- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- One mobilszolgáltatások
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Victorius
tag
Hát, nekem sajnos nem megy. Pontról pontra követtem, amit leírtál, mégsem jó. Két szintnél lejjebb be sem enged a könyvtárakban, a fájlokat meg nem engedi megnyitni se (főkönyvtár alatt)...
-
Flashy
veterán
szerintem ez nem is annyira gány még. próbálj meg Linux alatt a mindenki-mindent-írolvas-nál bonyolultabb jog struktúrát létrehozni, 2 napig kalapálod a csoportokat jogokat felhasználókat parancssorba. olyankor sírom vissza a régi Netware-ek karakteres módú menedzsment progijait, lehet hogy csak a nosztalgia mondatja velem, de valahogy ott sokkal egyszerűbbnek tűnt minden
-
X-COM
nagyúr
nos, most ki is próbáltam következőt tettem
fogtam a mappát, eltávolítottam róla minden jogosultságot, hozzáadtam a felhasználót, beállítottam, hogy this folder and subfolders, aztán adtam neki olvasási jogokat és create file jogot.
Utána hozzáadtam mégegyszer a felhasználót, most azt állítottam be hogy files only és megadtam neki az összes jogot kivéve take ownership és change permissions. Aztán bepipáltam, hogy replace permissions blabla, hogy szépen letolja a jogosultságokat alatta lévő szintekre is.
Működik jól.
Talán azért érzed, hogy egy rakás ..., mert ezt akarod érezni.
[Szerkesztve] -
Victorius
tag
A gondom az, hogy első ránézésre elég hosszadalmasnak és gépiesnek tűik majd ez a beállítgatás...
A legfelső könyvtár jogosultságainál beállítottam két jogosultságot egy felhasználónak: egyrészt a könytárra és alkönytáraira a bejárást és az olvasásokat, másrészt a fájlokra mindent. Az eredmény elég érdekes lett. Ebben a könyvtárban szabadon hozhatok létre és módosíthatok fájlokat (alkönyvtárakat nem - hálistennek!). Az alkönyvtárakban található fájlokhoz vagy nem is enged hozzáférni, vagy megnyitja ugyan a Word (nem is jelez írásvédettséget), viszont írni már nem lehet (''betelt a lemez''), viszont mindenféle átmeneti állományok létrejönnek (azokat sem lehet aztán törölni).
Nagyon úgy tűnik, hogy minden egyes alkönyvtárnál végig kell ugyanezt játszanom az egész fastruktúrában.(A párbeszédablak alján volt néha olyan jelölőnégyzet, amely szerint a jogok vonatkozzanak az alsóbb objektumokra is, de nem ért semit (biztosan nem erre szolgál).
Lehrt, hogy van erre jobb módszer is, csak én nem ismerem. Mégis miért van olyan érzésem már megint, hogy a Windows (még a 2k is) egy nagy rakás...?! -
c41r0^
őstag
egy alkönyvtár fájljaira explicit módon így: biztonság->speciális->(klikk a csoportra/userre)->alkalmazás:csak fájlok
azokon a könyvtárakon, amiket nem szabad módosítaniuk, azokhoz csak olvasás és listázás jogot adj
tehát pontosabban a speciális fül alatt, az Alkalmazás legördülő menüből lehet kiválsaztani, hogy MIRE akarod a jogokat érvényesíteni
de a fájlokra törlés jogot azért ne adj szvsz...
[Szerkesztve] -
Victorius
tag
Sziasztok! Nekem win2000 (Workstation) alatt vannak problémáim a megosztási jogokkal.
Be lehet-e állítani úgy egy megosztott könyvtárat, hogy a felhasználók olvashassák-írhassák a fájlokat, szóval bármit csinálhassanak, csak a könyvtárstruktúrához ne nyúlhassanak hozzá (abból nagy káosz lenne)? És ha igen, hogyan?
Előre is köszönöm a segítséget!
(Ui: tudom, hogy a Linux lenne a legjobb megoldás, de az csak akkor jöhet számításba, ha futtatni lehetne alóla az M$ Office Xp-t...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Tesla topik
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- One mobilszolgáltatások
- Alakul a SpaceX Starlink európai ellenfele
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Kerékpárosok, bringások ide!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Reklámblokkolók topikja
- További aktív témák...
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Apple iPhone 15 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű karcmentes állapotban! 100% akku! Gyári garis!
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- AKCIÓ! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest