- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- MIUI / HyperOS topik
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Nem minden Nothing Phone (3) születik egyenlőnek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Aktív témák
-
L3zl13
nagyúr
Alapban nem, de ha minden táblában auto increment az ID, és egyszer az egyik kérdőívet sikerül elmenteni a másikat meg nem, akkor onnantól az egyik kérdőív eggyel előréb fog járni ID-kben.
Tehát vagy egyszerre kell tárolnod, vagy manuálisan kell növelned és beírnod az ID-t.
Azaz először kiolvasod mi a létező legmagasabb az egyes táblában, és mentéskor az max+1-et írsz vissza az első ív mentésekor az ID értékének.
A második, harmadik stb kérdőívnek pedig ugyanezt az ID-t adod meg. Így ha velemelyik kimarad abból sem lesz baj, mert az ID-k továbbra is szinkronban lesznek. -
KovacsUr
addikt
Nem fontos, csak én így tanultam annak idején :)
...Szóval nem tudom. Ez elég nagy munka lesz így, még ha valahogy automatizálod is... Összesen száznál is több kérdés van, ahogy nézem. Hátha benéz egy web-guru, és megmondja a frankót. :) Nekem viszont most mennem kell, majd holnap jövök. -
KovacsUr
addikt
-
KovacsUr
addikt
Nem informatikai jellegű hozzáfűznivalóm is volna...
Nem jó ötlet páratlan számú lehetőséget adni olyan kérdéseknél, ahol valamilyen rangsor, skála stb. van, mert nagyon sokan fogják a középutat választani (tehát egyik oldalra sem mennek el).
Soha - ritkán - se nem ritkán, se nem gyakran - gyakran - mindig
Itt kb. 50% a középsőt fogja választani.
Ha páros lehetőség van, pld.
Soha - ritkán - gyakran - mindig,
akkor nincs ilyen egyszerű egérút. -
KovacsUr
addikt
Igen.
Jah... még egy sort cserélni kell
INSERT INTO pszicho (kerdes01, kerdes02, kerdes03) VALUES ('$kerdes01','$kerdes02','$kerdes03')
28 kérdésre
INSERT INTO pszicho (kerdes01,kerdes02,kerdes03,kerdes04,kerdes05,kerdes06,kerdes07,kerdes08,kerdes09,kerdes10,kerdes11,kerdes12,kerdes13,kerdes14,kerdes15,kerdes16,kerdes17,kerdes18,kerdes19,kerdes20,kerdes21,kerdes22,kerdes23,kerdes24,kerdes25,kerdes26,kerdes27,kerdes28) VALUES ('$kerdes01','$kerdes02','$kerdes03','$kerdes04','$kerdes05','$kerdes06','$kerdes07','$kerdes08','$kerdes09','$kerdes10','$kerdes11','$kerdes12','$kerdes13','$kerdes14','$kerdes15','$kerdes16','$kerdes17','$kerdes18','$kerdes19','$kerdes20','$kerdes21','$kerdes22','$kerdes23','$kerdes24','$kerdes25','$kerdes26','$kerdes27','$kerdes28')
:DDD
---------
Hm, Nem tudom, mit csinált a RI/OS, próbáltam javítani -
KovacsUr
addikt
#23-ban leírtak szerint. Lehetne külön táblába tenni, de mivel 1-1 kapcsolat, szerintem felesleges. Az egyes kérdéseknek egy-egy mező feleljen meg, nevük kerdes01, kerdes02... stb, típusuk pedig választós esetén valamilyen egész típus (1-5-nél pld. tinyint megfelel), kifejtős kérdésnél szöveg. A sorszámot így nem kell külön tárolni, a választ pedig a megfelelő mező értéke fogja tartalmazni egy-egy rekordban.
-
KovacsUr
addikt
Jelszó: szerintem itt felesleges, elég, ha nincs link sehonnan a felmérés indulólapjára. Aki ezt a linket továbbadja, az ugyanúgy továbbadná a jelszavát is, úgyhogy mindegy...
Regisztráció után belépsz a MySQL szerkesztőbe (először aktiválni kell).
Új tábla
Új tábla név: nálam ''pszicho''
Klikk a pszicho táblára
Új mező: Mezőnév: ''id'', típus: integer, auto increment, primary key, OK
Ha tárolsz adatokat a kitöltőről is, akkor azok is kellenek, de gondolom, névtelen a kérdőív. (?)
Kell még annyi mező, ahány kérdés van; rangsorolósaknál valamilyen integer, szövegeseknél szöveg. Csináltam egy pici példát, mailben mehet a php része? -
L3zl13
nagyúr
Alapmunka, ha adottak a feltételek.
Az űrlap action-je egy feldolgozó PHP-filet hív meg.
Abban a HTTP_POST_VARS-tömbből kiolvasod az űrlapban küldött változókat. (A HTML object nevével hivatkozva atöbm elemeire.)
Egy kis ellenőrzés, hogy az adatok rendben vannak-e. (Ezt megteheted elküldés előtt JS-ben is.)
Aztán PHP-val kapcsolódni az adatbázishoz és egy simpla SQL utasítással feltölteni az adatokat.
Ennyi.
Adatbázistól függvényében változnak a pontos utasítások, de nagyjából egy kaptafára megy a dolog
Aktív témák
Hirdetés
- Óvodások homokozója
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen videókártyát?
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Napelem
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 1700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Rampage SHIVA Corsair 450W
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest