- Apple Watch
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Fotók, videók mobillal
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- VoLTE/VoWiFi
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Android szakmai topik
- Samsung Unpacked: második generációs okosgyűrű és AR-szemüveg is jöhet
Új hozzászólás Aktív témák
-
Male
nagyúr
válasz Peter Kiss #8351 üzenetére
Vagy ne az e-mailt, hanem más adatot kérj el a levélben küldött linkre kattintás után az új jelszó mellett, így ha pl a postafiókját törik fel, akkor csak annyiból még nem tudják lecserélni a jelszavát az adott oldalon.
-
Male
nagyúr
my.ini-t nézd meg. Az alap úgy kezdődik, hogy
# This is for a system with little memory (32M - 64M) where MySQL plays
# an important part, or systems up to 128M where MySQL is used together with
# other programs (such as a web server)Ha nem akarsz sokat vacakolni, akkor ottvan mellette a my-huge.ini... írd ezzel felül. Ha van kedved szórakozni, akkor látni a különbségeket, és te magad is belőheted pl a cache értékeket.
-
Male
nagyúr
válasz Peter Kiss #8279 üzenetére
Talán localhostra gondolt. Az alap telepítéssel tényleg... rohadt lassú a MySQL. Vicc, de a tárhelyről kb 1 másodperc alatt megvan a phpMyAdmin-es exportálás az adatbázisról, ugyan az fent van localhoston, alap telepítéssel, és kb 5-6 másodpercig homokórázik még az SSD ellenére is.
...és ez nem az indexelés, meg semmi, mert pontosan ugyan az az adatbázis van mindkét helyen, hanem egyszerűen a beállítás. -
Male
nagyúr
válasz Sk8erPeter #8244 üzenetére
Amiben fejlesztek, ott van osztott képernyő, de egy filet csak egyszer lehet benne, nem engedik kettőbe ugyan azt megnyitni... na megnézem még a beállításokat, hátha (Eddig csak néha beugrott, hogy ez milyen jó lenne a kurzorokkal, de most legalább megnézem )
-
Male
nagyúr
Mondjuk a videóban lévő módon én nem cserélnék változót, az biztos... legalább a [ -et is jelölte volna hozzá, hogy tényleg csak pontosan azt a változót cserélje le, és nem az összes úgy kezdődőt...
Elsőre máshogy gondoltam ezt a több kurzort: otthagyhatom valahol a kódban a kurzort, elgörgetek, kattintok, beírok máshová (második kurzor), majd valami kombinációval visszaváltok az előző kurzorhoz, és folytathatom ott... na nekem ez jönne jól néha.
-
Male
nagyúr
válasz Sk8erPeter #8195 üzenetére
Alsóvonal... és olyan komoly érv miatt, hogy más nyelvekben megszoktam, hogy ahová szóközt írnék, de nem lehet, oda alsóvonalat rakok.... már reflexből így írom, fel sem tűnt, amíg nem kérdezted
-
Male
nagyúr
Őőő... ezek a felhasználói jogosultságok...
Jah, a 3 szint amit írtam... bocs, félreérthető voltam akkor... nem jogosultság szintekre gondoltam, hanem a bal oldali navigációs részre kéne nekem 3 szint... mert most egy van ömlesztve, aztán közéjük beszúrkálhatok elválasztókat, de ennyi.
trial idpszakod:
Nem kell konkrétumot kiguglizni (beleásom én magam utána), csak annyi infó kell, hogy egyáltalán meg lehet-e csinálni ezeket vele normálisan, mert ha nem, akkor más rendszer után kell néznem. -
Male
nagyúr
Ez a része teljesül, de amit egyelőre nem találok, hogy lehetne megcsinálni:
- 3 szint kéne, itt meg gyakorlatilag egy van, csak csoportokba randezhetem... de egy szint, ami kattintható
- többnyelvűséget hogyan oldom meg? Namespace-szel a navigációs menü tartalma fordítható, ez oké, de nekem az kell, hogy a weboldalon én belinkelem, hogy a 2857. oldal kell ide a helpből, ez fix és mondjuk éppen angolul jelenjen meg... vagy németül, vagy magyarul, stb., de az azonosító szám maradjon.Ezek is megoldhatóak vele?
-
Male
nagyúr
válasz trisztan94 #8141 üzenetére
Ha pixelben adod meg, akkor egyforma lesz...em-el én is szívtam már. Hiába adod be az alapértelmezett betűméretet, és abból kéne számolnia.
(ennél durvább, hogy pl ha nagyítják az oldalt Chrome-ban, akkor rendszeresen elszámolja a méreteket, és van pl egy 400 pixel széles div-ed, benne egy 400 pixel széles háttérkép... nagyítod, és időnként a háttérkép nem ugyan akkora, mint a div, 1 pixel eltéréseket csinál időnként, mert a div méretét a szorzás után máshogy kerekíti, mint a háttérképét... pár verzióval ezelőtt volt, lehet, hogy már javították, de ez akkor is "érdekes").
-
Male
nagyúr
Sziasztok!
Egy nagyobb oldalhoz kéne csinálnom egy admin által is szerkeszthető help rendszert... mielőtt nulláról nekiállnék csinálni, kérdezném, hogy tudtok-e valami jó, kész rendszert?
(gugliztam, de nem igazán találtam semmi érdemlegeset)Az elvárások:
- admin által (tehát webes tudással nem bíró ember) könnyen szerkeszthető legyen egy admin felületen... tehát a fileban turkálás nem megoldás.
- komolyabb szerkezet, tehát nem egy darab szöveg, hanem strukturált lehessen (3 szint kéne kb)
- az oldalon bizonyos pontokra be tudjam kötni úgy, hogy eleve egy oda tartozó része nyíljon meg a helpnek...
- le lehessen tiltani a help legfelső szintjére visszalépést... (mert bizonyos felhasználóknak csak egy részét kéne látnia... ennek nem kell agyon biztosítottnak lennie, mert azért nem titkos a többi sem, csak nem akarom, hogy elkeveredjen, és rá nem vonatkozó részeket nézegessen feleslegesen)
- képeket is lehessen beszúrni (feltöltés részének nem kell lennie, azt megoldom kézzel, ha nincs más), ezen kívül elég, ha csak szöveget tud írni, és linkelni tud másik fejezetet.
- több nyelvűséget meg tudjam oldani (az oldal forrásába valahol megadhassam, hogy melyik nyelvet töltse be)...előny lenne, ha:
- egy divben is meg tudna jelenni, de kattintásra popuba is kivihető lenne a felhasználó által
- a kis tooltipek tartalmát is kezelné (azonosító szám alapján pl)Az oldal nulláról felépített, és jQueryt használ. Szóval Drupalhoz, WP-hez, stb. rendszerekhez készültek nem jönnek szóba, és a jQueryvel összeakadók sem.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest