Keresés

Aktív témák

• e_Yoda

csendes tag

Atty !

Nekem is detto ugyanez a problémám van otthon ! Kurvasoxor előfordult már és nem tudom, hogy miért lehet, csak sejteni tudom. Vannak ötleteim, meg tapasztalataim, amikre rájöttem. Ezeket most leírom ide:

1. Nem csak 1 gépen fordult elő nekem, máshol is jelentkezett a probléma. Minden esetben 256 RAM volt a gépben.
    2. Annyi szent, hogy nekem azóta van, mióta átváltottam NTFS filerendszerrre. FAT32-vel nem volt ilyen gondom.
    3. Frissen telepített rendszernél nem jelentkezik a dolog.
    4. Eddig csak Win2000-ben tapasztaltam, XP-n nemtom, hogy van-e.
    5. Nem csak másolásnál van, hanem kicsomagolásnál is.
    6. Ha hálón keresztül másolok és én küldöm az adatot egy gépnek, akkor is probléma van. Ha viszont tőlem visznek, akkor semmi gond.

Sejtésem:
    Ha a Win2000-ben CTRL+ALT+DEL -t nyomsz és bemész a feladatkezelőbe, átváltasz a Teljesítmény fülre, akkor bal alul lehet figyelemmel követni a Lefoglalt memóriát. Nos, nekem nagyon az az érzésem, hogy a Korlát melletti szám lehet ebben a ludas. Ha 256-nál több RAM van, akkor ez a Korlát is megnő. Nézd meg, neked mennyi, nekem általában 630-700 megányi. 512 RAM esetén már 1300 mega szokott lenni, szal sztem ilyenkor az 1.4-1.5 gigás fileoknál jelentkezne a dolog.

A suliban a tanárom egy elég komoly rendszergazda, de ő még nem találkozott a problémával. Nos nekem azt tanácsolta, hogy próbáljam meg manuálisan a page file kezelést beállítani. Nos, megmondom őszintén, még nem próbáltam ki, de elképzelhető, hogy ez megoldaná a problémát.
    Természetesen a fentebb leírt sejtéseim egyáltalán nem biztosak, bár többen mondták, hogy valszeg jó irányban kapizsgálok.
    Remélem tudtam segíteni valamit és ha esetleg megtalálod a problémára a választ/megoldást, akkor írd már meg ! :) Köszi !
    Na pá !

Yoda

Aktív témák