- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- MIUI / HyperOS topik
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Nem minden Nothing Phone (3) születik egyenlőnek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisfarkas
csendes tag
Köszi, de ez nem akarja megcserélni
-
X-COM
nagyúr
válasz
kisfarkas #22 üzenetére
xcacls.vbs
Bővebben: link
vagy usernak adsz takw ownership jogot az állományra és akkor ő a saját nevében is át tudja venni -
kisfarkas
csendes tag
Halihó!
Azt szeretném megtudni, hogyan lehet win2k alatt egy adott könyvtár illetve file tulajdonosát megváltoztatni. Domainban lévő userekről van szó, vagyis a file régi tulajdonosa administrator és azt szeretném, hogy az új tulajdonos domain\user legyen,
Köszi a segítséget:
KisFarkas -
sziszegő
senior tag
Na végeztem köszi mindenkinek már az új hálóról irok ide
-
sziszegő
senior tag
Sajnos a linux az felejtős, de megtalállták az nt4 szervert azt rakom fel majd írok ha elakadtam.
) persze csak ha elakadok
-
nagyis
tag
Szia!
Ha tenyleg csak egy kis halo kell, akkor szerintem elgondolkozhatsz
a linuxon egy sambaval. Tobb cegnel allitottam mar be, es szepen elmuzsikal
file,nyomtatomegosztaskent, meg tartomanyvezerlokent.
Win Xp nem lesz jo szervernek. Van rajta korlat,
egyszerre 5-en vagy 10-en(fejbol most nem tudom melyik)
tudjak csak elerni a megosztast, ugyhogy ha 15en akarnak dolgozni egyszerre
az szivas.
Udv
Nagyi -
sziszegő
senior tag
Csak file szerverként üzemelne az egész semmi extra.
-
törölt tag
WinXP a szerveren? Hümm, morr, nyüssz, rököny. De legyen. Viszont én a helyedben elkerülném a domaint. Egy munkacsoportot kell létrehozni, xp-n bekapcsolod az internetmegosztást, ami belő egy kicsiny dhcp szervert is. Utánna egy sima fájlmegosztással mennek a fájlszerveri funkciók. Levelezni ott az FTGate nevű program, nemtom mi van még. Ha meg nem járható út, akkor dobj fel egy Mandrake Linux 10-t, nem a legprofibb, de egy 15-ös hálózatra sambával tökjó lesz. Szerintem
-
L3zl13
nagyúr
Hát ha fájl szerver kell, és nem akarsz fizetni érta, akkor rakj fel egy linuxot szambával.
NT-s drivert meg kíváncsi vagyok mihez nem lehet találni. Amire egy szerverben szükséged van az többnyire megtalálható. (Chipset, ide vezérlő, hálózat, alap VGA). -
X-COM
nagyúr
winxp-ként, csak mint sima munkacsoportos hálózat működhet és max. 10 konkurens megosztásos kapcsolat.
A felhasználókat fel kell venni az XP-re, jelszavakat beállítani és ha használtak a gépek egymás között is erőforrásokat (pl. nyomtatómegosztás) akkor a megosztó gépekre is külön-külön fel kell venni a felhasználókat.
Így lőttek pl. az egyszerű jelszóváltoztatásnak.
de mindenképpen az nt4 a preferált szerintem (ha 2003ra nincs zsé), ha másnem virtualpc-n detényleg.
vagy linux -
sziszegő
senior tag
Na de komolyra fordítva a szót nincs valami ötleted hogy lehetne win xp-vel megoldani? Sima munkacsoportos hálózatként?
[Szerkesztve] -
X-COM
nagyúr
-
sziszegő
senior tag
Most úgy tűnik, hogy a Win 2003 server-t rakom fel a 180 napos verzióját. Aztám majd ki találok valamit addig áthidaló megoldásnak nem rossz.
-
X-COM
nagyúr
hát többet kéne tudni a kérdéses gépek a nagy tartományban elfoglalt szerepéről, de még az is lehet, hogy ezek össze vannak trustolva és elérnek a távoli nagytartományból is erőforrásokat.
Fognám az NT4-t és ráraknám az új gépre BDC-nek (az xp-t hagynám a francba), szépen átreplikálná a felhasználói adatbázist, utána pdc lekapcs, promote bdc to pdc, aztán a file migration toolkit-tel pedig áttenném a fájlmegosztásokat.
Gondolom van valaki aki felügyeli a nagy tartományt, szal inkább vele kéne konzultálnod előbb, hogy s miként. -
sziszegő
senior tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy: Adott egy hálózat kb 15 gép Windows NT workstation 4,0 -ás kliensek és NT szerver 4,0 szerver-el. Tarományos hálózat és a szerver kezdi megadni magát. Jobbára File szerverként használják. Most vettek egy másik szervert és azzal kell kiváltanom a régit. Lóvé nem volt szerver oprendszerre ezért Win XP Prof fut rajta. Hogy érdemes megcsinállni munkacsoportosra vagy maradni a mostani tartománynál? Illetve mit ''szólnak'' az NT-s kliensek a Win Xp-hez? Illetve az Xp az NT-s hez? Ez azért lényeges mert ez a hálló egy 400 gépes hálózat egyik tartománya amely levállt a többi tartományról? No meg a win xp nem tud tartományvezérlő funkciókat ellátni.
Szóval ötlet ki hogyan csinállná. Elégy sürgős mert holnap fogok neki 4 órakor és még adatmentést is kell csinállni és nem akarok ott éjszakázni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Óvodások homokozója
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen videókártyát?
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Napelem
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- További aktív témák...
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest