Új hozzászólás Aktív témák
-
old_artist
addikt
válasz
Terminator_ #11725 üzenetére
Hah, arra is megpróbálok találni egy delikvenset!
Majd írd meg pü-ben, hogy a hátulján (tudod, azon a jobb oldali kis papírkán) hanyas a rev-je (a két négyzet sorban lévő "pöttyök hol helyezkednek el) - és az is fekete, mert azt jobban szeretik a grafikusok!
Köszi, Üdv.! -
old_artist
addikt
válasz
bossvico #11714 üzenetére
Üdv!
DVI nélkül
- a betüknél és pár alkalmazásnál irritáló képeket fogsz kapni - pl. szintöréseket!
- tovább menve aránytorzulások (helytelen beállításokból adódóan is, néha képtelenség normális geometriát arányosságot elérni/képezni)
- és itt még bővebben olvashatsz a DVI-ről! -
old_artist
addikt
válasz
Terminator_ #11708 üzenetére
Köszönöm
, de inkább köszönd a remek NEC monitorodnak, hogy felhívtad rá a figyelmünket, s ezáltal meg is ismerkedhettünk!
Neked is jár a piros pont, mert amit hirdettél/írtál/mondtál, azt kapta az ember, s nem csalódhattam, ami manapság ritkaság!
-
old_artist
addikt
válasz
Terminator_ #11692 üzenetére
Üdv!
Hah, az igen! Ilyen gyors ügyintézésről rég hallottam! + piros pont a samunak!
Majd felvette a versenyt a gyors NEC hírdetési eladásával! Ma minden össze jött Neked
-
old_artist
addikt
válasz
Stitch #11686 üzenetére
Üdv!
Tulajdonképpen, hivatalosan a Samsung SM223BW-ben Samsung TN paneles monitor lapul, bár az utóbbi időben a Samsung előszeretettel használ más gyártókét is, nézd meg a szervíz menüjében, az a legbiztosabb!
Ha maximum kontraszton használod, az sem a szemednek, sem a monitornak nem tesz jót! Bár nekem nincs ilyen monitorom, de biztosan, ha a Samsung topikban felteszed a kérdést, akkor hamarább kapsz választ is a kérdésedre! Üdv! -
old_artist
addikt
válasz
Runner_fxr #11670 üzenetére
szvsz ha elállítod, akkor lehet, hogy szervízben fogják tudni "visszalőni"!
Már találkoztam az ismerőseim között olyanokkal, akinek a kisfia 15e-es kárt okozott ezzel! -
old_artist
addikt
válasz
Terminator_ #11669 üzenetére
Ige, megpróbálunk rá vevőt találni, bár ff-re nagyon nehéz, de igaz az, hogy az orvosok nagyon előszeretettel használják, különösen az érintő képernyőset!
Igen, ha küldenél egy gyártó és típus megjelölést ... és persze egy kicsivel több infót!
-
old_artist
addikt
válasz
mr.bullet #11662 üzenetére
Üdv!
Szinte minden LCD-TFT monitornál FIX 60Hz-re kell állítani (különösen, ha DVI-n használod) - ez a normális, (ez nem CRT). Ha nem erre állítod, akkor a betüknél és pár alkalmazásnál irritáló képeket fogsz kapni - pl. szintöréseket!
Nem fog megfájdulni a fejed, s nem fog kifolyni a szemed - hidd el, ezeknél a monitoroknál már csak a gyártó által megadott módon kell beállítani, nem kell semmi extrémre gondolni!!! -
old_artist
addikt
válasz
Terminator_ #11631 üzenetére
Már küldtem is - egy pü-t!
-
old_artist
addikt
válasz
Terminator_ #11629 üzenetére
Igen, de talán/inkább 29e legyen csábításképp, ne 30e, mert az elriaszthatja a vevőket!
Most, hogy néztem, a sergio_ most árul vadonatúj, bontatlant, garanciával majd 30e-ért, hát lehet, hogy még egy kicsit lejjebb kell menned, hogy mielőbb el tudd adni! Azért megkérdezek pár ismerőst is, hogy nincs-e kedve egy ilyenhez, de ezt már pü-ben - ha sikerül!
-
old_artist
addikt
válasz
Terminator_ #11627 üzenetére
Akkor ez nem a prémium kategóriás, mert azon több gomb van!
Az jó, hogy pixel hiba mentes!
Most, hogy nézegettem a neten utána, pár oldalon ~120-150€ között árulják használtan, és sajnos, mivel majd 5 évesek, és csak 25ms (typical 50ms) az elérési idejük és nagyon kevés a kontrasztja (450:1-500:1), valami hasonló árban kellene gondolkodnod - forintban!
A hirdetések is majd fél évesek, és egyre-jobban mennek le az áruk, mindenképpen/mihamarabb meg kell hírdetned! -
old_artist
addikt
válasz
Terminator_ #11625 üzenetére
Üdv!
Keresgéltem a neten utána, és sok érdekességet találtam!
Első körben:
- fekete a kávája a monitornak, vagy szürkés fehéres?
- a gombsoron hány "nyomható" gomb helyezkedik el?
- jó lenne, ha végígnéznéd, hogy van-e rajta pixel/sub(al)-pixel hiba, ezzel a programmal! -
old_artist
addikt
válasz
Demolator #11619 üzenetére
Üdv!
Hasonlítsd össze a honlapjukon, de ne a magyar oldalakon (mert ott néha rossz adatokat közölnek), és eldöntheted, hogy melyik szinpatikus (design) a számodra!
- Samsung 2232BW
- LG W2252TQ...én az LG-t választanám!
Ja és mindenképpen a Garanciafutár!!!
-
old_artist
addikt
válasz
szeva000 #11605 üzenetére
Üdv!
Igen, mint írtam (már nem keresem meg), hogy bevezető áron fogják árusítani (beszélve a HP Mo.-gal), tehát ez az LP2275W és az LP2475W csak szvsz karácsonyig (vagy még addig sem) árusítják ilyen olcsón (a honlapjukon is lejjebb vették az árát - marketing szempontból), mert ha tényleges bevezetésre kerül a sor, akkor 25-40e Ft-tal drágább lesz!
Azért is gondolkodtam én is a gyors megvételében, s azért is várok róla valami/s valakit, hogy milyen véleménye lesz, ha már az aztalán van!Te honnan rendelted, esetleg pü-ben megírod?
-
old_artist
addikt
válasz
szeva000 #11601 üzenetére
Üdv!
Akkor meg pláne, hogy értékelhető véleményt fogsz velünk megosztani, ha nem vagy elfogult!
Igen, vannak jó termékei is a HP-nek, mint régen is, felvásárolta a Canon és a Lasermaster hardvereinek egy részét licens-be, s megalkotta a LaserJet nyomtatókat. Most is letelt valószínüleg az EIZO-nak készült samu panel moratórium, s megalkotta az LP2275W-t! Hááát igen, a bevált jó/kiváló termékekre lehet alapozni - s ezt meg is teszik, és még ha jó árral rukkolnak is ki, nyerő lehetnek! -
old_artist
addikt
válasz
Terminator_ #11575 üzenetére
Üdv!
A NEC LCD1980SXi: 19"-os 25 ms válaszidővel rendelkező PVA (LG.Philips LM190E02-B4) panelos monitor, de külhonba S-IPS (LM190E01-C4/E02) panellal is szállították!
A grafikusok előszeretettel használták/használják, a jó hardveres kalibrálása miatt igen kitűnő színtelítettségű képet, és valósághű megjelenítést eredményezett!
Később megjelent a jobb/kiválóbb testvére (NEC LCD1980FXi: 19"-os, 18 ms, S-IPS (LG.Philips LM190E05-SL02) panellel szerelt), ami még jobb színgeometriával rendelkezett a grafikusok örömére!
Bár fényereje és kontrasztja (270 cd/m2, 500:1) már idejétmúlt, de viszont rendelkezik DVI-I, DVI-D csatlakozókkal!
Már sajnos nem gyártják, s ha használtan akarnánk megvásárolni, akkor még mindig a zsebünkbe kell nyúlnunk, de ha ~50e alatt meg tudod venni, akkor megéri, de csak (!!!)grafikai feldolgozásra! -
old_artist
addikt
Üdv!
Esetleg.... a Dell menüről találsz egy kis infót, hogy hogyan lehet megnézni a szervíz menüjét:
"A titok nyitja, hogy csak a gyári szervizmenü előhívásával jöhetünk rá, hogy a mi monitorunkban valójában milyen panel is található. A szervizmenü előhívásához kapcsoljuk ki a monitort, tartsuk lenyomva a menu és + gombokat, majd kapcsoljuk vissza a monitort, ekkor a - gombbal lehet előhívni a rejtett menüt.
Különböző forrásokból megtudtuk, hogy ha egy A03-as 2007WFP panelkódja RT803 (ahogy a mienké is), akkor LG-Philips LM201W01 S-IPS panel található benne. Ha viszont a panelkód PM330, akkor Samsung LTM201M1 S-PVA található 2007WFP-nkben. Vicces, hogy nem tudhatjuk előre, mit is veszünk. Ugyanez igaz a 2007FP-re is, esetében az UW473-as panelkód Samsung S-PVA, a HN210 pedig LG-Philips S-IPS panel jelenlétére utal."
-
-
old_artist
addikt
válasz
Viperator #11556 üzenetére
Üdv!
Mindenképpen, ha teheted, DVI-s bemenettel vegyél monitort, és ha natívban használod (a gyártó által megadott) felbontásban és 60Hz-en, és teljes képernyősre (vagyis nem nyújtottat használsz) állítod (VGA driverében meg lehet adni), akkor ezt fogod észrevenni (az egeret vidd a képre), hogy több mindent mutat majd a monitorod az ua. növelt felületeden - pl. 19" vs. 22", mint a linkelten!
-
old_artist
addikt
Üdv!
Igen, nagyon jó ötlet, sőt kimondottan előnyös lenne, arra gondolva, hogy hányszor linkelünk innen-onnan. Igy csak egyszer kell felhívni a figyelmet: "Olvasd el az eslő hozzászólást, és utána kérdezz!"
Igen, nagyon fontosnak tartanám a
- DVI-k (igen "-k", mivel több szabvány is létezik) jelentőségét/fontosságát
- tesztek, amikkel ellenőrizhetjül a monitorokat (pl.: EIZO teszt)
- a HDMI és a HDCP jelentőségét ismertetni
- igen, nagyon fontos lenne a valós (normál) és a dinamikus kontraszt értelmezése
- meg lehetne említeni az elérési időket is, és különbségüket (TN vs.*VA) különösen a jellemző mid-tone és a rise/fall (fekete-fehér), on/ff Response Time (typical) jellemző váltások/válaszidők különbözőségét (különös tekintettel arra, hogy egyes gyártók össze is keverik, a vásárlók megtévesztésére).
- nagyon fontosnak tartanám továbbá, hogy mindenre kiterjedő, "hasznos" link-re rámutató lehetőségek/értelmezések legyenek például szolgálva a leendő vásárlók/kérdezők számára.mod: ja, és nike_, köszönet az összeállításért - majd, ha összejön minden!
-
old_artist
addikt
Ennél érthetőbben én sem tudtam volna megfogalmazni!
Még csak annyit, hogy sajnos ezeket az úgymond "dinamikus" kontraszt arányokat biza előszeretettel szokták használni a gyártók és kereskedők, a végfelhasználók "átverésére/megtévesztésére", mivel nem a valós, "normál" kontrasztját jelölik meg!Nemrég nagyon felidegesített (ami nálam ritkaság) egy ismerősöm, hogy menjek csak el hazánk nagy biznisz szupermarketjébe, és hallgassam meg az eladót, hogy egy monitor kontrasztja igen is még 50000:1 is lehet és az már csúcs model, és leveri még a milliós készülékeket is! Csak nevettem, de azért ellátogattam, és biza a tudatlan eladókat is megfertőzte ez a "parasztvakítás". Sajnos híába magyaráztam az eladónak, csak nyomatta a marketinges buta megalapozatlan szövegelését, amit sajnos el tud adni tudatlan embereknek! - menthetetlen volt a gyerek, csak a vásárlókat sajnálom ilyen szempontból is, hogy "szupermarketi teszkós" dumákat beveszik! Egyébként foggalma sem volt a panelekkel kapcsolatban, s képzeljétek el, hogy azt merészelte mondani, hogy a "VPA S szériája"
(megdöbbenve és visszakérdezve, még ezt se tudta, hogy S-PVA), az egy régi elavult gyártási technológia, ami már szinte ritkaság, jelenleg a TN-es panelek a legkorszerűbb panelek a fantasztikus kontrasztjukkal, ezektől még nem tudnak/tudtak jobbat készíteni, higgyem el - na akkor el is jöttem/otthagytam köszönés nélkül!
-
old_artist
addikt
válasz
szeva000 #11497 üzenetére
Azért nem árusítják a Hazro kijelzőket, mert nem rendelik a kereskedők, mivel itthon ismeretlen (valaki még azt is mondta, hogy gagyi noname márka), pedig nagyon is kiváló, sőt külhonban sokkal jobban elterjedt, mint a samu vagy más egyéb monitor, pedig ha tudnák, mit vesztenek (a legkiválóbb input-lag-os monitor), akkor egy percig se gondolkodnának a megvételén, és nagyon jó/nyomott áron is adják, sőt ritkábban vannak pixel hibái is!
Sőt a grafikusok között sem nagyon ismerik pl. a Barco monitorokat, amely a monitorok csúcsa!!! -
old_artist
addikt
Na ezt lesd meg, meg majd utána a Dell-eseket (input-lag!!!)!
-
old_artist
addikt
Az biztos, hogy a panel szempontjából a HP LP2245W nagyon jó választás (6ms g2g, 22"WS Samsung S-PVA (LTM220M3) mint az EIZO S2231W panelje) , de a vezérlőpaneljéről inkább ne is beszéljünk, majd csak akkor, ha már lesz róla valami teszt, vagy valaki megvásárolta!
Viszont amit a szeva000 linkelt kalibrálási eredményeket, azok nagyon meggyőzőek voltak, sőt kiválóak!
Szivem szerint vennék egy ilyet, s összehasonlítanám az EIZO S2231W-mmel, de az anyagiak most közbeszólnak!Az HP LP2475w: 6ms g2g 24"WS LG.display H-IPS (LM240WU4) paneljét kapta, az mége szebb színtereket is meg tud jeleníteni, de várjuk meg az első "gólyákat"!
-
old_artist
addikt
válasz
Asztee #11413 üzenetére
Üdv!
Igen van különbség:
- az LG W2252S: 5ms 22"WS CMO TN Film (M220J1-L01) paneles, nincs DVI benne
- az LG W2252TQ: 2ms g2g 22"WS Chi Mei Optoelectronics vagy AU Optronics vagy LG.Philips TN Film panellel szerelik és van benne DVI+DHCP támogatással, tehát az a típus nyerő a számodra, csak melyik panellel kapod hazánkban, lutri!mod: ja, és az LG-hez jár a 3 napos pixel garancia is!
-
old_artist
addikt
válasz
szeva000 #11409 üzenetére
Hááát kíváncsi leszek 2-3 hét múlva, bár 2-3 hete még 200e körül rebesgették a kiskeresek az LP2475W árát!
Az LP2275W-n viszont meglepődtem, hogy a HP oldalán majd 100e-ért javasolják a br. listaárat, viszont shop-ban meg majd' br.70e-ért árulják!
Bár a Hp oldalán: "A termék beszerezhetősége: Rendelésre készül, a szállítási idő legalább 2-3 hét" -
old_artist
addikt
válasz
szeva000 #11399 üzenetére
Igen, szinte minden monitort külhonban érdemes megvenni (ára miatt is), mivel ott át tudod nézni és ellenőrizve hozhatod haza!
Még a benzin pénzzel együtt is olcsóbban kijövünk!
Hát igen, az a 4 éves gari azért jelent valamit, de a Brekk-nél most van egy S-IPS Dell, ami fantasztikus szintérrel rendelkezik, látogass el hozzá, lesd meg, hogy milyen! -
old_artist
addikt
válasz
mindfreak #11396 üzenetére
Üdv!
Igazad van abban, hogy a TN-eseknek lajár lassan az ideje, s ha jön a led megvilágítású panelek is, akkor a *VA-s paneleké is vissza fog szorulni, és lassan eltünnek a TN-esek!!!
Mivel van egy lenovo-m is (pixel hiba mentes), nekem nem okoz gondot a nagyobb felbontással járó sűrűbb képpont távolság, sőt én 1.5m-ről nézem és olvasható még 2m-ról is, ha valaki laptophoz is hozzászokott, akkor semmi észrevehető távolsági olvashatóságot sem vesz észre, sőt meg is szokható!
Bár igaz, hogy ehhez a felbontáshoz nagyon meredek volt ez a képpont távolság!Van valahol a neten már teszt róla, azt hiszem valaki már linkelte, de utána nézek!
-
old_artist
addikt
válasz
szeva000 #11395 üzenetére
Igen, megkérdeztem ezt is, és tényleg S-IPS és S-PVA panellel is fogják szerelni (kíváncsi vagyok, hogy hazánkba melyik jut majd el), a bevezető ára is ~130e körül lesz, bár kiskereskedés kérdése még az ár, de szeptember végére ez is eldöl!
A HP LP2475w: 6ms g2g 24"WS LG.display H-IPS (LM240WU4) panel lesz szerelve, valószínüleg indulásképp!?
-
old_artist
addikt
A HP-k kiskereskedelmi forgalmazása (értesüléseim szerint) szeptember végéig megkezdődik hazánkban is!
Hááát, elég nagy csapás lesz ez a TN-eseknek (na meg az összes monitor gyártónak), ha a kiskerekben is 70e körül lesz az ára ennek az S-PVA-s monitornak, nem csak a web-shop-okban!!!
Most ugyanis a HP ezen monitorja "bevezető áron" kerül forgalomba, ilyen olcsón! -
old_artist
addikt
HP "szokásos jótállási nyilatkozat
Hároméves korlátozott jótállás az alkatrészekre és helyszíni javítás (beleértve a háttérvilágítást is). Ezen szolgáltatás csak egyes országokban vehető igénybe. Bizonyos korlátozások és kizárások érvényesek. Részletes információért lépjen kapcsolatba a HP vevőszolgálatával vagy szervizével." - megkérdeztem, hazánkban tényleg 2 év lesz a garancia, s ebben 1 év a jótállás/szavatosság! -
old_artist
addikt
Igen, de mivel megjelent a HP, a külhonban hasonló árban vannak a lenovóval, és szvsz a hazai kereskedőknél is esni fognak majd a lenovo-k árai (már láttam 76e-ért lenovo-t, de a kereskedő beszüntette az árusítását a pixel hibák miatt).
"Tehát ez inkább kitölti a hézagot a TN+Film panel és a Lenovo L220x között ha jól értem." - igen, a HP a TN panelek elleni hadjáratot indítva küldte "hacba" ezen monitorjait, amivel szvsz hatalmas hasznot fog bezsebelni, és a monitorok árai brutális hanyatlásba kezdenek majd, hogy felvehessék a versenyt a HP tömegcikkeivel szemben!
Óriási harc kezdődik majd mostantól - ami a külhonban már elkezdődött a monitorok között, különösen a TN-esek ellen!
Nagyon várom a fejleményeket, érdemes majd követni - és majd a HP ezen monitorok hatalmas elterjedését (szept. végére), és a TN-esek kapkodását. Karácsonyra, szvsz még pixel garanciát is fog adni a HP, mivel már megengedheti majd magának (mint láttuk a samuknál)! -
old_artist
addikt
Üdv!
szvsz ha már valaki vásárol ilyen HP LP2275w-t, akkor lehetne valami összehasonlítást tenni, de szerintem a lenovo-nak nagyobb az esélye a FullHD és az S-PVA panele miatt, viszonta HP megkapta az EIZO S2231W panelét, de a HP vezérlő technikája nagyon gagyi, hogy nem tudja hozni az EIZO kiváló értékeit (pl. kontrasztban HP 1000:1 vs. EIZO 1500:1). Viszont a HP az árával (most brutálisan csökkentették az eladhatósága miatt) törhet utat magának a vásálók kedvébe/körébe!
-
old_artist
addikt
-
old_artist
addikt
válasz
szeva000 #11343 üzenetére
Üdv!
Most van a Brekk-nek egy S-IPS panellel szerelt nagyon kiváló 2407wfp-je - esetleg "megkóstolhatod", fantaszikus színtérrel, én, ha jövőhét elejéig nem adja el, akkor "csak" megnézem, mert ritkaságba megy egy S-IPS ebből a szériából!
mod: igen, sajnos külhonban igen jó árakon mennek a monitorok (-20-30%), érdemes azt az időt és pénzt rákölteni, mert még igy is megéri!
-
old_artist
addikt
válasz
atka76 #11261 üzenetére
Üdv!
szvsz, amit a Furky ajánlott, az nagyon jó, de igaz, nem 19"-os!
Ha válogatsz, akkor az a legjobb szempont, ha DVI-vel rendelkezzen és legyen a monitorra pixel garancia! Ezért szvsz a samsung a nyerőbb ebben a kategóriákban és az ipon!A ViewSonic-ot azért nem választanám, mert nincs pixel garanciája, meg ezt is vedd figyelembe!
szvsz jobb választás lenne a samu T190!
-
old_artist
addikt
válasz
atka76 #11259 üzenetére
Üdv!
Ha színekre vagy igényes, akkor egy kicsit többet, s jobban bele kell nyúlnod a zsebedbe, de... ne csak mindíg az EIZO-val példálozzunk (19"-osban is), elég jó alternatíva a lenovo 220xcW, ami S-PVA paneles és FullHD br.80-90e-ért - meggondolandó, szinte mindenre alkalmas ilyen jó árban!
-
old_artist
addikt
válasz
JamesHolden #11147 üzenetére
Üdv!
Ezzel a teszt programmal + a szemedre hagyatkozva kiszűrheted a pixel/sub-pixel hibákat egy monokróm/kompakt felületen a panelodon!
-
old_artist
addikt
Üdv!
Ha egyedülálló (pl. a feketén) látható monokróm felületen észlelhető a hiba, akkor az csak sub-pixel hiba!
Ha a kereskedő a vásárlástól számított 3 napon belüli "teljes" pixel garanciát biztosít/vállal, tehát/azaz még egy sub-pixel (al-pixel) hiba esetén is köteles kicserélni a monitorodat!
Aki csak 3 napos pixel garanciát vállal/biztosít, tehát ez azt jelenti, hogy az összes monokróm felületen látható (RGB+fekete/fehér) összes sub-pixel hibás, csak abban az esetben cseréli a monitorokat!szvsz vedd fel a kapcsolatot a kereskedővel (mail + telefon), ahol vetted, és kérdezz rá először, hogy sub-pixel esetén mi az eljárás náluk, és csak akkor mond el a tapasztalt hibádat!
-
old_artist
addikt
válasz
venember83 #11034 üzenetére
Üdv!
Amit néztem, ott 75e volt a D221 (igaz, lehet keresni olcsóbbat is), az L220x itt ~br.82e, ezért is írtam, hogy "inkább", és hogy Full HD és S-PVA ennyi pénzért (szinte bagóért) - nem kérdéses, és nem egy TN-eset nézel, hanem egy sokkal jobbat/kiválóbbat!
Bár nincs szándékomban túrkáni a pénztárcádban, de szvsz én mindenképpen hozzátennék még 17e-et!
-
old_artist
addikt
válasz
venember83 #11022 üzenetére
Igen, egyetértek, ennyi pénzért, amennyiért árulják inkább vegyél egy lenovo L220xcW-t, ami S-PVA paneles, és FullHD! - megéri!
-
old_artist
addikt
válasz
venember83 #11019 üzenetére
Üdv!
A Lenovo D221W, 5ms, 22"WS TN paneles, betekintési szöge 170°x160°, bér ebből is van több tipus. Van egy lenovo katalógusom, és abban is ez a betekintési szög szerepel, tehát ezt veheted alapul. Egyébként ha TN-es, akkor max. 170°-os lehet, és ez TN-es!
-
old_artist
addikt
Mint már írtam a #10911 hsz.-ben, hogy soha ne higgyünk egy adott/közölt grafikonnak, mivel ahány kijelző, annyi féle gyárilag beállított (beállításon hagyott) érték egyazon típusok és panelek között is!
Sőt, még a nyár elején kalibráltam egy-egy 225bw (samu panelosakat), és a két kijelző között hatalmas eltéréseket mutatott a koloriméter a deltaE értékei eredményeit látva az első report alkalmával. Az egyik 6,9, a másik 4,2 deltaE értékeket mutatott, amin meg is lepődtem, sőt nemrég egy CMO-s is a kezeim közé került, aminek 4,8 deltaE értéke volt! - erre varjál gombot!
Az, hogy valami 2 deltaE körüli kalibrálás előtt, még koránt sem azt jelenti, hogy jobb bármiben is, csak azt, hogy a gyárból esetleg - véletlenül - jobb RGB %-os értéken hagyva került a kereskedelembe!- sohase bízz ebben!!!
A 10:9,9 értékelést a kalibrálás utáni eredményre értettem, lehet, hogy határozottabban kellett volna közölnöm!
-
old_artist
addikt
Üdv!
De, elviekben Rád tudják bizonyítani, hogy használatba vetted, csak arra kell figyelni, hogy egy órán belül végezd el a tesztet, ha azon túlhalatsz, akkor már használatba vetted, mert majd minden kijelző vezérlőpaneljéből ki tudják olvasni a minden megkezdett órát (vagy az OSD-ből), sőt van olyan készülék, pl.: EIZO, ahol Te is látod a menüjén keresztül ez eltelt időt! Az egy órát azért se lépd túl, mert ez bekapcsoláskor már ennyit mutat, mivel megkezdődött az első óra! Ha ezt megnézik, és csak egy óra van a menüben (OSD-ben), akkor még nem tekinthető használatbavételnek!
-
old_artist
addikt
Üdv!
Most mondjam azt, hogy egy TN-es monitornál teljesen mindegy, hogy milyen panelje van?
De nem, nem azt mondom, hanem azt, hogy ha pontoznék, akkor a samsung vs. CMO 10:9,9. Itt döntően a samsung ilyen-olyan vezérlőpaneljén múlik nagyban a dolog (sőt azon is, hogy hol szerelik össze pl.: romániában, esetleg szedett-vetett helyen gyártott panel vezérlőtől gyárttatóktól, tudnék Neked sorolni egy párat), hogy milyet és melyiket kapja egy adott monitor!
Tulajdonképpen, ha rendesen be van kalibrálva egy TN-es, akkor szinte észrevehetetlen a különbség közöttük (valamikor minimális, de előfordult, hogy szemre érezhető volt, de ott más gondok is voltak), de az a helyzet, hogy egy TN-est ha "agyon is kalibrálunk", akkor sem fogunk vele messzemenő színhelyességet létrehozni (most hagy ne soroljam el, csak gondold végíg egy S-PVA paneleshez képest), - többek között ezért is olcsó az áruk!
... és még, hogy a kalibrálásnál maradjunk, egyik ismerősömnél járva-kelve bekalibráltam neki a samu 2232bw-jét (samu panelos, majd egy éve lehetett, akkoriban ~90e körül volt az ára), áradozott, hogy milyen fantasztikus, és egyszer véletlenül egy kalibrálás után hozzá tévedtem a készülékemmel 2-3 hónap elteltével, és néztem, hogy valami homály az egész kijelzője (naponta 3-4 órát használta), és megnéztem a kalibrált eredményeket (nem-e elállította), de mindent rendben találtam, azért elővettem a kolorimétert, és megdöbbenéssel vettem észe, hogy valami úton-módon "elmásztak" a szinek, úgy 8-10%-al, s "utána" kellett kalibrálnom. Azóta a TN-eseket figyelve, több helyen is megfigyeltem ezt a jelenséget, tehát ez TN-betegség szvsz! Egy *VA-s panelú monitoron fél- egy év elteltével (kérdés, mennyit volt használva, stb.) max. 1-3% eltérési újra kalibrálási eredmény mutatható ki!
De, ezeken felül, még igy is mindig jobb egy TN-es kalibrálás (6e-ért - anyagi többletre reagálva!), mint gyári beállításon hagyni, vagy szemre belőni - különösen az RGB %-okat, a fényerőt és a kontrasztot mindenki a maga saját "vizuális" környezetére (szemére hangolva) állítgathatja!
-
old_artist
addikt
válasz
skylaner #10937 üzenetére
Igen, a CMO-s paneleket nagyon is jó/kiváló értékre lehet kalibrálni!
Mivel régen még IDTech néven futottak a (most már) CMO paneles kijelzők, és japán kézben volt a gyártás, az EIZO-nak is nagyon jó alternatívát nyújtott a megbízhatósága, kiváló IPS technológiája, és a kiváló színtelítettsége/színmegjelenítése az LCD-TFT monitorokban! Sőt nem egy EIZO-nál, különösen a professzionálosoknál előszeretettel alkalmazták az IDTech (CMO) panelek (pl.: CG19 profi és pl.: L685 félprofi) beépítését, mert ezekkel (akkor, és még ma is) kiváló valósághű képeket lehet megjeleníteni a kijelző adta technikai/technológiai értékéből/tudásából fakadóan, sőt először (ha jól tudom) ők állítottak elő Dual Domain-es IPS kijelzőket!
Viszont, mikor tajvanra települt, és elkezdték a TN-es panelokat ontani (~100$-ért), nem volt kétséges, hogy tömegcikké fog nőni a gyártás és a minőség! Manapság egyre jobban odafigyelnek azért a minőségre az anyacég képviseletében, és amit a japán gyárban feljesztenek, azokat fél-1 év késéssel, de átültetik a jelenlegi panelek technológiájába is, ezért egyre jobb kijelzőkkel találkozhatunk, különösképp a képi/színbeli megjelenítésben!
Tehát, ha valaki CMO-s panellel kapja a monitorjait (az usa-ban erre nagyon gyakori a példa, mivel az usa is részvényese a cégnek), akkor nem valami "gagyi"-val áll szemben a tulajdonos!szeva000: Nemrég voltam én is kint külhonban, és mit mondjak, majd leültem a monitorok árait láttán, annyira olcsók, hogy nem szívesen hagyja ott az ember vásárlás nélkül az utazását! Én sem tudom, hogy a magyar kereskedők, ha megveszik 50%-os áron, akkor miért raknak rá még 50%-ot - gusztustalanul! Ezért is nagyon jó alternatíva, ha mindenki elgondolkodik azon, hogy csak kb. oda-vissza 200-400km-ert utazva +6-10e Ft-os benzinpénz fejében, szinte majd 2/3 áron hozzájuthat egy LCD-TFT kijelzőhöz - ezzel is pl. le lehetne törni a hazai profit/pénz éhség orientáltságot! Az biztos, hogy én a közel jövőben biztos, hogy nem hazai cégtől veszem majd meg az új kiszemelt monitoromat (itthon 250e, kint most ~580€ és ugyanúgy 5 éves világgaranciával, sőt sokkal készségesebbek, biztosítanak gépet, helyet, kávét, szendvicset és tesztelési lehetőséget - nem durva egy kicsit?), különösen szeptembertől, mivel ott is eléggé le fognak még jobban esni az árak! - nagyon elgondolkodtató, (lenne) különösen egy hazai kereskedőnek is!
-
old_artist
addikt
válasz
skylaner #10929 üzenetére
Igen, "és" itt van egy nagyon jó példa, ha Matrox megjelenítő lenne "alattuk" (ami nekem is van egy másik gépemben), akkor egy jó/kiváló alternatívát jelentene az összes monitor megjelenítésben, vagyis az ezekkel csatlakoztatott monitoroknál egyazon megjelenítést/minőséget is láthatod egyazon időben!
Viszont ennek ára is van!
-
old_artist
addikt
válasz
skylaner #10908 üzenetére
Üdv!
Nagyon egyetértek az írásoddal (az első rész különösen tetszett), és főleg a gyári beállítások kalibrációs értékeivel!
Van tapasztalatom, hogy mikor ugyanazon monitorokat kalibrálok (pl. samu 244T vs samu 244T), és a kalibrálás előtti reportokat összehasonlítom, akkor megdöbbentően eltérőek a grafikon eredményei - és ebből következik a kalibráció után keletkezett eredmény is!
Tehát soha ne higgyünk egy adott/közölt grafikonnak, mivel ahány kijelző, annyi féle gyárilag beállított (beállításon hagyott) érték! A gyárakban mindíg a legideálisabb értéken hagyva (néha nem, típusoktól függően és komolytalan tesco-s gyártóktól) kerülnek a monitorok a kereskedőkhöz, max. fényerővel és kontraszttal (a vevők megtévesztésére, mint/meg a dinamikus kontraszt ezres-milliós értékek, ami vicc!).
Az összehasonlításról egy tescoban, meg egyenesen öngyilkosság szvsz. Igen, csak jó minőségű monitor mellett érdemes/kell valamit is összehasonlítani, sőt, mint írtad különösen vigyázni kell, hogy mindegyik külön forrásból kapja a jelet, mert csak akkor lehetünk majdnem biztosak a színmegjelenítésben, meg stb. -
old_artist
addikt
válasz
Lacusch69 #10866 üzenetére
Üdv!
A tftcentrál szerint a ViewSonic VX2235WM 5ms, 22"WS Chi Mei Optoelectronics (CMO) TN Film (M220Z1-L01), a ViewSonic VP2250wb 2ms g2g 22"WS Chunghwa Picture Tubes (CPT) TN Film panelt tartalmaz!
A 15 ms-os válaszidő a typical On/Off Response Time-ra vonatkozik, a Midtone Response Time az 2ms g2g, ez az, amit figyelembe kell venni! (gyári adat)
- mindfreak-nek akartam írni, bocs! -
old_artist
addikt
A BenQ FP241W 6ms g2g 24"WS AU Optronics P-MVA (M240UW01 V0) panelos, elég jó lehet, s mivel P-MVA panelos azért annyi az ára is!
A HD2441W nem 16ms válaszidővel rendelkezik (mivel ez csak a typical), hanem 6 ms g2g (a linkelt oldalon is az van), 24"WS Samsung S-PVA (LTM240CS02) panellal. Az EIZO overdrive technológiájának köszönhetően (világszabadalma) a szürkéből szürkét kell alapul veni! Egyébként már br.230 körül is lehet kapni (JuventusTeam), különösen csökkenni fog még az ára, mivel megjelent a HD2442W (közel 300e lesz, külhonban ~1000€).
A TS meg 350e - nem tudom mit fed!Igen, mint már említettem, a minőséget meg kell fizetni, ezért vannak a "durva" árkülönbségek! A BenQ-nak közel sincs olyan panel vezérlő technikája (sőt, mondhatni nagyon szerény), mint az EIZO-nak, ezért is tud olyan szintereket lefedni, amit a BenQ még ha megfeszül, akkor sem tudja majd!
-
old_artist
addikt
Akinek munkához kell a monitor, annak mindenképen megéri azt a "felárat" érte adni, de a játékokra és a DVD+filmekre is nagyon kiváló, különösen a HD2441W és a HD2442W!
A minőséget mindíg is meg kell fizetni, és ezek az EIZO-k minőségileg/tudásukban nem nagyon hagynak kivetnivalót! Az EIZO-knál tulajdonképpen a vezérlőpanel kíváló (utánozhatatlan) technikai/technológiai képességét kell megfizetni, amivel a panel képességeit "feljavítják" - hardveresen!
Itt megnézheted élőben is az EIZO-kat, és összehasonlítási alapot/alternatívát is mutatnak Neked, ha felkeresed őket!
A kalibrálással kapcsolatosan meg engem, és a 20 töredékéért! -
old_artist
addikt
Üdv!
Akinek írtam vásárlás előtt, hogy nem csalódhat benne, azok csak jót és kiváló minősítéssel értékelték megvásárlás után, és mikor bekalibráltam előttük, s látva a színeket "... hogy előjöttek", csak percekig ültek és ámuldoztak felette!
Most is az egyik PH-s "AMATŐR" kolléga várárolt egy (bár) S2431W EIZO-t, ő nem csalódott egy nagyobbik EIZO testvérében, sőt (egy hason szőrű S2431W) másik monitor kalibrálási eredményeket kültem el neki, amivel elég szép eredménnyel "muzsikált".Hogy mennyire mások a színei/képe (esetleg kalibrálás előtt és után) egy más márkájú LCD/TFT-vel szemben ...hát igen, ezt tényleg csak élőben lehet igazán élvezni ezeket az EIZO-kat, verbálisan és leírva nem lehet a vizualitást visszaadni!
-
old_artist
addikt
Üdv!
Igen, ebben az EIZO S2231W-ben nagyon megbízhatsz, nagyon ütős kis darab! 8ms g2g 22"WS Samsung S-PVA (LTM220M3) panel van benne, és a vezérlőpanelja az utólérhetetlen.
A PH-n Hexaa árulja, mint viszonteladó, nagyon jó árban, nézz be oda, megbízható korrekt kereskedő!Nekem is ez van, és 22"-osban tényleg kakukktojás!
... és igen, ha bekalibráltatod, akkor frenetikus lesz a színtelítettsége és a valóságos szín-megjelenítése!!!Nagyon ajánlom!
-
old_artist
addikt
válasz
zorius #10690 üzenetére
- ezért vagyunk itt!
Igen, valahol láttam és "copyrightoltam" magamnak is, meg Nektek is!
-
old_artist
addikt
Üdv!
Igen, a NEC valahogy háttérbe szorult, pedig nagyon kiváló monitorokat készítenek, csak hát az árukkal nem nagyon lopták be a szívünkbe magukat a vásárlóknál, és a jelenleg nagy kijelzők professzionális alkalmazásaira alapozva fejlesztenek - különösképpen a grafikusoknak! Sőt, elég kevés (2-3) kereskedő vetemedik a forgalmazására, akik meg vannak, azok meg tartani própálják a hazai árak közötti "hagyomány/márka" különbségeket (nyereség szintjén), és igy mindenki külhonba vásárolja meg (~700-750€-ért, nem pedig majd 270-300e Ft-ért)!
Igen, némely esetben/típusban még az EIZO-val is vetekszik tudás színtjén! -
old_artist
addikt
válasz
kobe24 #10603 üzenetére
Üdv!
Ha FullHD-set akarsz nagyon-nagyon jó árban (~br.85e) és kitűnőt 22"-osok között BestBuy (S-PVA), akkor a lenovo L220xcW.
Ha átlagosat akarsz, ami TN paneles, akkor szvsz Samsungok közül válogathatsz, már csak azért is, mivel pixel hiba garanciálisak!Esetleg még - hátha másnak is van ajánlata a kéréseddel kapcsolatban!
mod: sokáig keresgéltem, és a Furky megelőzött!
-
old_artist
addikt
válasz
skylaner #10571 üzenetére
Nem akartalak elkeseríteni
, de Te is tudod, számítástechnikáról van szó, amibe minden beleszól (tőzsde!!!, iskolakezdések!!!!, $-€-Ft, 3/4 éves tervek tartása-értékelése, új típusok megjelenése, konkurencia, stb.stb. - és az előrejelzések).
mod: zorius lehet, hogy egy 22"-os mostani áráért fogysz kapni 24"-osat!
-
old_artist
addikt
Megsúgom mindenkinek, hogy aki most monitort akar venni, az ha vár szeptember közepéig (folyamatosan mennek le az árak addig is), akkor nagyon-nagyot fog esni az áruk (10-15%), meg a szg alkatrészeknek is.
-
old_artist
addikt
válasz
Bator92 #10533 üzenetére
Üdv!
A méretbeli különbségekről már írtatok, de a panel gyakoriságról még nem!
Az "L" az a "Light"-ot is jelenti, meg utalhat a panelra is, hogy ...
"általában" az 2253BW-ben samu panel (vagy CMO?) van, de az 2253LW-ben nem, ennél mindenképpen a CMO-ssal találkozol! Ebből is adódhat az az árkülönbözet a kettő között!
-
old_artist
addikt
válasz
old_artist #10514 üzenetére
Oh, már nem fértem be a 4 percbe, természetesen a panel ellenőrző-t a skylaner kollegától loptam - bocs érte!
Ti4x: igen egészen jó, szinte mindenre ez az ellenőrző progi!
zorius: ezt a teszt progit bárki használhatja, bármely monitorára!
-
old_artist
addikt
válasz
zorius #10512 üzenetére
Üdv!
Igen, kérheted megrendeléskor, hogy nézzék meg, samu panelos-e!
Te is ellenőrízheted a boltban:
Belépsz a menübe, leveszed a kontrasztot és a fényerőt 0-ra.
Majd 5mp-ig folyamatosan nyomod a source gombot, ekkor előjön egy szerviz menü, ott a legutolsó sort kell nézni:
* X-xxxxxxxAx-xxxx: Samsung panel.
* X-xxxxxxxLx-xxxx: AU Optronics panel.
* X-xxxxxxxDx-xxxx: CMO panel.
* X-xxxxxxxIx-xxxx: CPT panel.
Igen, 3 napig, ha teheted "full"-on nyomod/terheled, ez alatt kijöhet minden hiba!A teszt progi meg nagyon jó szvsz, használd egészséggel, s köszönd ezt is az EIZO-nak!
Remélem tudtam segíteni!
-
old_artist
addikt
válasz
zorius #10506 üzenetére
Üdv!
Nem akarlak lebeszélni, ha már "kiválasztottad"!
Sőt drukkolok (ha már eldöntődött), hogy megfelelő legyen az igényeidnek!
Viszont amit írtál, azokat mindenképpen vásárláskor és utána is a 3 nap alatt érdemes tesztelgetni - keményen!
Még egy fontos dolog, hogy már két ismerősöm is bajlódott (egyik 2232bw, másik 2253bw) a kezelőszervével, hogy a nyomógomboknál volt valami érintkezési hiba (az egyiknél még be is ragadt), tehát, mielőtt elhozod, mindenképpen kipróbálásakor "nyomogasd" a nyomógombokat!
Az ipon jó (3 napos pixel hiba garancia ott is érvényesíthető), a panel gyártóját már gondolom tudod, hogy kell előhozni/megnézni (még ott az üzletben - sorozatszám alapján esetleg).
Igen, érdemes nézni/vizslatni még az alatt a 2-3 nap alatt is a pixeleket, "gyűrni/tornásztatni" a monitort, amennyi időd van rá!
Viszont küldök egy szintén nagyon jó teszprogramot!Jó vásárlást, és próbálj samu panelosat "rendelni"!!!
A kalibrálásról meg esetleg beszélhetünk majd, ha akarod!
-
old_artist
addikt
válasz
szeva000 #10500 üzenetére
Üdv!
szvsz (bár utána fogok nézni), ez az EIZO garancia, ami tulajdonképpen világgarancia, ami azt jelenti, hogy bárhol vásárolod (pl.: japán), akkor bárhol érvényesíthető a garancia (pl.: hazánk), sőt 5 éves (amit tudtommal senki sem ad), kétségbe vonom, hogy csak az első tulajdonostól fogadnák el, baromság is lenne, mivel a garancia törvényekben ilyen és ehhez hasonlót még amerikában sem tapasztalható (most meg is kérdeztem egy IT-s amcsi ismerősömtől)! Sőt, ha cégek vásárolják, akkor két év mulva leírhatják és eladhatóvá vagy cserélhetővé válik (mint nálunk)!
A garancia, az a monitorra és nem a vevőjére vonatkozik - még a törvény is így rendelkezik!
Ha egy gyár, a kizárólagos visszavásárlásáról is gondoskodna (pl.: Rolls-Royce, Ferrari), akkor köthetnek ki ehhez hasonló egyedi/tulajdonos garanciákat is (meg vásárlási megkötéseket), de erről jelen esetben szó sincs!
Sőt, mikor használtan megvettem az első LCD-TFT EIZO-mat svájcban (~2 éves volt), s osztrákoknál becseréltem (szintén ~2 év múlva) egy EIZO kereskedőnél egy újabbra, még örült is neki, hogy még van rá ~1 év garancia, és így nagyon kedvezően jutottam egy vadi új EIZO-hoz!
szvsz ez csak egy kamu, de biztonság kedvéért hétfőn utána érdeklődöm az EIZO-nál (már írtam is nekik), s megírom a fejleményeket! -
old_artist
addikt
válasz
szeva000 #10493 üzenetére
Üdv!
Nem lenne rossz ez a HP, de szvsz egy 8bites (mint a TN panelosak) színszámítás egy S-IPS-ben, kész öngyilkosság!
Nem is értem a HP-t, ha már S-IPS panelt tesz a monitorjaiba, akkor valahogy tisztességesebben meg is kellene csinálni a technikai/elekronikai háttereket (vezérlőpanelt) is hozzá, mint az EIZO-knál, ahol ez 10-12-16biten végzi!
Inkább vegyél (bár nem tudom, hogy mire szeretnéd használni) egy EIZO S2431W-t (~br.185e) vagy egy HD2441W-t (~br.218e) már nálunk is árban elérhető szinten mozognak (22"-osból S2231W-t - ~br.135e), külhonban meg az általad említett ár színten már kapsz ilyen EIZO-t, és lényegesen, sőt sokkal jobbak!Kár, hogy ez a HP monitorokkal igen mostohán (igénytelenül) bánnak, de mit várhatunk egy tömegcikkes gyártótól, mert ha egy kicsit is adnának az igényességre, biztos, hogy befutók lennének!
-
old_artist
addikt
Ki kell próbálni!
Egyik ismerősöm még régen (kb 2éve) próbálgatta, de valami közbeiktatott "erősítőn" vagy valami hasonlón keresztül, ki tudott csiholni asztali DVD lejátszóból LCD-TFT monitorra képet, de lehet, hogy manapság már a technika fejlődésével (LCD-TV) simábban is menne!
-
old_artist
addikt
Üdv!
Létezik Sharp panelos monitor (Sharp ASV panelek néven), de már csak 26"-ostól felfelé, és a Sharp (tudtommal) nem adta más monitorokba való beépítését a paneljainak.
Mo.-on is árusítanak, de inkább LCD-TV -nek jelölve. Átlagosan 16-25ms a reakcióidejük, de a legújabb 32"-os LCD televíziójuk már tudja a 6ms g2g-t is!Az árán viszont lehetne vitetkozni!
-
old_artist
addikt
Üdv, Mindenkinek!
Láttam a hsz.-okban, hogy panel kérdésekben keresgéltek!
Egy szvsz-i megbízható helyről szoktam linkelni a panel típusokat, és saját hardveres kalibrálási tapasztalataim alapján!Ha bármiben tudok segíteni, kérdezzetek!
-
old_artist
addikt
válasz
szeva000 #10378 üzenetére
Igen, már egyre többen vesznek EIZO-t, s ezt a típust is (Milyen 23''-24''-es TFT-t? topikban hamarosan várható értékelés/vélemény is a monitorról) meg az S2231W-t.
Hááát igen, a "szegény" magyar kereskedők veszteségei/apró haszonjuk! -
old_artist
addikt
válasz
Lacusch69 #10032 üzenetére
Üdv!
Nem vettem sértésnek semmit sem, különösen egy "Saab-ostól"!
Lehet, hogy "komolyabb" játékra nem nagyon ajánlott, és nem is játszik ilyenekkel, nem tudom, mivel nem az "asztalom", és nem tudom eldönteni, hogy mi a komolyabb ..., de a Crysyssel (nem tudom, hogy jól írtam-e le), már ismerkedett általa.
Abban viszont egyetértek, hogy ami neki jó, az másnak, más körülmények között nem!
Tulajdonképpen (a "becsületkasszára") nem is kell készíteni róla "kis autós tesztet" a PixPerAn-nal, mivel a Yani, a cikkében benne van - ez talán meggyőző lehet.
Ha mégis ragaszkodsz, hogy készítsek az övével is, akkor arra várnod kell egy kicsit, mivel nincs itthon (számtech táborban van, gépestől és monitorostól).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Apple Mac mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Quadro FX 570 eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged