- iPhone topik
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Huami Amazfit Bip okosóra
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
tacsk0
aktív tag
Szeretnek egy XXX usert aki csak az users csoport tagja
Tovabba egy ADMxxx usert aki csak az administrators csoport tagja ES nem tud bejelentekzni consolrol, tavolsrol sehonnan semEnnek az az ertelme, hogy a XXX useremmel vegzem el a napi teendoimet, es amit rendszergazdai jogkore lenne szuksegem feljon a kisablak es keri az ADMxxx user jelszavat. pl manage, gpeditor stb szeretnek megnyitni vagy csak siman telepiteni.
Ehez a Local Group Policy Editorban ennyit valtoztattam:
computer configuration/windows settings/security settings/user rights assignment-ben a Deny log on locally policy-ba hozza adom az ADMxxx felhasznalomat.
Viszont ha megprobalok pl telepiteni es beirom az ADMxxx jelszavam ez a hibauzenet jelenik meg:
Logon failure: the user has not been granted the requested logon type at this computer.
Annyit hozzatennek, hogy ez domain-es kornyezetben mukodik!
-
tacsk0
aktív tag
Sziasztok!
Kiindulas:
jogtiszta win10, otthoni felhasznalas (nincs domain-ben)
Van egy XXX nevu user-em ami tagja a users csoportnak (csak annak)Van egy ADMxxx nevu user-em ami tagja az administrators csoportnak (csak annak)
Administrator user ki van kapcsolva.Local Group Policy Editorban:
computer configuration/windows settings/security settings/user rights assignment-ben a Deny log on locally policy-ba hozza adom az ADMxxx felhasznalomat.
A sima XXX useremmel nem tudok telepiteni semmit mert csak az users csoport tagja, igy a rendszer feldob egy ablakot hogy irjam be az ADMxxx userem jelszavat es akkor menni fog. Nos hiaba adom meg, nem mukodik, mert ezt a hibauzenetet kapom:
Logon failure: the user has not been granted the requested logon type at this computer.
Az otlet az lett volna hogy van egy altalanos userem aminek nincs admin joga, ehelyett van egy ADMxxx userem akinek van de nem tud bejelentkezni a gepre.
Valakinek valami otlete???
segitsegeteket elore is koszonom.
sima win10 csoportban nem tudtak segiteni, hatha ti tudtok
-
tacsk0
aktív tag
Sziasztok!
Jovohet folyaman erkezik az uj vas win2012data centerrel telepitve, igy megszabadulunk a win2003-tol. Feladatkore lesz: file server, speci elelmezesi program aminek virtualis szervert szeretnek biztositani, ugyanis sokszor kell ujrainditani.
Kerdes a file serverhez kotodik, inkabb tanacsot kernek.
Lenne egy Z meghajto amit felcsatolnek minden usernek. Amin belul megtalalja a sajat "szervezeti egyseget", es ott garazdalkozhat. Ezt eddig win2003 ugy oldottuk meg, hogy volt 1 kotet amin belul letrehoztam mappakat szervezeti egysegek neveivel pl human, sales, ect... Ezek moge koteteket keszitettem tehat a sales mappa mogott egy kotet alt ami X meretu volt. Ennel finomabb elegansabb mondszert tudna valaki ajanlani.
Mert a cel az lenne, hogy egy maghajto amit mindeki lat es ott megtalalna a sajat egyseget x meretu tarterulettel. pl sales 100gb human 100gb....
Segitsegeteket elore is koszonom!
-
tacsk0
aktív tag
Sziasztok!
Tudom, hogy ez nem MS 2008R2 forum, de hatha tudotok segiteni.
1. User1, User2 és User3 felhasznalok profiljai legyenek csak olvashato, vandorlo profilok!
Ennek mi ertelme van? Ha csak olvashato a profil akkor a kliensen valo belepeskor azt fogja kiirni, hogy ideiglenes profil. Azaz minden elvesz a kijelentkezes utan.2. Ha csinalok egy CommonShare, nevu mappat melyet szeretnek megosztani a fent emlitett 3 user kozott. Akkor eloszor jobklik properties es share ott kivalasztanom kiknek szeretnem megosztani. Ezutan a Share and Storage management resznel tudom finom hangolni a megosztast. Meg fog jelenni a mappa, ha refresselek. Ott is van lehetosegem jobb klik propertiesre--> permissions menupont alatt mi a kulonbseg a share permissions es az ntfs permissions bealitasok kozott, ha pl share alatt en egy usernek adok full control jogot akkor tudja irni olvasni. De ntfs alatt is megtehetem. Mi a kulonbseg a ket beallitas kozott?
3. Ezt hogy tudom beallitani: osszes felhasznalora es szamitogepre ervenyes beallitas, hogy a bejelentkezo ablakban ne latszodjon a legutoljara belepett felhasznalo neve.
?Segitsegeteket elore is koszonom!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Xiaomi Redmi Note 14 5G
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest