- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Milyen okostelefont vegyek?
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Három új órát hozott a Samsung, a csúcson az Ultra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Yettel topik
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
pinnacle
nagyúr
Vettem egy Philips 328P6AUBREB monitort, teljesen jó azt leszámítva, hogy túl nagy a fényereje. Este még a 0% is sok. PangoBright-on kívül tudtok olyan programot, amivel a Windows fényerejét tovább lehet csökkenteni? Ezt nem lehet telepíteni, mindig el kell indítani, néha villog a képernyő, amikor menüpontok között lépkedek, egyes játékok a beállítottnál nagyobb fényerővel indulnak el, hiába állítottam be, hogy az Nvidia beállításait használják. Ráadásul azt írják, hogy a PangoBright az egyetlen, amivel több monitort külön lehet kezelni. Fura, hogy más nem foglalkozik ezzel.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
King Unique #117496 üzenetére
Köszi! Valakinek sikerült úgy beállítani a tálcát, ahogy a Win7-en volt? Próbáltam Classic Start, Open Shell átlátszóságot, témaszínt háttérkép alapján, illetve azt is, hogy a tálcán jelenítse meg, de sehogy sem sikerült.
-
pinnacle
nagyúr
Néha megnézem nincs-e valami bekapcsolva, ami felébresztheti a gépet. Most nincs, viszont mi ez a Device\HarddiskVolume4\Windows\System32\usocoreworker.exe? Idáig ilyan soha nem volt. Ezek a sorok mindig üresek voltak, csak a végén lévő ébresztéssel felhatalmazott eszközöknél van néha valami pl. egér. Olvasom akkor lehet gond, ha nem a C:\Windows\System32-ben van.
Most eltűnt. -
pinnacle
nagyúr
válasz
Lauda #115946 üzenetére
Megkérdeztem, hogyan tudnám másik gépre átvinni a Retail kulcsot.
Our keys can be activated only once.
Akkor mi a különbség a Retail és az OEM között?
difference between retail and OEM is because OEM is used for fresh installation.
Both are one time activation, so if you format your system you will have to get a new one.
Mivel nem válaszoltak rá, újra megkérdeztem.
Between these keys there is no difference for end user. That is why it is so cheap.
If you buy directly from Microsoft, you will get key that you can activate again, but this key is one time activation.
Tehát ezek elméletileg 1x aktiválható kulcsok, ahogy az oldalukon is jelzik.Ezért gondoltam, valami egyedi megállapodásuk lehet a Microsofttal, mert az kizárt, hogy lopott, generált kulcsok legyenek. Ezek megsemmisítésre szánt gépek kulcsai lehetnek?
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Pyttawrx #115929 üzenetére
Csak tudod állították, hogy egyszer lehet ezzel aktiválni, mindegy Retail vagy OEM.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
pinnacle #115621 üzenetére
Software Codenál lehet rosszul tudják, hogy a Retailnek árult kulcs nem is Retail valójában. Másik gépen, amit másik Microsoft fiókkal használok, aktiváltam korábbi kulccsal a Win10-et.
Előző gépet visszaállítottam, Microsoft fiókból is eltávolítottam. -
pinnacle
nagyúr
válasz
King Unique #115594 üzenetére
Köszi mindeninek! Ilyen áron tényleg ne reklamáljunk. Csak kíváncsi voltam, hogy lehet a merevlemezen tárolni a kulcsot, ami újratelepítésnél elveszik. Szerintem valami kiskapu lehet, gondolom az kizárt, hogy illegális. Office-t is Microsoft linkről töltöttem le, amit ők küldtek.
Egyébként valaki telepített újra ilyen kulccsal Win-t? Lehet csak rosszul tudják, hogy nem kapcsolódik a hardverhez. És magától aktiválódik.
Egyébként lehet a Microsoft nem foglakozik a magánszemélyekkel. Aktiválás nélkül is működik a Win10, pár beállítást meg a vízjelet leszámítva. -
pinnacle
nagyúr
Software Codenak valami egyedi megállapodása lehet a Microsofttal, ugye az kizárható, hogy illegális. Azt mondták, hogy nincs különbség az OEM, Retail között. Mindkettő csak egyszer aktiválható. Ezért ilyen olcsó. Egyébként ezt jelzik is. Mondjuk az érdekes, hogy a kulcs nincs társítva a hardverrel, hanem a merevlemezen van.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
King Unique #115530 üzenetére
Köszi! Majd kiderül, hogy a Software Codes tényleg Retailt árul. Egyénként valakinek sikerült már átvinni más gépre a kulcsot, ami Win7 ráadásul? Nem tudom, hogy milyen kiskaput használnak, de gondolom nem illegális amit művelnek.
Pyttawrx mi is a Microsoft véleménye erről? Szerintem nem lesz vita, elvégre szólásszabadság van. -
pinnacle
nagyúr
Vissza kell vinnem a laptopot, és egy másikat veszek helyette. Ezt a Retail kódot, hogy tudom megtartani? Microsoft fiókkal jelentkeztem be a gépre, látom is az eszközeim között. Gép alaphelyzetbe állítással kell? Így a Win10+Office kulcsot tudom majd használni másik gépen?
-
pinnacle
nagyúr
Windows 10-nél nincs kijelző halványítás? Régebben volt, de lehet a nem Win 10 volt.
Mondjuk hasznos, hogy nem teljesen kapcsolja le.
Software Codesnál csak a második kulccsal tudtam aktiválni a Win 10-et. Microsoft Office Pro Plus 2019 egyből jó volt. -
pinnacle
nagyúr
válasz
King Unique #115276 üzenetére
Köszi mindenkinek! Igen, a ShowKeyPlus írta. Akkor majd kérem, hogy Win 10 Pro kulcsot küldjenek.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
liszi70 #114980 üzenetére
Win10 Pro Retailt vettem, ellenőrzés Win7-nek mutatja. Ez nem gond, egyáltalán lehet még Win7-el aktiválni? Egyébként ezt, hogy csinálják, megvettek egy csomó leselejtezett Win7 kulcsot?
-
pinnacle
nagyúr
válasz
King Unique #115064 üzenetére
Akkor az lesz. Régebben hibernáltam, de már csak alvó módba teszem.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
King Unique #115026 üzenetére
-
pinnacle
nagyúr
válasz
King Unique #115023 üzenetére
Valamelyik frissítés után, (szerintem már több, mint 2 éve), már nem itt van a Gyorsindítás kikacsolása. Valahol itt van, de nem találom.
-
pinnacle
nagyúr
Egyébként a Retail kulcsot miért nem tudom másik gépen használni? Illetve mi az, hogy csak egyszer lehet használni, újratelepítésnél nem fog működni? Mondjuk ilyen áron mindegy.
Köszi King Unique! Előbb is azt ajánlották.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
King Unique #114790 üzenetére
Hol van ilyen 3-4 eurós kulcs? Magánszemélynek kellene. Van itt egy rakás, de jobb lenne valami bevált eladótól venni.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Kékes525 #106352 üzenetére
Köszi! Azt hittem, hogy a másik monitorom tönkrement, mert "zizis" kép jelent meg alaplapi VGA-val is. Kínomban már nem tudtam mit csinálni, csak az elektronikai cuccoknál jól bevált ki-be kapcsolást. Erre megjavult a monitor, és a Windows is rendesen betöltött.
Lehet valahogy beakadt az 1920x1200-as felbontás, és ezért csak csökkentett módban töltött be az 1280x1024-es monitoron. Azt viszont nem tudom, mitől volt ez a "zizis" kép. Bocs a minőségért. Azt hittem nem volt rendesen csatlakoztatva, jól meghúztam, csak néztem, hogy nem változott semmi. -
pinnacle
nagyúr
Sziasztok! Ha a Windows csak csökkentett módban indul el, hogy tudom megállapítani, mi a hiba?
PC-t 2 monitorral használom. Csak az egyik volt aktív. Lányom Sims mentés közben otthagyta. Legközelebb már csak "zizis" volt kép volt látható, színes kis pöttyök villóztak. Ezt a monitort lehúztam, a másikok viszont nem töltött be a Win10. Kék kis bejelentkező ablakok után, nem történt semmi. F8-al viszont bejött a csökkentett Win10. Újraindítottam, megint nem töltött be a Windows. Bios-ban átállítottam alaplapira, (Onboard) ezt még soha sem próbáltam,
monitor érzékeli a bekapcsolást, sárga LED kékre vált, viszont semmi sem jön be.Mi a fene lehet a gond? Az a furcsa, hogy alaplapival sem tölt be. Igaz nincs fent driver, de azért valami képnek kellene lenni. Meghalt a 750Ti VGA? PCI VGA-ra, hogy tudnék visszaváltani?
Alaplapival is betölt már a Win10, igaz csak csökkentett módban.i3-4330
Asrock H97 Performance
GeForce GTX 750 Ti WindForce -
pinnacle
nagyúr
Hol lehet a legjobb áron legális Win10 Pro kulcsot venni? Prohardver Aprón rengeteg van, csak nem tudom, hogy ezekkel nincs valami gond. Mondjuk ha hirdethetnek talán nincs.
-
pinnacle
nagyúr
Most mégis kérte a jelszót.
Nem tudom mi lehetett, pedig a telefon, laptop korábban többször is újra volt indítva.
-
pinnacle
nagyúr
iPhone 8 Hotspothoz nem tudok csatlakozni. Laptopon a jelszó kérés meg sem jelenik, egyből csatlakozni akar. A telefon képernyőjén kezdene megjelenni a kék sáv, ami a csatlakozást jelzi, de csak vibrál és nem tud csatlakozni.
Samsung J5 2017-el semmi gond. Feljön a jelszókérés, utána egyből csatlakozik. J5 tud az iPhonehoz kapcsolódni. Laptop meg a J5-höz tud csatlakozni. Mi lehet a gond? -
pinnacle
nagyúr
válasz
tordaitibi #96710 üzenetére
Köszi (krealon-nak is)! Nem is vettem észre.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
pinnacle #96658 üzenetére
Nincs valami ötletetek? Létező mappán, Hozzáférés letiltással, el tudom tüntetni, de mit csináljak ha már régebben töröltem a mappát, csak a hálózatban maradt meg? Lehet ez már csak egy registry bejegyzés?
-
pinnacle
nagyúr
Régebben megosztott, de már nem létező mappákat, hogy tudok törölni?
-
pinnacle
nagyúr
válasz
pinnacle #96335 üzenetére
Nincs valami ötletetek, hogy lehetne eltávolítani, letiltani? Most látom, hogy ez a Diák Office 365 része, (idáig nem volt benne), lehet akkor sehogy sem?
-
pinnacle
nagyúr
Microsoft Teams-et, hogy lehet eltávolítani? Itt van, de nincs uninstall. Autoruns-al kivettem, itt volt, de mégis állandóan megjelnik, újraindításkor.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Cs1csó #95567 üzenetére
Köszönöm a segítségetek! Igazából mindent olyan komótosan csinál. Nem tudom mi a neve annak a kék kis karikának, de sokáig szoktam látni.
Bitdefender Antivirus Plust használok.
Igazából az a legnagyobb gond, hogy van egy 32bites, 1 szálon futó program a Metatrader, ami teljesen be van lassulva. Beállítottam Magas prioritást, csak egy száll használatot, mégis alig akar elindulni, ráadásul fagyogat. Nekem 1 Metarader alig megy, ismerősnek 5db simán fut, ráadásul indikátorokkal megpakolva. Azt mondták ekkora különbség nem lehet a i3-4330, i5-4590 CPU között.
Régebben volt valami gond, a SSD-kel, hogy egy idő után belassultak, lehet nekem is az a gondom? Mondjuk azon sem látok hibajelzést.
Nem tudom, hogy mi a fene lehet a probléma, hardveres vagy Windows. Milyen programmal tudnám mérni, hogy megfelelő-e a Windows sebessége, illetve mi lassítja? -
pinnacle
nagyúr
Valahogy lassúnak érzem a gépet. pl. Új - Mappa 5-6mp után jelenik meg. Ha viszont egyszer megnéztem utána már azonnal megjelenik. Érdekes módon a kiterjesztett monitoron, továbbra is 5-6mp kell hozzá.
Karbantartás be van kapcsolva, SSD, RAM eredmények is ugyanazok mint régebben. Mivel tudnám ellenőrizni, hogy mennyire lassult be a gépem? Régebben mondták, hogy akármennyire is karbantartom a Windowst, egy idő után akkor is újra kell telepíteni. Lehet ez még most is így van? -
pinnacle
nagyúr
Sziasztok! Fájltípushoz hozzárendelt alkalmazást, hogy tudok törölni? Amit szeretnék hozzárendelni, az nincs a listában, storeban. Fájlon társítással mást is ki tudok jelölni, de arra van lehetőség, hogy semmi se legyen társítva?
-
pinnacle
nagyúr
válasz
#54072192 #94506 üzenetére
Classic Startnál együtt vannak a Windows alkalmazások, és törölhetők. Az eredeti menü is előhívható, ahogy látom onnan a gyári alkalmazás, pl. Diktafon nem törölhető.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
#54072192 #94487 üzenetére
Köszi! Ez a program vissza is tudja állítani a jogosultságot.
Classic Start Menüt használok, lehet azért nem volt tökéletes az eltávolítás.
Arra nincs valami ötleted, hogy mi kapcsolja ki egy idő után a kalibrált színbeállítást? Nekem az is jó lenne, ha nem megy másképp, hogy az Aktuális kalibrálások újbóli betöltéséhez parancsikont rendelek. Erre van lehetőség? -
pinnacle
nagyúr
King Unique linkjében lévő TakeOwnershipEx-el, simán tudtam tulajdonjogba venni, törölni a mappát, de érdekes módon ez a másik laptop továbbra is elfelejti a kalibrálást. Aktuális kalibrálások újbóli betöltésével előhívható, de ha kijelentkezem vagy újraindítom a gépet, akkor betöltéskor, eleinte még a kalibrált színvilág látszódik, de 20-25mp után visszavált az alapbeállításra. Mivel tudom megnézni azt, hogy milyen folyamatok futnak le ilyenkor? Olyan mintha valami parancs futna le, és ez kapcsolja ki a kalibrált képet, ami ráadásul előhívható.
-
pinnacle
nagyúr
Köszi weiss, uriember! 10bit Uninstallernél bepipáltam a maradék fájlokat, úgy nézett ki, hogy sikerült, de megmaradt a mappa.
Mappa hozzáférést, hogy tudnám módosítani? Nekem inaktív, még Rendszergazdánál is. Azért lenne fontos, hogy tudjam törölni, mert az F.lux-ot felraktam egy másik laptopra is, azon nem tudott települni, fekete képernyőt kaptam, de a mappába azért beírta magát. Ráadásul ott továbbra sem jegyzi meg a Kalibrálást, Éjszakai fényt. -
pinnacle
nagyúr
válasz
*Ropi* #94355 üzenetére
Köszi! Ez Dell 6320-as laptop, már régen volt frissítve a drivere. Ha senkinek sincs ilyen kalibrálást elfelejtő Windows problémája, lehet ez valami egyedi eset. Éjszakai fényt sem jegyzi meg. Csúszkával hiába állítom be, ahogy bezárom az ablakot, visszaáll a hideg színhőmérséklet.
-
pinnacle
nagyúr
Mitől lehet az, hogy a kalibrálást nem jegyzi meg a Windows? Ha befejezem visszaáll a maximumra húzott csúszkák képe. Aktuális kalibrálásokra kattintva betölti újra, de ha máshova kattintok, vagy csak leteszem az ablakot a tálcára, megint elfelejti. Saját beállítások használata ki-be kapcsolása sem segít. Újraindítás után eleinte a kalibrált színvilág jelenik meg, de a végén megint visszaáll a maximumra húzott, hideg kép.
-
pinnacle
nagyúr
Megjelent az angol billentyűzet, pedig nem is telepítettem, nincs is a gépen. Mégis megváltoztatja, z, y csere, ékezetes betűk helyett, szimbólumok. Próbálom eltüntetni, de nem megy.
-
pinnacle
nagyúr
Nektek az "Éjszakai fény" gond nélkül működik? Nekem a PC-n nem kapcsol be magától, bekapcsolom, de holnap újra be kell majd kapcsolni.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
MasterMark #90063 üzenetére
Köszi mindenkinek a segítséget. Win+P-vel szoktam váltani, így néz ki. Kihúztam a TV-t a VGA-ból semmi változás. Úgy néz ki egyesével át kell húzni az ikonokat, akkor már ott is maradnak. Áthelyezni nem engedi. Az kavarhatott be, amikor a TV-t tettem elsődleges kijelzőnek. Láttam, hogy a teljes képernyőt befedik az ikonok. Nem is értettem, hogy lehet, mert a TV 4K-s, a monitor FHD és csak a harmadán vannak ikonok. Ez valami Windows, 4K probléma lehet?
-
pinnacle
nagyúr
Vettem egy TV-t, kipróbáltam milyen kijelezőnek. Azóta, ha az elsődleges monitor képét kiterjesztem, az asztalon lévő ikonok nagy részét átteszi a kiterjesztett monitorra. Hiába kapcsolom ki a TV-t a megjelenítőknél, akkor is. Mi lehet a gond?
-
pinnacle
nagyúr
Köszi! Igazából semmi fontos nincs az SSD-ken, csak kényelmi szempontból jobb, ha nem kell újratelepíteni. Régebben ajánlották, hogy a Windowst érdemes pár évenként újratelepíteni, ez érvényes a Win10-re is? Ha újratelepítem elég a "Gép alaphelyzetbe állítása", vagy tiszta telepítés kell?
-
pinnacle
nagyúr
válasz
pinnacle #89008 üzenetére
Úgy néz ki jó lesz, ahogy írják "A fiókját azonban még az előtt kell összekapcsolnia a PC-vel, hogy elvégezné a jelentős hardvermódosítást." Gondolom a hiányzó drivereket majd pótolja.
-
pinnacle
nagyúr
Kettő laptop között megcserélném az SSD-t. Ha mindkettőre ugyanazzal a Microsoft fiókkal vagyok bejelentkezve, akkor a korábban telepített Win10 továbbra is működni fog? Mindkettőn Legacyban lett telepítve.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Cs1csó #87673 üzenetére
Köszi! Itt nekem mindenkinél engedélyezve van.
-
pinnacle
nagyúr
1809 frissítés óta, nem jelennek meg az értesítések. Kis ikon alul teleírva mutatja, hogy van valami, de megnyitva semmi sem látszódik.
-
pinnacle
nagyúr
Utolsó frissítés után, PC-n videók teljes képernyős nézeténél, ott marad a tálca. Pl. ennél a videónál. Az a furcsa, hogy 2 laptopon is ez a frissítés van, mégis eltűnik a tálca.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
pinnacle #79549 üzenetére
Utolsó frissítés után, mindkettő laptopon tudok fényerőt állítani.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
pinnacle #79566 üzenetére
Ez valami hiba, hogy teljesen átlátszó lesz a tálca? Más gépeken csak a beállítási panel bal oldala lesz átlátszó.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
pinnacle #79566 üzenetére
Felraktam a Toshiba utolsó hivatalos driverét. Kár volt azóta már driver frissítés után sem veszi le a fényerőt. DDU-val letöröltem az Intel drivert, újratettem, semmi változás.
Remélem ha újratelepítem a Win10-et megjavul. Ha jól emlékeszem régebben, USB 2.0-s laptopra, nem lehetett telepíteni USB 3.0-s pendrive-al. Ez nem változott azóta? -
pinnacle
nagyúr
-
pinnacle
nagyúr
Köszi! Intel HD 3000-en Win10, nem támogatott. 4500MHD-ról meg már nem is tudnak, azért maradt a 2013-as driver.
Lehet a végén újratelepítés lesz. Csak pont ezt akartam elkerülni. Egyébként nem tartom kizártnak, hogy így "avultatják" a gépeket, hogy tessék már újat venni. -
pinnacle
nagyúr
Gondolom az VGA-t nyírták ki valahogy, de a driver nem változott elég régóta.
-
pinnacle
nagyúr
1803 frissítés után nem lehet a laptop kijelzőjének fényerejét változtatni. Akárhova állítom a csuszkát, mindig maximumon megy. Jó régi a laptop, de kifogástalanul működött idáig. Van valami ötletetek? Remélem nem kell kidobni.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
adamssss #64254 üzenetére
Ha a csempék zavarnak, próbáljátok ki a Classic Shellt.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Viktor77 #64252 üzenetére
Köszi Viktor77, quailstorm, vlevi! Sajnos nekem nem jött be ez az IPS LG 34UB67-B. Szövegolvasás még tűrhető, de az sem olyan éles, mint a 24"-es EIZO 2433w-n, de a fotók nagyon gyengék. Valahogy kevesebb árnyalatot tud, főleg sötétebb részeknél látszódik. EIZO meg lehet különböztetni az árnylatokat, LG-n összemosódik.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
quailstorm #64249 üzenetére
Köszi! Idáig az S-PVA-s monitorommal nem volt gond, de a mostani IPS-nek, "neonos kékes" színe van. Azt nagyon nem bírom, még játékban sem. Ezt tudom valamennyire korrigálni az éjszakai fénnyel. Nekem nem is színhelyes monitor kell (ezért nem is kalibráltatom), hanem olyan, amin tudok egész nap szöveget, táblázatot nézni.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
quailstorm #64247 üzenetére
Köszi! Ezt a rendszerszintű hozzáférést nem lehet valahogy letiltani? f.lux is kikapcsol játéknál. Ablakban meg nem az igazi.
-
pinnacle
nagyúr
Éjszakai fényt be lehet úgy állítani, hogy játékoknál is megmaradjon? Nekem ha egy játék elindul, az éjszakai fény kikapcsol azon a monitoron, a másik monitoron viszont megmarad. Ez valami Win10 beállítás lehet, mert mindkettő monitornál ugyanaz a helyzet.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
pinnacle #59224 üzenetére
Ismerős átépítette a gépet, (i3 4330, ASRock Fatal1ty H97, 4x4GB Kingmax RAM) Windows is betölt. Viszont 4db RAM-al sehogy sem működött csak 3-al. Ezért felrakta a INF driver ver:10.1.1.9 drivert, innen. Továbbra sem megy 4 RAM-al, valószínűleg RAM csere lesz, ha nem derül ki, mi a probléma. Viszont állandóan ezt az üzenetet kapom. Most látom, lehet nem is sikerült ver:10.1.1.9 a telepítés mert 10.0.15063.0 van fent.
Intel frissebb verziója sem tud felmenni, hiába jelzi sikeresnek a telepítést. Intel Chipset Driver-t, hogy tudnám eltávolítani? Egyébként ezt kell egyáltalán telepíteni, vagy a Win10, mindig a legfrissebbet használja? -
pinnacle
nagyúr
válasz
quailstorm #59227 üzenetére
Köszi! Mi ez a sysprep? Windows mappába kellene bemásolni a merevlemez-vezérlő fájlokat? Egyébként tényleg furcsa, hogy tudott elindulni a Windows, ráaadásul aktiválhatta is, mikor csak az SSD maradt meg a régi konfigurációból.
Hol tudom megnézni, mire telepítettem a Windowst 10-et? PC-n, Microsoft fiókkal, bejelentkezés után, láttam valahol az alaplappal DS4 jelezve, de most nem találom, a Microsoft fiókomban. -
pinnacle
nagyúr
PC-m alaplapja elromlott. Egy új gépen elindul majd a másikra telepített Windows? MBR módban volt telepítve.
-
pinnacle
nagyúr
Automatikus karbantartás be van kapcsolva? Nekem amíg nem volt, állandóan tekerte a vinyókat, bekapcsoltam, azóta nem piszkálja.
-
pinnacle
nagyúr
Megjött a hibaüzenet. Folyamatosan sípol. Ez mi lehet?
Nem kellett sokat keresni."BIOS jelzések
Az AWARD BIOS jelzései:Nincs hangjelzés: Elromlott vagy az alaplaphoz nem megfelelően van csatlakoztatva a tápegység.
Megszakítás nélküli hangjelzés: Rossz a tápegység." -
pinnacle
nagyúr
Lehúztam mind a három vinyót. Így sem jött be a BIOS. Utána viszont SSD-vel betöltött. Eszembe jutott, hogy memória túlhúzásnál, ha nem kapott elég feszt, illetve memória hibánál volt ilyen probléma, hogy még a BIOS sem tölt be. Alapfeszen volt, 1066-on, levettem 800-ra. Most viszont már sehogy sem akar betölteni.
Csak a hűtőventilátorok pörögnek, VGA-an is. Néha már nem is csippant. Lehet, hogy tényleg meghalt a táp, alaplap vagy valamelyik RAM.
-
pinnacle
nagyúr
Köszi! 7 éves Corsair vx450, lehet, hogy időszerű a csere. Nekem csak a furcsa, hogy a SATA csere óta van probléma. Most csak az SSD volt csatlakoztatva, 4x-re tudott elindulni. Akkor ezek szerint az alvó, hibernált üzemmódból indulás kevesebb energiát igényel? Van valami táp tesztelő program?
-
pinnacle
nagyúr
Köszi! Probléma SATA csatlakozás cserével kezdődött. Előtte is 3 vinyóval ment, gond nélkül. Alvásból, hibernálásból is simán elindul. Csak a teljes leállás után nem megy. Olyan mintha a Windows nem találná, honnan induljon el. Hol tudom megnézni, honnan akar a rendszer indulni? Lehet, hogy mégis beírta valahogy magát a korábbi vinyó. Úgy emlékeszem régebben ilyen gondoknál a Clear Nvram is segített, de ilyen nincs ezen a DS4 Gigabyteon.
Mondjuk az tényleg furcsa, hogy a BIOS sem tölt be. Az 1 pittyenés gondolom nem hibaüzenet, hanem csak a szokásos induláskori.margithid néz meg, hogy mit ír ki. Lehet, hogy az alaplapi hangkártya látszódik, ha nincs letiltva a BIOS-ban.
-
pinnacle
nagyúr
PC-n két merevlemez volt csatlakoztatva a 0,1 SATAII portra. Mindkettőn volt Win10. Vettem egy SSD, SATA14-re csatlakoztatva telepítettem rá a Win10-et. Másik kettő lemezt lehúztam telepítés előtt. Miután beállítottam mindent az SSD-n és áttettem a 0-ra, nem indul a rendszer. Csak pittyen egyet, de még a BIOS sem tölt be. Néha 4-5 próbálkozás után betölt, de mostanában, le kell húznom 1 vagy 2 lemezt, hogy elinduljon. Utána már lehet csatlakoztatni, de ha leállítom újrakezdődik az egész. Ezért inkább, mindig csak alvóba teszem a gépet. Mi lehet a probléma? Valahol meg lehet nézni, hogy a gép, melyik vinyóról akar indulni? Mondjuk SATA 0 az első a sorrendben, az meg most már az SSD.
Emiatt a mostani frissítés sem tudott lefutni, csak állt a gép, szerencsére, reset után folytatta. -
pinnacle
nagyúr
Fényképek-Importálásnál be lehet állítani azt, hogy a felvétel dátuma legyen a név, ahogy régebben a Fotótárnál volt?
-
pinnacle
nagyúr
speedtest.net-et megnyitva, amikor a térkép tölt be, ezzel a hibával lefagyott. Mi lehet a probléma? Újraindítás után már nem volt gond.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
tatararpad #54055 üzenetére
Köszi! Sorszámozást, fájl név meghagyással, hogy kell beállítani? Ha jól látom a Számlálót kell tenni előre.
-
pinnacle
nagyúr
ABC sorrendben lévő fájlokat, hogy lehetne sorszámozni? Tehát a neve megmaradjon, (ezért nem jó az átnevezés), csak szám is legyen előtte.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Nagyrobogósok baráti topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Elkezdtek szállingózni az Arctic P Pro sorozatú ventilátorai
- BestBuy ruhás topik
- Építő/felújító topik
- Akciókamerák
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Alakul a SpaceX Starlink európai ellenfele
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest