
aktív tag
Sziasztok. Ezekben a készülékekben van már rendes fizikai közelségérzékelő? Köszönöm a választ.
-
pocok28
tag
Kifogtam egy "nedves" példányt.
Ez tiszta fizika. Ha egy hideg tárgyat melegebb levegő éri, akkor ott nagy eséllyel párakicsapódás történik. Aminek kimenetele függ a hőmérséklet különbségtől és a levegő páratartalmától.
A tükörreflexes fényképezőgépemet az objektívekkel együtt ha huzamosabb ideig használtam kint hideg levegőn, akkor a táskájában vittem be a lakásba nem nyakba akasztva, és pár óráig nem is nyúltam hozzájuk, hogy lassan vegyék fel a szoba hőmérsékletét, így elkerülvén a belső párásodást. Most is az elektronikai eszközöket mint például egy aksis fúró/csavarozó gépet huzamosabb ideig hidegben használva rongyokba bebugyolálva viszem vissza a melegre.
Amúgy itt úgy vélem borul a fizika! Nem kicsit, nagyon!
A meleg zsebemben lévő meleg telefont (nem oldalzsebben tartottam, hanem a mellkasi ing zsebben felette melegítő és kabát) hidegben használva nem szabadna párakicsapódásnak történnie!!!
Viszont ha sokat éri hideg levegő, lehűl és melegre viszem, akkor igen.
Ezért számomra érthetetlen a párakicsapódás miértje.
Főleg így, hogy szinte folyik belül a kamera védőüvegén!
Előfordult már, hogy a Huawei P30 Pro telóm csurom vizes lett a zsebemben (leizzadtam). Letöröltem és kutya baja sem volt. Semmi belső párásodás!
Csókoltatom a gyártókat! Már lassan semmire sem vállalnak felelősséget!
Javaslom a gyártónak, hogy összeszereléskor törekedjenek a minimális páratartalom melletti szerelésre. Vagy semleges gázzal töltsék fel a telefont. Túlnyomással. -
nfsu17
veterán
válasz
Dr. Maci #844 üzenetére
Néztem is volna egyet, ha elismerné a gyártó, hogy hát ezt el-fuck-tuk.
Mondjuk pont a gyártó az első, aki mindig megmagyaráz mindent, hogy az nem bug, hanem feature.
Mégis mi ad párára okot belül, ha ott amúgy nincs nedvesség? Vagyis nem lehetne?
Esetleg a ragasztóból elszálló 'nedvesség' még lehetne, ami idővel tényleg ki tud majd száradni...HA és amennyiben.
Ehhez ismerni kellene az összetevőket. -
ztoldy
senior tag
válasz
Dr. Maci #844 üzenetére
Na jó, de ez kb. olyan magyarázkodás, mint a vízállóság esetén. IP68 védelem, de ha beázik bukod a garit és legalább fényképezni sem tudsz vele, holott a lesajnált nem minősített telefonoknál egyáltalán nincs ilyen jelenség. Szerencsére én még nem tapasztaltam, de már most bosszant, hogy előfordulhat.
-
Dr. Maci
tag
Az egyik kommentelő beszúrta, hogy a Xiaomi hivatalos UK support mit írt erre: link.
Mint írják ez egy természetes jelenség, az IP68-as védelemmel van összefüggésben és elvileg magától el fog tűnni, a telefon belső alkatrészeit a kondenzáció nem fogja károsítani.
Ettől még persze ez nem néz ki jól, egy telefonom sem produkált ilyesmit, pedig volt már Motorolához, Sonyhoz és Oneplushoz is szerencsém. -
nfsu17
veterán
Öö, ezt pont olvastam nemrég redditen, ezt a párásodást...bár akkor pont akkuval kapcsolatos témakörben nézelődtem ott.
De most beírtam a gugliba is tessék: [link]
Szvsz létező dolog, nem vagy egyedül vele.Vagy: [link]
After using the main camera for a minute or so the lens fogged up. Photos and video come out so blurry it is unusable. This doesn't affect the ultrawide or telephoto. -
pocok28
tag
Sziasztok!
Kb. egy hete vettem egy Xiaomi 13T Pro-t.
És most a hidegebb időkben vettem észre, hogyha zsebből előveszem, hogy kamerázzak, elkezd párásodni a felső kamera. Nem kicsit! ☝️
Egy perc alatt teljesen vízcseppes.
Valaki találkozott már ezen jelenséggel?
Kiszárítanám...de IP68-as.
Fúrjak rá egy szellőző lyukat? 😂
Az első okitelóm Xiaomi Redmi 4x volt.
A második és egyben jelenlegim Huawei P30 Pro.
Egyik sem párásodott/párásodik.
Félő, hogy a bent rekedt pára még a későbbiekben károsíthatja a telót.
Mellényúltam volna a 13T Pro-val?
Gondolom mehet vissza a feladónak.
Így is egy hetet kellett várnom rá. ☹️😢
-
Dika22
tag
válasz
Ferenczi Áko #837 üzenetére
Köszönöm. És azt hogy tudom elővarázsolni?
-
Dika22
tag
Szevasztok! Pár napja vagyok tulaja egy 13t-nek. Eddig nagyon tetszik, viszont annyi lenne a bajom, hogy a messenger chat fejek eltúntek. Az üzenet egyébként rendesen megjön, csak nincs chatfej. Én nyomtam el valamit rajta?
-
Pocak89
senior tag
Ma megérkezett a Nillkin tokom Aliról. Ellenőriztem a kódot és eredeti termék. Elég jó áron van, ha vkit érdekel: [link] Már csak a telónak kéne megérkeznie, hogy rá is tudjam tenni vmire...
-
Oscar1990
csendes tag
Sziasztok! Próbálom manuálisan frissíteni a telefont, de állandóan azt írja ki, hogy a frissítés ellenőrzése sikertelen, other reason. Próbáltam már több régiót is váltani, de az sem segített. Valakinek ötlet? A telefon 13t pro és 14.0.11.0 van most rajta.
-
-Mosquito-
őstag
válasz
WhiteWalker #827 üzenetére
Na még 1x..
"A két telefon mérete milliméterre ugyanaz, a kialakításuk is egyforma.."
IGEN,A 13T ÉS A 13T PRO FÓLIA ÉS TOK EGYFORMA.
[link] -
duvi
nagyúr
válasz
WhiteWalker #827 üzenetére
Igen
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz
-Mosquito- #825 üzenetére
Köszi. Nem erre értettem. Akkor úgy kérdem, amelyik tok (hátlapi) jó a PRO telefonra az jó a SIMA 13T-re is?
-
-Mosquito-
őstag
válasz
WhiteWalker #816 üzenetére
"A két telefon mérete milliméterre ugyanaz, a kialakításuk is egyforma, de a 13T Pro néhány grammal többet nyom a mérlegen, ami talán a 120 wattos töltéshez szükséges komponensek miatt alakult így."
-
nfsu17
veterán
Hát az alkalmazáson belül nem lehet?
Tehát kikeresed az adott appot az alkalmazások-alkalmazáskezelés között a beállítások menüben...
Majd azon belül értesítések...hang...és ott...nem?
Néha 'egyéb' menü alatt van a hang.
Én nem használok hangot, így nincs tapasztalatom, de régebbi miuin így menne -
sabrinho
tag
Sziasztok! A gyári, előre feltett fóliáról van valakinek valami infója? Érdemes üvegre cserélni, vagy maradhat?
-
kóóó
aktív tag
válasz
Ferenczi Áko #812 üzenetére
Okés, köszi!
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz
Ferenczi Áko #812 üzenetére
A Pro és a sima az ugyanaz külsőleg?
-
fauv
őstag
Üdv !
Urak, hol lehet beállítani külön-külön az értesítési hangokat, hogy pl. az sms, messenger, stb különbőző hangon jelezzen?
Előre is köszi
-
bgabesz75
tag
A Telegram alkalmazás nagyon gázul működik. Naponta később jönnek az üzenetek. A Huawei P30 nál nem volt ilyen gondom. Kénytelen vagyok vissza költözni rá mert lassan bebukom a Xiaomi P13pro árát a későn jövő üzenetek miatt.
Eddig nem jó biznisz ez a teló. Amúgy jó lehetne. -
kóóó
aktív tag
Tok illetve védőüvegeket használ valaki ami bevált?
Lassan bekéne szerezni -
ztoldy
senior tag
De ehhez nyitottál bootloadert ezek szerint, illetve lehet, hogy a banki app valami olyat észlel a tajvani romban, ami nem tetszik neki. Érdemes lenne az EEA vagy global romot bl zárólással flashelni (akkor is, ha amúgy most úgy tűnik, hogy zárt a bl).
Vagy vársz hátha van más akinek van ötlete, hogy miért jön elő ez a probléma a tajvani romon, ha nem sürgős a banki app használata. -
ztoldy
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
ma Talán most először nem a kamerán spórol a Xiaomi T-sorozata, ráadásul a hazai árakat is jól lőtték be.
- Google Pixel 9 Pro készülékek 128gb / 256 gb / 512gb - Szép állapot, garancia, akár beszámítással
- Xiaomi Poco X7 Pro 5G 12/512gb - Makulátlan, garanciális, akár beszámítással
- Xiaomi 14T Pro 12/512gb - Makulátlan, akár beszámítással
- Samsung Galaxy S25 12/256gb - Újszerű, akár beszámítással
- Samsung Galaxy A35 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- AKCIÓ! LG 27MP58VQ-P 27 FHD 75Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- 3db Dell PowerEdge R730XD és 3db Netapp RS-1401 NAS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest