- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Android szakmai topik
- Mobil flották
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Videón a Z Flip7 méretes külső kijelzője
- Magisk
- A holnap határán: itt van minden új Galaxy promóképe
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fókuszban a One UI 8 és a biztonság
Új hozzászólás Aktív témák
-
rudeee
senior tag
Szia!
Mindenképpen ajánlanám, hogy szedd le a mostani VF700CU hűtést a GPU-ról és pasztázd újra. Lehet hogy rosszul érintkezik és valamikor hirtelen megugrik a hőmérséklet, aminek következtében a VPU Recover bekapcsol.
A pasztázásnál sohase használj ezüstöt, mindig csak fehér színű hővezetőt, mert az nem okozhat zárlatot!
Ha ezután is probléma van, akkor kapcsold ki a control panelban vagy control centerben a VPU Recovert.
Ha nem hoz javulást ez sem, akkor win reinstall javasolt és másik alaplapi driver, catalyst driver, hangkártya driver, stb., hogy biztosan ki legyen zárva a szoftveres összeakadás lehetősége.
Természetesen továbbra is legyen kikapcsolva a VPU Recover.
VPU Recover:
Ez arra hivatott, hogy ha a driver problémát érzékel a vga-val kapcsolatban, ez lehet túlmelegedés, hibázás (melegedésből adódóan), elhasználódás (akár tűlhevülés miatt is), stb., akkor lekapcsolja a videogyorsítást a kártya megóvása érdekében.
A kikapcsolása nem veszélyes abban az esetben, ha a kártyára megfelelően szerelted fel a hűtést.
Másik dolog, hogy a memóriát is érdemes hűteni (nem kötelező), nemtudom tettél-e rá bordákat.
Nálam volt régebben ilyen probléma egy 9700Pro személyében.
Szintén kidobta ezt az üzenetet és lekapcsolta a videogyorsítást.
Kiderült, hogy a kártyának semmi baja, mert ezt más játékban nem csinálta ,csak a Far Cry alatt.
Ebből adódóan játékhibára gyanakodtam.
Nemtudom nálad mely játékok alatt jelentkezik a probléma?
Remélem tudtam pár ötletet adni, sok szerencsét!
[Szerkesztve] -
rudeee
senior tag
Hello!
Az R430-as mag miatt ne renykedj 440Mhz feletti stabil órajelekre, mert a mag antituning.
A memória jobb esetben stabil lehet 550Mhz környékén de sok értelme nincsen húzni szerintem, nálam anno nem hozott plusz fps teljesítményt.
A 3dmark eredmények korrektek.
Nemtudom, hogy a pirosnyákos GTO-nak milyen a hűtése de van egy sejtésem, hangos és ratyi.
A hőmérsékleteket érdemes lenne figyelned amit az Ati Tray Tools-al tehetsz meg.
A lényeg az, hogy 60-65fok fölé ne nagyon engedd.
A programban lehetőséged van állítani a venti fordulatát is.
Ajánlott hűtő a Zalman VF700-AlCu/Cu. -
rudeee
senior tag
A 7.3 catalyst a tapasztalatok alapján sz@r.
Az x800xl-hez szerintem az egyik legjobb driver a 6.9-es catalyst volt amit én is használtam gond nélkül.
javaslom hogy a driver mellé Control Panelt tegyél fel ne Control Centert.
Nálam is most a 7.2 CP van fent, de ez már nem az a kártya. -
rudeee
senior tag
válasz
LALA_kiraly #252 üzenetére
Asus EAX1950Pro/HDTP/256M PCI-e.
Ma kapom meg az új alkatrészeket, ha minden jól megy akkor a hétvégén össze is tudom majd rakni és tesztelni. -
rudeee
senior tag
Nah srácok...megváltam a kártyámtól, mostantól az új tulaja élvezheti.
Látom lassan kihal teljesen a topic, elhaladt az idő felettünk. -
rudeee
senior tag
válasz
LALA_kiraly #247 üzenetére
A kártyát legszívesebben nem adnám el, mert nagyon megállja a helyét még ma is, csak az a baj, hogy a proci és lapcsere után nem tudom majd használni az AGP csatolót...
A teljesítménye elég lenne számomra, főleg megtámogatva egy X2-es procival.
Ha tovább várok az átállással, akkor mégjobban lenyomódik az ára a cuccaimnak...
Létezik egyébként PCI-e/AGP átalakító? -
rudeee
senior tag
Sziasztok!
Rég nem jártam errefele, látom azért zajlik az élet mégha nem is olyan pörgősen mint tavaj.
Ha valakit érdekelne, akkor eladóvá vált a jelenlegi X800GTO->XL kártyám.
16pipa aktív, AGP.
Link(ek) az aláírásomban. -
rudeee
senior tag
válasz
LALA_kiraly #133 üzenetére
Asszem kő kemény GDDR1-es a memó rajta.
Ha 15k körül mozog az ára, akkor szvsz ajánlható a kártya. -
rudeee
senior tag
válasz
várnarancs #127 üzenetére
XpertVision Palit X800GTO (400/350)
-
rudeee
senior tag
válasz
Silencer83 #121 üzenetére
Ahányan vagyunk, mindenki mást ír.
A lényeg az, hogy jelenleg a 6.9-es sima Catalystot használom gond nélkül, természetesen control paneles változatban. Nekem bevált, a teljesítménye korrekt.
Ez előtt volt fent 6.2-es Catalyst, szintén control panellel és az is jó volt a Carbonhoz.
Most COD2-ben nyomulok és hasít a 6.9-es driver alatta. -
rudeee
senior tag
válasz
várnarancs #108 üzenetére
Inkább olcsóbb hűtőt kéne rá venni, nem éri meg túl sok pénzt ölni a kártyára való hűtőbe.
A Zalmi VF700CU-ja is legalább 6k, a Primecooler CU ugyan az, csak 4.5k körül alakul és tökéletesen megfelel.
Ma már nem képviselnek akkora értéket ezek a kártyák, hogy a legdrágább/legjobb hűtőket szereljük rá, gyakorlatilag nem éri meg. -
rudeee
senior tag
válasz
várnarancs #75 üzenetére
Ne legyünk szerények...visz az mindent rosszabb esetben.
-
rudeee
senior tag
válasz
várnarancs #53 üzenetére
Ezeken az órajeleken nem járattam a kártyát 3D-ben és nem is fogom. Eleve ha hibázik minek nyúzzam?
Engem nem hoz lázba a 3dmark +200pontja hogy szarrátoljam a kártyát.
Főleg mivel már nem kapható, így ha szívés van akkor csak X1650Pro-t kaphatnék fájdalomdíjul az meg csöppet érzékenyen érintene...
Nem a GPU órajele rizikós, hanem a memóriáé, hiszen ha az egyszer megnyekken, akkor annak lőttek. -
rudeee
senior tag
válasz
Varkaudarx #48 üzenetére
Holnap átküldöm, remélem nem felejtem el.
-
rudeee
senior tag
válasz
várnarancs #45 üzenetére
Hibahatár: 462/570Mhz
Játékok alatt használt órajel: 432/547Mhz
(Fő a biztonság.) -
rudeee
senior tag
válasz
LALA_kiraly #38 üzenetére
Én sem szeretnék megválni az XL-emtől.
Főleg, hogy AGP-s kártyára már nem érdemes beruházni, ráadásul platformváltást meg egyenlőre nem tervezek (nincs is miből). -
rudeee
senior tag
válasz
várnarancs #41 üzenetére
Az övé 1.667ns-os memóriával szerelt, míg a tied 2.0ns-os és az övé rosszabbul ment, azért nem mindegy.
Szvsz az 530Mhz-es eredmény 1.667ns-nál nem túlzottan szuper.
Ahogy a kolléga is írta valószínűleg alulfeszelésről volt szó. Az is elképzelhető, hogy kevesebbet kapott mint a 2.0-ás chipek. -
rudeee
senior tag
válasz
LALA_kiraly #34 üzenetére
Sajnos ez van, a gyártók ráeröltetik az emberekre a termékeket, mondjuk érthető, hiszen nem lenne előrelépés ha minden maradna a régi felállásban.
Az SM3.0-ás minimumot szvsz csak nagyobb játékfejlesztők vállalják be, akik értelmes dolgokat tudnak fejleszteni, mivel nekik talán van akkora tekintélyük, hogy a vásárlók esetleg kártyát cseréljenek miatta. Ezen kívül szinte biztos, hogy tejel nekik az NVidia vagy az AMD-ATI az előrelépés miatt. -
rudeee
senior tag
Tom Clancy's Rainbow Six: Vegas (fejlesztő UbiSoft)
[link]
Tudtommal egyenlőre csak ez az egyetlen olyan játék, amely nem hajlandó SM2.0-ás kártyákkal elindulni. Alapkövetelmény az SM3.0
Ettől függetlenül, nemhinném, hogy temetni kéne az SM2.0-ás kártyákat (köztük a teljes X800/850 szériát), ugyanis a játékok 99%-ával elboldogulnak SM2.0 mellett is (egyenlőre).
ui: A játék motorja az Unreal Engine 3, nemcsoda ha vannak követelményei. Amúgy nemhinném, hogy a közeljövőben sok olyan játék látna napvilágot amely kizárólagosan SM3.0-ás támogatást igényelne, persze van/lesznek kivételek, az idő előrehaladtával egyre több.
[Szerkesztve] -
rudeee
senior tag
válasz
Varkaudarx #17 üzenetére
Ha érdekel, akkor le tudom menteni a saját vga biosomat a számodra.
AGP-s a kártyám, 16pipa aktív rajta, 400/490Mhz-esek az órajelei és Samsung 2.0ns-os chipekkel van szerelve. A kártya hivatalosan X800GTO, de alapból XL-ként működött, így szvsz jó lenne neked, főleg mivel R430-as magról van szó ez esetben is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Garanciális BIOSTAR GeForce RTX 3060 TI 8GB GDDR6
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 6700XT 12GB Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- HP OMEN 3080Ti
- Corsair Katar Elite WL egér eladó (csak vezetékesen megy)
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX 6700XT 12GB Cooler Master CMP 520L 750W
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest