Új hozzászólás Aktív témák
-
Sipi
addikt
Naszóval. Pl. 700 megás CD-re akarod elkészíteni, és az tuti, hogy több menetben kódolsz, mert úgy lesz szép.
Ha úgy csinálod, mint szokták, hogy első menetben tömöríted egyik módon, elemzed, majd a második menetben ténylegesen tömöríted az első menetben meghatározott paraméterek alapján, akkor egy olyan videót fogsz analizálni és tömöríteni, amiben a hangsáv is benne van. Holott azt teljesen máshogy kell kezelni, mint a videósávot.
Vagyis az első menet végén kapsz ugyan egy bitrátát, hogy ennyivel kell a másodikban ténylegesen tömöríteni, hogy 700 megára ráférjen, de ez a bitráta nem pontos, mert az eredeti, első menetben elemzett videóban a hang is benne van, és azt nem tudhatod, hogy a későbbiekben betömörítendő audio mennyi helyet fog foglalni! Vagyis hiába kapod azt, hogy pl. 1000kbps-sel tömöríthetsz, ez valószínűleg egy nagyfokú becslés, ugyanis az első menet végén nem tudod, a kész videóban mennyi helyet foglal a csak későbbiekben kódolandó hang. Azt kvázi egy menetben kódolod le a videóval, vagyis az elemzésnél még nem tudod a pontos helyigényét.
3 menetnél először kivágod a hangot és kódolod pl. mp3-ba. Ekkor pontosan tudod, hogy 50 megát foglal a kész hang, vagyis marad 700-50=650 megád a videóra. A videófolyamot analizálod a második menetben max. minőségre, és mivel tudod, hogy max. 650 megát foglalhat, halálpontosan kiszámolod a bitrátát, ezzel nyomod össze a harmadikban.
Sipi
[Szerkesztve] -
Sipi
addikt
Az mplayer/mencoder első (inkább nulladik) menetben kikapja a hangot a folyamból, és beteszi abba, amibe akarod.
A későbbiekben ugyanis semmi köze nem lesz a videóhoz, fölösleges beleszámolni. Ha nem szeded ki, akkor egy ismeretlen nagyságú folyam lesz az anyagban, így nem tudod annyira pontosan meghatározni a bitrate-et.
Na, érthetőbben: ha benne marad a hang, azt csak a második menet végén, miután a hangot is betömörítetted, tudod megmondani, mekkora helyet fog. De akkor már mindegy, mert kész a tömörített anyagod pl. 1 CD-re.
Ha az elején kiszeded belőle, betömöríted, akkor egyszerűen 700 mega mínusz a hangfolyam nagysága helyed marad a videóra, így pontosan tudod számolni, mekkora lehet a bitrátád.
Ezt semmelyik másik programban nem láttam még, és egyetlen Windows-on tömörítő ember sem tudta elmagyarázni nekem, miért lesz ugyanaz a 2, mint a 3.
De a 2 esetében tudtommal akkor is az a helyzet, hogy 700 megába kell sűrítened ismeretlen nagyságú videót _és_ ismeretlen nagyságű audiót.
Sipi -
Sipi
addikt
Az avidemux-ról sokszor hallottam már ezt, szeritnem a saját fórumán olvass utána, mi lehet az oka, mert elvileg elég jó kis program, kizárólag erre való, tehát nem biztos, hogy programhiba miatt csúszkálnak el.
Az autogk-t nem ismerem... A minőséggel cak az a bajom, hogy a legtöbb csúszka ide, csúszka oda a film egyes jelenetein (amiket ellenőrzésképpen megnézel) jó, de minden filmben vannak jelenetek, melyekre jobban oda kell figyelni (túl mozgalmas, túl színes, vagy éppen fekete-fehér, robbanás, füst, felirat jelenik meg, stb.). Ezekben pedig jól szétesnek...
Az a gáz, hogy az emberekkel elhitetik ezek a programok, hogy a DVD-DivX kódolás egyszerű feladat. Pedig nem az. Rengeteg paramétert lehet (és sokszor kell) finomhangolni, ha DVD-minőséget akarsz.
Az ügyes rippelő kölykök persze nem ilyeneket tesznek ki a Netre, de azokon látszik is.
Mindenesetre az acidrip elég tuti kis programnak néz ki.
Egyébként meg amíg nem 3 menetben tömörít valami, addig nem is lehet jó.
Sipi -
Sipi
addikt
Nagyon szépen áll, a D8-ast egyre jobban viszi, és a D9-nek is nekiálltak.
Ha jól tudom, lényegében az összes Quake, régi Doom engine-es játékot viszi.
És persze az is jó, hogy a régi, akár DirectX 3-as játékokat is vinni szokta, amelyeket Windows alatt én már a büdös életben nem tudtam elindítani.
(És mielőtt valami Windows-ügyes beszólna, a kompatibilitási mód NEM működik, nekem semmivel sem ment és nem is fog.)
Sipi -
Sipi
addikt
Ezek egy része nem divx-be ment, hanem DVD9-et (Video DVD) nyom át akkorára, hogy elférjen írható DVD5-ön.
Nem túlzottan ismerem őket, annyit tudok, hogy az acidrip-et istenítik.
A nem jó tapasztalat mi lenne? SZVSZ parancssorból tök kényelmesen lehet buherálni.
Igaz, ha Windows-alapú ''megnyomo a gúd kvalityit oszt jó'' tömörítésre gondolsz (természetesen a film egyes részein nézhetetlenül szar minőséget produkálva), akkor azt nemigen találsz.
Olyat igen, amiben már csak pár paramétert kell állítani.
De nekem eddig még gond nélkül ment a bash nevű mencoder felület.
Sipi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest