Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
-
Mobilarena
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
HUN_Szuh
tag
Sziasztok!
Van egy Aquacomputer OCTO kontrollerem és amikor a gépet bekapcsolom minden csutkán pörög egészen addig, amíg maga az Aquasuit el nem indul. Van esetleg arra vlmi megoldás, h maga a molex kisebb áramot kapjon addig amíg az op rendszer fel nem állt, esetleg konkrétan a softwareben?
Nem az a 6-8 sec zavar amíg feláll a gép, hanem ha mondjuk win11-re frissítem a gépet vagy a biosban kell ezt azt állítani, stb akk ne pörögjön feleselgesen a hűtés.Előre is köszi!
-
HUN_Szuh
tag
Sziasztok!
Olyan problémám akadt a tegnapi nap folyamán, h BF4 közben elég rendes füst szag áradt a gépemből. Nem az h megsült egy bogár, hanem rendesen éget szag, viszont füst sehol. A proci max 60 fokon, a vidi kari 49-50 fokon volt. Mikor levettem a gépház oldalát a ramok konkrétan forrók voltak, azon kívül semmi égés nyomot nem találtam, se kábelen, se vidi karin, sehol. Minden venti rendesen műküdik és a gép is hibátlanul megy.
A konfig: 8700k, 1080ti, HyperX Predator 4X8Gb 3000Mh, Lian Li OD11XL. Vízhűtés a procin és a vidi karin van, egy 30 és egy 60mm es, 360as radi hűti a rendszert, d5 pumpával.
Előfordulhat, h tényleg a rammal volt vlmi gubanc v stroke v mi a fene? Tényleg kellhet ilyen kategóriájú ramhoz külön hűtés, pláne h egy BF4 az nem éppen a túlterhelés
És igen tudom h kánikula van, na de ez ennyire befolyásoló?
Előre is köszi a segítséget!
-
HUN_Szuh
tag
Sziasztok!
Nem rég sikerült vennem egy Aquacomputer OCTO kontrollert és szeretnék olyan monitorozó kijelző panelt készíteni, mint ami az Aida64-hez is van, viszont nem nagyon találtam rá lehetőséget. Esetleg a 2 program összehangolható?
Mellékelek egy képet h pontosan mire is gondolok -
HUN_Szuh
tag
Sziasztok!
Múltkor ajánlotta egy fórum társ az Aquacomputer QUADRO venti szabályozót és tetszene is a cucc, viszont nem nagyon találtam arra vonatkozóan leírást v képet, h ez pontosan hova is fér el. Egy korábbi verzióról annyit találtam, h ventire volt szerelhető.
Ha valakinek van ilyen eszköze pls írja le v egy fotót dobjon, h hova is lehet ezt beszerezni, h ne csak a levegőben lógjon.
Előre is köszönöm!
-
HUN_Szuh
tag
válasz
TESCO-Zsömle #66968 üzenetére
Hát de eddig vízhőmérséklet mérésére való 2 pines szenzorról volt szó
vagy ez a kép irónia volt?XD Mert akkor értem
-
HUN_Szuh
tag
válasz
TESCO-Zsömle #66959 üzenetére
Ez egyszerre mér hőt és jelez áramlást?
perecKING: Igen ez se egy rossz ötlet, ha a most vásárolt nem jön be, akk a kövi próba ez lesz
-
HUN_Szuh
tag
válasz
TESCO-Zsömle #66956 üzenetére
Az tuti, h az Asus nincs felkészülve a saját termékeiből..
Wow régi Bitspower?
melyik az?
-
HUN_Szuh
tag
válasz
varmi2 #66954 üzenetére
Elilveg 10kohm, de mikor felkerestem a problémával az asust, azt volt a válaszuk h "öööööö hát a manuálban nem látok semmit".. mondom bravo
Asus z370-E és Alphacool Temperatursensor. -
HUN_Szuh
tag
válasz
F e Z o #66926 üzenetére
Okés
Azért írtam ilyen általánosan, mert ha egy adott rendszerbe, ami 2 radival megy, bekötünk egy harmadik radit akkor lesz e jelentős különbség.
A konkrétum egy 8700k és egy 1080ti, mind a kettőn ekwb blokk van. Alapból egy 40 és egy 60mm vastag, 360 hosszú radi volt. Most bekötöttem a rendszerbe egy 28mm vastag radit és nem olyan jelentős a változás. Mondjuk most konkrétumot nem tudok írni, mert vlmi gubanc lehet a vidi kari tömítésével és nem nyúzom -
HUN_Szuh
tag
Sziasztok!
Van valakinek konkrét tapasztalata azzal kapcsolatban, h jobb e a 3 radis rendszer mint egy 2 radis? Mm, h megéri e, van e látványos különbség, stb.
-
HUN_Szuh
tag
Sziasztok!
Olyan problémám van, h a víz hőmérsékletét érzékelő szenzor -3 fokot jelez
Alaplap: Asus z370-e
Szenzor: alphacool
Lehet h az ellenállása nagyobb? Az állítható esetleg? Vagy van más opció?
Köszi a segítséget előre is! -
HUN_Szuh
tag
Sziasztok!
Valakinek van esetleg tapasztalata a radiátorra szerelhető tartókkal kapcsolatban?
Pl.: EKWB, Bitspower
Egy EKWB D5 tartály+pumpa egységet megtart egy ilyen normálisan? Részben a szerelhetőség, részben a kinézett végett nem optimális a jelnlegi felfüggesztés, ami gyárilag adott.
Előre is köszi! -
-
HUN_Szuh
tag
Sziasztok!
Új házba költöztetem a gépet és gondoltam előtte atmosnám a rendszert. Pár hónapig kék színű folyadékot használtam, de vagy egy éve tiszta van és még így is halovány kék a lé.
Sima ionizált víz elég vagy érdemes használni vlmi adalék anyagot? (Pl: [link] )
Előre is köszönöm a segítséget! -
HUN_Szuh
tag
Sziasztok!
Kisebb bővítést tervezek a jelenlegi rendszeremhez és egy 4X120as radira nézegettem, h milyen ventiket is kéne tenni és talátam egy adatok alapján nagyon szimpatikusat: ARCTIC BioniX P120.Van vlkinek ezzel a típussal kapcsolatban tapasztalata?
A főbb adatai:
- 2,75 mmH2O
- 200-2100 rpm
- 25db
- magyar piacon 4500-5000 Ft
- nincs szükség PWM elosztóraElőre is köszönöm a segítséget!
-
HUN_Szuh
tag
válasz
abridabri #63215 üzenetére
Hmm ezt ki is próbálom. Ha nem is most rögtön..
Én is gondoltam ilyesmire, csak akkor mindig felmerült bennem, h ha 6 venti fúj befelé és csak egy ki, akkor ott valszeg minden létező résen majd kiakar menni a levegő (és vele a por), szal gyakrabban is kell takarítani.
-
HUN_Szuh
tag
válasz
proci985 #63213 üzenetére
Sajnos a víz hőmérsékletét nem tudom (egyenlőre). Tervben volt ilyen hőmérsékleti tényező, de az alaplapi csatlakozó (Asus Z370-E), meg az Aplhacool érzékelő nem kompatibilisek, mert -5 fokot írt
De amúgy h tudnám tovább csökkenteni a víz hőmérsékletét? Igazából már elő van készítve, a felső radihoz egy ventilátor keret, h ne csak alulról fújjon, hanem fentről szívjon is (push and pull). -
-
HUN_Szuh
tag
Sziasztok!
Szerintetek van értelme egy Asus 1080ti Poseidon hűtőrendszerét cserélni egy EKWB blokkra?
Jelenleg 2-3 óra játék után 58-60 fokos a kari (igaz nincs csutkán egy venti se) és már korábban is volt téma, h a gyári vizes vidi kariknál jobb a normális blokk. A kari most márciusban bukja a garit, szal még ez sem lenne gond. 3080ti re meg asszem még várni kell
-
HUN_Szuh
tag
válasz
holczy #61933 üzenetére
Amúgy pont azt nézem, h elvileg a strix blokkja kompatibilis a poseidonnal
-
-
-
HUN_Szuh
tag
Sziasztok!
Felmerült egy "probléma", ami nem tudom, h probléma e...
Van egy 1080ti a gépben, illetve egy 8700k. Most semmi nincs húzva, minden alapon van. A vidi kari 99% os kihasználtság esetén kb 57 fokos.
Az lenne a kérdésem, h ez normális v lehetne alacsonyabb?
2db 360as radi, d5 pumpa, 1080ti poseidon. -
HUN_Szuh
tag
Sziasztok!
Off kérdés, de tudtok jó venti kezelő progit? Egy Asus z370-e alaplapom van és létezik ehhez egy kezelő program, az Al Suite 3, de rendszerint elfelejti a beállított profilokat és hetente 2-3szor kell újra kalibrálnia a rendszert...
-
HUN_Szuh
tag
Sziasztok!
Az normális, ha az áramlásjelző ([link]) nem mozog, ha a pumpa kisebb teljesítményen megy?
-
HUN_Szuh
tag
válasz
Demo07 #58090 üzenetére
Igazság szerint eddig nem votl vele probléma, bár az igaz, h eddig másfél hónapot vártam a vidi karimra, mert az is gariban volt. Szal sanszos h csak én vagyok ilyen szerencsétlen
Nem nagyon tapasztaltam olyat, h egy kicsit is el lenne bármi tömődve, szal kétlem.
A merlines rendelések ugyan úgy külföldről jönnek és általában, ha vlmihez odaírják h 4-7 napm ott én számolok 10zel, mert azt még postázni is kell. -
-
HUN_Szuh
tag
válasz
proci985 #58074 üzenetére
Megmondom az őszintét, garis cuccot nem szívesen babrálok
Pláne, h annyi pumpa nem volt a kezembe, h azt mondhassam rá, igen ott a baj. Nyilván ki kell kötni meg minden, akkor belenézek, h hátha van e benne vlmi nem oda való, de ezek után nem hiszem.
Az átmosáshoz elég az ionizált víz? -
-
HUN_Szuh
tag
válasz
MPowerPH #58067 üzenetére
Huh, köszi mindenkinek... valszeg akkor a pumpa lesz.
BMW001: Komótosan ürült ki a tartály
mpierre: igen, erre én is gyanakodtam, de többen írták, h egy d5ös pumpának át kéne tudni tolnia
F e Z o: sajna csak ez a rendszerem van, de úgy tűnik, h ide nem kell teszt
Grózi: úgy tűnik sajnos
Gari van rá, szal probléma sztem nem lesz vele. Csak eddig a vidi kari volt gariban -
HUN_Szuh
tag
Igen. A 7végén másodszor töltöm fel. Egy darabig ezt csinálta: [link]
Most már csak akkor forog, ha a hátára fordítom a gépet. Írtam közben a merlinhardvernek is... hátha. -
HUN_Szuh
tag
válasz
MPowerPH #58058 üzenetére
Elfektettem mind2 nagy oldalára, felemeltem és úgy is forgattam 90°okat és hallom h lötyög vlmi, ami valszeg nem a tartály. Kezdek gyanakodni h a pumpával lesz vlmi. A rendszert simán feltöltötte és amikor csak egy proci blokk, ill egy 240 es radi volt rákötve korrektül ment. Mióta a 2 360 as van, nem akarja az igazit.
-
HUN_Szuh
tag
Sziasztok!
Megpucoltam a gépet a kék lötyitől (még1szer köszi a tippeket
), beszereltem az új dolgokat a vízhűtésbe, viszont nincs áramlás. Szerintem nem a pumpa a probléma, mert különösebb fennakadások nélkül, feltöltötte a rendszert... Próbálom légteleníteni (szerintem az a hiba), viszont az lehet baj, h a gép elején lévő radiátornak a csatlakozói lent vannak?
Előre is köszi a segítséget! -
HUN_Szuh
tag
Sziasztok!
Olyan probléma merült fel, h a tartály feltöltésekor kilöttyent egy kis folyadék (kék ek-cryofuel), pár helyen nem vettem észre és odaszáradt. Festett fém felületről van szó és nem nagyon akar feljönni vizes szivacssal v akár nitro hígítóval. Van erre megoldás?
A segítséget előre is köszi! -
HUN_Szuh
tag
Szerintetek manapság melyik a "megbízható" vidi kari gyártó cég? Nekem évek óta asusom van, de kezdek kicsit kiábrándulni... persze vízhűtés a szempont
-
HUN_Szuh
tag
válasz
Walter_White #56629 üzenetére
Az első gondolatom a gari érvényesítése volt
-
HUN_Szuh
tag
válasz
Walter_White #56615 üzenetére
Nem kötöttem be áramlás jelzőt sajna, de úgy tűnik, h van áramlás. Viszont sztem az a probléma, h az előlapi radiátornak lent vannak a csatlakozói. szal eltudom képzelni, h ott levegős.
Viszont ami fura, h amikor aidával kezdem stresszelni a gpu t kiírja, h 70fok, de ha "megfogom" akk nem nagyon érződik. Illetve ha elindul a Superposition Benchmark, akkor egy vékony zizegős hang jön ki a vidi kariból. De az aida alatt ezt nem hallani ezt. -
HUN_Szuh
tag
Sikerült légteleníteni, még1szer köszi a segítséget, de vlmi nem klappol a hűtéssel. Tesztelném a rendszert egy Superposition Benchmark nevű progival és a vidi kari folyamatosan megakar halni 70-80 fokon(asus 1080ti poseidon), pedig 2 360as radi van a rendszerben(egy 60 milis és egy 38 milis) egy d5 pumpával. Van vlmi alapvető beállítás a ventikre vonatkozóan?
-
HUN_Szuh
tag
Okés, köszönöm a segítséget mindenkitől!
-
HUN_Szuh
tag
Sziasztok!
Összeraktam a rendszert és egy légbuborék van a blokkban. Hiába nyomtam csutkán a pumpát, nem tudta kinyomni. Mit rontottam el? A segítségért előre is köszi!
-
HUN_Szuh
tag
Sziasztok!
A legtöbb esetben azt látom, h úgy van kialakítva a folyadék iránya, h radiátor-radiátor-gpu-cpu és onnan újra radi. Ha van rá lehetőség akkor nem jobb azaz opció, h radiátor-gpu-radiátor-cpu és onnan újra?
-
HUN_Szuh
tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, h van számottevő különbség egy kb 50 milis 3X140es radiátor és egy 60 milis 3X120as radiátor között? -
HUN_Szuh
tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, h milyen ventilátorokat érdemes tenni egy 3X120as radira, amivel egy 1080ti tervezek kihűteni?
Jelenleg EK vardarok vannak a proci radiján (2db), de egy kissé hangosnak találom. Több helyen láttam ajánlva a corsair ill a cooler master termékeit, viszont a statikus nyomásuk nem túl nagy (úgy olvastam, h az fontos szempont).
A segítséget előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- Gitáros topic
- Miért vezet mindenki úgy, mint egy állat?
- Még a hardverek is kirügyeztek
- Battlefield 2042
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- PlayStation 5
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- EKWB EK-KIT S360 (3831109863534) Komplett Vízhűtés
- Folyadék hűtés alkatrészek (Komlett hűtőrendszer)
- Eladó ENDORFY Navis F280 vízhűtés Gari 2027.06-ig
- EK-WB vízhűtés kiárusítás (fittingek, toldók, hőmérséklet szenzorok, áramlásjelzők, stb.)
- Thermaltake Floe Riing 280 TT premium edition processzor hűtő
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- AKCIÓ! Asus B150M i5 7400 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD RX 570 4GB Zalman S2 TG Zalman 500W
- Egyedi ékszerdobozka
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 12400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock AB350 R5 1600X 16GB DDR4 500GB SSD RX 580 4GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest