- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Macrodroid
- MIUI / HyperOS topik
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
Aktív témák
-
Ger|
aktív tag
én meg kb három éve adtam volna mit nem (mert szépen magyarul azért tuni kell -e! :D) egy Voodoo1-ért. A sis6326 nem muzsikált valami fényesen egy 5ali61-ben :D
Nah jó, szomszédcsávó PI-233-asa Voodoo1-el széllyelfele oda vissza - e verte -e! :) -
Ger|
aktív tag
Jah, el is felejtettem. A francba, télleg mind2-be bele kell tölteni és nem duplázódik a memória. Francba. Mind1, nem is azér szeretem :D:D:D:D
Keitaro: ja a rushom kifelejtetteeeeeeeeeeeeeeeeem :D
az én rushom amiért Keitaro akár ölni is képes lenne, igen!!! :D
az is a cigányoktól jött. Látom ott egy kártya ami tele van mindenféle 3dfx chipel. Felül 3dfx, jobbról, balrórl, hátulról, megkérdem a kancigányt, mennyi, aszongya ezer. Mondom legyen 800, erre ő aszt mondja hogy ezernél lejjebb nem adja, erre megvettem egy ezresér. Vagy mégsem hagytam ki a listából? :D:D:D -
Keitaro
addikt
A rushodat eladhatnád :DDD
Egyébként akkor számoljunk fillrateben pl
Pixel fillrate :
1 db V2 1*90=90MPixel
2 db V2 2*1*90=180MPixel
1 db V3 3000 2*166=333MPixel
Texelekben:
1db V2 1*2*90=180MPixel
2db V2 2*1*2*90=360MPixel
1db V3 3000 2*166=333MPixel
Ezekhez adjuk hozzá, hogy az SLI nem 100%os sebességtöbbletet jelent.
Still V3...
De pár éve mit nem adtam volna ha a V1-em helyett V2 SLI lett volna a gépemben :DDD
[Szerkesztve] -
Ger|
aktív tag
Nah elmesélem a történetüket::):):
Voodoo1: haverom új gépet vett. Most karácsonykor. Ami volt neki csúcskategóriás gép - Voodoo1 4 Mbyte, 32 Mbyte ram, PI-200-ad széttdobálta. A voodoo1-et meg megvettem tőle. Nálunk ez a csúcskategória vazz :)
Voodoo1: piacon megyek. Jé, ott egy Voodoo1. Vegyük meg ötszáz forintér :D
Voodoo2 * 2: folyamatban van péháról
Voodoo3: folyamatban van péháról. -
Ger|
aktív tag
oké, de ha nagyon elnagyolva vesszük, akárhogy elnagyolva, a voodoo2 sli pont kétszer annyi textúrát tud felhúzni mint egy voodoo3. és az órajele nem fele, hanem kb 2/3-ada. Akkor mégiscsak a voodoo2sli a neyrő, nem? Vagy félrekalkuláltam?
Jah, és a GeForce 2 nem 4x2-es chip. Ha jól tudom simán 4-es. Vagy kettes csak? franc tudja. -
Keitaro
addikt
Egyébként rakd félre az FX-et és máris nem kell dugdosni :DDD
-
Keitaro
addikt
Szerintem is használd a Voodoo3-at, a V2 csak két textúrát tud, úgy van ahogy Raymond mondja.
A V3-ban van egy nagyon jó 2D-s rész, és dinamikusabban használja fel a memóriáját mint a V2.
Sebességben úgy számolhatsz, hogy 2 Voodoo2 az 2*1pipe 2-2 TMUval. Tehát elnagyolva, mintha lenne egy chiped 2*2-es felépítéssel és 90Mhz-vel. A V3 pedig 2pipe 1-1TMU-val csak típustól függően 143/166/183Mhz-n. Na most megintcsak elnagyolva vehetnénk a V2ket 180Mhz-s V3-nak. (NAGYON elnagyolva)
Viszont a V3 pipe-jai fejletebbek, nagyobb felbontások érhetőek el vele, szebb a képminősége és veszettül lehet húzni (200/200 szinte fix megy)
Egyébként a V2 *12MB-je ha belegondolsz nem 24MB, mert a textúrákat pl redundánsan tárolja. Ergo ha egy mondjuk 4MB-t használt Frame buffernek és 8-at textúráknak akkor jó esetben is csak a frame buffer feleződik ergo az 2-2MB lesz és lesz 10MB textúráknak aminél ugyanúgy egy 12MB-s felépítéshez lyukadsz ki csak már több hely van textúráknak :) -
Ger|
aktív tag
akkor valszzeg őgy lesz, hogy a voodoo3, és a duálos voodoo2. :EVIL
de glide és ogl az mindenképpen a Voodoo2-ről mennyen e. Mert a 3 illeszőprogramjai emulálják a dx7 feletti dxeket is viszonylag, de a voodoo kicsit elmaradottabb. Nah mind1. De úgy nem tudom hgy FX meg egy Voodoo3. Mert dugdosni kő :) -
Ger|
aktív tag
ejha a lényeg lemaradt.
Szal a Voodoo2 ugye két textúrát tud felfeszíteni egyszerre. Az SLI meg négyet talán? Akkor jobb mint a GF2. De tudtommal a Voodoo3 szintén kettőt - eltakintve a v3-1000-től ha jól tudom. Nahmármost elvileg ha teszek egy kis hűtést a Voodoo2-re, meg ventit, akkor legalább tegyük fel 2*120mhz-t kihozok a kariból, és ez akkor többbet ér, mint a 166*2, tehát a 120*4. Mármint csak elvben? Vagy a voodoo2 64 bites és a 3 pedig 128-as??? -
Ger|
aktív tag
jah de én lehet, hogy mégis a Voodoo2SLI mellett döntök, mert akkor nem kell kábelt dugdosnom (FXből ki, vuduba be, aztánm vuduból ki, fxbe vissza) hanem csak jhátradőlnöm, és élvezni a 3dfx logót egy 19es monitoron, ami külömben is csak 17-es, miközben szép lassan a joystickot a kezembe veszem és stb stb stb.... :)
-
Ger|
aktív tag
16 mega vs 2*12 mega, 166(asszem) vs 2* 90 Mhz. Melyik megy jobban? És miben?
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen routert?
- Horgász topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- PlayStation 5
- Reklámblokkolók topikja
- További aktív témák...
- 4090 BESZAMITAS!! Gainward Phantom RTX 5090 32GB (Bontatlan, Garancia)
- Akcio! Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X OC Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- Palit GeForce RTX 3080 GameRock 10GB
- GIGABYTE GTX 1060 Mini ITX OC 3GB videókártya
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest