Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• fuze
    őstag

Igen, a második hsz-ből már össze tudtam rakni, hogy mi a helyzet, csak az első alapján nem volt egyértelmű, hogy mi okozza a gondot.
    Egyébként nem kell újraindítani, elég neki a logoff - logon.
    De amúgy tényleg nonszensz. Tiszta Win95.

És hogy mitől homályos, arról lövésem nincs. Időnként nekem is elállítja (pedig desktop gép, nem cserélgetem a monitorokat), de ilyen formában még nem jelentkezett a hatása. (Pici ikonok, de nagy szöveg, ill. megfelelő méretű, de kockás betűk.)
    óóóvazz, az azért volt kockás, mert 200%-ra nagyítottam, más értéknél pont homályos. Tényleg.
    Akkor de, nálam is jelentkezett.
    De csak akkor, amikor elállítódott. Ha én állítottam át, akkor nem.

Viszont ez az rs1 óta egyre jobb, mostanában nem nagyon jelentkezett. Ha rs2-ben ezen tovább javítottak, akkor lehet, hogy megoldották ezt is. Sajnos nem tudom kipróbálni, laptopon 8.1 van, desktopon meg nem Insider (csak virtuálgépben insiderezek most).

Logoffra gondoltam, csak nem azt írtam :) :D

Dolgozom amúgy egy facebook oldalon, ahol designerek írnak össze visszajelzéseket a Microsoft számára, melyet közösen upvote-olva viszünk be az insider programba :D Szerintem hasznos lesz ha bejön...

• fuze
    őstag

Ja, már értem. Az első leírásból nem bírtam összerakni :)

Nem lehet amúgy, hogy a felbontást nem tudja igazítani rendesen, és nem natívban jelenik meg a monitoron? Még erre tudok gondolni. Bár ha a noti és a monitor is fullHD, akkor ennek nem kéne gondnak lennie.

Megmutatni nagyon egyszerű az én nagy bajom, csak elmagyarázni nehéz :D

Szóval a koleszban elkezdek dolgozni a laptopon amin 125%-os nagyítású 1920x1080 pixeles kijelző van. Mivel 15 colos, ezért fel kell skálázni, különben minden miniatűr lesz, minden oké vele. Ezután fogom magam és bemegyek az egyetemre dolgozni, mert úgy érzem kell a nagy monitor, vagy épp olyan óra van stb... Laptopot alvóba teszem, hogy a félbehagyott munkamenetet ne kelljen újranyitogatni. Beérek, ott a 23 colos monitor ami szintén fullhd de nem kell felskálázni 125%-ra, mert annak nem olyan nagy a pixelsűrűsége mint a laptopnak. Rákötöm, és a chrome, skype, office 2016(!!!) stb egyből homályos lesz amint visszaskálázza 125-ről 100-ra. Ekkor ki kell jelentkeznem, és nyithatok meg újra mindent...

Lényegében a baj az, hogy a dpi skálázáshoz újra kell indítani a gépet! Ezt csinálják már meg.

• fuze
    őstag

Nem tudom, hogy külső kijelzőn való % variálás most milyen hatással van a megjelenítésre,
    de pl. programoknál egyenként kell beállítani kézzel, hogy azt az új, Enhanced High DPI-vel jelenítse meg.
    Amiket próbáltam, elég vegyes a tapasztalat.
    - volt ami teljesen jól jelent meg. (Piriform Speccy). Itt a szövegkaraktereket cserélte le HighDPI típusokra. És mivel szinte minden szöveg, jó lett.
    - volt, aminél rosszabb lett, (Ubisoft Uplay) mert a login ablak tartalmát felnagyította, így kilógott. Utána meg nem cserélte le a betűket.
    - volt, aminél vegyesen működött (Goldwave). Az akítv menüfeliratokat lecserélte a betűket, de a szürke, inaktív gombok betűi maradtak nagyítottak. (használat során adott felirat az aktivitásnak megfelelően változott. Ha aktív lett, a felirat is javult.).

Először puffogtam magamban, hogy alapból miért nem állították defaultra, és miért kell kézzel állítgatni?! Aztán ahogy elkezdtem próbálgatni a programokat, rájöttem, hogy jobb ez így.
    Ill. a másik: most szembesültem vele, hogy egyre kevesebb nem natív (HDPI szempontból) programom van.

Origin is frissült pár hónapja, Aida és Total Commander is támogatja már, és egyre több programban támogatják a friss verziók.

És óriási pluszpont, hogy a Control Panel-beli Administrative Tools programjai (értsd, saját, beépített Win programok) is végre jól jelennek meg. Vicces volt, hogy az még mindig kockás/homályos volt eddig :)

Mondjuk engem nem is az zavar, ha nem tudja felskálázni, hanem az, amikor be van állítva, hogy ne húzza fel a dpi-t egy programnál semmilyen okból sem, akkor a monitorra kötve is felhúzza ráadásul rosszul és homályos lesz. A vicc az, hogy ez egyébként a hdpi-t támogató programoknál is jelentkezik.

• fuze
    őstag

Az improved HGH DPI support-ot let tudna valaki tesztelni az alábbi módon?

Magas dpi skalazasu (125% fullhd pl) notebook vagy tablet, 100% dpi skálázású fullhd monitorra kötve úgy, hogy nem jelentkezel ki, és a külső monitor van beállítva elsődlegesnek. Kérdés: homályosak lesznek bizonyos alkalmazások vagy nem? Ha nem akkor én sírni fogok örömömben

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés