- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
erozsolt
tag
Na, nagyon úgy néz ki ez valami winfos probléma, bár azért olyat még nem láttam, hogy a winfos úgy hazavág egy gépet, hogy cmos reset után sem bootol... Mindenesetre most visszatettem rá egy régebbi ghost image-t és most ennél ülök! A további problémával inkább a Neo2-es topikba írok, köszi az infót!
-
marcee
addikt
Hehe, nagyon hasonló konfigunk van: X2 (igaz nekem csak 3800+), K8N neo2, 4x512 (igen, 400-on kell mennie 2T-ben) és a chiftech 360W is stimmel. Nekem sem teljesen problémamentes a gép sajnos. Van amúgy topicja: [link]
Egyformák a memória moduljaid? Mivan, ha simán nem bírják dual-ban? Próbáld ki 1 vagy 2 modullal!
[Szerkesztve] -
erozsolt
tag
Na, egész este megy a gép egy másik XP merevlemezről, Orthos + ATITool, semmi probléma.
Visszarakom a saját installját (merevlemez csere), arról 5 perc után megint kékhalál + csipog. Újraindít: kékhalál. Visszateszem a tesztelő XP-t, arról megint megy. Annyi különbség van, hogy a sajátjára feltettem az AMD driver + Optimiser + Dual-Core hotfixet (plusz tök más XP install az egész, de ugyanarra az alaplapra/vidkarira).
[Szerkesztve] -
siriq
őstag
Amd-s oldalon honnan lehet megnezni hogy melyik X2 nek mi a max homerseklete?
-
erozsolt
tag
válasz
venember83 #56 üzenetére
Most nézem, van egy 17A meg egy 15A-es. Betettem a Coolink 400-ast, az összesen tudott 15A-t. Ennyit a névleges teljesítményről... Szóval egy Chieftec 360-as nem olyan béna...
Valószínű azért kapcsolta le, mert meleg volt. Nekem ez csak azért fúrcsa, mert éppen neteztem. -
venember83
nagyúr
Nem akarok hulyeseget beszelni, de nem lehet, h a procit kapcsolja le a lap, mivel azt tul melegnek talalja?
360as Chieftecnek birnia kellene a dolgot, szvsz.
-
erozsolt
tag
Proci + vidkarihoz mit nézzek a tápon, a +3.3 +5 vagy a +12 voltot (áramerősségre gondolok)?
[Szerkesztve] -
vedini
őstag
opteronnal lehet könnyebb dolgod lenne a 4 modullal
-
The DJ
addikt
4 ram, egy dual core proci, egy plusz tápcsatit igénylő videókari, meg még ki tudja micsoda újdonságok és csodálkozunk, hogy a 360W-os táp nem vitte a konfigot
-
erozsolt
tag
válasz
Flagstaff2 #36 üzenetére
Ja, ugye ezeknél a prociknál már nincs az, mint a régi 3500+-omnál volt, hogy 4x512 mega ramot csak 333 Mhz-en volt hajlandó hajtani? Elvileg mennie kell 400 Mhz / 2T-ben, nem?
-
Flagstaff2
senior tag
Sztem ezek után így nagyhirtelen ha mindezt ki akarja próbálni akkor még holnap hajnal 5-kor is az egeret fogja markolászni.
Hagyjuk kicist tesztelni.
-
The DJ
addikt
Szerintem simán futtass csak egy CPU tesztet először, utána egy 3DMark06, ha ezek közben semmi nem történik (nem fagy le, nem indul újra) akkor kezdhetsz megnyugodni.
De hosszas használat után úgyis látod, hogy megfelelően működik vagy sem, ez teljes biztonsággal csak így deríthető ki.
MOD: Vagy dobj fel valami überúj, izmos játékot, told fel abeállításokat maxra, élsímítás meg minden ami kell, kezdj el játszani és ha 1 óra után is játszol még, akkor bírja a táp
[Szerkesztve] -
The DJ
addikt
Adjuk itt neki a tanácsokat, hogy hogy terhelje le a gépét, közben meg lehet, hogy be se indul még, mert ha már rádugja a cuccokat, akkor csődöt mondd a táp
-
Flagstaff2
senior tag
Aszem a CPU Burn az épp megfelelő erre a célra. Legalábbis a procit be lehet terhelni vele. ha nagyon le akarod terhelni a cuccot akkor egy CPU Burn az egyik magnak ad némi elfoglaltságot,egy 3DMark meg a másiknak és a VGA-nak. Bár ez nem biztos mert még sose volt dolgom dual core procival.
[Szerkesztve] -
vedini
őstag
válasz
Flagstaff2 #17 üzenetére
-
The DJ
addikt
-
Flagstaff2
senior tag
Akkor tényleg nincs más hátra mint előre. RAMokat kivenni,csak egyet visszatenni,VGA karit kivenni-betenni,minden más cuccot az alaplapról kihúzni (HDD-k,ODD-k,floppy,PCI dolgok,etc) és a billentyűn+VGA-n kívül semmi ne legyen a gépbe dugva. Így indítás. Ha nem megy,próba másik VGA karival. Vagy másik táppal.
-
erozsolt
tag
válasz
Flagstaff2 #10 üzenetére
OK, nem dugok rá MOLEX-et akkor sípol folyamatosan.
-
AtHoS
nagyúr
Award BIOS hibakód: Repeating (Endless loop) Memory error Bad memory or bad connection
MSI lap kódja a 4 led állásra (Kézikönyv szerint): Initializing Video Interface
This will start detecting CPU clock, checking type of video
onboard. Then, detect and initialize the video adapter. -
vedini
őstag
most nézem, szerintem a topikot zárni fogják
hibaok lehet:
1. shutdown temperature alacsonyra van beállítva
2. jól feltetted a hűtőt kicsit soknak tűnik a hőmérséklet
3. jó helyre dugtad vissza a procihűtő kábelét, mert ha másik helyre lehet azt érzékeli h nem megy a proci ventid -
pisti
őstag
Énis tápra tippelnék. Esetleg próbáld ki, hogy durván downclockolod a rendszert, hogy kevesebbet fogyasszon (ha eljutsz bios menüig), ha úgy megy akkor valószínű a táp kevés neki.
-
erozsolt
tag
SOS!!!
Megtörtént a várva várt upgrade, végre lecseréltem a 3500+-omat egy 4800+-ra, úgy gondoltam végre nyugodtan tudok dolgozni, erre fél óra teszt és munka után egyszer csak kapok egy kék halált! Próbálom újraindítani a gépet, de nem reagál, csak a 220V kihúz-bedug segít. Mikor bedugom égtelen sípolásba kezd a gép, olyan 1 mp sípolás, 1 mp szünet, 1 mp sípolás, 1 mp szünet. Gondolom biztos valami BIOS hülyeség, kikapom a CMOS elemet, erre: ugyanaz! Pár bedug-kihúz után kb. 5x-re sikerül bebootolni a windowsnak, de 5 perc után megint lefagy. Kihúz-bedug: megint sípol.
Az upgrade-nél mindenre figyeltem, az alaplap egy MSI Neo2 Platinum, felraktam rá a legújabb BIOS-t, ami támogatja a procit és fel is ismerte rendesen. A hűtő egy Zalman és raktam rá Arctic Cooling Silver 5-t ezzel igazán nem lehet gond, rendereléskor ment 65-fokra a proci, egyébként 48-fokon állt.
A gép hátán a négy led így áll (piros, zöld):
PP
PZ
Mi történhetett, mit nézzek meg?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- Könyvajánló
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- TCL LCD és LED TV-k
- Argos: Szeretem az ecetfát
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged