- Kisebb méretben is elérhető a OnePlus Watch 3
- Belépő táblagépet is villantott a OnePlus
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Teljes külső kijelzővel hódítana a Flip7, ami kapott egy kistestvért is
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Teljes külső kijelzővel hódítana a Flip7, ami kapott egy kistestvért is
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- HMD Skyline - jó szerelés
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mikeee89
senior tag
válasz
kraftxld #3820 üzenetére
Bekrepált valami a szerveren és a webszerver php feldolgozója a cgi/fastcgi állandóan lefagy. Így újratelepítés lesz server 2012-re. Tényleg sokakkal beszéltem azóta, amióta ide írtam és mindenki azt erősítette meg amit te. Túl sok minden van rátákolva a szerverre és az okozza az állandó hibákat. A dns, dhcp szerver szolgáltatást meg lehet oldani, hogy internetszolgáltatónk átveszi, így a szerver már nem lesz többé gateway. Valamint a levelezést és a webszervert is meg tudjuk oldani máshol, így ezentúl ez a szerver csak mezei tartományvezérlő és fájlszerver lesz. Nem is tudom valami korábbi rendszergazda minek tákolt ennyi mindent egy gépre.
Az exchange server 2007 sp3 telepítése közben csúszott félre valami amit 3 napig (a régi kollégával is beszélve) próbáltam megoldani, de csak az újratelepítés járható megoldás. Sajnos eljött amitől már egy ideje tartottam, de legalább most újraépítem a rendszert és remélhetőleg stabilabb és gyorsabb lesz. Köszönöm az eddigi segítséget, jövő héten egy új időszak indul...
-
Mikeee89
senior tag
-
Mikeee89
senior tag
válasz
DJ. Ru$y #3833 üzenetére
Azt néztem, hogy a suliknak való ingyenes office 365 csak az irodai programcsomagot tartalmazza, nincs benne exchange server vagy valami hasonló sem. [link]
Itt én nem látok ilyesmit, ez egy regisztrált fiók. Ha az "office appok telepítése" linkre kattintok, akkor meg csak az office 2016-ot tölti le. Én itt sehol nem látok exchange vagy bármi hasonló levelezési "szervert".
Ez pedig maga az outlook, ami úgy látom csak egy kliensprogram, mint pl a sima office-ban lévő.
-
Mikeee89
senior tag
Helyesbítek: Xeon E5420 van benne, HP ProLiant DL380 G5 megtaláltam itthon egy aida 64 riportot.
-
Mikeee89
senior tag
válasz
kraftxld #3818 üzenetére
Hello! Virtuális gépekkel hyper-v segítségével szét lehetne ugyanígy szeparálni az exchange servert, iis 7-et wordpress-el és az active directory-t? Egy 4 magos 2xxx xeon procis, 8 gb ramos hp proliant serverről van szó. Vagy ez már nagyon túlterhelné? Miket kéne külön virtuális gépre tenni? Most még olvasgatok, lehet itthon vmware-ben tesztelgetem a dolgot, a procedúra valószínű több óra lenne így csak nyári szünetben fogom megcsinálni.
-
Mikeee89
senior tag
De elvileg működőképes lehet? Eddig úgy tűnik. Két alhálózat van két független bejövő internetvonallal (mások az átjárók és a címtartomány is, bár a szolgáltató ugyanaz), muszáj valahogy megoldani.
-
Mikeee89
senior tag
válasz
kraftxld #3820 üzenetére
Hello. Úgy látom sikerül megoldani a wsust, de másként ahogy akartam. Egy másik szervert újrahúztam és azon csak a wsus és a server 2012 van rajta. A szerver 2 hàlókártyájába a suli 2 alhálózatát kötöttem és kis konfig után azt látom mindkét hàlózatból látni a wsus szervert és a win update is működik a wsus-on keresztül.
-
Mikeee89
senior tag
Itt nem egy nagyvállalati szerverre kell gondolni. Az Active Directory-ba 25 gép van összesen, egy kis középiskoláról van szó. Az Exchange-be 1 fiók van amit folyton használnak, az iskola levelezési címe az be lett állítva arra, hogy Outlook Web Access-el kintről is elérhető legyen. Az iis-en át megy az exchange külső elérése is, arra van rárakva egy fapados iskolai wordpress honlap. A gép alig van terhelve (4 magos régebbi xeon, 8 gb ram) átlagban 10 % alatt van a cpu kihasználtság, az exchange 4gb ramra van korlátozva.
Viszont a registry-ben valami nagyon nincs rendben, mert 0x643-as hibával leáll a WSUS telepítő (eddig nem volt a szerveren) és már ezernyi megoldást kipróbáltam, de nem jó. Valami a Windows Internal Database (wid)-el lehet, mert azt nem tudja felrakni a rendesen. Néha a wid telepítő olyan registry kulcsokra ír hibát (ocsetup wssee parancsra) aminél jogosultsági probléma van, mindhez vissza kellett állítani magamat tulajdonosnak.
De még így sem jó. A kiszolgáló kezelőből nem akar települni a WID szolgáltatás. Ha a WSUS-al együtt akarom telepíteni akkor is leáll azzal a hibával, hogy nem lehet telepíteni a WID-t és kész, puff. Próbáltam a logban lévő üzenetekre keresni (általában 0x80070643 hiba), de egyik megoldás sem segített. Lövésem sincs már mit csináljak, keresgéltem a hibaüzenetekre, végig is csináltam a legtöbb technet-es ajánlást,de még mindig semmi.
Végső megoldásként gondoltam az R2-re frissítésre, hátha az gatyába rázná a gépet. Sajnos másik szerver nincs, így ebből kell gazdálkodni. Kezdem már feladni, mert a webszerver, az AD és az Exchange megy jelenleg hiba nélkül, de mivel lassú a net (50/5 Mbit) ezért akarom a WSUS-t telepíteni. Sajnos még elég kezdő rendszergazda vagyok, beiratkoztam egyetemre ilyesmi irányú képzésre, mert a hálózatok rész még elég homályos. A régi RG meg baszott betanítani, ott hagyott a szarba azt mindenre magamnak kellett rájönni.
-
Mikeee89
senior tag
Sziasztok. A munkahelyi szerveren Windows Server 2008 Standard Edition x64 SP2 van rajta. Szeretném frissíteni Server 2008 R2-re. Ezt a letöltési linket találtam, ha ezt letöltöm és ráírom dvd-re akkor ezzel tudok frissíteni? Vagy máshonnan kell beszerezni?
Gondolom volt már aki ilyesmivel próbálkozott, vannak valamilyen buktatók a frissítés során? Olyasmit olvasok, hogy a vírusvédelmet le kell tiltani a frissítés előtt, mást kell még csinálni? A szerveren az Active Directory és az Exchange Server 2007 levelező szerver és az IIS 7 webszerver (wordpess fut rajta) a fontos, más különösebb alkalmazás nincs rajta.
Előre is köszi a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Olcsó Laptop! Új akkumulátor! Dell Latitude E6540 : I7 4600M / AMD HD8790M / 8GB DDR3 / 128GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest