- Telekom mobilszolgáltatások
- Magisk
- Fotók, videók mobillal
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Videón a Z Flip7 méretes külső kijelzője
Új hozzászólás Aktív témák
-
donatel
tag
válasz
kraftxld #981 üzenetére
Csak ki akartam próbálni egy leírás alapján a sysprepelést. Ez alapján a leírás alapján: [link]
Az 57. oldalon kezdődik. Ott is lemásolt egy tartományvezérlőt egy második szervernek majd azt sysprepelte.Akkor csak DC-t nem lehet sysprepelni vagy másfajta szerepkörrel rendelkező szervert sem?
-
donatel
tag
Hali!
VMware Wokrstationben klónoztam egy Windows Server 2012-őt, ami egy tartományvezérlő (AD, DSN, DHCP) volt (teljes gép klónozás). Majd sysprep-el eltávolítottam az alap SID-et (OOBE és Generalize).
Majd kiírta ezt a hibát: „a windows telepítő nem tudta konfigurálni a windows rendszert ezen számítógép hardverén való futásra”
De ezt meg oldottam ezzel: [link]
Megadtam a beállításokat:
1. ország, nyelv, billentyűzet
2. licenc elfogadás
3. felhasználónév (Rendszergazda), jelszó, jelszó újraPróbálok belépni a felhasználó név és jelszó párossal a helyi gépre, de nem tudok.
Mi lehet a gondja?
-
donatel
tag
Van egy virtuális hálózat VMware Workstation-ban:
1. Main-Server (Win. Server 2012 R2)
2. Server-2 (Win. Server 2008 R2)A kiszolgáló kezelőben felvettem a Server-2-őt. Az irányítópultban a Minden kizsolgáló -> Szolgáltatásoknál ez a három figyelmeztetés jelenik meg.
Mi lehet a probléma?
-
donatel
tag
Hali!
Van egy virutális Windows Server 2012R2 (VMware Wokrstation-ben telepítve) gép, az ip cím be van állítva és átjárónak a routerem ip címe van megadva (a DNS server cím az 127.0.0.1). Ha elindítom akkor a jobb sarokban lent a Hálózat ikonon van egy sárga háromszögben egy felkiáltó jel és jelzi hogy nincs internet elérés.
Ha CMD parancssorban pingetem pl. a google.com-ot (a pingetés sikeres) akkor eltűnik és egyből van internet kapcsolat (ha a 8.8.8.8-at pingetem (a pingetés ekkkor is sikeres) akkor még mindig ott marad a sárga háromszög felkiáltó jellel).Mi lehet a probléma?
-
donatel
tag
Hali!
Van egy virtuális kis hálózatom vmware workstation-ban, a következők szerint:
1. Fő szerver: Server 2008R2 Core ,amelyre telepítve van: AD, DNS, DHCP
2. Második szerver: Server 2008R2 ,amelyre telepítve van: Fájlszerver, Webszerver
3. Desktop 1: Windows 7 amelyre felraktam a Remote Server Admininstration ToolsA desktopon lévő Kiszolgálókezelővel rácsatlakozom a fő szerverre és az AD users and computers-ben a felhesználónál be szeretném állítani hogy csatlakoztasson fel egy meghajtót a felhasználó nevével amely a második szerver egy mappájára mutat. Ezt a felhasználó Profil fülén meg is tettem:
Meghajtóbetűjel: H Csatlakozott mappa: \\server-2\workers\%username%
A következő hibát írja ki:
A kezdőmappa nem hozható létre a következő okból: A hálózatnév nem találhatóMi lehet a gond?
Korábban azt már megcsináltam, hogy a csoportházidrendben a felhasználók dokumentum mappáját át irányítottam egy users documents nevű mappába (Felhasználó konfigurációja / Windows beállításai / Mappa átirányítás / Dokumentumok -> Tulajdonságok).
Bocsi most vettem érszre hogy nem jó helyre írtam!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Okos Otthon / Smart Home
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom mobilszolgáltatások
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Apple asztali gépek
- Monitor hiba topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Acer Predator Helios 300 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2060 6GB WIN10
- Xiaomi Redmi A1 32 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest