- Milyen okostelefont vegyek?
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Hová lett 1000 mAh?
- Fontos fejlesztéssel érkezik a Galaxy A17 5G
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
Aktív témák
-
blemidon
tag
Igen. Sztem valami olyan lehet, hogy a SELECT... utasítás az SQL, nem basic. Ezt az adatbázis szerver hajtja végre, nem a basic interpreter. Tehát attól is függhet hogy milyen adatbázisszervert használsz.
De a lényeg hogy megy:)
(Olyan konstansoknak nézzél utána hogy vbNewLine (ez biztos), stb, van egy csomó ilyen speckó karakter definiálva, és akkor nem kell chr(34), mégis szebb:) -
blemidon
tag
Akkor vmit nagyon rosszul csinálsz. Itt a teljes progim amit irtam kipróbálni, csak az idézőjeleket és aposztrófokat cseréltem ki [id/ap]-re:
Private Sub Form_Load()
Dim x As String
x = [idézőjel]derry[idézőjel]
Adodc1.RecordSource = [idézőjel]select * from customer where lname = [aposztróf][idézőjel] & x & [idézőjel][aposztróf][idézőjel]
Adodc1.Refresh
End Sub
Ez sikeresen kiszűri az 1 db ''derry'' rekordot a tálából.
Ciceró barátunk így pl működik:
MsgBox ([idézőjel]Ciceró írta: [aposztróf]Damoklész kardja lebeg a feje felett[aposztróf] (bár nem tudom ez így igaz-e)[idézőjel])
Ezt csináltam a fenti példában is. SQL megy idézőjellel is, csak az aposztróffal egyszerűbb.
Amugy a fenti adodc a FoodMart.mdb példa customers táblájára van kötve, valszinü neked is megvan hogy kipróbáld, ha nincs, akkor küldöm az egész projectet ha akarod.
Amúgy az a titok, hogy az aposztróf két idézőjel között legyen egy sztringben, és akkor nem commentnek látja, hanem 1 szöveg részének, és nem foglalkozik vele.
[Szerkesztve] -
L3zl13
nagyúr
VB-t nem ismerem, de sok nyelvben van valami extra kerakter, amivel jelölni lehet, hoyg az utánna következő karaktert csak sima karakterként értelmezze, ne speciális jelként.
PHP-ben pl ilyen a .
Tehát ha én stringben idézőjelet akarok írni akkor ''Szöveg ''valami'' szöveg'' És az azt jelenti pl kiiratáskor, hogy: Szöveg ''valami'' szöveg. -
blemidon
tag
Várj 1 picit!
Nem írtam el, a PH kovertálja az idézőjelet 2 aposztróffá:)
Tehát:
strSQL = [idézőjel]select * from Adatbazis where Tipus = [aposztróf][idézőjel] & Dcbtipus.BoundText & [idézőjel][aposztróf][idézőjel]
ha a Dcbtipus.boundtext értéke pl ''szöveg'' akkor ennek a kimenete:
select * from Adatbazis where Tipus = 'szöveg'
Amit ide írsz a parancsba, az nem basic, hanem SQL kifejezés, ott pedig a szöveg aposztrófok között van, nem idézőjelben.
Próbáld meg így, mennie kell, kipróbáltam. -
blemidon
tag
Aktív témák
Hirdetés
- Ford topik
- Donald Trump azt mondja, hogy megtalálta a TikTok vevőjét
- Házimozi haladó szinten
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Fogyjunk le!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- ZIDOO médialejátszók
- Vicces képek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen routert?
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged