- One mobilszolgáltatások
- Mindent vitt az iPhone az ünnepi időszakban
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Redmi Watch 5 Lite - filléres fitnesz felügyelő
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- VoLTE/VoWiFi
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Magyarországra jött a Honor szuperzoomos mobilja
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alexios
veterán
válasz semij9699 #7382 üzenetére
mármint mi nem megy? a 3-al való osztás vizsgálata?
int a = int.Parse(kezdoTxt.Text);
int b = int.Parse(vegTxt.Text);
for (int cv = a; cv <= b; cv++){
if(cv%3 == 0){
Console.WriteLine(cv);
}
}szerk: upsz, most látom a darabszáma kell, nem kiiratni, de ebből már mennie kéne
[ Szerkesztve ]
-
Alexios
veterán
válasz semij9699 #7376 üzenetére
C#-hoz ennek viszonylag kevés köze van, akkor már inkább a keretrendszered - gondolom winforms vagy wpf. Legegyszerűbb megoldás ha az eseménykezelőjükben(click esemény) megváltoztatod a másik gomb enabled-jét az ellenkezőjére. Nagyon egyszerűen pl.
Button.IsEnabled = !Button.IsEnabled
,vagy rakhatsz egy elágazást is hogyif(Button.IsEnabled == false)
{
Button.IsEnabled = true;
} else
{
Button.IsEnabled = false;
}Aztán persze lehetnek erre szebb megoldások, de gondolom neked most inkább ilyesmi kell
[ Szerkesztve ]
-
Alexios
veterán
Mivel alapvetően a webforms nem az mvc alapja, ezért nem tudsz onnan szintet lépni, mert tök más a kettő, a webforms megértésével nem kerülsz közelebb a másikhoz. Én manapság biztos nem szopatnám magam webforms-al hacsak nem kényszerítenek rá.
Ha már szintlépés akkor (szerintem) érdemesebb az mvc 5-el foglalkozni, majd utána a core-al
[ Szerkesztve ]
-
Alexios
veterán
-
Alexios
veterán
Neked sincs igazad
Ugyanis ha statikusan hozol létre egy változót akkor nem lesz olyan hogy Alma.x és Korte.x csak Fruit.x-ként tudod elérni, így pedig máris nem lehet azzal összezavarni, hogy ha az egyikben változtattad miért változott a másikban is.
Illetve a kérdésedhez:
A statikus változók nagyon nem is helyezkedhetnének a managed heap-en kívül máshol, de a lokális változók is ott helyezkednek el.[ Szerkesztve ]
-
Alexios
veterán
válasz sirszevenap #7202 üzenetére
Nem tudom, hogy most miként oldottad meg, de most hirtelen ami eszembejut, hogy csinálsz egy eseménykezelőt a "fő" toggleswitchedre ami ki/be kapcsolja az összeset, illetve egy másikat a többinek, ami csak az adott controlt kapcsolgatja, plusz a főt
(#7203) Heavyrain Hol akadtál el? Gombra beolvasáshoz openfiledialog, azzal megkapod a fájl elérési útját, beolvasod a fájlt, írsz bele, amit akarsz. Miután megvan a fájl, textboxból beolvasásnál ugyanúgy hozzá tudsz írni akármit, stb. Megnyitásnál hogy megnézd a ### részt, gondolom vagy az első vagy az utolsó ### kell, fájlt megtudod nyitni szintén openfiledialog-al, aztán mondjuk regex-el megkeresed.
[ Szerkesztve ]
-
Alexios
veterán
A tömböt még a beolvasás előtt hozd létre, mivel max 10db-ot olvashatsz be ezért egy 10 elemű tömb tök jó neked(vagy használhatnál listát is, de gondolom itt tömböt kell)
ez esetben:int[] tomb = new int[10];
Ezzel létrehoztál egy új, 10 elemből álló tömböt, a mostani kódodnál egy egy elemű tömböt hozol létre, amiben az egyetlen elem a szam változó tartalma.
Minden sikeres beolvasásnál el tudod menteni ebbe a tömbbe az elemeket, és onnantól tudsz keresni rajta, meg amit akarsz. -
Alexios
veterán
Nyílván a var k=0 esetben doublet szeretnél akkor nem ezt használod, vagy eletszerubb esetben mondjuk mint ososztaly/interfész szeretnél rá hivatkozni de ezek azért nem a kifejezett hiba esetek, bár az overloaded esetben nem értelek hiszen vissza teresi értékkel nem lehet overloadolni, ha meg rossz paramétert adsz meg akkor nem a neked rosszabbat fogja adni, hanem azt amit meghivtal.
Én pl mindig vart használok, azokkal a kivetelekkel amikor vagy nem lenne egyértelmű ezek alapján mi az, vagy tényleg csak valamelyik interfész részét akarom mondjuk láttatni.
[ Szerkesztve ]
-
Alexios
veterán
válasz alratar #7165 üzenetére
nincs semmi ok a kerülésére, illetve sok helyzetben, pl. linq meg hasonló esetekben egyszerűbb is mint kitalálni mi lesz az eredmény.
Igazából semmi varázslat nincs benne, intellisense behelyettesíti helyetted kb, ha ráviszed a kurzorod a var szóra is kiírja milyen típus van mögötte.
[ Szerkesztve ]
-
Alexios
veterán
válasz sirszevenap #7139 üzenetére
Akkor annak az eseménykezelőjére, amihez szeretnéd Rég foglalkoztam már ezzel, de emlékeim szerint még a textblocknak is van tapped eseménye, de ettől még szerintem jobban járnál valami olyannal ami eleve arra van kitalálva hogy megnyomják, egy sima button-t is át lehet dizájnolni akár, hogy úgy nézzen ki mint egy szöveg
-
Alexios
veterán
válasz sirszevenap #7137 üzenetére
this.Frame.Navigate(typeof(SecondPage))
Ezt rakd be a gombod eseménykezelőjébe
[ Szerkesztve ]
-
Alexios
veterán
válasz sirszevenap #7103 üzenetére
<TextBox PlaceholderText="username"/>
-
Alexios
veterán
Mert ha Add(i,j)-ként akarod hozzáadni, akkor két( a példából kiindulva gondolom int) paramétert akarsz átadni, ahelyett, hogy egy kétdimenziós tömböt adnál - ami már más overload lenne. Szóval ha mindenképp így akarod tárolni az elemeket akkor pl. lista.Add(new int[i,j])
-
Alexios
veterán
válasz turbobusa #6714 üzenetére
A végén nem azt mondod, hogy a változó értéke legyen 0 és 1, hanem azt mondod, hogy ide helyettesítse be a paramétert(az 1. és 2. paramétert) amit megadsz a szöveg után.
Mivel stringen belül van, így eleve nem is tudnál ott értéket adni a változónak, az egész {0}..{n} lényegében csak egy placeholder a stringen belül, ahol jelzed, hogy oda akarod beilleszteni majd a változódat.[ Szerkesztve ]
-
Alexios
veterán
Azért csak az utolsó marad mert itt:
sorok=sor.Split(' ').ToList();
Mindig felülírod a sorok listát egy új listával.
A split metódus egy tömböt hoz létre ami a felosztás utáni stringeket tartalmazza. Ebből a ToList-el csinálsz egy string típusú listát, lényegében a tömböt alakítod át listává. A sorok=sor.Split kóddal nem hozzá adod a listához új értékként, hanem azt mondod hogy a sorok erre a listára mutasson. Vagy csinálsz egy listát ami List<string> típust fogad és abba rakod bele a .Add metódussal, vagy szebb megoldásként csinálhatsz pl. egy osztályt amibe beolvasod az árfolyamokat és ezeket rakod a listába.[ Szerkesztve ]
-
Alexios
veterán
Húha, mennyire új neked a programozás?
Elég egyértelműen leírja amúgy a hibát, a metódus második paramétere más típusú mint amit vár.
Nullreference-t meg korábban valószínűleg azért kapsz mert String str3 = key.GetValue("CurrentVersion")
itt keresed a CurrentVersion kulcsot, de valószínűleg nem talál ilyet, azaz nullal tér vissza, amire meghívod a tostring metódust, de mivel amin meghívod null így exception-t fog dobni -
Alexios
veterán
Megnéztem a xaml-t a desktop verzióban ha azt próbáltad, ennyi van benne:
<Grid Background="{ThemeResource ApplicationPageBackgroundThemeBrush}">
</Grid>Szóval mint látod ez egy üres grid, ezért látsz egy üres fekete képernyőt.
A windows phone változat alatt pedig az a baja hogy nem mainpage.xaml a fájl neve hanem basicpage1, így azt nem is találja(nem is tudom lefordul-e egyáltalán így)Universal app-nál(amennyire én tudom, csak fél szemmel nézegettem utána eddig) mind a két alkalmazásnak ugyanannak a fájlnévnek(vagyis osztálynak de most ez mindegy) kell lennie a két projektben, ha megnézed a shard projectben az app.xaml.cs-ben látod hogy:
rootFrame.Navigate(typeof(MainPage)
Azaz MainPage típusú oldalra navigál, ha meg ez nincs a wp projekt-nél, csak basicpage típus akkor nem tud oda navigálni.Szóval vagy töröld ki a BasicPage1.xaml-t és illeszd be MainPage.xaml néven, ekkor automatikusan MainPage nevű osztályokat fog létrehozni, vagy a xaml fájl tetején x:Class="App1.MainPage" legyen illetve a xaml.cs-ben is írd át az osztály nevét meg a konstruktor nevét.
[ Szerkesztve ]
-
Alexios
veterán
A stringeket nem lehet megváltoztatni, így nem fogod tudni kicserélni egyik karakterét sem, max új stringet hozhatsz létre, vagy stringbuilder-t használsz.
pl:
string szov1 = "szoveg";
string fv()
{
string szov2 = szov1[1];
return szov2;
}Mondjuk a kódoddal több gond is van, pl. minek returnölöd a szov1 változót mikor amúgy sem módosítasz rajta semmit?
Char-t használva is megoldódik amúgy, akkor pedig:string szov1 = "szoveg";
char fv()
{
char szov2 = szov1[1];
return szov2;
}Nem teljesen világos milyen rengeteg vesszőre gondoltál számomra a char esetében.
[ Szerkesztve ]
-
Alexios
veterán
válasz trisztan94 #5557 üzenetére
canvas.zindex
-
-
Alexios
veterán
válasz trisztan94 #5527 üzenetére
-
Alexios
veterán
válasz zsambek #5503 üzenetére
Bár annyira nem néztem most át a kódod, és nem tudom mennyire ismered a debug-olási lehetőségeket, de azért jóljöhet, ha breakpointokat helyezel el ott ahol nem azt csinálja a programod amit szeretnél, nagyobb eséllyel fogsz rájönni arra, hogy mi a baj magadtól, hiszen látod a változók aktuális értékeit pl.
Bár hirtelen elnézve szerintem az a kód ebben a formában jó.
Viszont ilyet:
Convert.ToString(szo1)
tökfölösleges csinálni, hiszen a szo1 eleve egy string, a foreachnél látszik a deklaráció[ Szerkesztve ]
-
Alexios
veterán
válasz trisztan94 #5483 üzenetére
Ott a forrása, akár hozzáadhatsz még egy gombot Vagy esetleg egy popup-ba raksz valamit, és ugyanúgy fog kinézni szerintem, abba meg annyi gombot raksz amennyit szeretnél.
-
Alexios
veterán
válasz trisztan94 #5452 üzenetére
tempLista = new List<Tipus>(eredetiLista);
Lehet van erre valami más megoldás is, de így tuti új példányt hoz létre[ Szerkesztve ]
-
Alexios
veterán
válasz trisztan94 #5448 üzenetére
ez a megoldás azért se lesz jó, mert ha menet közben a user elengedi a gombot, majd onnan folytatja, akkor azt a helyet fogja kiindulópontnak venni. Nem tudom, hogy a completed eventedbe mi van, de pl. ha csak a translatetransform-al állítod ilyenkor a pozícióját, akkor egyszerűen azt nullázd le, és visszaugrik a helyére.
Megmondani amúgy úgy tudod, hogy a translatetransformját beállítod arra, vagy canvas-t használsz, és ott ugye a set meg top property-kkel beállítod.
[ Szerkesztve ]
-
Alexios
veterán
Persze, lehet a többi cuccnál is eltávolította csak a commandokat, nem is komolyan mondtam azért is volt a smiley
Viszont ami érdekelne, mert ebbe igazából mindig belezavarodok, hogy pl. miért jobb itt most neki Struct-ot használnia Class helyett? Az oké, hogy a struct az értéktípus, a class meg referencia, de mivel a struct-on belül stringet is tárol, ami ugye referenciatípus, így nem problémás?
[ Szerkesztve ]
-
Alexios
veterán
válasz trisztan94 #5429 üzenetére
mondjuk ha eventeket használsz a code behindban - márpedig ahogy látom a manipulation dolgokat úgy van, - akkor annyira nincs szeparálva a logika meg a view mvvm-el
[ Szerkesztve ]
-
Alexios
veterán
válasz Alexios #5425 üzenetére
illetve ha jól emlékszem minden frameworkelementnek van egy Tag property-je is, az is kiegészítő adat megadására van
Ja erre meg:
Én itt arra gondoltam, hogy csinálok egy globális Word típusú változót, amiben benne lesz a behúzott kártya List<Word> értéke. Ez hülyeség?Szerintem az, kicsit overkillnek hangzik, ha nagyon már valami ilyesmit akarsz akkor is bőven elég lenne csak az id-ket eltárolni, és összehasonlítani, mert ha jólértem az ugyanaz mindkettőnél.
[ Szerkesztve ]
-
Alexios
veterán
válasz trisztan94 #5424 üzenetére
dependencyproperty az amire te gondolsz html data tagként. Csinálsz egy custom controlt, ami erre épül, adsz neki egy dependency property-t, és annak azt adsz meg amit akarsz
-
Alexios
veterán
válasz haromegesz14 #5301 üzenetére
return tombneve;
-
Alexios
veterán
válasz trisztan94 #5296 üzenetére
a button content vagy child/ren elemei közt(hirtelen nem emlékszem melyik van neki) ott lesz a textblock.
[ Szerkesztve ]
-
Alexios
veterán
válasz haromegesz14 #5290 üzenetére
és mi nem megy akkor pontosan? Esetleg ha egy kódrészletet beraknál könnyebben tudnánk segíteni
[ Szerkesztve ]
-
Alexios
veterán
válasz haromegesz14 #5287 üzenetére
pl. ciklussal mész végig rajta. for-nál ugye eleve ott van a ciklusváltozó amit nézhetsz, while-nál illetve foreachnél pedig egy saját változót növelsz mindig egyel.
[ Szerkesztve ]
-
Alexios
veterán
válasz Flashback #5208 üzenetére
lényege az, hogy megfogod tudni hivni xelementen is, mintha "saját" metódusa lenne. Pontosabban olyan típushoz tudod meghívni ami elé a "this" szót adod a metódus paraméterlistájában
trisztani94: helyzettől függően null coalescing pl, vagy akár extension method Én ahol lehet null coalescinget használok mert sokat tud röviditeni a kódon, főleg ha több null ellenőrzés is lenne az if-en belül, az itt csak annyi hogy: xyz = x??y??z pl.
[ Szerkesztve ]
-
Alexios
veterán
válasz Flashback #5199 üzenetére
Vagy ott van még a "null coalescing" operátor(nemtudom hogy van magyarul ) azaz pl:
valami = (string)b.Element("valami") ?? String.Empty
Tehát ha a (string)b.Element("valami") null, akkor itt egy üres stringet állit be pl neki, ha meg nem null, akkor meg azt ami az értéke lenne[ Szerkesztve ]
-
Alexios
veterán
válasz trisztan94 #5143 üzenetére
pl. MVVM pattern használatával, kb adja magát wp alatt, amúgyis lényegében a bindingra van kitalálva az egész
[ Szerkesztve ]
-
Alexios
veterán
válasz trisztan94 #5128 üzenetére
Ezt leginkább sehogy
-
Alexios
veterán
válasz trisztan94 #5126 üzenetére
Hát arányokkal értelmesebbnek tűnik dolgozni, mint bebetonozott margókkal szerintem, bár ez a láthatatlan gombos kép elé rakott cucc sem semmi már
[ Szerkesztve ]
-
Alexios
veterán
válasz trisztan94 #5124 üzenetére
És megcsinálod két külön képarányra fix margókkal? Illetve a 8.1 még több támogatott képarányt fog tudtommal behozni
-
Alexios
veterán
válasz trisztan94 #5122 üzenetére
hát passz, emulátorban van minden képarány, ott tudod próbálgatni, de a dizájnerrel nem tudom mivan. Bár őszintén szólva nem értem mit értesz az alatt, hogy ott rakod össze a kinézetet
[ Szerkesztve ]
-
Alexios
veterán
válasz trisztan94 #5120 üzenetére
hátteret úgy hogy button.Background = valamilyen brush, ha képre akarod, akkor new ImageBrush(new BitmapImage(new Uri(...))
[ Szerkesztve ]
-
Alexios
veterán
válasz trisztan94 #5112 üzenetére
Hát meglehet csinálni, de nem tűnik nagyon értelmes dolognak
-
Alexios
veterán
Tipuskonverzióra melyik a jobb, az as vagy a (tipus)? Most utánanéztem, és az as valamivel gyorsabb, de ugye ezt értéktípusra nem lehet használni(meg kb 3% volt az eltérés), van erre valamilyen ajánlás, hogy melyiket használjuk inkább?
[ Szerkesztve ]
-
Alexios
veterán
Lenne egy elég hát lehet hülye kérdésem, de nem igazán csináltam még custom controlt win8 alatt.
[link]
Ez alapján próbálkozom, addig megvan, hogy csináltam egy templated controlt, illetve a xaml résznél kitöltöttem a generált generic.xaml-t. Viszont a code behind elég zavaros, csináltam egy Source dependency propertyt(bitmapimage típusút, bár nem tudom az kell-e). A probléma az eventen belül van, mert a _scrollViewer meg _image objektumokat hol kéne létrehoznom pl? Illetve nem teljesen világos, hogy mi hívja meg ezt az eseményt sem. -
Alexios
veterán
válasz trisztan94 #5063 üzenetére
var butt = (Button)buttons_first_row.Children.ElementAt(2);
vagy
var butt = buttons_first_row.Children.ElementAt(2) as Button;
-
Alexios
veterán
válasz Doctor46 #4984 üzenetére
én a harmadik képen úgy látom nagyjából megvan:
a case 1-ben ne csak irasd ki(azt akár berakhatod a metódusba is), hanem hivd meg azt a metódust amiben megvalósítod amt akarsz, pl. a harmoszog2-t, akkor:case 1:
haromszog2();
break;
case 2:
valamimas();
break;de amúgy ezen programon belül szerintem tökfölösleges statikusnak csinálni a metódusokat, illetve a switch elágazásba rakj be egy default: részt, hogy ha valaki rossz karaktert ütne be, illetve én tryparse-ba raknám az egészet, ne legyen gond abból, hogy valaki betűt ír be pl.
[ Szerkesztve ]
-
Alexios
veterán
válasz trisztan94 #4889 üzenetére
mondjuk a xaml az kb ugyanaz wpf, silverlight meg winrt alatt is, szóval annyira nem vészes ilyen szempontból
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Politika
- Drón topik
- Tagadják a szervergyártók, hogy túlmelegedne a GB200-as szerverdizájn
- Sorozatok
- Milyen autót vegyek?
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Autós topik
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Sony XPERIA 10 IV 128GB, fehér színben + ajándék
- Akció! Dell Latitude E6430 laptop (14/i5-G3/8GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- MSI G31TM-P21 LGA775 alaplap + Xeon E5430 Quad Core CPU
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6/i5-G4/8GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Akció! Dell Latitude E6220 laptop (12,5/i5-G2/4GB/128SSD/AkkuX) - 1 év garancia, 27 % számla