- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Android szakmai topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Mobil flották
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- iPhone topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
old_artist
addikt
válasz
8nemesis8 #12821 üzenetére
Üdv!
Igen, sajna csak az LG W2452T-PF típust árulják hazánkban (pl. Iponban 67e)!
Igen csak az W2452V-PF-en van HDMI és HDCP, és FullHD lehetőséget is biztosít!
A gépbolt-ban 78e, viszont az edigital-ban 88e, viszont ott zéró tolerancia vonatkozik minden náluk forgalmazott monitorra, pixel/sub(al)-pixel hibára!
Esetleg még lehet keresni kereskedőt a gugli-val, ahol a gépbolt árával megegyező összegben találni, de mivel az LG minden gyártmányára vonatkozik a 3 napos pixel garancia, ezért érdemes szétnézni más helyen is! -
old_artist
addikt
-
old_artist
addikt
válasz
8nemesis8 #12817 üzenetére
Üdv!
Az az igazság, hogy az ipon-os tesztekne nagyon sokszor nem nagyon van alapja, inkább valami külhoni topikot vagy tesztet keresgélj, vagy felhasználói véleményeket, bár azok is elfogultak szoktak néha lenni - de a hibákat azért leírják!
Igen, szvsz is 22 vagy max. 24"-osat érdemes venni, mivel a nagyobbak már szinte áttekinthetetlenek, de nem úgy mint esetleg egy grafikusnak, vagy CAD szerkesztőnek!A Poroly-nak véletlenül írtam, köszi az észrevételt, és nem is ide szántam!
-
old_artist
addikt
Üdv!
Most, hogy ittam egy kávét, eszembe jutott, hogy volt nekem is hasonló dolgom egy Matrox kártyával, hogy csak bioszba nem tudtam bemenni, valahogy nem jelenítette meg induláskor sem, és valami sávosodásokat mutatott a monitor felső 1/3-ban, de bármely windows alkalmazásakor elindult rendesen. Vissza is cserélték, mivel még garanciális volt, és valami olyan hibája volt, hogy a VGA DVI-je a panellal nem volt rendesen kompatibilis, rossz forrasztás miatt (madeinchina) és valami ellenállás miatt - nem tudom!
Igen, az meggyőző lehet, hogy ha egy másik VGA-val/géppel, sőt, a VGA-dat vidd el, s próbáljátok ki más gépben is, legalább csak addig, hogy a bios bejön-e!
-
old_artist
addikt
Üdv!
Ez érdekes, még nem találkoztam ehhez hasonló problémával!
De... próbáld meg a hiba jelenségedet ebben a topikban is felvetni, mert lehet, hogy van olyan guru, aki találkozott már hasonló hiba-jelenséggel, és megoldódik - esetleg - a gondod!
Még én is gondolkodok, hogy mi lehet a gond!mod: ah, látom már jártál arra felé is, remélem sikerül megoldani!
-
old_artist
addikt
válasz
8nemesis8 #12807 üzenetére
Üdv!
szvsz amiket a "wwhy" írt, azok elég jók, esetleg még hozzá lehetne venni az LG W2252TQ-PF, LG W2252V-PF (+HDMI foglalattal) és a Philips 220CW-t (HDCP-re felkészítettek)! Az LG-knek és Philips-eknek (meg samuknak is) van 3 napos pixel garanciájuk, ami nem egy megvetendő dolog! szvsz ezek közül válogass!
Mindenképpen fontos szempontok, ami alapján válogatnod kell a TN-esek közül: a DVI-s csatlakozás legyen és esetleg HDMI-vel (sőt esetleg a HDCP támogatással), a minél nagyobb látószög (~170°), a kevésbé nagy bevilágítás, a tesztek és topikok alapján (gugli) játékoknál az overshoot/utánhúzás a leg-meghatározóbb!
-
old_artist
addikt
-
old_artist
addikt
válasz
Dracula #12768 üzenetére
Üdv!
Nagyon-nagyon jó monitor (jelenleg is erről írom a választ)!
Külnösen a feketéje tökéletes, ez köszönhető a H-IPS paneljének!
Garfikára is szinte mindenre ideális választás, és az input-lag-ja is 21-27ms között mozog (saját mérés), ami már játékok alatt is kitűnő!
Esetleg tesztek itt és itt, bár azóta a GIG032rev.-es változatokon már javítottak sok mindenben (pl. az interpolálásán) - ami kapható verzió is nálunk, de a tesztek még GIG031rev.-ben készültek!Nagyon ajánlott a megvétele - kitűnő "kis jószág"!
mod: ja, és igényli nagyon a hardveres kalibrációt, amivel ki lehet "könyörögni" a H-IPS panel kiváló színterét is a monitorból!
-
old_artist
addikt
válasz
8nemesis8 #12765 üzenetére
Üdv!
Az, hogy időtálló egy monitor, semmi köze a 24"-hoz és az LG-hez - ha csak nem arra gondolsz, hogy kiteszed őket a szabadba! - nem értem ezek után, hogy mire gondoltál!
Egyébként általában a 24"-osok 1920x1200-as felbontásúak, a 22"-osok meg 1680x1050!
Ha csak játékokban használnád a 24"-oson az 1680x1050-et, akkor semmi gond, bár sok-sok játék már elfut natív felbontáson is!
Ha tv-ként is akarod használni, akkor tv tuneresek között kell, hogy válogassál (általában ezeket HD-ként jelölik)! -
old_artist
addikt
válasz
#41635072 #12762 üzenetére
Üdv!
Tudom, nagyon nehéz kompromisszumos megoldást találni a monitorodhoz, de próbálj a neten (esetleg topikokban) keresgélni olyat, ahol az icc profilhoz hozzá van rendelve az RGB %-os és esetleg a fényerő és kontraszt arányai!
Alternatív megoldásnak még mindig jobb, mint a gyári beállítások! -
old_artist
addikt
válasz
#41635072 #12760 üzenetére
Üdv!
Valamelyik csak 40-60 deka!
-
old_artist
addikt
-
old_artist
addikt
válasz
szeva000 #12718 üzenetére
Üdv!
Azt nem is mondtad, hogy világgaranciával kaptad - az igen!
A balkánnak meg marad a nyűg, ha valami baj van vele! Azt már sentettem, hogy csak a mi gazdasági piacunk ilyen gusztustalan, vagy csak velünk szemben alkalmazzák ezeket a lépéseket - szvsz!
Az írásod második felével teljesen egyetértek, mint már én is írtam!
-
old_artist
addikt
Üdv!
Ha mindkettőhöz D-sub kábeled van, akkor az egyikhez a "dr.bubo" ajánlatával fémjelzett D-sub/DVI átalakítóval összekötöd a VGA-dat, a másikkal persze a D-sub-bal, és a VGA driverében beállítod a két monitrors lehetőség adta funkciókat - és már kész is!
Ha viszont van egy D-sub/D-sub és egy D-sub/DVI kábeled, akkor "élesben" is összekötheted a VGA-val!
-
old_artist
addikt
Üdv!
Igen, az 1000:1 az már elég jó, és szinte alap egy LCD-TFT-nek!
Igen, a talp az egy kicsit "durva", de én pl. a post-it és egy tollal megoldottam, hogy mindig a kezeim ügyében legyen, és a wacom táblát is nagyon jól el tudom alatta helyezni, ami helytakarékosság szempontjából - kiváló!
Igen, a TN-eseket szvsz ekkora méretben már nagyon durva, mivel szinte élvezhetetlen!
Igen, az input-lag nagyon kiváló, sőt ahogy én mértem, 19-26ms között van - kiváló!!! -
old_artist
addikt
Üdv!
Az EIZO-k sok mindenben tudnak többet, mint egy átlagos, vagy professzionális monitoroknál, pl. a vezérlőpanel elektronikájában (verhetetlen), 5 éves világgranciája is egyedülálló, a valós 10-12-14-16-32-36 LUT precíz színvezérlésében és színkezelésében (az átlagos monitorok 8bit-jével szemben), színtere jóval több színt ölel fel mint az eddigi LCD képernyők. A képek és ábrák erőteljesebben élőbben hatnak. A kijelző olyan nagy telítettségű színeket jelenít meg (pl. 68 milliárd palettából a 16,7 millió színt)), amelyek szinte már nem ábrázolhatók. Azok a felhasználók, akiknek sokféle színre és szín-differenciálásra van szükségük, azoknak ideális megoldás - bár anyagi függő is, hogy melyik/milyen típus felel meg igényeinknek!
A kontrasztról már előbb írtam, a Dell-ről csak a nagy input lag-ja miatt, ha játékra és hasonló dolgokra is használod, akkor inkább az említett "dell-verő" HP-t ajánlanám, minden szempontból, bár a HP-nál nem igen a design az erősségük, de ki nézi azt, ha a kijelző a fontos, és nem a nappali díszeként akarjuk használni!
A HP feketéje viszont szinte ezen kategóriában, mivel H-IPS panelos, verhetetlen ár/érték/tudás színten! ... én nagyon ajánlom! -
old_artist
addikt
Üdv!
Általában a monitorok max. 1500:1 (EIZO), de átlagosan 1000:1 kontraszt a normál alap, viszont ahol ennél többet látsz, az már dinamikus, ami nem sok mindenre jó (szinte semmire), csak "parasztvakításra", nem nagyon szeretik használni a tulajok, sőt ki is kapcsolják, mivel eléggé vibrál pl. filmeknél, a nagy kontraszt (fehér-fekete) váltásoknál, ami idegesítő!
-
old_artist
addikt
Üdv!
Igen, amit a "bozont" ajánl (HP LP2475W-t, amivel én is rendelkezem), az nagyon kiváló kis "jószág", és még itt is ezt a tesztet is megnézheted, bár ez még a GIG031-es rev., de sok mindent kijavítottak (pl. az interpolarizációt) a már GIG032 rev. verzióban, amivel hazánkba is érkezik!
Itt még aránylag elég olcsó is, ha sietsz! -
old_artist
addikt
válasz
commanDOS #12664 üzenetére
Üdv!
Karácsonyig tényleg megszórják az üzleteket, csak hát az áruk is elég "szétszórt" lesz, ahogy az előttem szóló "Sas madár" is említettte, és lehet, hogy a karácsonyfa tetejéig fog érni a forint ingadozás is! - megfontolandó, mivel már 10-20%-al igy is emelték a monitor árakat!
-
old_artist
addikt
válasz
Mr. Teddy #12549 üzenetére
Üdv!
"... fantasztikus, valósághű képeket sugároz", ezt el ne hidd, mert olyan messze van a valósághű színekhez, mint Makó Jeruzsálemhez! szvsz az acer-esek még sohasem láttak akkor valóságos színeket megjelenítve! Mivel TN-es monitor és betekintési szöge is 170x160, ezért kétlem még a "grafikus alkalmazások"-hoz való megjelenítését is, különösen 24"-ban!!!?
Ekkora elektroword PR dumát!!!
-
old_artist
addikt
válasz
Picturemaker #12533 üzenetére
Üdv!
Nincs mit ....
Viszont az árakkal kapcsolatban sajnos rossz hírek vannak, mivel szinte minden kereskedőnél horrorisztikusan emelkedni fognak az árak, már a mai nappal is 10-20%-al többér árulja a nagyker, igy várható, hogy a kiskerben is valószínűsíthető ennek az átvétele is!
-
old_artist
addikt
Üdv!
A gyári beállítások sohasem jók, különösen Custom módban, ezt azért meghagyták a hardveres kalibrációnak!
Előzetesként, amit eddig kalibrálgattam, majd hasonló eredmények születtek, de ha a következő "kezdő" beállítást elvégzed, és a fényerő és kontrasztot a "szemedre/szemeddel" beállítod, akkor alternatívaként megfelel:
- Fényerő: 50%
- Kontraszt: 54%
- R 96%, G 94%, B 97%
ICC profilt majd küldök, mert lehet, hogy a jövő héten kalibrálok egyet 4870-re is, de azt privátban! -
old_artist
addikt
válasz
Picturemaker #12513 üzenetére
Üdv!
szvsz mindenképpen a következőket ajánlanám:
- EIZO S2231W, 22"-os S-PVA paneles, itt megbízható PH-s EIZO-s viszonteladói kereskedőtől meg is tudod venni, az egyik legolcsóbb helyen ~br.135e-ért.
- HP LP2475W, 24"-os H-IPS fejlesztett LG display panellel (aminél már kevésbé látszódik a "lilás-fekete" panel), nemrég vettem egy ilyet is, és ár/érték/tudás szintjén ez is a maga kategóriájában BestBuy, szintén az előbbi PH-s kereskedőtől, most érkezik 6 db belőle, és közel br.130e sincs.Az egyik 22"-os, a másik 24"-os, de ezeket bátran merném ajánlani, ezekben nem fogsz csalódni - garantálom! Különösen, ha be is van hardveresen kalibrálva, egy igen (vizuálisan) megbízható kijelzőt kapsz cserébe, és nem csak a fotószerkesztésre, hanem sok mindenre használhatod!
mod: az árak csak tájékoztató jellegűek, mivel a jövő héttől draszttikusan emelkedni fognak az árak, tudod ....
-
old_artist
addikt
Üdv!
Grat a nagyon jó/kiváló monitorhoz!
Mivel ATI kártyád van, ezért nem nagyon tudok segíteni (NVidiára van nagyon jó/kiváló kalibrációm), de ha lesz ATI-s kalibrációm 4870-re, akkor küldöm majd, viszont tudnod kell, hogy ez csak egy alternatíva lesz a számodra, mivel ahány monitor és környezete, annyi féle kalibráláció! -
old_artist
addikt
válasz
Picturemaker #12500 üzenetére
Üdv!
Tulajdonképpen vannak nagyon jó/kiváló IPS monitorok, de ezek ára horrorisztikus - Barco, EIZO, NEC, Hitachi, Hazro, HP, stb.
De...
- mennyi a kereted rá?, mivel ezek az IPS-eket 100e alatt nem igen kapsz
- mire használnád főképp?, ha grafikai és képszerkesztéshez, akkor elengedhetetlen az IPS kijelző, mivel jobb/kiválóbb színhűséget ad, mint egy *VA!
Az EIZO S2231W egy nagyon kiváló belépő színtű professzionális monitor, rosszat nem igen tudnék mondani róla, az ára a tudásához képes is kiváló!Igen, egy monitort meg kell fontolni, különösképp akkor, ha jót/kiválót akarunk, hogy milyen kijelzőt nézünk esetleg 1-2-3 évig!
-
old_artist
addikt
válasz
Picturemaker #12488 üzenetére
Üdv!
Régen még azt mondtam volna, hogy az S-PVA panelesnek jobb a feketéje, ezért jobb, de manapság már annyira lecsökkentették a "lilás-fekete" hatást az S-IPS paneleknál, és egyre jobbak jönnek ki!
Régebben az S-IPS paneleket előszeretettel építették be profibb monitorokba, mivel színvisszaadása és kalibrálhatóságával valóságosabb színeket lehetett vele elérni, de ez manapság valahogy kezd az intervalluma szűkülni, de még a mai napig is az S-IPS panellel szereltek jobbak, különösen ha hardverileg be van kalibrálva!
Manapság az LG és a Philips S-IPS paneljaival szereltek elég kiválóak, és paneltípusaival szerelt monitorok jó színhűségük miatt grafikai munkákra, képszerkesztésre, képfeldolgozásra kifejezetten ajánlott! Sőt, mivel ennél a paneltípusnál is megjelent az "overdrive" technológia alkalmazása, és ezzel a válaszidő a szürkeárnyalatváltásoknál (g2g) 6 ms-ra is lecsökkent, és ezáltal a gyors játékokra is rendkívül alkalmassá tette ezt a paneltípust. Némely esetekben (teszt mérések szerint is) ezek a leggyorsabbak között vannak még a mai napig is. Tehát, még mindig jobbnak tartom az S-IPS panellal szerelt monitorokat! -
old_artist
addikt
válasz
Picturemaker #12486 üzenetére
Üdv!
szvsz válaszd (javaslom) a lenovo L220xcW-t, ami FullHD is egyben, és S-PVA-s, 80-90e között árulja a Brekk.
Ha mégse ezt választanád, akkor a HP LP2275W-t ~br.100e Ft alatt! -
old_artist
addikt
válasz
Picturemaker #12484 üzenetére
Üdv!
A HP LP2275W csak egy egy elírás (rossz PR), mivel az EIZO S2231W-nek a 22"WS Samsung S-PVA (LTM220M3) paneljét kapta meg, ami S-PVA, ezért kétlem, hogy csak PVA lenne! Sajnos az EIZO-hoz képest gyengébb a panel verérlő elektronikája, de ez az árában is megmutatkozik! A Hexaa árulja a legolcsóbban ~br.95e körül!
A Philips Brillance 200WP7ES forgalmazását sajnos befejezte az edigital, ahol 55e Ft volt az ára, de kérdezz rá, hátha még van raktáron!
Viszont az a4team-nél és a DreamComp-nál lehet, hogy még van, de ~100e az ára! -
old_artist
addikt
válasz
bundaska #12467 üzenetére
Üdv!
Ha a rajzolást és a tervezést grafikai munkára érted, és színekre vonatkozik, akkor TN-est (az említetteket) nem ajánlanám, hanem inkább nézz körül az S-PVA és S-IPS monitorok körében!
PL.:
- lenovo L220xcW (FullHD) - br.80-90e között
- EIZO S2231W - ~br.133e
- HP LP2275W - ~br.92e
- HP LP2475W - ~br.123e -
old_artist
addikt
Üdv!
Ide is berakom a várható infót (forgalmazótól) a monitor vásárlóknak, hogy majd 10-20%-al minden monitornak felmegy az ára a jövő héttől kezdődően, a gazdasági és bankcsődök miatt, mert a gyártók sokkal magasabb hiteleket kapnak a bankoktól, és ezért drasztikusan emelik az árakat! Most, ha valaki teheti, akkor gyorsan vásároljon be!
-
old_artist
addikt
Üdv!
Igen, nagyon meggondolandó 22"-ostól nagyobb TN-est venni, mert sokszorozódik a hátránya!
A 245B+ monitornál nagyon sok mindent kijavítottak, különösen az input-lag problémákat, és egy nagyon jó utánhúzűású monitort alkottak a + jelüvel!mod: Mauzes - teljesen igazad van! (#12454-hsz.-re reagálva)
-
old_artist
addikt
Üdv!
Ha valakit érdekel, még mindig a legolcsóbban a HP LP2475W! Teszt róla!
-
old_artist
addikt
válasz
Mauzes #12425 üzenetére
Üdv!
Igen, a pixel hiba az, ha egy kiégett RGB-színekben nagyon világít a kijelzőn, a sub(al)-pixel nem olyan észrevehető, de ha valaki grafikai és képszerkesztési munkát végez, akkor nagyon zavaró lehet egy adott színnél!
Pixel előfordulások:
Pixelhibából háromféle jelentkezhet egy LCD-TFT kijelzőn:
- amikor egy képpont mindig teljesen fekete marad (halott pixel)
- amikor egy képpont mindig folyamatosan fényesen világít, pl. egy RGB desktopon (pixel hiba)
- amikor egy képpont valamelyik alpixele (piros v. zöld v. kék monokróm/kompakt felületen) világít folyamatosan, sub(al)-pixel hiba -
old_artist
addikt
válasz
Terminator_ #12383 üzenetére
Üdv!
Szintén ment a pü-re pü!
-
old_artist
addikt
válasz
Mercutio_ #12379 üzenetére
Üdv!
Tulajdonképpen milyen is a monitorod?
A köröknél csak azt kell figyelni, hogy egyformák legyenek és ne lógjanak ki a négyzethálóból, a pixelesedés természetes!
Ha a sűrű szűrke háttérben ha valami kavarog, az már a panel és a vezérlőegység hibája, különösen TN monitoroknál (és régi CRT-ken) vehető észre!!Egyébként, alul, ha beindítod, akkor ott találhatod a teszt értelmezéseket!
-
-
old_artist
addikt
válasz
Mercutio_ #12376 üzenetére
Üdv!
Tulajdonképpen ez csak egy teszt program, és nem színbeállító!
Ahhoz, hogy a színegyensúlyát is be tudd állítani kalibráló műszerrel kell hogy rendelkezzél, továbbá a geometriát és a konvergenciát egy LCD-TFT monitoron is elelnőrizni tudd, arra jó ez a program.
A pixel hibára is kiváló, mert a monokróm/kompakt színfelületeken bármely felbontásban az adott pixel/sub(al)-pixel hibákat is ki tudod szűrni!Ez nem beállító, csak ellenőrző tesztprogram!
-
old_artist
addikt
válasz
zorius #12360 üzenetére
Üdv!
Én is kétséggel fogadtam ezt a HP LP2475W H-IPS panellal szeret monitort, mivel eddig ennél a panelnél csak az S-PVA-na panelest tekintettem jó/kiváló fekete megjelenítésére (pl. EIZO), de meglepődtem a látványát illetően. Tulajdonképpen még a régi IPS panel "lilás" elszineződését se látom olyan "lilásnak/magentásnak", hanem az is közelít a feketéhez! Ezen egy kicsit meglepődtem, de megnyugtatóbb volt a számomra, mikor megláttam a "majdnem" tökéletes feketét! Valami nagyot alkodhatott vele az LG, hogy ilyen remek panellal rukkolt elő! Grat a jó panelnek!
- ezt megnézheted, garantálom, hogy nem fogsz csalódni benne, sőt különösen elcsodálkoztam, hogy egy ilyen jó ár/érték/tudás színtűt "csak" br.123e-ért árulják!
A 2253 és társait még meg sem említeném ezzel kapcsolatban! Nem is egy kategória!
-
old_artist
addikt
Üdv!
Igen leírom, de az eddigi nagyon meggyőzött, különösen a színtelítettsége és a fantasztikus feketéje az fekete!!!
Már vagy 17 órája megy egyfolytába, és nemrég nézetem meg az EIZO teszttel a pixel hibára, meg teszteléseken még egy "szösszenetnyi" hibát sem tapasztaltam!
Szép egyenletes a színvisszaadása, sőt kompakt és monokróm felületeken hagyva is (2-3 órát) tartja a színegyensúlyt!
A menüje kiváló, könnyen el lehet igazodni benne, a felbontások alatt a betük is szépek kirajzolódva jelentkeznek, bár 800x600-ban már eléggé pixelesednek, de a rajzolata kiváló, olvasható, nincs semmi elmosódás!
Eddig csak jókat tudok elmondani róla!
Egyetlen hátránya, hogy egy kicsit a HP design-osak készíthettek volna valami szebb kivitelt, nem állnak a magaslaton ilyen téren, de tulajdonképpen nem a külső kialakítás miatt vettem meg, hanem ami benne rejtőzik, az viszont nagyon is megnyerő!Tehát, az eddigi tapasztalatok értelmében nagyon-nagyon ajánlott vétel, különösen br.123e-ért!!!
-
old_artist
addikt
Ah, mint Te is, én is most tesztelgetem a vadi-badi új HP LP2475W monitort H-IPS panellel - eddig nálam is teljesen szuper, viszont igen erőteljesen igényli a kalibrálást hardveresen, mert igy a gyári beállításon erősen "túlszaturált"! - de majd a hétvégén "górcső alá veszem" minden "porcikáját" és tesztelgetem még keményebben!
-
old_artist
addikt
válasz
DrGonzo22 #12306 üzenetére
Üdv!
HP LP2475W - br.123e-ért!!!
-
old_artist
addikt
válasz
Anubis_9 #12250 üzenetére
Üdv!
Ha a második lehetőség van, akkor az elggé idegesítő lehet, ha a többi, akkor az nem olyan zavaró egy RGB desktopon, bár attól függ, hogy mire használod a monitort, mert még ez is zavaró lehet egy képszerkesztésnél, és attól is függ nagyban, hogy hol helyezkedik el, mert ha közép tájban, akkor azt mindig látni fogod!
szvsz, vidd vissza mindenképpen!
-
old_artist
addikt
válasz
ész ventura #12248 üzenetére
Üdv!
Igen, akkor jársz a legjobban, ha megnézed a monitorod és a VGA-d csatlakozását, és aszerint vásárolsz (gugli), egyébként meg sima DVI is jó!
mod: igen, fizikailag is nézni kell, mert nem mind megy bele a csatlakozókba, monitorja és VGA-ja válogatja!
-
old_artist
addikt
válasz
ész ventura #12246 üzenetére
Üdv!
A DVI kérdésedre magad adtad meg a választ!
Egy DVI kábel 1-5e között mozog, attól függ, hogy milyen DVI kell a csatlakoztatásodhoz, és mennyire legyen profi a kábel!A DVI és analóg különbségről egy picit visszaolvasva kapod meg a választ - #12237 és a #12238 hsz.-ben!
-
old_artist
addikt
válasz
attiati #12219 üzenetére
Üdv!
Félre ne érts, a HP2275W is nagyon jó alternatív megoldás, különösképp, hogy 100e alatt kapsz egy S-PVA-s monitort! Csak érzékeltetni akartam, hogy ha már egyazon panelt építenek bene két gyártó monitorjába, akkor mekkorák is lehetnek a különbségek!
Az biztos viszont, hogy ha csak netre, játékra használnád (semmi grafikai munka), akkor lehet, hogy túlzottan is jók lesznek számodra a paraméterei, de viszont cserébe kapsz egy nagyon jó monitort, jó technikai/technológiai háttérrel!Az "ég és föld"-et a két HP monitor viszonylatára értettem!
-
old_artist
addikt
válasz
Allanon25 #12215 üzenetére
Üdv!
Ez a EIZO S2201WE-BK is nagyon jó (TN-es monitor), de grafikai munkára a legjobb a EIZO S2231WE-BK és a legjobb vételt a 22"-osok közül itt találod meg!
Nekem is ez van grafikai munkára, szvsz a legjobb belépő színtű professzionális monitor ilyen ár/érték/tudásban! -
old_artist
addikt
válasz
attiati #12206 üzenetére
Üdv!
Igen, a 100e-hez képest 6-10%-al is olcsóbb lesz a 22"-os!
Igen, a panel vezérlőelektronika, amit a leírásokban is megnézel, akkor az EIZO kihozott a samu 800:1 kontrasztjából 1500:1-et, a HP 1000:1-éhez képest, sőt míg a HP csak 8bites színvezérlést tud nyújtani, addig az EIZO egy 10bites LUT-tal rendelkezik, ezzel a szín-információk pontosabb árnyalati fokozását teszi lehetővé, mint a különben szokásos 8bites LUT-okkal rendelkezők. A jellemző reakcióidőben is (typical) az EIZO 8/8 fekete-fehér váltást (rise/fall) ad meg, míg a HP csak 12/16-ot.
Igen, még nincs hozzáférhető teszt vagy bővebb leírás az LP2275W-ről, mint már az LP2475W-ről, de mivel most jelentek meg, elkézpelhető, hogy nagyon kevesen rendelkeznek vele, s jobban megéri egy 24"-ost megvenni - nem tudom, de ég és föld a kettő közötti különbség!A Sickboy-nak ajánlott Samu 2253BW-t és társait csak azért említettem mert kb. 45e van rá, de mint olvashattad a T220 jobb/újabb a társainál, de anyagilag is kb.20e árkülönbséggel drágább!
-
old_artist
addikt
válasz
ZionDUC #12209 üzenetére
Üdv!
Tulajdonképpen csak azért ajánlgatjuk (
), mert a többiről nincs nagy véleménykör, vagy éppen aki megvette hallgat, nem mondja el a véleményét, vagy mert a samuval vannak több gondok (panel, búgás, zúgás), vagy mert több PH-s is ilyet vett, és megossza a tapasztalatait, vagy mert ehhez adnak 3 napos pixel garanciát is (kivéve az LG és az edigital zéró toleranciáját), vagy mert ár/érték/tudás színtjén még megfelel stb. stb....
Vannak persze sokkal jobb, kiválóbb monitorok is, de ezekhez a "pénztárcákat is jobban meg kell nyitni". -
old_artist
addikt
válasz
Sickboy25 #12198 üzenetére
Üdv!
Mint már említettem a másik topikban is, ha főleg játékra és semmi grafikai munka, akkor a VGA-dhoz bőven megfelel egy 22"-os monitor - szvsz Samsung 2232BW vagy 2232LW, vagy éppen egy 2253BW vagy egy 2253LW ilyen árban - esetleg! De halgasd meg más véleményét is!
-
old_artist
addikt
-
old_artist
addikt
válasz
szeva000 #12177 üzenetére
Üdv!
Igen, lehet, sőt biztos, hogy egy VGA csere (jobbra), (lehet, hogy) megoldja minden problémádat, mivel a VGA jelszíntjét (bár nem tudom), hogy a kalibrátorod ezt bele veszi-e? Tulajdonképpen, ha 0,2 vagy már 0,22 alá sikerül hoznod, akkor már nyert ügyed van! Egy jó VGA-val csodákra képes képet kaphatsz, és ehhez a 24"-oshoz el is kél' egy!
-
old_artist
addikt
válasz
attiati #12165 üzenetére
Üdv!
Még nem tudom, hogy hol lesz a beszerzés (osztrákoknál vagy itthon), de már egy PH-s kereskedővel sikerült beszélnem, s lehet, hogy felvállalja az árusítását, ha jövő héten megszerzi a HP viszonteladói jogát, és nagyker áron (~kb. 120-130e körül) fogja feltenni az aprókba!!!
-
old_artist
addikt
válasz
pinnacle #12153 üzenetére
Üdv!
Mivel nekem van az említett S2231W, ki is próbáltam több felbontásban is, és semmi olyan nem tapasztaltam, amit említettél. Persze, mindig a gyártó oldalán lévő felbontásokat is kell nézni (3. oldal), hogy miben garantálják a stabil működést, de ezeknél a monitoroknál, a legideálisabb a natív felbontásban való használata! Persze (régi) játékok alatt a natív felbontást meg lehet változtatni, ami nem megy az élsimítások kárára!
Az, hogy rosszabb lenne, mint egy L557-ben (mivel azzal is rendelkezek), nem tudom elképzelni, mivel kipróbáltam, s lehet, hogy valami más gond lehet, vagy a VGA-ban van valami elállítva, vagy esetleg nem DVI-n használod, vagy nem 60Hz-en!
Nálam bármely felbontásban kiválóan tökéletes minden! -
old_artist
addikt
válasz
pinnacle #12150 üzenetére
Üdv!
1./ nagyon fontos egy adott felbontáshoz a pixel méret, és a jó vezérlő elektronika!
2./ Ha fontos az input-lag, és hogy ne legyen "utánhúzás", akkor talán a XXX.században kell venned monitort, mert tudtommal még nincs olyan monitor, aminek ne lenne utánhúzása! Léteznek olyan monitorok, aminek kevés, vagy nagyon jó az utánhúzása, de a felsoroltak közül nem javaslom a Samsungot.
A legjobb input-lagja a HP LP2475W-nek van, utána az EIZO S2231W és az S2431W jöhet számításba!3./ Jó színvisszaadás: az itt felsoroltaknak nagyon jó/kiváló lehet a színvisszaadása, ha hardveresen be van kalibrálva. Ha sokkal jobb színtelítettséget és színvisszaadást szeretnél ezektől is, akkor az anyagiakban is megmutatkozik!
Kompromisszumos megoldás létezik, de ez csak rajtad múlik - meg a pénztárcádon!
Az biztos, hogy a felsoroltak közül, mindegyik monitor sokkal jobb utánhúzásban, mint a jelenlegi EIZO L557-esed, aminek 25ms az elérési igeje!Ha árban, méretben, input-lagban, tudásban, értékben és színtelítettségben a legideálisabb alternatíva a HP LP2475W és az EIZO S2231W.
-
old_artist
addikt
válasz
attiati #12130 üzenetére
Igen, az irodai használatot szvsz a HP oldalról vették, mivel nem a professzionális kategóriába tartozik, és a HP oldalán nincs tágabb értelmezés, választás, ezért "bebukták" az ipon-osok a szöveget!
Hah, ezeknek a leírásoknak néha semmi értelme, mert nem szakmailag fogalmazzák meg, hanem innen-onnan vett zagyvaságokat írnak, sőt "félre" írnak! "Duma francik" az ismertetőjük!
Ezért (esetleg) csak a tesztek nyújthatnak kielégítőbb válaszokat a kérdésre, nem holmi szedett-vetett ismertető, amiben azt sem tudják néha, hogy mit is árulnak, s milyen monitor is van az árukészletükben, jó, kiváló, vagy éppen egy általános felhasználásra szánt monitor, sőt néha azzal sincsenek tisztába, hogy milyen technológiával szerelték!
Ezek a kereskedők, mi meg itt a topikban megpróbálunk utána járni a dolgoknak!
Mint tudjuk, soha sem szabad hinni a kereskedőben/kereskedőknek!!!! -
old_artist
addikt
válasz
phpmoli #12127 üzenetére
Üdv!
Ezzel a kijelentéssel nagyon nem tudok egyet érteni, mivel van, sőt kimondottan grafikai felhasználásra is alkalmas professzionális LCD-TFT-ket is gyártanak (Barco, EIZO, NEC), csak mint a Furky említette, az árkategóriája is professzionális, mint régebben is tapasztalhattad a CRT korszakban!
Az egy dolog, hogy ha Te nem tudsz róla (vagy még sohasem láttál ilyen kijelzőket), de ilyen kijelentést még leíni is butaság - bocs! -
old_artist
addikt
válasz
attiati #12113 üzenetére
Üdv!
A panel típusát illetően nézz be ide!
Igen, de nem csak a samunál van ez a panel mizéria, hanem sok más típussal is (bár nem jellemzően, mint a samunál), hogy csak a bekapcsoláskor és a szervíz menüéből derül ki, hogy milyen panellel szerelt!
Erre bizonyíték, hogy a linkelt oldalon valamikor csak azt írják ki, hogy pl. 22" WS TN Film panel, nem tudják pontosan ők sem, mert a gyártó (különösen a Samsung) is "trükközik" a panellal, és nem ad egyértelmű gyártót/típust! -
old_artist
addikt
válasz
Bagira01 #12024 üzenetére
Üdv!
Azért írtam, hogy "inkább" grafikusoknak, mivel hazánkba S-IPS panellel szerelt érkezett - többnyire, és készült belőle S-PVA paneles is, aminél a feketéje szebb és "játszhatóbb", de ha többet szeretnél megtudni róla, akkor kérdezd a GoodSpeed PH-st, mert ő rendelkezik ilyennnel, s hátha tud segíteni!
-
old_artist
addikt
válasz
Bagira01 #11998 üzenetére
Üdv!
Mindkettő nagyon-nagyon kiváló, de szvsz megéri a +30-at, ha kapsz egy +2"-t és egy +FullHD-t minőséget, különösen, ha "filmekre utazol vele" - meg egyébként is! A Philips ezem típusa kiváló S-IPS panellel szerelt, s azért az árért nagyon is megéri, de "inkább" grafikusoknak ajánlott!
-
old_artist
addikt
válasz
Terminator_ #11865 üzenetére
Üdv!
Ment vissza a válasz!
-
old_artist
addikt
válasz
FDToth #11853 üzenetére
Üdv!
Sajnos, a VGA kártyád nem tudja támogatni a nagyobb felbontást (különösen a 20-22"-os wide-on), mivel az egyik ismerősömnél is gondja volt vele (kipróbáltuk), bár neki egy újabb MX440-ese volt, de azzal sem működött, s mivel helyhiányban és anyagiakban szükölködött, csak egy 19"-os wide monitort tudott venni (Philips 190SW8FS), ami 1440x900 felbontást tudott, de azóta már kicserélte a VGA kártyáját is, mert nem bírta!
-
old_artist
addikt
válasz
nova001 #11844 üzenetére
Nincsmit!
Az LG-k is hasonnló tudásúak mint a samu, csak a választások szemszögéből írtam, hogy ha esetleg...!
Ha van HDMI csatlakozás a monitoron, akkor direktbe rákötheted! Viszont én nem hosszabbítanám meg, hanem megvárnám, hogy mit adnak a monitorhoz, mert lehet, hogy ha olyat veszel, amin van HDMI csatlakozás, akkor valószínű, hogy adnak hozzá kábelt is! Ha nem, akkor mindenképpen egy kompakt hosszúságút kell venned!
Igen, általában manapság DVI-D csatlakozásúak a monitorok, de figyelni kell a DVI csatlakozásokat is - igen!
Itt vannak alternatívák a csatlakoztatási lehetőségekre - válogathatsz!
Na, itt meg láthatod is a típusokat! -
old_artist
addikt
válasz
nova001 #11839 üzenetére
Üdv!
Jelenleg most BNC>D-sub vagy hasonló kábeled van a monitorod és a VGA kártyád csatlakoztatásán, akkor ezt a kábelt már nem fogod tudni használni! Ha új monitort veszel, akkor
- ha nincs az integrált VGA-don DVI, akkor a csomagban (amit adnak a monitorhoz) kapsz egy DVI végű (monitorhoz) és egy D-sub végű (VGA-hoz) kábelt,
- ha új VGA-t veszel (amik már csak DVI-vel rendelkeznek), akkor a csomagban (amit adnak a monitorhoz) kapsz egy DVI végű (monitorhoz) és egy DVI végű (VGA-hoz) kábelt,
amivel össze tudod majd kötni a video jeledet!... én az LG-t választanám, a 3 napos pixel garanciája miatt is, de a Samsungok közül is válogathatnál!
-
old_artist
addikt
válasz
Neoteric #11799 üzenetére
Üdv!
Ha grafikai alkalmazásokhoz is (pl.: Photoshop) használod majd, akkor mindenképpen a lenovo L220xcW-t ajánlanám, mivel ezekre a TN panelos monitorok nem alkalmasak!
Nekem is van ilyen lenovom, és szinte mindenre alkalmas, nagyon jó ár/érték/tudás színtű kijelző, megvételét csak ajánlani tudom!
szvsz ez a legjobb választás! -
old_artist
addikt
válasz
Anubis_9 #11792 üzenetére
Üdv!
A 2232bw-ről többeknek a tapasztalata, hogy általában nagy valószínűséggel Samsung panellal veheted meg, míg a 2253lw-t nem!
- a 2253lw újabb model
- mindig a valóságos kontraszt a mérvadó, vagyis mindkettőnél az 1000:1 (typikálisan), a dinamikust meg felejtsd el, mert sokan ki is kapcsolják az irritáló villogása, "villantása" miatt, pl. filmeknél.
- a válaszidő/reakció idő elérés átlagosan ezeknél a monitoroknál 5ms, a 2ms g2g pedig az overdrive funkció miatt szokták közölni, ha aktiválod, akkor a szürkéből szürkébe váltások során gyorsítja a reakció időt.Hogy melyik elhet jobb, szvsz mindkettő, de sokan a 2232bw-re szavaznak!
mod: ja, és ne a magyar honlapot nézd, mert néha megtévesztő adatokat közölnek!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Építő/felújító topik
- Autós topik
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Milyen autót vegyek?
- Milyen házat vegyek?
- További aktív témák...
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- DELL T40 EMC Szerver
- 24" Eizo FlexScan EV2146W, 1920X1200 szép, hibátlan nélkül
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged